ghid pentru o viaţă împlinită

Scrisoare catre mine

Oana Trifu Bulzan

Oana Trifu Bulzan
Project Manager la Garbo.ro

0
0
0
0

Colega mea, Iulia Sima, a propus in urma cu cateva zile un proiect minunat: „Am in minte de ceva vreme ideea de a realiza un material despre noi ca femei, in prezent puse fata in fata cu noi, adolescentele si visurile noastre de atunci. In acest sens as vrea sa imi spui ce mesaj i-ai transmite tu fetei de atunci. As vrea sa imi spui cum te-ai schimbat, daca te-ai schimbat mult, cum iti traiesti prezentul si cum te raportezi acum la temerile sau intrebarile de atunci.


Sa ma teleportez in trecut a fost un exercitiu de imaginatie usor: eram un copil plin de visuri, inconjurata de zeci de caiete cu schite, jurnale si liste cu planuri. Daca ar fi, prin absurd, sa uit tot ce speram pe atunci, pot oricand sa cotrobai in podul din casa parinteasca acolo unde am inchis toate visurile copilariei. Acum nu e necesar, inca mi le amintesc in detaliu. Pastrez insa toata „arhiva” pentru Diana careia i-o voi darui peste cativa ani in speranta ca voi reusi prin intermediul ei sa creez o punte in perioada in care comunicarea se anunta (in cel mai bun caz) defectuoasa.

Imi amintesc ca imi visam un viitor fabulos, o cariera infloritoare care ar fi servit drept mijloc prin care sa ating adevaratul scop: o familie frumoasa si fericita. Eu, cea din prezent, am inspirat adanc: Doamne, chiar am reusit! Incredibil, am obtinut ce imi doream... ce usor e sa uiti, prinsa in nebunia marunta a zilelor obisnuite, ca esti fericita, ca traiesti viata pe care ti-ai dorit-o si pentru care ai luptat atat de mult.
Ma intorc impacata in trecut, intrebandu-ma, asa cum mi-a cerut Iulia, ce mi-as spune. Si ma infior amintindu-mi nesiguranta si temerile care m-au impiedicat intotdeauna sa traiesc prezentul. Mi-as spune sa fiu linistita, sa fiu fericita, sa ma bucur de clipa. Mi-as spune sa ma relaxez: va veni o zi in care tot ce am visat se va implini. M-as invata sa-mi traiesc viata, sa ma bucur de tot timpul dedicat mie, sa daruiesc iubire fara zgarcenie fiindca intr-o zi mi se va intoarce inzecit.

Ce ciudat... credeam ca mi-as spune mai multe. Credeam ca m-as invata sa ocolesc anumite experiente, sa evit anumite persoane, sa sufar mai putin. Dar mi-e teama ca daca as schimba fie si numai bataia aripilor unui fluture, as risca sa nu mai primesc toate darurile pe care viata mi le-a oferit. Sunt ferm convinsa ca fiecare bucurie din trecut, fiecare lacrima pe care am varsat-o si fiecare experienta de orice natura m-au impins pe calea destinului meu. Iar astazi privesc cu drag spre trecut si-mi amintesc cu placere chiar si experientele care odata imi pareau nedrepte. Sa va spun drept, chiar si acelea au avut deliciul lor.

In urmatoarele saptamani Iulia se va ingriji cu drag de proiectul sau. Va oferim spre lectura scrisorile unor femei care au atat de multe de spus despre viata lor incat toate paginile internetului ar putea fi neincapatoare. Va invit sa urmariti proiectul si va incurajez sa ne scrieti pe adresa redactiei scisorile voastre catre... voi.

PS: Atasez, asa cum m-a rugat Iulia, o fotografie cu mine adolescenta (aveam 16 ani) si una cu mine in prezent..


Citeste si

Oana Trifu Bulzan

22.10.2014
Oana Trifu Bulzan, Project Manager la Garbo.ro

Eu cu cine votez?

Nu m-am priceput in viata mea la politica. De fapt, nici nu m-a interesat. Norocul chior (si nimic altceva) mi-a scos in cale...

Oana Trifu Bulzan

17.07.2014
Oana Trifu Bulzan, Project Manager la Garbo.ro

Mama anului

Nu sunt o mama buna. Cel putin asa mi-a explicat o alta mamica atunci cand a bagat de seama ca aveam manichiura proaspat...

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.