ghid pentru o viaţă împlinită

Testul trecutului: In ce epoca ai trait intr-o viata anterioara?

Testul trecutului: In ce epoca ai trait intr-o viata anterioara?

Test de personalitate: Unde te-ai nascut intr-o viata anterioara?
Simti uneori ca lumea in care traiesti nu ti se potriveste? Atunci cand citesti carti de istorie sau de literatura, imaginatia ti se aprinde si te poarta in acea perioada iar tu reusesti sa insufletesti personajul principal din poveste? Cand te plimbi prin oras iti atrag atentia cladirile vechi si te gandesti cu drag si curiozitate la timpurile in care acestea au fost construite? Te uiti adesea la poze vechi si incerci sa iti imaginezi cum erau si cum traiau oamenii atunci? Atunci poate dragostea ta pentru trecut s-ar putea explica prin faptul ca intr-o viata anterioara te-ai nascut intr-o epoca pe care inca o porti in suflet. Descopera unde te-ai nascut intr-o viata anterioara!

Antichitate
Sculpturi minunate, rochii cu falduri bogate, dragoste si frica pentru zei, cele 7 minuni ale lumii, migratii, mari filosofi, mari cuceriri, trupuri perfecte, uneltiri, putere, imperii, razboaie.. Cam acestea ar fi cuvintele care descriu minunata epoca a antichitatii. Din antichitate ne-au ramas opere filosofice precum „Republica” lui Platon care si acum ne modeleaza si ne lumineaza gandirea, opere literare precum „Iliada” si „Odiseea” care ne cuceresc prin lumea fantastica a zeilor, puternica si viteaza a razboaielor si inteleapta a marilor razboinici.
Daca intr-o viata anterioara te-ai nascut in Antichitate atunci trebuie sa stii ca esti o persoana inteleapta, conservatoare, serioasa, de incredere si ambitioasa. Esti genul de om care stie ce isi doreste si stie cum sa ajunga la acel ceva. Pentru a-ti atinge telurile esti gata sa faci fata oricarui obstacol. Esti un/o cuceritor/e innascut/a si datorita inteligentei si a intelepciunii acumulate in timp aprinzi inimile tuturor. Eleganta este un alt cuvant are te defineste in tot ceea ce faci.

Renastere
Aceasta perioada minunata din istorie a marcat inceputurile modernismului pentru ca a fost epoca in care omul a fost readus in centrul atentiei omul si nevoile lui. Toata filosofia, arta si cultura s-au concentrat asupra individului si au avut menirea de a-i scoate in lumina calitatile si de a-l diferentia de mase. A fost prima oara cand oamenii au inceput sa cunoasca invataturile adevarate ale bibliei, prima oara cand au inceput sa respinga ceea ce biserica si fetele religioase aveau de spus si prima oara cand cartile au inceput sa se raspandeasca cu repeziciune datorita inventarii tiparului. Aceasta epoca a lasat in urma mari opere literare precum Divina Comedie a lui Dante, opere sculpturale precum cele ale lui Michelangelo, opere arhitecturale precum cele ale lui Da Vinci si opere picturale ca cele ale lui Rafael.
Daca intr-o viata anterioara te-ai nascut in aceasta epoca inseamna ca esti o persoana romantica, orientata catre oameni, calda, cu un spirit artistic dezvoltat, creativa, iubitoare de arta, teatru si filosofie. Esti indragostit/a de lucrurile vechi si frumoase si iti place sa calatoresti in locurile incarcate de istorie. Esti umit/a de fiecare data cand vezi monumente vechi, incarcate de istorie, pentru ca ti se par uimitoare si ingenioase pentru cat de putina tehnologie si cunostinte beneficiau in acel moment.

Iluminism
Iluminismul sau Epoca Luminilor a fost acea perioada dintre secolele XVII si XIX din Europa marcata de miscarea ideologica si culturala care aveau ca scop crearea unei societati rationale, bazate pe cunoastere stiintifica, a unei societati culturale, iluminate, deconectate de la lumea religioasa. „Aveti curajul de a va folosi propriul simt al ratiunii!” spunea Immanuel Kant, motto care a devenit mai apoi reprezentativ pentru aceasta epoca. In aceasta perioada, oamenii de stiinta precum Newton, rationalistii precum Descartes si mari scriitori filosofi, ganditori si scriitori precum Rousseau, Kant si Locke au revolutionat lumea. Ei au deschis mintile oamenilor din popor catre cunoastere, catre legi universale si naturale, catre inovatii si ratiune, catre emancipare, catre laic si antireligios.
Pentru cei care s-au nascut in aceasta epoca nu avem decat cuvinte de lauda: sunteti niste persoane cu mintea deschisa, iubitoare de cunoastere, cu o gandire stiintifica orientata catre cunoastere, ratiune si descoperiri si care imbratiseaza cu incredere zicala „Cerceteaza si apoi crede”. Sunteti persoane spirituale dar nu religioase, interesate de dezvoltarea personala si de raspandirea cunostintelor catre cei din jurul vostru. Sunteti persoana care da tonul in grupul vostru in ceea ce privesc cartile, piesele de teatru, filmele si expozitiile de arta. Sunteti niste oameni care iubesc independenta.

Revolutia industriala
Revolutia industriala a fost acea perioada dintre secolele XVIII si XIX cand au avut mari schimbari in agricultura, in minerit, in transporturi si in tehnologie, schimbari importante care au avut un impact profund asupra vietii sociale, economice si asupra dezvoltarii culturale din perioada respectiva. Acesta perioada este foarte importanta pentru ca, datorita ei, lucrurile au evoluat spre ce sunt in momentul acesta. Nivelul de trai a crescut, oamenii au inceput sa lucreze in conditii putin mai bune, numarul populatiei a crescut cum nu o mai facuse pana atunci, a inceput mecanizarea industriei, au aparut cai ferate, canale, drumuri mai bune si s-a trecut de la munca manuala la cea bazata pe masini. A fost inventat motorul cu aburi, o mare inventie care a determinat aparitia masinilor, a locomotivelor etc. Revolutia industriala a fost unul din cele mai importante evenimente din istoria umanitatii de la domesticirea animalelor.
Persoanele nascute in aceasta perioada sunt muncitoare, devotate, puternice, blande si creative. Pentru voi sunt foarte importante rezultatele muncii voastre si va place atunci cand reusiti sa iesiti in evidenta. Pentru voi cariera este pe primul loc, stiti ceea ce vreti si munciti cu mult drag ca intr-o zi sa vi se rasplateasca toate eforturile. Sunteti niste oameni deschisi la minte, ingeniosi, mereu in cautare de solutii noi, viabile. In orice obstacol voi gasiti o oportunitate si nu renuntati niciodata. Sunteti greu de doborat pentru ca sunteti niste invingatori adevarati.

1 Iti place sa citesti carti sau articole...
Despre viata, de dezvoltare personala
Biografice. Vietile marilor oameni ma inspira foarte mult
De stiinta. Sunt fascinat de noile descoperiri
Despre mari antreprenori, carti economice, de dezvoltare etc.

2 Ce parere ai despre razboaie?
Oamenii au avut nevoie de razboaie pentru a-si hrani animalul interior
Razboaiele ne-au impins sa evoluam
Razboaiele sunt niste evenimente tragice si au ca scop modelarea unei societati noi
Ca sunt afaceri banoase pentru unii...

3 Ce parere ai despre bani?
Sunt importanti intr-o societate dar sunt si foarte rai
Ii urasc pentru ca oamenii iti platesc pacatele cu ei si ii mituiesc pe altii
Banii muncesc in favoarea si in defavoarea noastra
Banii inseamna progres, sunt valoare muncii noastre si depindem de ei
4 Ce parere ai despre religie?
Cred ca oamenii au nevoie sa creada in ceva (zei, Dumnezei) si ceea ce ei cred au o influenta mare asupra vietii lor
Consider ca oamenii ar trebui pusi mai presus de tot, dar daca ei se simt bine sa creada in ceva, e bine pentru ei
Sunt o persoana spirituala dar nu religioasa. Nu cred in ceea ce biserica sustine
Religia a fost si este o afacere

5 Ce te fascineaza cel mai mult din evenimentele care s-au petrecut?
Intelepciunea grecilor si forta romanilor
Perioada renascentista cu picturile si sculpturile lor incredibile
Perioada revolutiilor franceze cand oamenii au inceput sa descopere stiinta si sa gandeasca critic
Invantarea motorului cu abur

6 Ce haine ti-ar placea sa porti?
Tunici si rochii cu falduri, prinse la sold
Haine simple, frumos croite, cu o nota usor medievala
Rochii pompoase de epoca, frumos ornate si care pun feminitatea in valoare
Orice ar putea sa ma faca sa ma simt confortabil
7 Ce eveniment din istorie iti displace cel mai tare?
Razboaiele de cucerire
Inchizitia si arderea pe rug a oamenilor
Indoctrinarea religioasa
Munca fortata la care erau copiii supusi

8 Cum iti petreci timpul liber?
Imi place sa vizitez muzee sau sa citesc carti
Imi place sa imi petrec timpul cu cei din jurul meu, sa discutam sau sa ne relaxam
Atunci cand nu sunt foarte ocupat, imi place sa ma uit la documentare stiintifice
Imi place sa inventez cate ceva, sa mai muncesc putin prin casa/curte

9 Unde ti-ar placea sa locuiesti daca ai putea?
Intr-o casa simpla dintr-un oras plin de istorie
Intr-un castel
Intr-un loc exclusivist, cu oameni de valoare
Intr-un oras mare, plin de posibilitati si oameni
10 Cum te-ai putea descrie intr-un cuvant?
Intelept
Idealist
Rational
Creativ
11 Cum ar fi viata ta fara tehnologie?
Nicio problema, sunt lucruri si mai interesante si bune pentru oameni
Nu foarte rea. Lumanarile sunt romantice
Interesanta. Eu as face descoperirile revolutionare
Nici nu vreau sa ma gandesc....
 

Incepe Quiz   

Trimite quiz-ul si prietenelor tale!


Separa adresele de e-mail prin virgula
Exemplu: larisa@yahoo.com, elena@yahoo.com


 

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.