RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA

VA ROG, DACA STIE CINEVA RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA.MULTUMESC ANTICIPAT
silviawoycik
Postat pe 30 Septembrie 2008 20:23
Am citit intr-un almanah o reteta de Papanasi polonezi.
Ai nevoie de :500g. brinza de vaci,2 oua,100g. gris,40g.faina,50 g. unt,50g pesmet,150g smintina,sare.
Se amesteca bine intr-un castron,brinza cu grisul,ouale si sarea.
Cu o lingura se ia din compozitie si cu palmele date prin faina se fac mingiute cu o adincitura.
Intr-o cratita se da in clocot apa sarata in care se pun papanasii si se tin pina se ridica deasupra si se mai fierb apoi inca 10 minute pe foc foarte mic.
Cind sint gata se scurg de apa, se oparesc cu unt si in mica adincitura se pune pesmet prajit in unt.
Se servesc fierbinti,cu sau fara smintina iar cine dorestemai poate adauga zahar pudra.
Am vazut si alte retete, o sa-ti mai scriu citeva.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:21
BIGOS (mancare de varza)- mancare pur traditionala poloneza


Compozitie:
1,5kg varz murat ( sau 1 kg murat i 500 g varz dulce )
200 g costi
3 cepe mari
Aproximativ 1 1,5 kg (cu cat mai mult cu att mai gustos) carne de vit, de porc, muchi, carne de pasre ( iar pentru a fi mai gustos se poate adga carne de vnat, sau alte sortimente de carne)
200 g crnai de cas i unc tiat buci
100 g prune uscate
50 g untur
Zeama (sosul) n care s-a prjit carnea
3-4 frunze dafin
8-10 boabe de piper i ienibahar
2 linguri chimen (benevol)
Se poate aduga 2 linguri de past de tomate, piper mcinat i sare dup, eventual 1 pahar de vin rou sec.

Mod de preparare:

Se toac varza murat i se fierbe. Varza dulce tiat se oprete cu puin ap i se fierbe, se amestec cu cea murat.
Se clete ceapa n untur se adaug carnea de vit tiat cu un strop de ap. Cnd e pe jumtate fiart se adaug carnea de porc, de pasre, se fierbe puin i se adaug costia, muchiul, prunele n prealabil muiate, scurse bine, tiate. Hribii uscai i nnmuiai peste noapte, fieri i tiai, crnaul i unca tiate buci sunt amestecate cu past de tomate, care-i d gust i culoare.
Toate ngredientele se amestec bine, se condimenteaz dup gust, se fierbe la foc potrivit aproximativ 2 ore, amestecnd continuu. Bigosul se prepar cu cteva zile nainte. n fiecare zi se nfierbnt. nainte de a fi consumate se nfierbnt bine i se adaug vinul. Cu ct este nfierbntat de mai multe ori el devine mai gustos.


touray
Postat pe 7 Aprilie 2009 11:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bucataria Italiana si specialitatile ei . 2 De la: anna_pit 17 Noiembrie 2008 05:01
RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA 4 De la: garbo_7655 21 Septembrie 2012 15:50
pizza excelenta 38 De la: delycia 8 Februarie 2010 10:00
Trufele , acum prezente si in Romania 1 De la: trufe_de_romania 16 Ianuarie 2010 21:58
Masa in familie 10 De la: garbo_7655 21 Septembrie 2012 15:49
Setari Cookie-uri