ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

De ce mi se intaresc clatitele dupa cateva minute?

Voteaza
*****Scor: 3.7142857142857 din 14 voturi
 

Va rog,recomandati-mi o reteta,buna,pt clatite pufoase.
Multumesc!
  citeaza   raspunde

2 oua, 1 cana faina, 1 cana jumate de lapte... se amesteca toate foarte bine (eventual la mixer). La tigaia potrivita, imi ies cam 15 clatite... daca vreau sa le tin mai mult timp, imediat invelesc farfuria cu clatite cu tot cu o folie de aluminiu. Spor.
  citeaza   raspunde

eu ca sa iasa pufoase si fragede pun in compozitie si 2 linguri de bere sau apa minerala,le ung cu gem si daca raman acopar farfuria cu clatite cu folie de celofan si cand mai vrem le incalzesc in cuptorul cu microunde si sunt la fel de bune.
  citeaza   raspunde

in loc de lapte, apa minerala
  citeaza   raspunde

  citeaza   raspunde

Se intaresc din cauza albusului.Poti sa le faci fara albus,sau sa bati albusurile separat cu o lingura de rom si sa le adaugi la sfarsit.
  citeaza   raspunde

La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna!
  citeaza   raspunde

Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac.
  citeaza   raspunde

Aluatul de clatite nu il fac niciodata cu lapte ci numai cu sifon sau apa minerala (nepoata mea il face chiar cu coca-cola) si in plus adaug praf de copt care le face sa creasca sa iasa pufoase si nici ne le da voie sa se lipeasca de tigaie. Dupa ce ai pregatit aluatul pune-l la frigider sa se odihneasca 1-2 ore sau chiar de seara pana a doua zi, vei vedea ca odihnindu-se aluatul se va mai ingrosa si va fi nevoie sa-l mai diluezi cu putin sifon, dar garantez ca ies niste clatite moi si pufoase car pot fi umplute chiar si dupa 3 zile. Dupa ce se racesc le acopar cu o farfurie intoarsa si le pastrez la frigider.
  citeaza   raspunde

Eu pun la un litru de lapte doua-trei oua( depinde de oua, cele de casa sunt mai puternice, si ajung doua), putina sare, iar daca le fac cu dulce, le mai adaug putin zahar si numaidecat zahar vanilat. Le da o aroma faina.Faina pun dupa necesitate, sa se primeasca un fluid nu prea dens. Dupa ce le bat bine cu mana (la mixer nu-mi iese asa bine, se pare ca nu se incarca bine aluatul cu aer), le las 15-30 min sa se odihneasca aluatul.Dupa ce s-a odihnit se mai ingroasa putin, si atunci vezi daca mai trebuie sa-l diluezi sau ba cu lapte. In aluat mai poti adauga si putin ulei sau unt. Am incercat si cu apa minerala cum am auzit de la altii, si lapte diluat cu apa, dar familia mea a cam sucit din nas imediat ce a gustat din ele.
  citeaza   raspunde

Va multumesc ff mult!!!Sfaturile dvoastra mi-au fost de folos.Multumesc inca o data!
  citeaza   raspunde

  citeaza   raspunde

incearca sa nu le umpli imediat, strange mai multe unele peste altele si apoi le intorci. de cand procedez asa nu se mai intaresc
  citeaza   raspunde

Apa minerala in loc de lapte si putin ulei in compozitie si or sa iasa pufoase! Garantat!
  citeaza   raspunde

eu pun jumatate lapte, jumatate apa minerala, 4 oua, 4 linguri de ulei, un praf de sare si daca le fac pentru a le umple cu ceva dulce- si coaja rasa de lamaie la care adaug jumatate plic de drojdie uscata. faina pun cat sa imi iasa compozitia mai degraba moale decat vartoasa dupa care musai le las cam o ora si amestec din cand in cand. le bat cu mixerul sau cu telul para.daca mai trebuie, mai adaug apa.le prajesc la tigaia de tabla unsa cu pana. pentru clatitele pufoase, faci exact acelasi amestec doar ca mai adaugi doua albusuri- toate batute spuma cu telu, deci 4+2= 6albusuri
in general le umplu cu branza dulce in care pun smantana, stafide, galbenus de ou, zahar vanilat si o lingura de zeamil sau faina. le asez in tava unsa musai cu unt, mai pun cateva linguri de unt topit peste, dupa care la cuptor 20 de minute sa se gratineze. intre timp, frec 4 galbenuse cu 4 linguri de zahar+ un plic zahar vanilat + putin rom su esenta la care mai pun 8 linguri de lapte. Acest sos il amestec cu albusurile batute spuma dupa care rastorn tot amestecul peste clatitele din tava. mai las 15 minute sa se rumeneasca dupa care le aduc fierbinti la masa. se taie de fata cu mesenii si se pune pe farfurioara cu ajutorul paletei. nu uitati de sosul care se pune peste si daca mai dati si un pic de coaja rasa de lamaie iese un deliciu. ASta cand am timp, ca in rest, o dulceata de macese sau de visine ori de cirese amare. merg si caisele sau capsunii. vara se pot umple cu inghetata amestecata cu fructe de sezon. fiindca aluatul nu are zahar, se pot umple si cu ciuperci, carne sau branza sarata sau urda cu ceapa si marar. dar sa nu pui coaja de lamaie. Deci, iti ies tari fiindca pui prea multa faina si lucrezi numai cu lapte. fa ca mine, pune ulei si drojdie in aluat si nu ai treaba o saptamana cu ele. eu le tin in punga in frigider si le incalzesc la microunde.
  citeaza   raspunde

De la: julyany, la data 2008-10-13 10:24:30Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac.


Cltite americane

Ingrediente: un pahar lapte btut (sau iaurt), un ou, dou linguri unt topit (sau ulei), esen de vanilie, un pahar fin, dou linguri zahr, un praf de sare, un vrf de cuit de bicarbonat, o linguri praf de copt, ulei pentru prjt.
Preparare: Se amestec ntr-un vas laptele btut cu oul, untul, vanilia si zahrul. n alt vas se cerne fina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarn amestecul lichid n cel uscat, amestecnd usor, astfel ca aluatul s arate ca avnd cocoloase de fin. Pentru a iesi pufoase cltitele, se las aluatul s stea cam 20 de minute, timp n care cocoloasele vor disprea. Se toarn aluatul cu lingura ntr-o tigaie teflonat ncins, uns cu puin ulei. Se prjesc pe ambele pri pn se rumenesc. n aluat putei aduga bucele de fructe. Cltitele pot fi servite cu dulcea, smntn sau cu crem de lmie.

Sursa : Revista Felicia
  citeaza   raspunde


Pt Vali P
Buna!!!
am incercat prima ta reteta de clatite si au iesit minunate si chiar nu s-au intarit...in afara de cateva care erau prea subtiri si ieseau ff crocante si chiar vroiam sa te critic, dupa aia am zis sa mai ingros putin compozitia si au iesit intr-adevar o bunatate!!!La umplutura am pus gem de caise , desi initial am vrut sa le umplu cu branza dar nu mi-au placut, adevarul e ca era branza feta si probabil de asta nu a iesit asa buna dar sotul meu a zis ca i-a placut..De ..parerile sunt impartite!!
Asa ca sfatuiesc pe toata lumea sa incerce reteta ta , chiar daca eu nu am respectat in totalitate cantitatile mi-au iesit moi si pufoase!!!
AAA!!Vali esti cumva bucatar sau ai facut cursuri de bucatarie??
  citeaza   raspunde

saru`mana, nu- nu sunt bucatar, sunt jurnalsit, dar cratiza si bucataritul sunt pasiunea mea de cand ma stiu. apropo, prima mea mancare gatita de mine s-a numit ,,cartofi prajiti fripti la cutia de conserva in spatele blocului" si aveam vreo 8 - 9 ani
nu am facut nici un curs, dar imi place sa fac imbunatatiri sau variatiuni la retete. de asemenea, imi place sa fac, sa inventez de fapt, noi feluri de mancare. noroc ca am doi vecini pe care le incerc. daca trec de ei, e ok unul este gurmand iar celalalt este tzaran sadea. daca nu-i place ceva - spune imediat pe sleau si mai si ma porcaia de nu ma adun. dar totul se rezolva la o farfurie de cartofi pai si
o seara faina sa ai.
  citeaza   raspunde

nu se baga albusul de la ou doar galbenusul
pa pa
  citeaza   raspunde

pentru clatite,APAMINERALA e tot secretul!
  citeaza   raspunde

in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
  citeaza   raspunde

in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
  citeaza   raspunde

De la: floricel, la data 2008-10-10 18:32:54La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna!


Daca pui zahar, se pot lipi de tigaie... daca nu ai o tigaie cu teflon... TESTAT.
  citeaza   raspunde

Si mai uitati-va si voi pe BanatTV. Sunt sigur ca retetele lui Vali or sa va placa la nebunie. Go Vali! Tine-o tot asa...
  citeaza   raspunde

inlocuieste jumatate din cantitatea de lapte cu bere.
Pofta buna
  citeaza   raspunde

gabriela_dutu ia si pune intre ele putin zahar k se indulceasca nitel si pune o farfurie dedesupt si una deasupra eu asa le acopar si sincer sunt FFFFF bune
  citeaza   raspunde

In loc de lapte, foloseste bere
  citeaza   raspunde

apa minerala pofta mare
  citeaza   raspunde

  citeaza   raspunde

Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase:
(De la lume adunate si probate.)

Inainte de a coace clatitele pufoase, se adauga, putin unt (20 - 25 g la 3 pahare de faina.
Drojdia trebuie sa fie proaspata si in cantitati necesare, fara a se exagera.
Blatul pentru clatite trebuie amestecat foarte bine, pana la omogenizare.
Tigaia in care se coc foile de clatite, trebuie unsa bine cu ulei, puteti folosi urmatorul truc: se infige furculita intr-o ceapa sau cartof, se trece prin ulei si apoi se unge tigaia.
In general, clatitele se coc pe ambele parti timp de 2 min.
Intotdeauna, inainte de a pregati blatul, se cerne faina, astfel, aceasta se curata si se imbogateste cu acizi, care sporesc efectul de dospire a blatului pentru clatitele pufoase.
Nu exagerati cu cantitatile de sare si zahar. Excesul de sare incetineste procesul de crestere a blatului si vor face clatietele pale la culoare, iar excesul de zahar vor intari blatul.
Inainte de a se bate albusurile, se sterg peretii vasului cu lamaie, in acest fel, albusurile se vor bate mai usor si continutul va iesi mult mai pufos.
Pentru ca spuma sa iasa tare se pun cateva picaturi de lamaie.
Albusurile se bat mai usor, atunci cand sunt proaspete si tinute la rece.
Atunci cand ouale sunt proaspete, dar n-au fost racite in prealabil, se pot pune intr-un vas cu gheata sau se tin timp de o ora in apa foarte rece.
Drojdia se poate prepara si in conditii de casa, astfel: 1 pahar de faina se amesteca cu 1 pahar de apa calduta. Se lasa 5-6 ore, apoi se toarna un pahar de bere sau apa minerala si se lasa la loc cald.
Nu se vor forma cocoloase in blatul pentru clatite , daca se va amesteca faina cu putina apa sarata.
Drojdia se pastreaza mai bine, daca aceasta se pune intr-un borcan si se toarna ulei deasupra.
Daca in interiorul clatitelor apar bule, inseamna ca blatul n-a dospit suficient, in acest caz, se pune blatul intr-un vas cu apa calda si se mai lasa putin.
Daca foile de clatite se rup, se mai adauga faina sau oua.

Sa aveti clatite cat mai gustoase si pufoase.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: