ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
Topicul anterior  /   Acest topic este inchis si arhivat!   /   Topicul urmator

Retete de post


Multumesc pentru retete, sunt bune si pentru postul Craciunului.
Eu, pana acum, nu am prea gatit de post, dar problemele medicale m-au convins ca trebuie sa-mi schimb stilul de alimentatie.
Daca mai stiti si alte retete gustoase, va rog sa le postati. Poate reusesc sa-mi conving si sotul si copiii sa le manance. Ar foarte bine pentru toata familia.

prajitura de post----un borcan de 450gr cu gem de prune s-au gutui,acelasi borcan cu zahar,doua borcane cu apa si un borcan cu ulei,arome si bicarbonat jumatate de lingurita,faina se pune sa se obtina un aluat sa curga ca de pandispan,se pun si nuci,stafide,se coace!!!dupa aceea se taie romburi si se pudreaza cu nuca de cocos si zahar pudra!!!!

Vreau si eu retete de post. Multumesc anticipat. Geta

Mancarurile de post se fac la fel ca cele cu carne , numai ca nu punem carne .Eu , de exemplu , fac o mancare cu legume , cam asa: pe fundul unei tavi pun un strat de telina si morcovi rasi pe razaroare .Deasupra pun tot felul de legume: cartofi, taiati cubulete,dovlecei ,taiati felii mai groase sau tot cubulete , vinete taiate ca si dovleceii , ceapa,taiata rondele, ardei, taiati felii ,rosii taiate felii, broccoli,buchetele, ciuperci,daca sunt mici , le pun intregi ,daca-s mari, le tai felii.Condimemtez:sare , piper,oregano, busuioc, cimbru.Alta data puneam si delikat ,dar de la o vreme nu mai folosesc . Pun si o cana cu apa si un pahar de vin alb si o dau la cuptor.Pana se fierbe mancarea in cuptor ,eu pregatesc niste snitele de soia. Se gasesc in comert. Le prepar dupa instructiunile de pe ambalaj. Servesc mancarea cu snitele de soia in loc de carne.E foarte buna .Incercati si va veti convinge . Pofta buna !

Am uitat sa spun ca pun si ulei la mancarea mea , din reteta afisata mai sus .Dar nu pun prea mult ca sa nu iasa mancarea prea grasa .

-sarmale sau ardei umpluti fara carne
-varza la cuptor fara carne
-ciorba de legume in care de fiecare data pui o leguma in cantitate mai mare si ai astfel ciorba de :fasole, cartofi, mazare, praz, etc....
-orez cu ciuperci
- orez cu legume
-ghiveci
-salate de orice fel
-zacusca
-paste fara ou cu suc de rosii sau ciuperci calite sau zacusca
-cartofi la cuptor (simpli sau amestecati cu o punga de amestec de legume congelate)
-fasole pastai fiarta si servita cu mamaliguta si usturoi

etc., etc., etc.

Cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
500 g cartofi; 250 g ciuperci; o jumatate lingura faina; nucsoara; o ceapa; patrunjel; marar; zeama de lamiie; ulei; sare.

Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se toaca( nu prea marunt),se calesc in putin ulei impreuna cu ceapa tocata. Se adauga faina, sare, verdeata, nucsoara si zeama de lamaie.
Alegem cartofii de aceeasi marime, ii curatam, ii frecam cu sare si ii punem la cuptor. Dupa ce s-au copt,ii taiem la un capat, cat sa stea drepti si le scoatem miezul.
Miezul scos se amesteca cu ciupercile.
Umplem cartofii cu compozitia obtinuta.
ii asezam intr-o tava unsa si ii introducem in cuptor pana se gratineaza.
Pofta buna !

Varianta pentru tiparire   
Mergi la: