ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Sos de usturoi cu rosii coapte

Voteaza
*****Scor: 4 din 3 voturi
 

Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Apoi se toarna ulei si se amesteca intr-un singur sens, ca pe maioneza. Uleiul va "taia" din iutimea usturoiului. Se va amesteca cu ulei pana cand se obtine cantitatea dorita de sos.
Intre timp, puneti o rosie sau doua la copt- pe gratar sau in cuptor. Cand este moale, o decojiti si o pisati cu furculita. Apoi amestecati rosia pisata cu sosul de usturoi.
Rezulta un sos de usturoi absolut delicios!
P.S. Uneori, in loc de rosii coapte eu folosesc fie suc de rosii, fie pasta de tomate- in functie de consistenta dorita a sosului.
  citeaza   raspunde

din cate stiu eu, uleiul nu taie deloc din iuteala usturoiului, ci contribuie la transformarea lui intr-o pasta (gen maioneza). pentru a mai inmuia taria usturoiului, recomand cateva picaturi de otet si un praf de sare, s-ar putea sa mearga si lamaia, nu am incercat inca. Otetul si sarea se adauga la inceput si se freaca cu usturoiul, apoi se adauga uleiul treptat. reteta din mosi-stramosi :)) bunicile, tata, mama, toate rudele si cunostintele mele o folosesc. nu am folosit pana acum rosii, decat smantana, eventual smantana cu patrunjel, dar am mancat cu rosii si e delicios. oricum, rosiile coapte sunt mult mai deosebite ca si gust decat pasta :)
  citeaza   raspunde

eu fac acest sos in general vara cand apar rosiile de gradina.pisez usturoiul,il amestec cu ulei pana obtin o pasta mai groasa(ca o maioneza),apoi iau rosiile le spal si le dau prin razatoare.peste rosii adaug pasta de usturoi,sare,cimbru si patrunjel.este extraordinara de buna.
  citeaza   raspunde

subscriu ptr rosiile din gradina
  citeaza   raspunde

asa fac si eu mujdeiul de usturoi toata vara.cu rosii bine coapte si zemoasede pe la noi (nu din import), adaugate in mujdeiul cremos. mai pun si putin piper si patrunjel tocat, uneori....bun-bun la orice fripturica sau peste.....
  citeaza   raspunde

Buuuuuun chiar si peste banalii cartofi fierti, intr-o zi de post!!!
Delicios, toata casa se bate pe ei...
  citeaza   raspunde

incearca si mujdeiul cu nuca. faci mujdei normal si la urma adaugi nuca pisata
  citeaza   raspunde

Si eu am facut cu smantana si hrean, mujdeiul si servit cu carnat prajit, delicios
  citeaza   raspunde

intradevar vara merge sosul cu rosii din gradina nu cu cele cumparate de la mgazin nu au nici un gust,o reteta super vara.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: