ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Tort- crema de zahar ars

Voteaza
*****Scor: 5 din 2 voturi
 

Pentru crema de zahar ars se folosesc 8 oua care se bat cu furculita (ca pentru omleta) apoi se adauga 6 linguri de zahar si 2-3 pliculete de zahar vanilat. Apoi se adauga treptat 1 L de lapte rece si amestecati pana cand se omogenizeaza totul si zaharul se dizolva.
Intr-o cratita puneti la topit 5-6 linguri de zahar. Dupa ce zaharul se topeste (aveti grija sa nu se arda!) miscati cratita in asa fel incat sa imbracati peretii acesteia cu zaharul topit.
Dupa ce se intaresc "peretii de zahar" turnati compozitia in cratita si puneti la cuptor. Miscati din cand in cand de cratita si in momentul in care compozitia este inchegata, o puteti scoate din cuptor.
Intre timp bateti spuma 6 albusuri cu 6 linguri de zahar +/- 1 pliculet de zahar vanilat. Adaugati galbenusurile si 6 linguri de faina, amestecand in continuu pana cand se omogenizeaza. Se adauga aceasta compozitie peste crema de zahar ars si se lasa la cuptor inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste pandispanul de deasupra.
Dupa ce se raceste, rasturnati tortul pe o farfurie si ornati-l cu frisca si kiwi.
Sper sa va placa!
  citeaza   raspunde

LA RETETA DE TORT PE CARE AI POSTAT-O , MAI ADAUGA CATEVA MERE TAIATE FELII ( CAM 5-6 MERE ) , ASEZATE PESTE GLAZURA DE ZAHAR ARS , APOI CREMA DE ZAHAR ARS SI LA SFARSIT PANDISPANUL . VA REZULTA UN TORT RACORITOR PE CARE IL POTI ORNA CU FRISCA SAU NU , DAR CARE CU SIGURANTA VA PLACEA MULT ,MAI ALES COPIILOR .
  citeaza   raspunde

De la: gratzy56, la data 2009-10-24 09:39:13LA RETETA DE TORT PE CARE AI POSTAT-O , MAI ADAUGA CATEVA MERE TAIATE FELII ( CAM 5-6 MERE ) , ASEZATE PESTE GLAZURA DE ZAHAR ARS , APOI CREMA DE ZAHAR ARS SI LA SFARSIT PANDISPANUL . VA REZULTA UN TORT RACORITOR PE CARE IL POTI ORNA CU FRISCA SAU NU , DAR CARE CU SIGURANTA VA PLACEA MULT ,MAI ALES COPIILOR .


Sigur ,ne va placea si noua , adultilor, nu numai copiilor..Multumesc pt. reteta. Eu o faceam fara pandispan si mere , dar o voi incerca si pe asta .Sunt curioasa , caci pare mai interesanta.
Sa aveti un an fericit si plin de bucurii !
  citeaza   raspunde

vreau si eu!!!
  citeaza   raspunde

BUN DE TOT SI EU FAC
  citeaza   raspunde

pentru ca am vazut ca va intereseaza tortul meu de mere cu crema de zahar ars ,voi posta reteta asa cum o fac eu :
-PREGATESC CIRCA 7 MERE CURATATE SI TAIATE FELII.
PT.GLAZURA - o cana zahar
CREME DE ZAHAR ARS :
-8 oua , o cana zahar , 1 litru lapte vanilie dupa gust
PT.PANDISPAN
-6 oua , 6 linguri zahar ,6 linguri faina ,i lingurita praf copt,vanilie ,coaja lamaie

Tapetez cratita (cu un diametru de circa 30 cm si mai inalta ,pt.ca tortul va fi maricel) cu o cana de zahar ,dupa ce aceasta s-a topit si caramelizat .Dupa ce zaharul s-a intarit si incepe sa trosneasca pun merele , peste care torn crema de zahar ars pe care o fac clasic , adica ouale batute usor cu o furculita , apoi adaug laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si vanilia .Se tine la cuptor , la foc mic pana ce crema incepe sa se desprinda de peretii cratitei si este 3/4 facuta .Atunci pun peste crema , pandispanul(reteta clasica).Las la cuptor pana in momentul in care , incercand cu o scobitoare in mijlocul pandispanului, aceasta iese curata .Scot tortul din cuptor, il las cam 1/2 ora sa se racoreasca , pun deasupra cratitei un platou mare (eu am o tava de inox cu marginile mai inalte)si cu o miscare rapita si brusca rastorn tortul in tava .Veti observa ca la baza tortului va fi destul de mult sirop ,dar acesta va fi absorbit de blatul de pandispan. Ornati tortul dupa gust ,sau puteti sa-l consumati si asa. Este super OK .pofta buna!
  citeaza   raspunde

Bun ,bun:)
  citeaza   raspunde

draga mea, cele doua cuvinte postate de tine , apropo de tortul meu , m-au incantat si-ti multumesc . sper sa-ti si placa tie si celor dragi tie . astept impresii .
  citeaza   raspunde

Foarte bune retete, dar as fi foarte recunoscatoare daca ati pune si ceva temperaturi de coacere.
Multumesc
  citeaza   raspunde

temperaturi de coacere aproximative (depinde de fiecare cuptor) : incingi cuptorul la circa 270 pana in momentul in care introduci preparatul in cuptor , apoi dai la foc mic , adica intre 150-200.asa este la mine si sper sa fie valabil si pt.cuptorul tau . succes!
  citeaza   raspunde

De la: gratzy56, la data 2010-01-11 18:48:39draga mea, cele doua cuvinte postate de tine , apropo de tortul meu , m-au incantat si-ti multumesc . sper sa-ti si placa tie si celor dragi tie . astept impresii .


draga mea , spune-mi ,te rog,cum bagi tortul la cuptor ? direct cu cratita in care este sau pui totul intr-o alta cratita cu apa ? (baie marie )?
  citeaza   raspunde

in primul rand , impreuna cu supotul tip gratar pe care-l are orice aragaz , sub el ,pe acelasi raft , adica primul de jos , pun si una dintre tavile de copt ale aragazului (al meu are 2) . fac asta pt.a fi sigura ca puterea focului nu va fi directa si nu-mi va afecta tortul. pregatindu-l la foc mic , dupa ce am incins inainte cuptorul , am astfel certitudinea ca totul va fi ok. inca odata , succes.
  citeaza   raspunde

Felicitari! Este sssuper! Si eu fac acest tort pe timp de vara cand este f racoritor si este epuizat imediat.Doar ca e mai neplacut pentru mine care stau in bucatarie si ma coc impreuna cu tortul
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: