La 27 de ani era angajata a revistei Teatru. In 1991, lucreaza la UNITER unde Ion Caramitru o desemneaza directoare. Patru ani mai tarziu pleaca in Franta ca director al Masterului European in Management cultural de la Scoala de comert din Dijon. Incepe o cu totul alta meserie, cea de formator, de specialist in politici culturale, management cultural si cooperare culturala. In '98 fondeaza asociatia ECUMEST. In prezent, este directoare a Institutului Cultural Roman din New York si locuieste pe meleagurile americane. Corina Suteu este o femeie ale carei realizari profesionale impun respect si admiratie si a carei personalitate inspira forta, echilibru si determinare. Corina este o femeie deosebita.

Dana Negoita (Garbo.ro): Sunteti directoare a Institutului Cultural Roman din New York si un adevarat ambasador al culturii romanesti. Cum este primita Romania, ca entitate culturala, in spatiul culturii mondiale? Cum este receptata cultura romaneasca pe taramurile Americii?

Romania si creativii din Romania dovedesc o apetenta si o aderenta particulara acestui mod conectiv de a trata culturile-de aceea, America are o reactie foarte pozitiva si avida de a cunoste cultura romana. 

In materie de spatiul culturii mondiale, cred ca de o buna vreme incoace, toate culturile lumii (inclusiv cea romana) au trecut prin tavalugul globalizarii si deci al standardizarii lor prin comunicare si extra expunere. Globalizarea a produs pentru culturile ‘mici’ ale Europei si efecte pozitive, pentru ca a permis accesul nedirectionat catre artisti, pe de alta parte, a uniformizat identitatile, a universalizat prin simplificare. Dar ma tem ca e un subiect prea complex pentru a fi dezvoltat aici pe masura implicatiilor sale.