Cum sa realizezi un decor calm, cu putin efort

Paleta cromatica

Paleta cromatica

4 / 5

Paleta cromatica pe care trebuie sa o folosesti, daca iti doresti o locuinta calma, relaxanta, este compusa din culori estompate, neutre. Evita culorile puternice, care au rolul de a stimula, precum rosul, portocaliul, movul si galbenul. Alege nuante de bej, crem, bleu, culoarea oului de rata, culoarea piersicii, tonuri calde de maro. Vei obtine un spatiu luminos si calduros, propice pentru a te relaxa.
Foto: Sofa.com

Semineu

Semineu

5 / 5

Semineul a reusit intotdeauna sa creeze o atmosfera calduroasa si calma, chiar si atunci cand nu este in functiune. Daca bugetul sau spatiul nu iti permite sa achizitionezi un semineu, poti realiza unul aparent. Chiar daca nu il poti folosi, vei putea observa ca are capacitatea de a te calma. Adauga-i un cos impletit, umplut cu busteni de lemn, si cat mai multe sfesnice cu lumanari.
Foto: Haddonstone

Imprimeuri

Imprimeuri

1 / 5

Imprimeurile sunt cele care adauga personalitate oricarei incaperi. Foloseste-le la draperii, perne decorative, fotolii sau chiar canapea. Pentru un spatiu calm, alege imprimeuri in culori calde sau neutre. Cele florale sau in zig zag sunt cele mai indicate intr-o asemenea amenajare. Alterneaza atat culorile, cat si imprimeurile, pentru ca incaperea sa para cat mai primitoare si calduroasa.
Foto: Galapagos

Flori

Flori

2 / 5

Accesoriile sunt detaliile care fac diferenta, indiferent de functiunea spatiului respectiv. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont ca utilizate intr-un numar mare, aglomereaza spatiul si obosesc vizual. Tocmai de aceea iti recomandam sa inlocuiesti diferitele statuete sau vaze cu niste flori naturale. Acestea au un efect calmant asupra psihicului uman, dupa cum studiile au aratat. Iti recomandam sa optezi pentru hortensii sau florile de musetel. In aceasta perioada, poti folosi cu succes florile specifice toamnei.
Foto: Loaf

Mobilier curbat

Mobilier curbat

3 / 5

In ceea ce priveste mobilierul, pentru a crea o atmosfera care calmeaza, iti recomandam sa folosesti piese de mobilier cu linii usor curbate. Acestea vor scoate in evidenta liniile drepte ale peretilor si ale pardoselii. Mobilierul cu linii drepte este specific amenajarilor minimaliste, reci.
Foto: Sofa.com

Paleta cromatica
Semineu
Imprimeuri
Flori
Mobilier curbat

Rezumat

Afla cum poti sa realizezi un decor calm, cu putin efort.

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri