ghid pentru o viaţă împlinită

Cine suntem cu adevarat? Imaginea femeii astazi

Studiile recente arata ca femeile, in reprezentarea culturii de masa - televiziune, presa online si scrisa, publicitate, muzica, cinematografie, etc. - sunt portretizate in functie de stereotipuri de gen adanc inradacinate in societate. Aceste stereotipuri de gen nu sunt deloc flatante de cele mai multe ori.

La televizor de exemplu, in emisiunile de divertisment mai ales, femeile apar pe post de marionete zambitoare care nu sunt in stare sa articuleze fraze inteligente si care sunt usor manipulabile de catre barbatii moderatori. In publicitate de asemenea, imaginea femeii este exploatata pentru a stimula cresterea vanzarilor unui produs.

Avand aceste modele, femeile de peste-tot incearca sa le copieze si sa se conformeze imaginii prezentate de mass-media. Noi credem ca este esential sa deturnam aceste stereotipuri si sa vorbim despre femeia reala. Ar trebui sa vorbim mai des despre cum ne auto-percepem, despre ceea ce vrem noi sa fim si nu despre ceea ce ni se induce ca fiind corect in legatura cu viata noastra si modul in care aratam!

De aceea, Garbo.ro lanseaza acest dosar prin care incercam sa ridicam diverse probleme cu privire la reprezentarea femieii in societatea contemporana. Sa incercam sa vedem dincolo de imaginile mediatice!

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.
 
Setari Cookie-uri