Bagajul pentru maternitate

M-am gandit ca daca voi sparge eu gheata le voi putea ajuta pe viitoarele mamici cu o parere in ceea ce priveste bagajul necesar in maternitate.Mie mi-a fost foarte greu in pregatirea lui mai ales ca eram la prima nastere , asa ca am pornit asa : m-am gandit cam ce mi-ar trebui mie : camasi de noapte(3),halat ,slapi , sosete ,chiloti mai lati(5-6),prosoape , sapun , sampon,deodorant,vata (cat de multa),tifon ,absorbante ,algocalmin(pt durerile de dupa);iar pt.bebe :pampers marimea 2 ,servetele umede si uscate ,beepanthen sau crema de galbenele , 3 camasute , 3 pantalonasi(nu i-am folosit),3 caciulite , 2 perechi de sosetute,sapun lichid pt bebe.Am mai avut nevoie de tacamuri si de o cana , dar si de multa apa plata.................si normal de banii .Sper sa fie de folos viitoarelor mame.Nastere usoara si sa aveti parte de bebei sanatosi si mari.Va pup
adelafistis
Postat pe 16 Octombrie 2008 22:39
plus: baneocin pudra pt bebe, ulei de corp, scutece i-am luat de nounascut nu marimea 2, adeverinta de salariat de la firma, pieptan, telefon, incarcator, dosarul cu analize si ecografii din perioada sarcinii, buletin si certificat de casatorie pt declararea copilului, ceva de scris (hartie si pix) pt a nota eventualele recomandari facute de medic, agrafe (sa nu te deranjeze parul cand alaptezi), hartie igienica, pompita de muls (pt orice eventualitate), biberon (tot pt orice eventualitate). Algocalmin nu stiu daca ai voie sa iei cand alaptezi...
ruschita
Postat pe 16 Octombrie 2008 23:07
algocalmin este singurul "calmant" care ii recomandat in spital dupa ce nasti.Mie initial mi l-a injectat iar dupa aceea am preferat sa iau pastile.
adelafistis
Postat pe 17 Octombrie 2008 16:20
si mie mi s-a facut algocalmin dupa cezariana (ca la toata lumea) si am alaptat si nu a zis nimeni nimic si nici eu nu m-am gandit ca ar fi ceva. vad ca in prospect zice ca "e de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza"....
a1_23
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:05
pentru cezariana - pansamente vivapore, marimea 25/10 sau cam asa ceva.
ce NU mi-a trebuit la bagaj: pieptan pt bebe (si ce discutii am avut cu sotul inainte de merge la spital ca mie imi trebuie pieptanul sa-i fac freza bebe-ului cand il vad) sau forfecuta de taiat unghiile pt bebe. baneocin nu, doar sapromed - asa a zis dr neonatolog
a1_23
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:16
eu cu baneocin nu am venit de acasa ca nici nu auzisem de el, habar n-aveam de chestii din astea medicale pt bebe, dar m-au pus sa cumpar de la ei si baneocin si ulei de corp sanosan (ca parca altul nu era bun ), iar baneocin au folosit o gramada, si imi tot ziceau sa le mai aduc ca bebe abea niste bubite pe piele si i le tot pudrau... Fiecare dr cu ale lui, na...
ruschita
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:39
ma refeream ca recomandau sapromed, nu baneocn, pentru cicatricea ombilicala, ca nu e bine de dat acolo cu baneocin ca are si antibiotic si s+ar selecta bacterii rezistente. si sapromed oricum trebuie pentru pudrat la axila si la pliurile de la gat, asa-i dadea pe bebei asistenta. Si eu eram tentata sa iau baneocin ca asa zicea pe prospect ca e bun pentru cicatricea ombilicala, dar cica nu. Acuma alti dr zic ca sa nu dai cu nimic in afara de spirt la ombilic, ca de la pudra poate sa faca acolo un granulom... Da, fiecare cu ale lui, dar intotdeauna adevarul e doar unul!
a1_23
Postat pe 18 Octombrie 2008 00:33
si mie mi-au zis tot de baneocin, dar a fost ok, nu am ce zice. a disparut iritatia de pe bebe relativ repede, ca avea bubitele alea si zonele rosii. tot baneocin a trebuit si la spalaturi. eu am nascut normal, cu taietura de rigoare, si la spalaturile vaginale, la tratament, pudrau baneocin.
vladutel
Postat pe 25 Noiembrie 2008 22:39
In plus, cel mai mult am folosit traversele( ca sa nu patam patul) care le puneam pe cearceaf si cosmopor-ul un fel de bandaj pentru operatie ca sa poti face dus( dr meu nu era de acord cu el dar toti ceilalti dr ai colegelor de salon, il recomandau)
Ce am avut muuuulte si nu am folosit sunt pijamalele acelea speciale cu orificii pt alaptat deoarece era fff cald in saloane si nu rezistam decat cu camasute. Ar fi fost super sa am camasute din acelea cu orificii pt alaptat!
Ce am mai avut nevoie si nu am avut(mi-a cumparat sotul atunci) niste chestii care ajutau la alaptat in caz ca ai ragade si te doare, of nu stiu cum le spune dar promit ca ma informez.
Ce am mai folosit si mi-a facut muuult bine a fost o burtiera care am cumparat-o de la o asistenta de la maternitate, facute in functie de dimensiuni.Vreau sa spun ca a doua zi m-am ridicat din pat doar 5 min, nu am putut mai mult iar zilele urmatoare nu puteam merge decat cocosata. Bustiera aceea strangea atat de bine, a fost fantastica , cu ajutorul ei am inceput sa merg drept .Mi-a dat voie sa o port deabia dupa cateva zile.
carla_dana_p
Postat pe 19 Decembrie 2008 20:12
As mai mentiona ca fiind nastere prin cezareana,perioada de spitalizare este mai mare(eu am stat 7 zile pt ca am prins week-end si nu se faceau externari) si pt bebe trebuia o tinuta completa adica body si salopeta sau costumas in fiecare zi alta data ii trebuiau si 2 tinute complete pe zi, se mai uda sau se murdarea cand il schimbau. Stiind ca o sa nasc normal stiam ca o sa stau 3 zile in spital dar totusi mi-am luat 5 tinute comlpete pt bebe , spalate si calcate si apoi mi-a mai adus sotul vre-o 3, cred.
Am mai folosit un detergent de maini din acela cu pompita antibacterian , mi-a fost de mare folos caci drumurile la baie sunt muuulte.
carla_dana_p
Postat pe 19 Decembrie 2008 20:20
Eu am nascut in august si ca majoritaea viitoarelor mamici am pregatit cam asa :
- pt mine : 6 perechi chiloti, pansamente pt cezariana, pijamale , capot, prosoape, incarcator telefon,papuci,clama par,vata pachet mare, brau . Tin sa spun ca nici dupa ce am iesit de la terapie intensiva nu m-au lasat sa ma schimb cu hainele mele, pijama sau capot, ci am stat cu niste camasi uriase de la ei care mi le schimbau odata pe zi, desi era foarte cald, si imi curgeau si sanii foarte tare.De calmante nu am avut nevoie caci mi-au dat in spital ce am avut nevoie.
-pt bebe; am luat body-5, pantalonas-5, pelinci, fasa, paturica, baneocin, comprese sterile,spirt,biberoane.
De asemenea nici pe fetita nu
m-au lasat sa o schimb cu hainutele ei, decat in ziua externarii, chiar daca de la pelincile lor a facut piodermita .
iulika_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2008 13:40
eu am avut nevoie in plus de ce au zis fetele , in loc de tifon , conprese sterile , mi se pare mult mai simplu si vata de la sensiblu care este partajata oarecum ca hartia aia perforata ca sa se rupa mai usor mi-a fost mult mai usor plus ca este mult mai compacta decat vata hidrofila normala . betadina pentru epiziotomie , si sunt paturici de pat de la sano , 60/90 . supozitoare cu glicerina , algocalmin fiole , ergomet acestea mi-au fost date de catre spital , dar am inteles ca nu toate primeau , asa ca sunt folositoare , neaparat pompa de muls si biberon , garmastan pt ragade . si cam atat , daca mai e ceva revin .
ion_cristina
Postat pe 22 Decembrie 2008 01:30
Salut Adela. Sunt pu prima oara activa, sa zic asa pe un forum, posibil sa nu fac ceva corect:), felicitari cu ingerasul, si multumesc pu informata oferita, curind imi va prinde bine:).
Annette_kidz
Postat pe 20 Februarie 2009 16:51
Sa ai o nastere cat mai usoara!!!!!
adelafistis
Postat pe 21 Februarie 2009 15:19
Annette felicitari pentru bb si o nastere usoara oricum ai decide sa nasti si un bb sanatos tun
SEBY1YEAR
Postat pe 22 Februarie 2009 13:41
aaa si uitasem sa va spun ca e un pic cam comic eu mi-am pregatit bagajul din 7 luni aveam ghita mai valiza cu de toate dar am uitat sa iau chiar supozitoarele cu glicerina de fapt nu am citit niciunde de ele si va dati voi seama ce am patit cand am mers la toaleta dupa vreo 3 zile ca m-a durut mai tare decat atunci cand am nascut.Bine ca nu mi s-a rupt vreun fir avand epiziotomie. Data viitoare cand voi naste va fi primul lucru pe care-l pun in bagaj
SEBY1YEAR
Postat pe 22 Februarie 2009 13:47
Nici eu nu mi-am luat sup cu glicerina, nici nu stiam de ele si oricum...mi-au dat asistentele de acolo si nu numai mie, ci si la celelalte din salon.
anflo
Postat pe 22 Februarie 2009 14:13
buna ziua noilor si viitoarelor mamici, eu sunt in cercetari si trebuie sa stiu tot despre maternitate si citind acest post am dat de niste obiecte care trebuie puse in bagaj dar nu inteleg pentru ce. nu am pe cine sa intreb.
la ce trebuie atata vata si pt ce este bun acel supozitor cu glicerina (de ce este indispensabil). va multumesc pt lamuriri.
annutza84
Postat pe 29 Mai 2009 11:28
vata iti tb pt ca (daca nasti natural) sangerezi F TARE (si de la spital iti pune un tampon steril cu oarece vata dar iti zice sa pui tu mai multa vata de la tine peste el, oricum nu sta nimeni sa iti schimbe tie vata mereu asa ca trebuie sa ai tu la tine pt orice eventualitate. Supozitorul este pt a ajuta defecatia pt ca la nastere ti se sectoneaza perineul si daca te chinui prea tare sa "iesi afara" : 1. te doare, 2.poate ti se crapa pielea si te infectezi etc..., 3.poate iti plesneste cusatura daca nu e bine facuta... Dar cred ca au la spital supozitoare, eu nu am adus cu mine si nu a fost nici o problema, oricum o sa iti dea ei si pt durere ceva...
pinicuta
Postat pe 29 Mai 2009 14:09
dar "trebuie" sa ma taie??? parca nu imi mai place........
oricum multumesc ca m-ai luminat ca citeam ca matza calendarul si nu pricepeam la ce sunt bune acele chestii
annutza84
Postat pe 29 Mai 2009 14:21
ma gandeam eu ca nu poti fii chiar asa masochista cum te declarai pai te taie preventiv: cand nasti daca e copilul prea mare sau tu prea mica , exista riscul aproape inevitabil (adica nu am auzit decat de o singura mamica ce a reusit sa scape nevatamata) sa ti se rupa muschiul (perineul), iar daca se rupe se rupe in forma de "zigzag" , adica nu drept ca o taietura, si atunci e f greu de cusut si nu se vindeca bine si se infecteaza, daca il coase asa in "zigzag" cum s-a rupt el. Si ca sa evite asta, te taie ei (nu simti cand te taie, simti numai cand te coase), ca sa fie taietura dreapta , sa poata coase pe urma frumos si sa se vindece fara probleme, sa se "sudeze" bine la loc....
pinicuta
Postat pe 29 Mai 2009 14:26
ok............................ si........ nu ma va deranja dupa nastere si dupa cicatrizare? mai bine sa prefer o cezariana? (desi am 2 cunostinte care dupa cezariana nu au alaptat si daca nici eu nu alaptez. am trait degeaba, nu de alta dar macar la asta sa folosesc sanii astia mari ai mei )
poate nu ar trebui sa postez aici aceste intrebari dar daca e ma muta. dar apar multe chestii de care nu stiam
annutza84
Postat pe 29 Mai 2009 14:56
draga annutza84, in mod normal nu ar trebui sa mai simti nimic dupa cicatrizare, in aprox 2-3 luni (si chiar inaine nu te gandi ca te doare f. tare, cel mult iti poate crea o oarecare jena la urinare, si eventual nu poti avea contact sexual vreo 2 luni), dar acum depinde si de organismul tau, cat de repede se reface, de cat de mare e taietura, etc. Dar acleas lucru poti spune si tespre o cezariana, unde taietura este mai mare de apros 10 cm, in loc de max 2 cm cat este epiziotomia.
Cat despre alaptat nu este sigur 100% ca vei alpta nici dupa o nastere naturala. Parerea mea este ca decizia trebuie sa o iei in primul rand in functie de pozitia copilului si de alte conditii medidacale, si oricum doctorul tau ar trebui sa te consilieze.
Un alt aspect este durerea din tipul travaliului in cazul nasterii naturale sau respectiv de dupa operatia de cezariana.
Eu iti urez nastere usoara indiferent de metoda pe care o vei alege.
corina_dragoi
Postat pe 29 Mai 2009 15:10
va multumesc si scuze pentru intrebari dar trebuia sa ma lamuresc, ca nu am pe cine sa intreb si ma pregatesc de conceptie, ca intai a fost faza de cunoastere a lumii noi in care ma bag.
pe mama daca o intreb imi da niste raspunsuri vagi de zici ca dormea cand m-a nascut, habar nu mai are, plus ca acum 25 de ani erau alte timpuri si acum ma documentez despre tot, chiar daca poate nu imi vor folosi.
stiu ca tehnica de nastere o aleg cu doctorul dar eu trebuie sa stiu consecintele de la cele care au trecut prin asa ceva, ca si eu sunt medic dar de animale (nu profesez) si stiu bine ce inseamna o tehnica si 3 medici (adica fiecare are parerea lui).
am o viitoare mamica in familie dar mi-e rusine sa intreb pentru ca mi-am luat-o dupa ceafa la un moment dat cand am sfatuit o mamica ce sa faca si mi-a zis ca pana nu o sa am un copil sa nu ii dau eu sfaturi (desi era din domeniul medical) si m-am lecuit de pus intrebari, plus ca sunt sacaitoare, dupa cum s-a vazut
va multumesc mult
annutza84
Postat pe 29 Mai 2009 15:20
noi nu ne suparam si iti stam la dispozitie oricand iti dorim nastere usoara si sincer desi la mine pana in ultimul moment s-a pus problema de a face cezariana am nascut normal cu foarte mult ajutor din partea a 2 medici ca nu am vrut sa aud de cezariana m-am vindecat bine merci si acum la 1 an de la nastere nici ca mai simt ceva si sebi a avut 4kg la nastere daca era vreo problema sau vreun pericol pt el iti dai seama ca nici nu se punea problema alegeam cezariana cu ochii inchisi
desi ne mai dorim un bb urmatorul va fi prin cezariana spre supararea mea
SEBY1YEAR
Postat pe 31 Mai 2009 12:29
eu mi-am luat la spital si ser fiziologic pt curatarea ochisorilor si f bine am facut ca piticul meu a facut o infectie. Pentru buricutz am folosit doar spirt si comprese sterile iar baita de acasa i-am facut-o cu apa si romazolan. Este un concentrat de mustel ce se gaseste in farmacii si pe care l-am cumparat dinainte la indemnul medicului de familie. Ce am mai avut eu nevoie la spital au fost sfarcuri de silicon pentru ca bebe mi-a facut numai rani la incepu si sangeram dar am avut nevoie doar 1 saptamana de ele.
cocutza_kidz
Postat pe 2 Octombrie 2009 21:06
mie nu mia trebuit nimik decat chilotii restul mi sa oferit de la maternitate ar fi frumos dak s-ar face si la noi asta
kidz003999
Postat pe 7 Octombrie 2009 20:09
cine stie cati ani vor trebui sa mai treaca...
SEBY1YEAR
Postat pe 9 Octombrie 2009 14:27
Ajuta-ma sa-i fac sotului o supriza frumoasa votand mesajul meu postat pe urmatorul link:

http://www.ilovemilka.ro/mesajmsgid=d4708a734373b6b10c3d13749cb2df07

Multumesc frumos de ajutor!!
fleurentina
Postat pe 3 Februarie 2010 10:07
de asemenea nu uitati: sosete,incarcator de tel, aparat foto, DOPURI DE URECHI daca vreti sa dormiti.
aly_fab
Postat pe 23 Februarie 2010 22:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Durerile nasterii 24 De la: bubulina19valy 10 Martie 2010 17:57
Nu il pronunta pe "R" 15 De la: emilia2005 26 Mai 2010 10:46
nu o recomand 110 De la: Kamelya 8 Aprilie 2010 10:48
Cursuri de pregatire pentru nastere 1 De la: kidz002458 3 August 2009 13:31
frica de nastere 86 De la: georgiana_19_88 4 Iunie 2010 10:44
Setari Cookie-uri