ghid pentru o viaţă împlinită
Adauga si tu o intrebare !

Buna!! pot ramane insarcinata daca alaptez si daca o luna nu am avut ciclu (dar stiu ca nu sunt ) daca am facut neprotejat pot ramane insarcinata?

Buna am o fetita de 11 luni de la 2 luni dupa nastere mi-a venit ciclul s urmatoarele 3 luni dupa care o luna am avut pauza doctorul mi-a spus ca probabil cum alaptez acum am patit la fel daca am facut neprotejat pot ramane chiar daca nu mi-a venit?

18 10 62 Deja ai votat! Deja ai raportat aceasta intrebare!

Pentru a comenta trebuie te loghezi! Click aici pentru a te loga!

Raspunsuri:

Cel mai bun raspuns:

Chiar daca menstruatia apare la mai multe luni dupa ce ai dat nastere bebelusului tau, corpul incepe sa produca ovule cu mult inainte ca acest lucru sa se intample. Este posibil sa nici nu iti dai seama ca esti la ovulatie si ca exista riscul sa ramai gravida. Alaptatul doar intarzie perioada de fertilitate postsarcina, dar nu o exclude total. Daca alaptezi copilul exclusiv cu lapte matern (si ziua si noaptea), este posibil ca urmatoarea menstruatie sa vina mult mai tarziu, chiar si dupa un an. In acest caz, sansele de a ramane insarcinata sunt mai mici, dar nu sunt nule. Daca nu iti alaptezi copilul exclusiv cu lapte matern si daca acesta doarme bine noaptea (nu are treziri frecvente pentru a fi alaptat) atunci menstruatia va reveni mai repede – chiar si dupa 3 luni de la nastere, dar nu mai tarziu de 8 luni.

5 4 2 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Foloseste contraceptive in perioada alaptatului! Asadar, daca nu vrei sa mai ramai insarcinata trebuie sa apelezi la metode contraceptive imediat dupa nastere. O optiune tot mai des recomandata sunt pilulele contraceptive. Sfatuieste-te cu medicul tau asupra celor mai bune optiuni pentru tine. Trebuie sa stii ca exista contraceptive orale concepute special pentru perioada alaptarii. Acestea nu influenteaza cu nimic laptele matern si nici lactatia si trebuie administrate de indata ce ti se permite reluarea activitatii sexuale dupa nastere. Acestea sunt mini-pilule cu o doza foarte mica de hormoni. Nu contin estrogen, despre care se considera ca interfereaza cu lactatia si afecteaza sugarul prin consumul laptelui, ci doar progestin. Poti apela si la alte metode care nu intefereaza in niciun fel cu lactatia, precum: prezervativ; sterilet; spermicide; Foloseste contraceptive in perioada alaptatului! Asadar, daca nu vrei sa mai ramai insarcinata trebuie sa apelezi

6 1 6 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Da desigur , fa urgent testul de sarcina si mergi la ginecolog , eu am alaptat un an si jumatate si am ramas insarcinata dar sarcina s-a oprit in evolutie la 3 saptamani si am facut chiuretaj .... fara cuvinte !

2 3 6 Deja ai votat! Deja ai raportat acest raspuns!

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.