ghid pentru o viaţă împlinită
Adauga si tu o intrebare !

De ce generatia tanara nu iubeste cultura si traditia nationala,de ce se fredoneaza numai in limbi straine,de ce nu poate fi indrumata sa iubeasca aceasta tara cu toate pacatele ei?

Sunt foarte dezamagita,avem atatea locuri minunate,atatea basme si povesti,atatea locuri care ne definesc de secole,dar nu ne bucuram decat de excursii in alte parti de lume,nu ne incanta decat melodii in limba engleza(pana si ,,Vocea Romaniei"

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat aceasta intrebare!

Pentru a comenta trebuie te loghezi! Click aici pentru a te loga!

Raspunsuri:

Cel mai bun raspuns:

Nu trebuie sa fii dezamagita ca aceasta generatie vrea sa se cultive, sa stie cat mai multe, iar asta NU INSEAMNA ca nu ne iubim cultura si traditia, ca nu o cunoastem si nu o promovam ( exemplul tau cu melodii in lb engleza, excursii in alte parti de lume)!!! Majoritatea imbratisam lb engleza pt ca ne este de folos sa comunicam pe plan international, iar daca unii interpreti prefera sa-si scoata albumele in aceasta lb acesta nu e neaparat un lucru rau, pt ca asa pot fi intelesi in intreaga lume si practic promoveaza Romania, pt ca ei sunt romani, si totusi sa nu uitam nici de cei care au ramas devotati limbii romane... Cred ca tu te referi, de fapt, la efectele globalizarii, sau cum o mai numesc unii americanizare, pentru ca asa se numeste acest proces ireversibil pe care-l tranzitam, foarte controversat si dezbatut, iar noi doua vorbim acum de fapt despre aceste efecte, nicidecum despre o generatie tanara care nu-si iubeste cultura si traditia nationala!!!

1 0 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

La care generatie tanara te referi, stan_ina?@};- Eu din cate imi dau seama, fac parte din "una" din ele si prefer sa o iubesc pe mama decat ce spui tu aici, astea sunt de domeniul trecutului stimabila, X daca "iubirea de neam si tara..." se rezuma la vb. goale (fara a pune un botz de lut pe monumentu' lui Stefan)prefer sa cedez locul si iubirea. celor care o arata fara calitate, iar eu sa-mi fac datoria ca simplu cetatean in tara de bastina, dar sa-mi gasesc linistea trairii sufletesti, numai in locuri cu oameni de inalta calitate, vizibil simtitoare. Clar?

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

poate pentru ca gaseste calitate (si) in alta parte - ca sa fiu draguta si sa nuantez raspunsul? :-)

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Acesta e punctul dmv de vedere deoarece priviti lucrurile din punct de vedere mai negativ. A cunoaste o limba straina e o arta pentru ca nu la toate persoanele se dau usor limbile straine, limbile straine sunt ca un hobi si nu un dezavantaj in indepartarea traditiilor si obiceirilor nationale. Si inca ceva aduceti-va aminte ce spuneau parintii si buneii despre generatia dmv.... Eu doar mi-am expus parerea....

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

pentru ca o parte nu-si mai iubesc tara, poate au sau nu dreptate, este greu de dat un raspuns corect - pentru a - multumii pe toti cititorii- oare ce mai ofera tara tinerilor, ei nu au servicii un loc de muncã, nu au din ce trãii .....etc., dar trebuie sã cânte in lb. românã, câți tineri valorosi ne-au plecat din tarã și câți o sã ne mai plece, in alte tãri... apare criza de identitate............legata de norme, valori sociale, principii, educatie, culturã, etc., pe care individul considera ca desi le respecta sau indeplineste, societatea romaneascã nu-i ofera sanse reale, ci doar teoretice,,,,,, si atunci mai poate cânta in românã?

1 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Buna! Cine te-a facut sa crezi ca generatia tanara nu iubeste cultura si traditia nationala? Presupun ca te referi la anumite persoane cu care probabil ai avut tu contact, insa te-as ruga sa nu mai generalizezi cand faci afirmatii de genul acesta, pentru ca spre exemplu si eu fac parte din generatia asta tanara ( am 23 de ani) sunt foarte mandra ca sunt romanaca si iubesc cultura si traditia nationala si stiu multe despre! Si ca mine mai stiu foarte multi, ti-as putea da si niste exemple, uita-te la cei care au terminat Academii de Politie, Militare si tot felul de structuri de genul care servesc Romania cu tot ce implica ea si care sunt in numar destul de mare, atat de mare incat unora le-a fost amanata sustinerea lucrarii de licenta (2011) pentru ca nu aveau locuri sa-i repartizeze...Si ei fac parte din aceasta generatie despre care vorbesti tu! Ar mai fi si ex celor care au terminat facultati de istorie, crezi ca cineva care studiaza istoria nu-si iubeste tara? Te contrazic...

0 0 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.
 
Setari Cookie-uri