2 / 11

Savanta care a invins batranetea

  • Ana Aslan (1897-1988)

Este considerata a fi “Savanta care a invins batranetea”. Nascuta la Braila in anul 1897, Ana Aslan se inscrie la Facultatea de Medicina din Bucuresti in anul 1915, pentru ca mai apoi sa devina o pioniera in studiul gerontologiei. In anul 1949 si-a inceput cariera in acest domeniu iar in anul 1951 ea a devenit directorul Primului Institu de Gerontologie din lume.

In cadrul acestui institut, Ana Aslan a elaborat medicamente cu efecte curative aupra imbatranirii si a bolilor legate de varsta, de exemplu Gerovital H3 primul medicament creat anume sa intarzie procesul de imbatranire, a fost elaborat intre anii 1946 si 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan si scoala sa dupa numeroase cercetari clinice si experimentale. Aslavital este de asemenea o marca Ana Aslan. Metodele de tratament si medicamentele brevetate de savanta aduceau statului roman un profit de 17 miliioane de dolari pe an.

Mai mult decat atat, Ana Aslan s-a preocupat si de gerontologia sociala, indicand masuri organizatorice privind cre¬a¬rea unui sistem de stimulare a activitatilor specifice varstei a treia. Produsele Institului Ana Aslan au continuat sa fie cunoscute si apreciate in intreaga lume.

 

Foto: Wikimedia
 

ÃŽnapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri