da, un turism gastronomic ar fi foarte potrivit, mai ales pentru iubitorii de senzational si exotism

Va scriu aceste randuri, deoarece fac parte din echipa domnului Corazzini Xavier Simon, proprietar in Insula Corsica. Dansul va propune o escapada (in traducere vacanta) de minim 7 zile in Corsica, unde se afla ferma sa agroturistica si unde pe terenul sau se afla asociatia de yahting din Corsica, ce ar dori sa va cunoasca si sa impartasiti schimburi de impresii si experienta. Pe Marea Mediterana puteti sa va desfasurati activitatea daca doriti sa navigati, daca nu, puteti fi doar simpli turisti, care doresc sa se delecteze cu zile insorite si minunate intr-o relaxare benefica alaturi de mancaruri si bauturi traditionale corsicane, de atractii si obiective turistice si de sporturi extreme pe care le puteti viziona de la distanta fara sa participati activ (rafting, yachting, caiac, wind surfing, sailing, concursul de regate, parapanta, pescuit marin, pescuit fluvial, vanatoare de mistreti, vele, alpinism, catarari, drumetii, ciclism, motocros, raliul celor 10.000 de viraje (care se organizeaza anual in Corsica, caci e tara cu cele mai multe viraje existente), surf, scufundari, schi nautic, schi alpin, tir cu arcul etc.
Insula Corsica este un loc minunat, unic prin frumusetile lui. Este o tara cu multe orase si sate, multe distractii si atractii turistice. Se afla in sudul Frantei.
Capitala regiunii este oraul Ajaccio, iar regiunea cuprinde 2 departamente: Corse-du-Sud i Haute-Corse. . Insula are peste 1.000 km de coast avnd n jur de 200 plaje. n interior, relieful este predominant muntos, cu altitudini de pn la 2700 m cu peste 20 vrfuri peste 2000 m. Climatul este de tip mediterannean uscat i clduros, un pic mai blnd pe msur ce crete altitudinea. Turismul are un rol important n economia insulei, aceasta atrgnd un numr mare de turiti datorit climatului su plcut i a peisajelor naturale. Deoarece insula nu a suferit o dezvoltare intens ca alte pri ale Mediteranei, ea pstreaz nc un aspect aparte. Corsica i delecteaz vizitatorii cu peisaje frumoase i orele pline de farmec. Una dintre cele mai pitoreti aezri este Bonifacio, amplasat n vrful unor faleze de calcar. Corsica a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate.Peisajul superb, salbatic este destinatia excelenta, la care se adauga ciudata combinatie dintre efortul fizic depus de calator in timpul zilei si savoarea vinurilor si a bucatariei frantuzesti cu care se desfata in amurg.
Locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Aici se gasesc o multitudine de traditii indigene, gastronomice, muzicale si culturale.
Daca doriti sa aflati si alte amanunte va rog sa imi scrieti, sa imi puneti intrebari si va voi raspunde cu multa placere. Anul acesta merg iar acolo, caci este cel mai frumos loc pe care l-am vazut vreodata.
adrianasuciu
Postat pe 29 Mai 2010 17:31
fleurdelis
Postat pe 3 Iunie 2010 20:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DECLARATIE 76 De la: garbo_19362 5 Iunie 2014 14:55
colagenul marin,alternativa naturala a implantului cu botox 2 De la: jeanetta 22 Martie 2009 12:13
the secret!! 1 De la: Alexxandra 16 Februarie 2010 01:29
Echipa Garbo va ureaza PASTE FERICIT! 76 De la: iulia_dibu 21 Mai 2013 01:53
Sarbatori fericite! 99 De la: dancris 3 Februarie 2011 09:52
Setari Cookie-uri