Amenajare dining: 5 stiluri decorative pentru dining

Dining casual

1 / 5

Daca iti doresti un dining elegant, dar simplu, fara elemente decorative si accesorii excesive, iti recomandam sa optezi pentru stilul casual. Astfel, alege un mobilier simplu, in culori neutre. Scaunele tapisate, dar cu un design simplu vor conferi nota primitoare si calduroasa, specifica stilului casual. Renunta la decoratiunile in exces; alege niste corpuri de iluminat deosebite, iar singurele obiecte decorative pe care iti recomandam sa le utilizezi sunt niste vase cu flori naturale.

Dining provensal

2 / 5

Pentru un dining boem, cu accente elegante, inspirate din stilul clasic, adopta stilul provensal sau mediteranean. Aceste stiluri sunt perfecte pentru a avea o zona de luat masa luminoasa, primitoare si feerica, in acelasi timp. Foloseste o paleta cromatica ce este compusa din culori pastelate si mult alb, imbina elementele din lemn cu cele din metal si alege piese de mobilier cu linii curbe, de inspiratie clasica.

Dining modern

3 / 5

Adeptii modernului isi pot amenaja zona de dining in stilul contemporan sau minimalist. Un dining modern se remarca, in primul rand, prin mobilierul contemporan: liniile drepte se imbina cu cele organice, iar materialele contemporane sunt alaturate in combinatii surprinzatoare. Poti opta pentru modele diferite de scaune - o tendinta puternica a stilului contemporan - si alege un corp de iluminat supradimensionat sau mai multe lampi suspendate, amplasate la inaltimi diferite.

Dining clasic

4 / 5

Daca esti, insa, adepta stilului clasic, atunci alege o masa din lemn masiv, impunatoare si scaune tapisate. Pastreaza o paleta cromatica neutra, compusa din culori de pamant, iar pentru a conferi cateva accente de culoare, adauga niste elemente turcoaz sau bleu, precum draperiile sau niste vase decorative. Amplaseaza deasupra mesei un candelabru si nu uita de vitrina, in care iti poti depozita vesela si cele necesare pentru a lua masa.

Dining rustic-shabby chic

5 / 5

In cazul in care iti plac stilurile shabby chic, rustic si accentele vintage, alege o masa de dining cu blat din lemn, nefinisat sau cu aspect vintage. Combina mai multe scaune din lemn vechi si metal uzat. Adauga un covor simplu sau cu motive traditionale si niste corpuri de iluminat metalice sau cu abajur din material textil. Anima spatiul cu ghivece metalice, cu flori si decoreaza masa cu servete textile.

Dining casual
Dining provensal
Dining modern
Dining clasic
Dining rustic-shabby chic

Rezumat

Zona de dining a inceput sa devina populara si la noi in tara; necesitatea unui asemenea spatiu, separat de bucatarie, este sustinuta de evitarea mirosului de mancare si de primirea oaspetilor intr-o zona in care nu se gateste, dar in care pot degusta diferite produse.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri