bronsiolita acuta asmatiforma

Buna!
Acum 5 zile baietelul meu a fost racit, diagnostic bronsiolita acuta asmatiforma.
Am citit pe net ca bebeleusi care fac bronsiloita sunt predispusi la astm.
Ce stiti despre aceast risc?
s_simmona
Postat pe 12 Februarie 2008 14:13
eu stiu ca bebei cu bronsiolita sunt predispusi la bronsiectazii....multa sanatate
lory9631
Postat pe 12 Februarie 2008 15:12
presupun ca este primul episod, deci stai linistita, multi copii fac bronsiolita. riscul de astm este la cei ce fac mai multe episoade de wheesing(suierat in piept). plus ca boala a aparut in cadrul unei infectii, a fost racit zici tu. Daca episodul se repeta, riscul de a face astm cand va fi mare este de 20%. Predispizitie spre astm au cei cu afectiuni alergice in familie, in special cei care au mama cu astm sau alte alergii, si copii ce au si dermatita atopica sau rinita alergica (adica stranuta, le curge nasul si au nasul infundat in contact cu praf, pene, polen). Riscul este mai mare daca a avut si eozinofilie (la analizele de sange sa aiba eozinofilele crescute) si IgE crescute. Deci daca tu ai alergii sau bebe are alergii riscul este mai mare. Chiar daca episodul se repeta nu inseamna neaparat ca va face astm. sunt copii care si pana la 13 ani au facut crize si apoi nu au mai facut.
sa stii si ca dupa o infectie poate sa ramana cu o sensibilitate a bronsiilor si atunci sa mai faca si alte episoade de wheesing (suierat in piept) ce dispar cu timpul, fara ca asta sa insemne astm bronsic.
byzu_68
Postat pe 12 Februarie 2008 15:16
nu/i adevarat, bronsiolita nu predispune la bronsiectazii, doar o infectie foarte serioasa la plamani poate da asa ceva, de exemplu o tuberculoza, sau un abces pulmonar...
byzu_68
Postat pe 12 Februarie 2008 15:18
merci frumos pt raspunsuri,
in fam. nu avem pe nimeni cu astm, dar eu sunt alergica la praf
cum simnt praful cum stranut si tusesc pana nu ies din mediul respectiv nu ma linistesc
bAietelul meu are 10 luni si poana acum nu a mai fost bolnavior
MUlta sanatate tuturor
s_simmona
Postat pe 12 Februarie 2008 15:36
Stai linistita daca respecti tratamentul nu are de ce sa iti fie frica .Fetita mea a facut bronsolita la 2 luni si acum are 2 ani si nu a mai avut probleme.
dumitru_mariana
Postat pe 12 Februarie 2008 17:28
poate alergia ta la praf i s-a transmis si impreuna cu raceala l-a adus la bronsita asmatiforma. eu am avut-o la 14 ani, am facut 1 an tratament si am scapat. am si fumat apoi, important este sa ii faci tratamentul tot si riguros. pe urma iar control pana esti sigura ca i-a trecut. succes
intrigante
Postat pe 12 Februarie 2008 19:52
in primul rand trebuie facuta o clarificare. nu exista diagnosticul de bronsiolita acuta astmatiforma.Ddiagnosticul e probabil bronsiolita acuta ce inseamna o infectie virala. Nu exista bronsiolita acuta astmatiforma, ci bronsita astmatiforma care presupune mai multe crize de wheesing. de fapt nici formularea de bronsita astmatiforma nu se mai foloseste, decat de pediatri mai in varsta, corecta este formularea de wheesing recurent.
byzu_68
Postat pe 13 Februarie 2008 15:06
pe reteta pe care mi adat o medicul pediatru (este o d na tanara,. max. 355 ani) scria bronsiloita acuta asmatiforma)
in concluzie nu stiu dc exista sau nu asta nu po sa ne spuna decat specialistii, eu stiu ce erea scris pe reteta si ce a zis dr
s_simmona
Postat pe 13 Februarie 2008 15:27
35 ani, scuze am scris 355
s_simmona
Postat pe 13 Februarie 2008 15:28
cu siguranta s-a referit la bronsiolita acuta. adaugarea si a cuvantului astmatiforma nu schimba cu nimic acest diagnostic si nici nu-l particularizeaza. asa ca stai linistita, a fost doar o infectie.
byzu_68
Postat pe 14 Februarie 2008 20:11
Eu am baiatul de 12 ani care a fost diagnosticat cu aceasta bronsita asmatiforma. Incerc sa il pazesc de raceli si cum il aud ca tuseste si respira greu incep sa-i dau ridiche neagra cu miere. Tai ridichea pe jumatate, o scobesc un pic ,pun o lingurita de miere si o las cca.4 ore . Sucul rezultat il bea dupa care iar scobesc ,pun miere si dupa 4 ore iar ii dau sa bea. Procedez asa aproximativ 10 zile si nu am mai avut probleme.... Doamne ajuta sa nu mai am.
dantina
Postat pe 16 Februarie 2008 00:28
copilul meu are 5 ani. L-am dat la cresa (de stat), de la 1 an si 8 luni. A racit in fiecare saptamana timp de 7 luni. De fiecare data era diagnosticat cu Bronsita asmatiforma. nici nu terminam bine un antibiotic ca trebuia sa-i dau altul. Am trait un cosmar. i-am dat 4 luni bronhovaxom (pt imunizare). 4 luni nu a mai racit. Dupa care a inceput iarasi. Dupa 7 luni de chin i-am dat Ribomulyl in fiecare an, incepand cu luna noiembrie. Copilul meu nu a mai racit si nici astm nu a facut cum am fost si eu speriata. Va spun ca nu l-am retras din colectivitate. deci sanatate, cu ajutorul lui Dumnezeu totul o sa fie bine!
danciulescudiana
Postat pe 20 Februarie 2008 11:23
Baietelul meu a avut la varsta de 5 ani si ne-am chinuit 6 luni,dar de atunci nu a mai avut probleme.Intr-adevar exista riscul sa faca astm numai in cazul in care nu este tratat corespunzator, eu am fost cu el in paralel si la medicul lui dar si la pneumoftiziolog.tratamentul a constat in principal din inhalatoare date prin babyhaler (ventolin, seretinde, becotide) dar si un tratament de imunizare in paralel.Parerea mea este ca cel mai bun tratament se face cu un specialist.Va recomand cu caldura medicul la care am fost eu.Se numeste Butum Lavinia si este la policlinica Vitan, mergeti cu incredere, este o prietena de-a mea.
Succes!!!
tontzy_q
Postat pe 20 Februarie 2008 17:09
Buna tuturor!sunt corina si am un baietel de 2 ani si 7 luni si acum 2 luni am mers cu el al medic ca avea un" harait" ca si cum avea secreti in gat si nu le putea expectora ,iar medicul pediatru a zis ca s-ar putea sa aiba astm -bronsic si ne-a recomandat "singulair" ce vreau sa mentionez ca acest "harait" ii aparea numai dupa ce alerga.cine a avut o situatie similara as ruga daca se poate sa-mi zica si mie ce este deoarece eu nu cred ca este astm bronsic.multumesc mult!
cora_delly
Postat pe 7 Martie 2008 15:52
Buna seara tuturor! Din pacate, eu si fiul meu de 1 an si 10 luni avem o experienta vasta in domeniu. Asa ca m-am hotarat sa impartasesc si altora din cunostiintele noastre. Am sa incerc sa raspund pe rand.
Pentru gilmacorina: din pacate medicul a pus un diagnostic corect si a aplicat un tratament corespunzator. Tineti copilul sub observatie si evitati eforturile deosebite, respectiv expunerea la alergeni.
Pentru auranicoleta: In strainatate nu se foloseste denumirea de bronsiolita, ci bronsita asmatiforma sau wheezing recurent asa cum ai mentionat si intr-adevar termenii acut si asmatiform nu se asociaza sub nici o forma. Daca bebelusul doamnei simmona mai face o data bronsita, riscul de astm este mare. Nu trebuie insa ca atacul de astm sa survina in copilarie. Deoarece vad ca aveti cunostinte medicale solide, probabil stiti si faptul ca astmul poate surveni de la nastere pana la varsta de 20 de ani. Iar daca nu a aparut pana la 20 de ani, riscul de a aparea dupa 50 de ani este urias. Manualele de patologie indusa prenatal ofera spatii larg acestui subiect. Prevederea este mama intelepciunii! Ideal este ca parintii sa evita expunerea copiilor la alergeni, sa evite fumul, praful, poluarea si eforturile fizice deosebite. Sigur ca nu este indicat sa ii creasca sub un clopot de sticla, dar sa incerce pe cat posibil sa le ofere un mediu de viata sanatos. Si inca ceva: Muntele este sfant! Duceti-va cu copiii la munte cat mai des, si o sa vedeti rezultatele pe termen lung. Iar cei care au deja astm bronsic pot sa apeleze cu incredere la tratamentele de specialitate din statiunile montane balneare. Multa sanatate!
Pentru s_simmona: Faptul ca dumneavoastra sunteti alergica este un semn de intrebare si, din pacate, exista sanse ca in viitor fiul dvs sa faca astm. Nu este obligatoriu, dar este posibil. De obicei bronsita asmatiforma este o consecinta fireasca a unei rinite alergice sau a uneia virale tratata partial, netratata sau tratata necorespunzator. Mergeti cu micutul la medic si aflati daca si el este alergic, pentru ca s-ar putea sa va mosteneasca. Daca are intr-adevar rinita puteti sa-i administrati un antihistaminc - probabil Claritine sau Zyrtec pe termen lung, si sa il scoateti cat mai mult la aer curat. Soarele, aerul si apa pot face miracole in cazul copiilor. Daca fiul dvs raceste des, deci are rinita virala, evitati expunerea la curent si aveti grija de igiena nazala. Puteti folosi preventiv nazomer pentru curatire, dar nu exagerati deoarece usuca mucoasa nazala. In cazul racelii, cel mai eficient este Vibrocilul, dar numai pe termen scurt. Acesta are si efect antihistaminic.
Daca baietelul nu este alergic la nimic si nici nu sunt antecedente in familie, nu prea aveti de ce sa va temeti de astm. Sanatate multa!
ammydoe
Postat pe 17 Martie 2008 20:39
copilul doamnei s_simmona are 10 luni.. nu prea are cum sa-i spuna un medic daca e alergic la ceva, doar daca observa doamna bubite pe piele la anumite mancaruri, sau alti factori externi... si nu a mai fost bolnav pana acum...deci improbabil sa aiba rinita alergica.... si exista bronsiolita acuta care e o infectie virala la nivelul bronsiolelor care apare la copii mici pana la 2 ani.. .bronsita astmatiforma (mai multe episoade separate de wheesing) se asociaza cu rinita alergica dar nu este data de rinita alergica sau de cea virala... Cam atat pot sa raspund la ce am inteles din ce a spus ammydoe... Si daca bebelusul doamnei s_sommona mai face o bronsita nu inseamna risc mare de astm...Nu cunosc nimic despre manuale de patologie indusa prenatal
byzu_68
Postat pe 17 Martie 2008 22:18
Stimata doamna auranicoleta,am crezut din suflet ca scopul acestui forum este de a ne consulta si de a afla noutati in domenii de interes pentru mama si copil, calitate pe care o avem toate. Dandu-i cateva sfaturi doamnei simmona nu am incercat sa iau locul lui Dalai Lama, ci sa ajut o alta persoana sa evite problemele cu care m-am confruntat multa vreme eu si fiul meu.Asa ca nu va inteleg tonul tendentios si lipsa voita de politete. Mesajul dumneavoastra este clar si imi dau seama ca intentia mea a fost rau perceputa. Sa fiu mai explicita - nu am spus ca medicul singur va depista o potentiala alergie, doar am sfatuit-o pe doamna simmona sa se consulte cu un specialist. In ceea ce priveste bronsiolita, vad ca interpretati din nou pe un ton tendentios mesajul meu. Nu am spus niciodata ca nu ar exista, ci, dimpotriva, v-am aprobat, si am scris ca in strainatate nu se mai foloseste aceasta terminologie. Cum de am eu asemenea informatii? Simplu. In ultimii cinci ani mi-am tot mutat domiciliul dintr-o tara europeana in alta si am avut sansa sa aflu multe informatii in domeniul medical. Iar in ceea ce priveste rinita va contrazic total - rinita tratata necorespunzator induce bronsita. Daca nu ati auzit nimic despre manualele de patologie indusa prenatal nu face nimic. Exista biblioteci si puteti avea acces la informatii. Asta daca nu aveti cumva Internet acasa.
Cam atat am avut de scris. Cum nu imi place sa iau peste picior pe nimeni si nici nu permit unor necunoscuti sa ma persifleze, consider ca ar fi bine sa incheiem aici discutia noastra. Pentru totdeauna.
ammydoe
Postat pe 18 Martie 2008 19:01
http://www.bmj.com/cgi/content/extract/335/7628/1037 Acute bronchiolitis is a clinical diagnosis.
nu vad de ce atata suparre, interpretarea mesajului meu este total subiectiva. si eu tot sfaturi am vrut sa dau si daca am avut alte pareri ca altcineva mi le-am spus
byzu_68
Postat pe 18 Martie 2008 19:30
initial ai scris "Pentru auranicoleta: In strainatate nu se foloseste denumirea de bronsiolita, ci bronsita asmatiforma" , dar din link-ul dat de mine mai sus se vede clar ca exista acest diagnostic, articolul e in engleza, deci "din strainatate". Vad ca nu faceti diferenta dintre bronsiolita si bronsita... Eu am explicat mai sus ce e una si ce e alta.. Referitor la "Daca bebelusul doamnei simmona mai face o data bronsita, riscul de astm este mare" in articol zice referitor la bronsiliota "Unfortunately, infection does not produce protective immunity, so reinfection is common." si "The best evidence is that RSV does not "cause" asthmathat is, an infant who has had RSV infection and goes on to develop asthma has not become asthmatic as a consequence of RSV infection.".. Deci RSV, virsul sincitial respirator, cel care cauzeaza bronsiolita acuta nu este cel ce cauzeaza astmul. Eu vin cu argumente care sa le ajute pe mamici, nu cu impresii subiective..
byzu_68
Postat pe 19 Martie 2008 09:43
va muiltumesc din suflet pentru raspunsuri.
Se pare ca a aparuit si un mic conflict, imi pare rau.
AM intrebat si pe dr pediatra (despre care nu stiu ce sa mai cred, toata lumea o lauda, dar eu cred ca in cazul nostru a gresit diagnosticul, si a gresit de 2 ori zi c eu, sper sa ma insel) a spus ca nu este cazul sa ne ingrijoram ca va face astm.
Ar trerbui sa na ingrijoram doar in cazul in care va face bonsiolita de mai multe ori, si mai ales in cazul in care aceasta boala va aparea vara.
Acum e perioada virozelor si ......asta e
In fine eu si sotul emu dupa ce am citit cum se amnifeta bronsiolita nu credem ca lui Andrei ii a fost pus corect diagnosticul, si sincer sper din tot sufletul ca a gresit dr.
Andrei nu a tusit, decat foarte putin de suierat nici nu a fost vorba, iar nasucul nu a curs deloc. In schimb a facut febra, a facut si 39, 6 de 2 ori.
Mai mult , inainte de a merge la medicul pediatru, inainte cu o zi mers la dr de fam care nu ne a dat antibiotic si care a zis ca are rosu in gat, dar pt ca nu i scadea tempp a 2 a zi dupa amiaza am mers la dr pediatru car e dup[a ce l a ascultat a spus ca are bronsiolita acuta asmatiforma , si ca trebuie din pacate s ai dam antibiotic.
Andrei pana atunci nu a mai fost bolnav, nu mai luase antibiotic
Noi foarte speriati ne am cionformat, i am dat antibiotic si alte medicamente ventolin parca se numea unul din siropele si celalalt Ketoff.
Antibioaticuil a fost Augmentinul, o conc mare, parca 625 si 3 ml pe zi.
Nu stiu cat de corect a fost diagnosticul pus de dr poediatru, dar la momentul respectiv am crezut ca diagnosticul pus de medicul pediatru este cel corect.
In acest moment nu mai stiu ce sa cre, dr pediatru ne a indrumatgresit intr o alta situatie, respectiv ne a zis ca pentru dermnatita atopica sa folosim crema de galbenele, crema car e i a inrautatit starea.
Mentionez dr este una foarte laudata, sau cel putin toti care au mers la ea au fost multumiti.
Acum tot cautand informatii despre ea am mai auzit si parei care nu sunt pro.
multa santate tuturor piticilor si tuturor mamicilor si taticilor bineinteles.
Scuzati greselile de ortografie dar Andy nu poea e deacord ca eu sa stau la calculator si el sa se joace singur.
s_simmona
Postat pe 19 Martie 2008 16:31
multumesc mult de informatii si mai astept si altele! va doresc multa sanatate voua si copilasilor vostri!
cora_delly
Postat pe 19 Martie 2008 21:57
buna,
ma numesc Roxana si acum locuiesc in Canada. Anul trecut in septembrie cand baietelul meu implinea 1 anisor a racit...si doctorul mi-a spus ca are bronsiolita. Cel mai bine este sa faci analiza IgE. Aceasta iti va arata daca este predispus la astm sau nu. Valoarea normala este < 10. Te sfatuiesc sa o faci la IOMC daca esti din Bucuresti. Exista tratament cu Singulaire in cazul in care copilul este predispus la astm si se poate vindeca.
Va doresc sanatate si daca ai intrebari te pot ajuta cu mare drag.
roxanalt74
Postat pe 12 August 2008 09:07
BUNA,
ma numesc nicoleta si am un baetel de 2 ani si 3 luni la varsta de 1 an si sufera de bronsita asmatiforma
madalici_baby
Postat pe 16 Octombrie 2008 21:29
Buna ziua la toata lumea. Acum am citit si eu subiectul scris pe forum. In legatura cu IONC-UL, acolo i-am facut eu baiatului meu, care acum este in varsta de 3 anisori, si mi-a iesit ca este alergic, vreo 40%, la nici o saptamana i-am repetat analiza la Institutul Cantacuzino si a iesit negativ. Tot in aceiasi zi la IONC, i-au facut exudat faringian si nazal, si au iesit negativ. La Insitutut mi-au iesit pozitiv, avea streptococus pneumonaie, in ochisor si in nas, in gurita nimic. Deci spuneti-mi ce sa cred. Cum au inceput problemele, baietelul meu pe la 1 an si 8 dupa 2 saptamani de cand venisem de la mare, a inceput sa imi tuseasca, am fost la Budimex la o gramada de dr. Mi sa pus diagnosti: Bronsiolita; Bronsita astmatiforma; Ast. I-am dat 3 luni Singulair, numai va spun cate siropuri si antibiotic (nu exagerat). Dar l-am tinut si pe siropuri de plante. Problema este ca 4 luni mi-a tusit in continuu. Mi sau facut 2 radiografii la plamani, intr-o luna si 2 saptamani, una la budimex si una la spitalul de plamani, ca cei de aici nu acceptau rezultatul de la Budimex, nu le-a pasat ca este asa mic, si nici eu nu aflasem ca nu era normal decat peste 9 luni sa mai faca o radiografie. Baietelului meu de cand i sa depistat Streptococul si Hameofilus Influenzae in luna mai, am facut vaccinul PNEOUMO 23 , in prealabil dr de la Grigore Alexandrescu, ne-a dat Prevenar, dar dr pediatra, ni la recomandat pe Pneumo 23, ca are 23 de tulpini ale virusilor decat Prevenar care are 7. I l-am facut si cu toate astea, plus ce mi sa mai dat pe langa, problema este, ca era sub antibiotic de 6 cand pe 23 iunie, a facut febra 40.1 am ajuns cu el la spital la Grigore, d-na dr intra in concediu in aceea zi si ma trimis la alta dr, aceasta dr ne-a dat bilet de internare la boli infectioase, am avut de ales intre spitalul Colentina, sau Victor Babes, l-am ales pe cel din urma ptr ca era mai aproape de casa. Am stat 8 zile internati,in care am fost diagnosticati cu ANGINA (am intrebat si eu dr, sa imi spuna ce este aceasta angina, si mi- dat exemplu: face angina de 100 de ori si pe urma face scarlatina) ...unde a fost injectat prin branula din 6 in 6 h, cu penicilina. A murit Hameofilus, dar am ramas cu streptococul. Am ajuns din nou la dr din Grigore, si ne-a dat ca reteta: sa ii fac vaccinurile Prevenar, dupa ce in prealabil mi-a dat niste pastilute Isoprinesin si sa ii fac vaccinul prevenar si peste 2 luni sa il repet. Si gata. Dr pediatra, care tot la fel se spune ca este f buna...ne-a trimis la un Dr Homeopat f bun.... Acum incerc si aceasta ramura, nu ca nu am mai luat pastile homepoate, dar nu stiu ce sa va zic. Dar va povestesc: Pe 8 oct am reusit sa intru la acest dr pentru ca ma programau pe 20 noiembrie, si baiatului meu ii curgea nasucul numai verde,(si cred ca am incercat toate picaturile si pufurile posibile), mi-a dat Osteocinesinne si pic ptr nas, dar imi scapa numele sa ii le dau timp de o luna de zile pana ma duc la control pe 13 noi, acum aveau loc, asta a fost miercuri, sambata baiatului meu ia revenit tusea, care nu o mai avusese de un timp, din tuse a si vomat, am sunat dr si mi-a dat sa ii dau timp de 5 zile, Prospan si Stodal; baiatului meu nu i sa oprit tusea. Pe urma mi-a dat sa ii dau Eurespal si Nurofen 5 zile, nici o schimbare majora, numai tusea noaptea asa rau, si avea o tuse amestecata, productiva cu uscata. Acum ne-a schimbat pastilutele Homeovox si ptr nasuc Olynth, tot 5 zile, maine se implinesc 5 zile, baietelului meu ii curge nasucul, numai tuseste noaptea decat f putin, dar dimineata rupe...Numai stiu ce sa fac, urmeaza sa plecam la o statiune balneara. Ptr ca asta este singura solutie sa il fac bine, si vreau sa fac acest lucru in fiecare an si sa nu ii lipseasca marea si muntele. Acum sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi, si bani. Ca ne usuca. Vreau sa va spun ptr consultatia ca a fost neprogramata ni sa luat 190 ron (1900.000 bani vechi), dar cu tot ca nu avem o situatie f buna, copilul si sanatatea lui este pe primul loc. Nu stiu ce sa va zic. Daca ma credeti, eu una m-am saturat de dr pana peste cap. Ca le dai sau nu...Va doresc multa Sanatate copiilasiilor vostri.
Kiki_Mic
Postat pe 5 Noiembrie 2008 11:58
Stai linistita.Exact cum spunea cineva intr-un alt mesaj daca urmati tratamentul cu strictete,totul o sa fie bine
Baiatul meu cel mare,acum in varsta de 7 ani, a avut aceasta boala acum 4 ani si in urma tratamentului administrat nu a mai avut niciodata probleme.
blondy21
Postat pe 12 Noiembrie 2008 18:41
Buna ywy, azi citeam ceea ce ai scris pe la inceputul forumuui, anul trecut in feb. Sa stii ca ai dreptate.
Datorita bronsitei astmatiforme repetate, fiul meu a patit-o. A facut astm alergic. Din aprilie anul trecut a fost dignosticat cu astm , cu wheezing. Am tot citit despre el, e ciudata boala asta.... Cand intra in contact cu acarieni si cu par de pisica, atunci il apuca crizele de astm. Ia singulair, ca antialergic, poate se va remedia in timp.... Stii cumva daca se vindeca in cativa ani? Mersi.
Angela_kidz
Postat pe 9 Februarie 2009 14:21
Draga Simmona eu stiu ca la copiii foarte mici nu se poate vorbi de astm bronsic ci de bronsolite. Daca aceste bronsolite continua este posibil ca mai tarziu sa se vb despre astm bronsic. Mai multe detalii despre astmul bronsic vei gasi pe top-ul "Astmul bronsic la micutii nostri"
Multa sanatate!
luiza_sara
Postat pe 10 Februarie 2009 15:25
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl, Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la salina Praid si din Muntii Himalaya.

TARIFE 1. Copii (maxim 14 ani), pensionari
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)
Un insotitor al copilului sau al pensionarului beneficiaza de intrare GRATUITA
2. Adulti
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)

O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu programare
Tel. 0725 217 077 ( pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 28 Noiembrie 2009 15:49
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 3 Februarie 2010 08:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sfat 32 saptamani 4 De la: garbo_466964 21 Mai 2017 16:26
vand hainute bebe pana la 1 an 1 De la: ioana_alexia 27 Iunie 2010 13:53
haine ieftine bebelusi 1 De la: irinar2010 19 Martie 2010 11:39
problema cu mancarea 4 De la: 4 Februarie 2009 12:53
profilaxia anemiei la bebelusi 26 De la: anaROBERT 22 Februarie 2010 23:47
Setari Cookie-uri