GOGOSARI IN OTET SAU PASTA DE GOGOSARI

Va rog sa ma ajutati cu o reteta de gogosari in otet pentru iarna,si pasta de gogosari.
Va multumesc anticipat!
tmmihaela
Postat pe 28 August 2009 19:22
Buna ,am vazut ca te intereseaza o reteta de gogosari si de pasta ,am sa iti spun cum fac eu .
-1 litru otet

-2 litru apa

-1 lingura /litru sare

-1 lingura /litru zahar

-1-lingura/litru miere

-Asta e baza de plecare ,prepari intr-un vas mai mare ,dupa ce se dizolva bine sarea,zaharul si mierea bea putin din zeama daca simti ca te ineaca mai adaugi cit 1-litru de apa si la acesta sare ,zahar si miere ,amesteci si gusti iar ,trebuie sa fie baubil acest amestec sa nu te inece .Adaugi apa ,sare ,zahar si miere pana il poti bea ca pe un suc ceva mai tare (depinde cat de acru iti place ) .Dupa ce ai facut siropul te ocupi de punerea in borcane a gogosarilor unde adaugi tot ce sti (cred),foi de dafin,piper,boabe de mustar,cateva rondele de ceapa ,hrean,cativa catei de usturoiumpli borcanul cu siropul (sucul)pregatitinchizi bine capacele si pui la foc 15-20 minute de cand incepe sa fiarba ,le scoti pe un prosop undeva sa se raceasca .Eu fac asa de 20 de ani ies ca cei bulgaresti,tot secretul e la amestecul de otet cu apa ,eu au fost ani cand am adaugat si 5 litri de apa la 1 litru de otet.Folosesc aceiasi reteta si la castraveti numai ca la ei adaug marar si tin pana vara tarziu .Sper sa iti iasa ,daca nu poti sa ma cauti ,am si o reteta buna de pasta te ardei cu gogosari .Uite adresa mea '' gby2106@yahoo.com ''

Succes

Postat pe 28 August 2009 22:01
buna ziua ma numesc ionela .
intamplator am vazut caci cautati o reteta de gogosari si de aceea va rog sa nu va luati de pe internet caci eu am incercat un borcan de pe o reteta de pe internet si nu mi-au iesit s-au imuiat gogosari.
de curand am fost la un prieten care este bucatar si mi-a spus o reteta de gogosari pe care am sa v-o spun si dnv-oastra.
10 kg gogosari, 3 litri otet de 9 grade de vin, 1 kg de zahar, boabe de piper, foi de dafin, 4 linguri de sare mare de sac.
se amesteca toate intr-un vas mare de 10 litri si se lasa 3 zile asa , amestecand in fiecare zi .
dupa 3 zile se pun in borcane , iar peste gogosari se adauga zeama care s-iau lasato. puteti sa incercati in ceva mai mic , ca sa vedeti rezultatul .
ies tari si crocanti.va doresc multa sanatate si putere de multe conserve de iarna si tot anul.
delly001772
Postat pe 6 Septembrie 2009 17:57

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
cartea electronica1De la: garbo173724 26 Octombrie 2010 00:08
tot pentru clatite12De la: dorina27 26 Noiembrie 2009 08:43
Bunul simt , Romania , alcool , lipsa de preocupare25De la: garbo115475 19 Februarie 2010 16:12
ciorba de cartofi - special cu tarhon2De la: maxim62ro 20 Noiembrie 2009 05:55
SALUTARE21De la: vvnegulescu 2 Aprilie 2009 16:02
Setari Cookie-uri