Tortilla??

Buna seara! Am mancat din magazinul Real tortilla si a fost f gustos, cu lipie, morcovi, varza parca. Nu am gasit reteta pe net.Are cineva vreo idee? Multumesc
Sandra_delly
Postat pe 17 Noiembrie 2008 23:01
buna sandra...tortilla este specific spaniola si cea mai intilnita reteta este cea cu cartofi(cureti si speli cartofii,si ii tai jumatati...apoi julien...se prajesc in ulei mult..se scurge uleiul cand sunt gata...deasupra se adauga ouale batute bine cu sare si piper..se lasa 2-3 min...dupa care se intoarce pe cealalta parte si se coace)..asa o prepara spaniolii...asta este tortilla...nu stiu ce ai mancat tu....dar cu lipie si varza...exclus...

Postat pe 18 Noiembrie 2008 13:01
Mersi Tantita! O sa incerc reteta sa vad cum iese
Sandra_delly
Postat pe 18 Noiembrie 2008 20:35
este foarte buna. Mi-a facut si mie o prietena si e suuper. Mi-am tot propus sa imi mai fac insa.....n-am timp

Postat pe 12 Decembrie 2008 12:15
TORTILA eu o fac in felul urmator: cartofii curatati de coaja ii tai feliute subtiri de tot ii pun la prajit doar cat sa se inmoaie (fara sa se rumeneasca,ptr. ca se vor mai praji pe urma)si dupa aceea ii scurg si ii pun intr-un vas mai adinc.Intr-o tigaie cu putin ulei pun o ceapa tocata sa se caleasca, feliute de cabanos, parizer, kaizer sau ce mezeluri aveti prin casa. Dupa ce s-au calit putin rastorn ceapa cu mezelurile peste cartofi si amestec putin. Intr-o farfurie adanca bat ouale cu sare, piper si putina nucsoara si le adaug peste compozitia anterioara si amestec bine. Pun tigaia la incins si pun compozitie ca ptr. o clatita groasa si prajesc pe ambele fete. Este foarte buna tigaia DUBLETA ptr ca se intoarce f. usor. Pofta buna.
anne64
Postat pe 13 Decembrie 2008 15:38
buna Sandra iti spun eu cum se face tortilla spaniola nu e cum zice ``tantita``.Iti trebuie vreo 4 cartofi ptriviti nici mari nici mici,ii cureti,ii speli dupa care ii tai in patrusi apoi fiecare bucata o tai felii subtiri pentru a se praji mai bine,dup care separat cureti o ceapa o tai fideluta si o calesti un pic dar numai cat sa ia un pic de culoare.Intr-un castron bati bine 4 oua supa care adaugi ceapa calita si cartofii prajiti si le amesteci p toate(supliment poti sa pui si putin beicon sau ce vrei tu)dupa ce le-ai amestecat le pui intr-o tigaie cu ff putin ulei o lasi ana cand vezi se rumeneste pe margini supa care pui un capac drept sau o farfurie care sa cuprinde tigaia si o intorci invers,dupa ce s-a rumneit si partea cealalta tortilla e gata.POFTA BUNA!!!!

Postat pe 23 Decembrie 2008 17:26
Imi pare rau dar sunteti cam pe dinafara;tortilla este "painea"specifica mexicanilor,acolo am avut sansa sa mananc; nu stiu exact reteta dar este o simpla coca cu gust putin acrisor si are exact forma si consistenta unei clatite. Mexicanii o incalzesc pe un fund de tigaie,dupa care ii pun ca umplutura diverse (ex. tocanita cu carne ,chilli, salate chiar ),in general tot ce mananca ei si se poate preta la a fi umplutura;eu am mancat aceasta tortilla in Mexic si SUA,pregatite de mexicani get-beget. Daca voi ati mancat altceva in Spania, atunci sa fiti sanatosi !
biloxisrl
Postat pe 21 Ianuarie 2009 09:13
De la: biloxisrl, la data 2009-01-21 09:13:08Imi pare rau dar sunteti cam pe dinafara;tortilla este "painea"specifica mexicanilor,acolo am avut sansa sa mananc; nu stiu exact reteta dar este o simpla coca cu gust putin acrisor si are exact forma si consistenta unei clatite. Mexicanii o incalzesc pe un fund de tigaie,dupa care ii pun ca umplutura diverse (ex. tocanita cu carne ,chilli, salate chiar ),in general tot ce mananca ei si se poate preta la a fi umplutura;eu am mancat aceasta tortilla in Mexic si SUA,pregatite de mexicani get-beget. Daca voi ati mancat altceva in Spania, atunci sa fiti sanatosi !


Ai dreptate.Cred ca ceea ce spun fetele,tortilla spaniola,seamana mai mult cu paella.
Ridhima
Postat pe 18 Februarie 2009 18:18
Tortillas
Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb. Pentru umplerea painilor-tortillas, fantezia nu are limite. Se poate folosi fasole, carne de porc sau pasare, carnati, cascaval Tortillas se pot praji in cantitati mai mari si apoi congela. De asemenea, se pot cumpara tortillas congelate din comert.
Pt tortillas : 150g faina de porumb (masa harina),sare.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de plastic, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti pana ce capata o culoare aurie.

Sursa: ardei iute.com
Ridhima
Postat pe 19 Februarie 2009 14:34
Tortillas de grau
Ingrediente: 500g faina, 1/2 lingurita praf de copt,un praf de sare,100g untura,120 ml apa.
Preparare :Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.Se framanta aluatul pe masa de bucatarie presarata cu faina timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi folosind spatula si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 C, timp de 10 minute.Sau se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.

Sursa : ardei-iute.ro
Ridhima
Postat pe 19 Februarie 2009 22:49
Tortillas cu carne de vita condimentata.
Ingrediente :
# 1 ceapa tocata
# 2 catei de usturoi pisati
# 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire
# 350 g pulpa de vita taiata bucatele mici
# 1 lingura ulei de porumb
# 225 g orez cu bob lung, fiert
# zeama de carne de vita
# 3 tortillas de grau, mai mari
# 800 g rosii tocate, din cutie
# 2 catei de usturoi taiati in jumatate
# 1 ceapa taiata in sferturi
# 1-2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
# 1 lingurita seminte de chimen macinate
# 1 lingurita piper de Cayenne
# 2 lingurite oregano proaspat, tocat (sau 1 lingurita oregano uscat)
# suc de rosii sau apa, pentru diluat salsa
# 50 g unt
# 50 g faina
# 600 ml lapte
# 120 g branza Cheddar rasa
# sare, piper negru proaspat macinat

Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Se prepara salsa picante. Se proceseaza cu un blender rosiile, 2 catei de usturoi injumatatiti, ceapa taiata sferturi si ardeii iuti tocati. Cand mixtura s-a omogenizat, se transfera intr-n cratita mica si se amesteca cu oregano, chimen si piper de Cayenne; se asezoneaza cu sare, dupa gust.
Treptat, se da mixtura in clocot, amestecand ocazional. Se fierbe 2 minute, dupa care se micsoreaza flacara, se acopera cratita cu un capac si se fierbe mixtura incet, inca 15 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie gros, dar sa poata sa fie turnat. Daca este prea gros, se dilueaza cu putina apa sau suc de rosii.
Se prepara sosul de branza. Se topesc cele 50 g unt intr-o cratita si se incorporeaza faina. Se gateste 1 minut. Se adauga apoi laptele, amestecand constant, pana ce sosul fierbe si se ingroasa. Se adauga 2 linguri de branza si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se acopera cratita cu un capac si se pune deoparte.
Se amesteca intr-un castron ceapa tocata, usturoiul pisat si ardeiul iute feliat. Se adauga cubuletele de carne si se amesteca.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste mixtura de carne la foc iute, amestecand frecvent. Dupa 10 minute, carnea trebuie sa se fi rumenit iar ceapa sa se fi inmuiat. Se adauga orezul fiert si putina zeama de carne, cat sa tina amestecul umed. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se toarna circa un sfert din sosul de branza pe fundul unui vas termorezistent. Se asaza peste sos o tortilla peste care se intinde jumatate din salsa urmata de jumatate din mixtura de carne. Se repeta succesiunea tortilla-salsa-mixtura de carne si se termina aranjatul cu sosul de branza ramas, peste care se asaza cea de-a treia tortilla.Peste aceasta se presara restul de branza
Cheddar rasa.
Se da vasul termorezistent la cuptor timp de 15-20 de minute, pana ce se rumeneste bine iar branza de deasupra se topeste.


Ridhima
Postat pe 20 Februarie 2009 12:12
Ms mult pt retete. o sa incerc cat mai multe
Sandra_delly
Postat pe 20 Februarie 2009 15:38
Din pacate tortilla este specific spaniola , programati-va o vacanta in spania pentru a va edifica mai bine inainte de a da drumul unor pareri ireale. Cei care au avut sansa de a trai in Spania stiu exact ca aceasta tortilla este specific spaniola, plus ca la orice restaurant vei merge vei gasi in menu diverse feluri de tortilla, dar baza este cartoful , indiferent ca este cu "atun o chorisco....."
alenta
Postat pe 26 Februarie 2009 07:13
Tortilla
1. Painea zilnica a Mexicului, tortilla nedospita este rotunda si plata seamana cu o clatita foarte subtire. Poate fi facuta din faina de porumb (masa) sau de grau, dar este intotdeauna coapta pe gratar (comal). Poate fi mancata simpla, sau umpluta cu diverse ingrediente. Tortillas sunt baza pentru burritos, tacos si multe alte feluri de mancare. Atat tortillas de porumb, cat si de grau se gasesc in zona refirgerata a supermarketurilor.
2. In Spania, cuvantul tortilla se refera la o omleta subtire.
Ridhima
Postat pe 26 Februarie 2009 07:53
Dragele mele, exista tortilla sin in Mexic si in Spania si sunt total diferite. La Real ai mancat tortilla maxicana cu o umplutura oarecare. Tortilla spaniola e un fel de omleta, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.
Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.
Puteti experimenta retetele poatate anterior care sunt cele corecte si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Sa ma anuntati daca v-a placut.
satuha
Postat pe 28 Februarie 2009 07:48
cel mai bine ar fii sa intrati pe google si sa-i da-ti acolo tortilla, o sa va lamuriti ce este fara sa va contraziceti unii pe altii
adelus81
Postat pe 28 Februarie 2009 08:57
Alenta ,tu daca ai ajuns doar pana in Spania si-ai mancato omleta cu cartofi, nu inseamna ca esti buricul pamantului si ca esti atotstiutoare;ceea ce spune Ridina imediat dupa comentariul tau este perfect adevarat:mexicanii NU consuma paine decat ocazional,acea tortilla dintr-n fel de faina de porumb este PAINEA lor traditionala. Poti crede sau nu ,am lucrat ani de zile in SUA ,am fost si in Mexic,,toti acesti ani am lucrat cu foarte multi mexicani get-beget,le cunosc foarte bine stilul de viata si obiceiurile;si astea le cunosc de la fata locului ,nu de la vreun bordel sau spelunca spaniola !!!
biloxisrl
Postat pe 28 Februarie 2009 09:47
Alenta ,tu daca ai ajuns doar pana in Spania si-ai mancato omleta cu cartofi, nu inseamna ca esti buricul pamantului si ca esti atotstiutoare;ceea ce spune Ridina imediat dupa comentariul tau este perfect adevarat:mexicanii NU consuma paine decat ocazional,acea tortilla dintr-n fel de faina de porumb este PAINEA lor traditionala. Poti crede sau nu ,am lucrat ani de zile in SUA ,am fost si in Mexic,,toti acesti ani am lucrat cu foarte multi mexicani get-beget,le cunosc foarte bine stilul de viata si obiceiurile;si astea le cunosc de la fata locului ,nu de la vreun bordel sau spelunca spaniola !!!
biloxisrl
Postat pe 28 Februarie 2009 09:47
nu am avut timp sa citesc tot ce ati zis, dar TORTILLA E DIN PORUMB , nu din cartofi,, din faina de porumb, facuta coca
girl_delly
Postat pe 28 Februarie 2009 11:21
Ceea ce stiu eu este ca exista tortilla mexicana din porumb care nu are nicio treaba cu cartofii,precum si tortilla spaniola,care este un fel de omleta cu cartofi.
Toata confuzia porneste probabil de la denumire "tortilla",care in spaniola ad literam inseamna "turtita",deci o turta mai mica.Spaniolii asociaza acestei denumiri acea omleta tipica,pe cand mexicanii asociaza o turta de porumb.Noi romanii le putem asocia pe amandoua fara probleme,zic eu,si fara jigniri cu indirecte gen "bordel" sau "spelunca".
Hai la pace!
Grazzia
Postat pe 28 Februarie 2009 14:07
Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.

Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.

Desigur, poti experimenta cu aceasta reteta si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Totusi, iata o reteta clasica de tortilla:

Ingrediente: ulei de masline, o ceapa, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 oua

Mod de preparare: Pune uleiul la incins, adauga ceapa, usturoiul, piperul si cartofii. Prajeste cartofii pana cand sunt aurii si putin moi, apoi adauga mixtura din tigaie intr-un bol, alaturi de ouale batute. Amesteca si transfera intr-o tigaie cu ulei proaspat. Prajeste tortilla pe ambele parti, pana cand se rumeneste bine.
pasin
Postat pe 1 Martie 2009 09:02
Si eu am stat 3 ani si jumatate in Mexic,intr-o familie mexicana, deci stiu foarte bine despre ce este vorba.
Grazzia avea dreptate in ceea ce priveste "tortilla" spaniola,care are in compozitie cartofi si oua si care se serveste ca fel principal la o masa de pranz,sau la o cina si,uneori si la micul dejun.
In schimb,mexicanii care-si spun "oameni de porumb" pentru ca au ca baza a mancarii tortilla de porumb care seamana doar ca forma cu o clatita mica,dar nu are in compozitie decat faina de porumb si apa,nu are nici lapte,nici oua si nici nu se frige in tigaie cu grasime.
Tortillas mexicane se cumpara,la oras,de la "Tortilleria" la kilogram pentru ca sunt mancarea principala a mexicanilor si,cum bine spunea cineva mai sus,sunt baza pentru majoritatea mancarurilor mexicane.
Aceaste tortillas se apropie mai mult de painea arabeasca si, deci,cu ajutorul lor se prepara tot felul de mancaruri,toate infasurate in tortillas precum saorma sau falafel-ul,doar ca tortillas de porumb,spre deosebire de cele din grau.se intaresc si atunci ei le incalzesc pe fiecare in parte inainte de a le manca,pe comal,care este fie din tabla,fie din ceramica.
Ceea ce a mancat cel care cerea relatii,despre tortilla,cred ca era o "Quesadilla",de la queso=branza,in spaniola,spun asta pentru ca am mancat si eu intr-un restaurant romanesc si era destul de asemanatoare cu cea mexican,care si mie imi place foarte mult.
Reteta de quesadilla care se poate prepara si la noi,se poate face dintr-o paine arabeasca mica,dar poate fi si mare,daca este pentru mai multe persoane,care se aseaza pe o tigae de teflon incinsa,caci noi nu avem comal,se incalzeste pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta parte si in acel moment se pune pe ea branza, sau cascaval,ce avem prin casa,se indoaie apoi si se apasa pentru ca prin caldura sa se topeasca granza/cascavalul si sa se lipeasca ca un plic.Se mai poate intoarce inca o data,daca e cazul(asa indoita cum e si asta e tot.
Aceste quesadillas sunt tare gustoase si ele pot fi asezonate si cu salsa,care se poate face foarte simplu punand in blender rosii,putina ceapa si optional un catel de usturoi si/sau aredei iute si patrunjel verde cu foarte putina apa si se toaca pana se obtine o pasta si,gata salsa,nu trebuie fiarta,sau prajita.Pofta buna!
elenacoban
Postat pe 1 Martie 2009 10:12
dragilor,eu nu stiu care dintre voi ,ar avea dreptate,dar stiu ca america a fost descoperita de un spaniol.chiar daca acest fel de mancare, poarta acelasi nume in tari diferite,mi se pare normal ,ca un popor s-o gateasca intr-un fel si alt popor altfel, pentru ca de-a lungul anilor fiecare bucatar si-a imbunatatit retetele in fel si chip.
garbo115475
Postat pe 1 Martie 2009 10:55
Dragele mele, degeaba va contraziceti. Realitatea este ca exista tortilla si in Spania si in Mexic, iar in Mexic se fac din faina de porumb, din porumb fiert si preparat cf reteteLOR pe care vi scriu imediat, dar si din grau. Iata retetele pentru tortillas mexicane:
RETETELE SUNT LUATE DE PE INTERNET
Tortillas de grau
Ingrediente: 500g faina, 1/2 lingurita praf de copt, un praf de sare, 100g untura, 120 ml apa
Preparare:
1.Se amesteca faina, praful de copt sis area intr-un castron mare.
2.Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
3.Se framanta aluatul pe masa de bucatarie presarata cu faina timp de 15-20 de minute, pana se face elastic.
4.Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele.
5.Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie sau un gratar, la foc mediu.
6.Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin.
7.Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi folosind spatula si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 C, timp de 10 minute.Sau se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.

Tortillas de porumb
Pentru tortillas trebuie neaparat folosita faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme, apoi se da forma rotunda (diametrul de 10-12 cm) si se impacheteaza imediat in folie pentru a nu se usca.
Daca marginile aluatului sunt faramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti pana ce capata o culoare maro deschis.
Tortillas se poate praji si in cantitate mai mare si congela.
Daca dorim sa le tinem calde, atunci se pun intr-un castron sub un servet cald, sau in cupor la 50 * C.
Varianta
Daca nu ai faina de porumb speciala, exista urmatoarea solutie pentru a pregati aluatul:
Se inoaie boabele uscate de porumb in apa calda cu calciu si se fierbe pana la inmuierea boabelor si se lasa totul peste noapte.
Ziua urmatoare se scurge de apa, se clatesc boabele si se dau prin masina de tocat.
Din masa astfel obtinuta se fac tortillas, in modul descris mai sus.
Americanii le-au numit ,,Nachs

Umplere
Pentru umplerea painilor tortillas fantezia nu are limite.
Cele mai indragite umpluturi sunt acelea din fasole rosie, carne de porc sau pasare, carnat cascaval sau sau piureu de avocado.
In Mexic se mananca cu multa placere si intre mese.
satuha
Postat pe 1 Martie 2009 20:57
Eu de meserie sunt bucatar eu stiu in felul urmator:INGREDIENTE: 400GR cartofi,1 ceapa, 1 ardei gras rosu si 1 galben,4 linguri ulei de masline,6 oua,2 rosii,1|2 patrunjel,sare si piper.MODUL DE PREPARARE:Se decojesc cartofii se spala si se taie subtiri.Se toaca ceapa.Dupa preferinta se poate pune si putina ceapa verde.Se taie jumatati ardeii se curata si se taie cubulete.Se incalzeste cuptorul la 180gr C.Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc feliile de cartofi pe ambele fete,la foc moderat cca 10 min.Se adauga ceapa si ardeiul si se calesc impreuna.Se adauga sare si piper dupa gust.Compozitia din tigaie se toarna intr-o forma de yena sau ce ai tu.Deasupra se pun feliile de rosii.Se bat ouale cu sare,piper si patrunjel tocat.Se toarna peste cartfi si se coace la cuptor 15 min. ITI UREZ POFTA BUNA
valentyncretu
Postat pe 3 Martie 2009 08:31
Da, exact asa este tortilla, cum spune Ridhima, am asistat la pregatirea ei de catre un mexican! Si eu stiu ca este specific mexican!
Am mancat-o alaturi de orez cu pui, foarte condimentat, cu chili! Se stie ca mexicanilor le plac foarte mult preparatele foarte condimentate!Eu personal nu sunt o admiratoare a acestor preparate!
Imi place foarte mult bucataria japoneza.
Dianana
Postat pe 6 Martie 2009 18:53
Dar tortilla este si ca o paine nedospita, o clatita mai groasa facuta din faina de grau, care se foloseste cu diverse umpluturi, si mai este tortilla chips care se face cu malai!
Dianana
Postat pe 6 Martie 2009 18:59
paella se face cu orez si fructe de mare
fabyanu
Postat pe 21 Aprilie 2009 03:46


DA ,TORTILLA ESTE O SPECIALITATE MEXICANA,SE FACE DIN FAINA DE GRIU DAR SI DIN MALAI SPECIAL TRATAT UN FEL DE INSTANT,CARE SE PRAJESC IN ULEI SI ORNEAZA FARFURIILE CU MINCARURI SPECIFICE ,ORIGINAL MEXICANE,SAU TAIATE IN FORMA DE TRIUNGHI SE PRAJESC IN ULEI,SE CONDIMENTEAZA CU DIFERITE GUSTURI SI SE NUMESC
CHIPS MEXICAN,SE GASESC SI LA NOI IN COMERTI.
csakanycsaba
Postat pe 21 Aprilie 2009 06:24
TRUE MEXICAN TORTILLAS

3 cups water
1/2 tsp. baking powder
1 1/2 tablespoons vegetable oil or lard
2 pounds flour
1 teaspoon salt

Heat the water, baking powder, vegetable oil or lard, and salt until it's hot, but just not too hot, just hot enough so that you can touch the water and not be burned.

In a large bowl, pour in the water mixture and add the flour a little-bit at a time until you are finished with the remaining flour. Make sure to mix the water mixture and flour together well. You should have a smooth and elastic dough. Do not use a machine to mix the dough (use your hands).

After mixing the ingredients, cover the dough and refrigerate for about 15 minutes. (This will make the dough easier to work with).

Then take out the dough and heat up a "comal", or if you don't have one, simply use a pan. A cast iron skillet works well.

While the pan is heating up, start rolling the tortillas. Sprinkle a small amount of flour on the rolling surface so that the tortillas won't stick.

After they are made, start cooking them. When done, keep them warm in foil paper, or like it's done in Mexico, with a soft towel.

Good luck with this recipe. This will show if you have a little Mexican in you.

FLOUR TORTILLAS

3 cups unsifted flour
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder
1/3 cup lard
1 cup water

Combine flour, salt and baking powder in a large bowl. Cut in lard with a pastry blender until coarse crumbs form. Add water.

Mix lightly with a fork until the dough clings together. Using your hands, gather dough and knead in the bowl for about 3 minutes. Cover bowl with a towel. Let rise 1/2 hour.

Divide the dough into 10 to 12 small balls. Roll the dough into a thin 12" circle on a lightly floured work surface. Stack tortillas with wax paper between each one as they are rolled.

Lightly grease a very large heavy skillet or griddle. Place tortillas one at a time onto griddle, pressing here and there with a wadded paper towel to make bubbles or blisters that give the tortilla lightness.

Cook until tortilla turns golden brown on both sides (turning once). Keep in plastic bag while baking the remaining tortillas.

These are ideal for making ahead and freezing. Freeze in a plastic bag with waxed paper between.

To reheat: Place on griddle until soft and pliable or steam slightly until warm.

Scuze de intarziere si mai ales ca prefer copy & paste.Efectiv am o conexiune ...prea buna sa imi permit si traducerea, plus ca mereu sunt in criza de timp!! Cat pentru o sursa CONTINUA DE INSPIRATIE IN CAM TOT CE AR PUTEA INTERESA....folositi cu incredere
COOKS.COM
Zile bune si viata minunata!

P.S.
Prefr vinul rosu:P
niciodata
Postat pe 21 Aprilie 2009 08:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
E vremea capsunilor! 1 De la: kamellia 20 Mai 2009 10:47
Sos de usturoi cu rosii coapte 9 De la: arad 14 Martie 2010 19:50
Biftec tartar 23 De la: alma_negoita 18 Aprilie 2010 12:26
Ciorba radauteanca 28 De la: gigibrbr 20 Iulie 2009 20:13
Castraveti bulgaresti 14 De la: manu_argentina2000 1 Februarie 2010 15:43
Setari Cookie-uri