Cleopatra era cunoscuta pentru puterea si teama pe care le inspira. Regina Mariei a Romaniei era intruchiparea diplomatiei si a spiritului caritabil. Regina Elisabeta I era femeia cu mana de fier, iubitoare a artei si a frumosului. Se pot da multe exemple de regine care si-au pus amprenta asupra realitatii vremurilor, influentand istoria prin vizionarism, atitudine, idei si personalitate. Daca ar fi insa sa ma opresc asupra unei singure calitati definitorii a reginei Rania a Iordaniei, m-as afla in mare dificultate.

Regina Rania reprezinta o provocare pentru lumea traditionalista islmica. Are 39 de ani. Este femeie de afaceri cu o viata activa din punct de vedere social si politic, o diplomata ce stapaneste la perfectie tehnica discursului si a convingerii, mama a patru copii – 2 baieti si 2 fete, un fashion icon al Orientului, dar si al Occidentului, om hotarat sa lupte pana in panzele albe pentru a face din lume un loc mai bun pentru copii si femei.

Fiica de palestinieni, s-a nascut in Kuwait pe 31 august 1970. Aici a urmat prestigioasa New English School unde a avut sansa de a interactiona cu copii de diverse nationalitati, educatie si mentalitati diferite. Isi continua studiile in Egipt si in 1991 obtine diploma de absolvire a managementului afacerilor din cadrul Universitatii Americane din Cairo. Ulterior, se muta in Iordania unde isi incepe cariera lucrand pentru Citibank si Apple Computers. Destinul sau a fost insa cu totul altul si in 1993, la varsta de 22 de ani, la o petrecere il cunoaste pe printul Abdullah Bin Al-Hussein, fiul regelui Hussein al Iordaniei.