ghid pentru o viaţă împlinită
Adauga si tu o intrebare !

ce parere aveti despre << " kitsch, prost-gust si minciuna" constituie aceasta triada sfinta treime a imbecilizarii >> ?

aveti exemple? eu da, membrii si simpatizantii care se agita zilnic pe gatbo, crezindu-se emancipati : trotty, ileana,adela,little-stupid,suparatu,heartbit,si tar-THOR-ul lor.

2 2 1 Deja ai votat! Deja ai raportat aceasta intrebare!

Pentru a comenta trebuie te loghezi! Click aici pentru a te loga!

Raspunsuri:

Cel mai bun raspuns:

Mai bine "imbecila" ca noi,decat "desteapta" ca tine :P

0 1 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Eu am o parere unica in situatia asta : cred ca nu sefa de salon, cap de afis sau de lista tre' sa fii tu *62 ci PORTAR...cum de ce? ....Pt. ca stii ce intra si ce iese peste tot. Etimologia "kitsch-lui " tau nu are ca sursa de provenienta decat creierul tau si stilul tau comportamental care uneori da pe din'afara in cel mai neplacut mod/fel. Tu vezi triade si gasti si fel de fel de inchipuiri, la tot pasul. Parerea mea ar fi :sa nu amesteci exprimarile spirituale cu cele de bascalie si nici cele medicale cu cele filozofice ca deja ai lasat o impresie AMALGAMATA. Cine o ia in seama, se va vedea....sper sa apara si multumirea pe masura. %%- sa ai! Eu te intreb: de ce te grabesti mereu sa-ti retragi CEREREA? :-W....atat dureaza Limita rabdarii tale?:)

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Ottilia, 62 vb de persoane!

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Mãi treime înseamnã 3, tu ai enumerat aici 7.

0 0 0 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Da, constituie triada imbecilizarii! Au sarit etape ale educatiei si merg pe ideea ca e frumos ce-mi place mie! Kitsch-ul este de fapt, prost- gust. Etimologia termenului kitsch nu este clarã, dar se știe cã termenul a fost prima datã folosit pe piața de artã din München în jurul anilor 1860-1870 ca termen descriptiv pentru artã de calitate minorã, ieftinã, popularã. George Pruteanu relateazã cã Kitsch e un cuvânt german, care provine din verbul kitschen, un cuvânt foarte obișnuit în sudul Germaniei, în Bavaria, unde aparținea limbajului familiar și avea sensul de "a face ceva de mîntuialã" sau a fușeri, cum se mai spune azi. Încercãri de definire Definirea termenului kitsch este foarte dificilã și nu existã o definiție simplã acceptatã. Deasemeni, termenul este considerat intraductibil în cele mai multe limbi și de aceea se folosește termenul original.(Wikipedia)

0 1 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Ceea ce unora li se pare prost--gust , altora li se pare bun--gust . De gustibus ... Cum altii ne respecta pe noi , si noi trebuie sa-i resp[ectam pe altii . Minciuna e spusa de unii atunci cand li se pare ca nu va fi crezut adevarul lor , altii o spun ca asa s-au obisnuit .

0 1 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

daca tu simti chestiile astea ai face bine sa le ocolesti precum si locurile unde le resimti! problema e ca ceea ce unui profan i se pare un kitsch, s-ar putea sa fie o autentica opera de valoare, de arta de... dar nu trebuie sa intelegi tu asa ceva, mai ales ca pentru a intelege iti trebuie niste facultati la locul lor... ma refer la facultatile mintale, care la tine prin lipsa lor desavarsita sunt sublime!

1 1 2 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

ai uitat sa te mentionezi cap de lista! dar cu voia celorlati colegi te declar sefa de salon!

1 1 1 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.
 
Setari Cookie-uri