ANIMALELE DIN SPATIILE COMUNE

e prima data cand scriu pe forumul asta din lipsa de timp dar am mai citit din cand in cand... de data asta chiar mi-am rupt din putinul timp pentru a raspunde pentru ca e un subiect ce ma streseaza si pe mine:)))
am citit doar primele 2 pagini, suficient pentru a-mi forma o parere, ei bine... nu are nimeni nimic cu animalele pripasite in scarile blocurilor, ci cu "animalele" care ii obliga pe toti sa le suporte, e treaba lor ce antipatii si ce simpatii au, dar prin modul asta ii obliga pe toti sa accepte animalele in conditia in care poate nu fac parte din sfera lor de interes. eu nu ma tavalesc in mod special dupa ele, nici rau nu le-as face, pentru ca nu as face nimanui, indiferent ca-i biped sau patruped. iubitorii maidanezilor au sarit muuult prea opariti, parca cel deranjat de prezenta mult iubitilor ar fi vrut sa-i omoare, sa-i tortureze... eu, pur si simplu nu vreau decat sa nu-mi fie bagati pe gat!! atat. nici eu nu fortez pe nimeni sa-mi accepte copiii, cu defectele si calitatile lor. iar faptul ca iubesti un animal nu te face si un OM mai bun. degeaba le gadili in fund nonstop daca la adresa oamenilor scuipi numai venin si ura. degeaba iubesti necuvantatoarele daca urasti restul speciilor de pe pamant.
sunt mai mult decat satula (daca pot sa spun asa) de babele si bosorogii ce-si plimba cainii pe care-i cresc in apartament in spatiile de joaca ale copiilor. tot nisipul in care cei mici adora sa se joace e plin de rahati si de pisati de caini, sunt spitalele pline de enterocolite virale, de microbi luati din parcuri in conditia in cre au spatii amenajate special pentru usurarea animalelor, pffff.... cati rahati am spalat de pe talpile ghetelor copiilor... cate injuraturi am descoperit ca pot sa scot din cap... si nu la adresa animalelor ci la adresa idiotilor de la capatul celalalt al lesei. odata am vazut pe cineva cum lasa cainele sa isi goleasca burta in parc si am luat si eu un pampers plin de rahat al copilului meu si i l-am lipit pe usa!! sa vada si el cum e cand ti se aduce rahatul la nas.
fac o intrebare, cati din cei care adora sa creasca un caine in casa pleaca la plimbare cu punguta pentru excremente dupa ei???
crysta_mami
Postat pe 14 Martie 2010 15:04
babele si bosorogii
nu ar suna mai bine :
batranelele si mosnegeii?

oare credeti ca noi ,ceilalti,nu ajungem intr-o buna zi la batranete?
si nu stiu ,zau,daca ne-ar place sa fim atat de blamati
LILO
Postat pe 14 Martie 2010 15:16
exprimarea, e putin "ciudata"
(ca sa nu fiu rea..)
...dar ceva, ceva dreptate...are.
keks
Postat pe 14 Martie 2010 15:22
pentru iuliana77, exista sprayuri contra cainilor,care ii indeparteaza fara sa le faca rau,costa in jur de 10 lei,si ti-l recomand tocmai pentru a nu mai fi atacata cand iti plimbi cainele,la fel recomand si celor carora le este frica de haitele de caini,functioneaza intotdeauna.se gasesc la unele petshopuri.
garbo065561
Postat pe 14 Martie 2010 15:24
Si omul este un animal.Cea mai rea specie din cate exista .Incearca sa intelegi asta.
niculica
Postat pe 14 Martie 2010 15:40
Iar ma faceti sa scriu,mai ales pentru cei noi pe forum,ca:
orice cal ajunge pana la urma martoaga,propo,cei care se exprima mai putin frumos,catre cei de varste mai inaintare
scrichy
Postat pe 14 Martie 2010 15:46
Stimata andreea sau cum te-o chema,atata timp cat nu ai in casa un animal,cel mai bine si mai frumos ar fi sa taci din gura!!!!!!
1-un animal din casa,nu miroase,tu mirosi? Si tu esti un animal si cred ca nu mirosi.Daca ai tine un animal in casa si ai avea ochi sa-l vezi si sa-i inveti tabieturile,ai vedea ca de cele mai multe ori se spala mai mult decat un om.
2-un animal este mult mai devotat decat orice prieten pe care crezi ca il ai in jur.
Ti-as dori sa fii pentru o zi o pisica sau un caine maidanez.
Nu pot sa cred ca cineva care doreste sa omoare sau sa dea cu batul intr-un animal de pe strada este un om cu suflet.
LILIANKA
Postat pe 14 Martie 2010 15:55
nope... nu suna mai bine. suna foarte bine cand te referi la oameni in varsta plini de bun simt, cei care nu au imbatranit degeaba... cei acriti de viata, satui de experientele negative din viata lor (pentru ca n-au stiut sa le vada decat pe cele negative) si care au impresia ca toti ceilalti sunt obligati sa plateasca viata lor amara prin a le suporta hachitele de om batran nu sunt decat babe si bosorogi. sunt convisa ca toti vom imbatrani (sunt putin offtopic) dar sper sa nu ajung sa-mi vars veninul pe toti tinerii cand oi ajunge ca ei, sper sa fiu in stare, sa am mintea lucida sa impartasesc ce am cernut mai frumos din viata, sa nu las greutatile sa-mi otraveasca viata, implicit batranetea...
ca sa raspund la alta intrebare pe care am citit-o aici: eu am fost atacata si muscata de o mare haita de caini vagabonzi adolescenta fiind, in conditia in care in viata mea nu am avut un gest de violenta asupra unui animal. pur si simplu am trecut pe langa ei, avand in gand ca ei, cainii, nu musca decat daca simt pericol, daca se simt atacati. de foame nu au atacat pentru ca erau hraniti de o persoana din blocul respectiv. ei bine, motivul pentru care nu lesin de dragul lor este ca sunt, totusi, imprevizibili, nu ai cum sa spui despre caini ca reactioneaza intr-un anumit fel sau nu, asa cum nu poti s-o faci nici in ceea ce priveste oamenii. dar macar in cazul oamenilor poti sa-i tragi la raspundere:)))))
iar cu doamna/ nedoamna... sa fim seriosi!!! un animal de companie nu te ridica la rangul de lady asa cum nu o face nici lipsa lui. am intalnit fel de fel de oameni in viata, si din cei nespalati fara animal acasa si din cei nespalati cu animal acasa. diferenta era ca cei care aveau animal acasa aveau si un strat generos de par lipit pe haine, asta tine de educatie, de bun simt nu de prezenta unui animal in viata fiecaruia.
soacra-mea, de ex a avut un caine. sincer, l-am suportat foarte greu, neobisnuita fiind. a trebuit sa-l dea pentru ca nu avea suficienta grija de el, nu-l deparazita, consecinta a fost ca s-a imbolnavit din cauza lui, ma rog... e poveste lunga... ce voiam sa zic era ca pe strada dac-o vedeai... pfff... bagata toata in blanuri... mereu aranjata... mereu fardata... nu vedeai o cuta pe ea si era avida dupa ultimele noutati in ale modei. dar cand m-am mutat eu aici unde locuim si azi impreuna am scos SACI de GUNOI!!! plini de gunoi!!!! mirosea in casa de-ti muta nasul din loc. am muncit de mi-a venit rau sa devina casa asta locuibila, si stiti ceva? familia mea, cea in care m-am nascut, e de ceva generatii in bucuresti, nu sunt venita de la coada vacii, cum se zice. deci imi pare rau sa spun asta, dar un animal de care ai grija nu te face si o mare doamna, animalul nu aduce de la sine si bunul simt sau educatia. sunt alti factori de care depinde asta. parerea mea e ca degeaba au fost aduse in discutie argumentele de genul asta (cu oameni nespalati, etc...) pentru ca nu s-a pus problema "oameni vs animale de companie sau de strada" ci modul in care sunt obligati altii sa inghita prezenta unor fiinte pe care nu tin neaparat sa le vada zi de zi. o s-o agat si eu pe soacra-mea intr-o scara de bloc sa manance seminte, sa deranjeze intr-un mod sau altul sa vedem cui ii convine...
crysta_mami
Postat pe 14 Martie 2010 16:02
De la: garbo396, la data 2010-03-14 09:37:55
De la: amazonya20, la data 2010-03-14 09:31:48asta-i buna!...vorbesti despre animalele alea de parca ar fi niste monstri gata sa te inhate si care mai au si nesimtirea sa miroasa urat...sa nu uitam ca acele animale au fost agresate ani la rand...si ele nu devin agresive cand sunt flamande si cand sunt atacate...cu siguranta le-ai aruncat macar o privire plina de ura...ar fi fost frumos daca ai fi facut o campanie pentru strangerea de fonduri si pentru construirea unui adapost...sau pentru sterilizare...ca daca primaria ar avea grija de asta nu ai mai avea nici tu suparari...dar, atat timp cat societatea nu face nimic pentru a le ajuta,cei ca tine vor suporta consecintele...ura ta nu este indreptata decat spre niste victime...pentru miros...iti recomand un repellant...il gasesti la farmacia veterinara...



amazonya, ia fi tu prima care sa faca ceva in sensul asta! ca doar esti iubitoare de animale comunitare!! nu???


Ideea este ca unii dintre noi mai facem cate ceva, cat ne sta in putinta...(asta ca sa vezi ca nu m-am dat "la fund" si nici "tzatza" nu ma simt dar daca tu vrei sa ma vezi asa, e dreptul tau - pe mine nu ma afecteaza!)
Daca fiecare, in loc de cuvinte urate nervi si sicane, nu mai vorbesc de cei care chinuie, ucid, etc, ar face cate ceva ar fi un pic altfel.
Exista adaposturi peste tot in tara, exista voluntari care se ocupa de aceste probleme, exista campanii de sterilizare gratuita dar e mai simplu sa ne plangem, sa aruncam cuvinte urate sa punem otrava si sa facem tot felul de gesturi care numai cinste nu fac rasei umane...
Cine oare e de vina ca exista atatea animale abandonate? Cine oare a tinut "jucaria de plus" pana s-a plictisit si apoi i-a dat drumul in strada? Cine oare, din comoditate, pune femele gestante in strada sau, mai rau, tine femela si-i "elibereaza" puii???
Pentru ceea ce se intampla este de vina, in cea mai mare masura, LIPSA DE RESPONSABILITATE OMULUI!!!
Si da, ce poate fi mai "placut" deca sa dam cu pietre (citeste "cuvinte de mahala") in cei care "indraznesc" sa iubeasca si sa aiba un animal de companie??? Nu e mai simplu? Decat sa faci ceva constructiv in acest sens???
Nu pot uita imaginile in care, dupa o campanie grea si costisitoare de sterilizare, marcare, tratare si socializare, se prezinta, tocmai aceste animale, otravite si aruncate la gunoi!!! De ce??? Cu ce suflet???
In alta ordine de idei, sunt rare cazurile in care animalele sunt agresive de la mama natura, fara motiv!
In fine, fiecare om judeca dupa propriul suflet!
Va doresc o zi buna!
panty_C
Postat pe 14 Martie 2010 16:03
Oricum suntem foarte, foarte departe de civilizatie - se uita de animalele care sunt folosite in diverse domenii: medicina, asistenta sociala, politie, salvamont, etc.
Unde mai pui ca un copil care are un animalut de companie va invata sa respecte viata si implicit pe sine, va fi mai increzator in sine si mult mai responsabil
Romania, vei ajunge vreodata la acea treapta evolutiva?
panty_C
Postat pe 14 Martie 2010 16:17
pfuai,ce experimente as face io pe animalu' meu de companie!
preciouss
Postat pe 14 Martie 2010 16:22
Iubesc toate speciile de vietuitoare(cuvintatoare sau nu),mai binezis iubesc si respect orice forma ar lua VIATA.Nu stiu daca mai exista astfel de oameni...dar asa sint eu,nu ma ingrozeste sau scirbeste nimic.Am si eu un ,,prieten fidel,,,dar educat,pe cit poate fi educat un animal,adica nu deranjeaza pe nimeni in mod special,toata lumea o indrageste...cel putin in fata.Referitor la mirosurile care vin din apartamentele respective...ar fi o problema...poate ca ,proprietarilor nu le place curatenia nici daca nu ar fi avut un animal,iar daca au...e mai grav.Eu am intilnit oameni care nu au animale...dar traiesc ca animalele intr-o mizerie crasa si nu pentru ca nu ar avea...posibilitati,ci pentru ca asa sint de la mama lor...ce sa le faci???!despre ce vorbim aici???!AM VAZUT OAMENI CARE FAC PE ZIDUL BLOCULUI,SAU SE DAU PUTIN DUPA UN POT CA ACOLO L-A APUCAT PE BIETUL OM!!!! Aluia ce ii mai faci?!Ciinii nu au NICI o vina,ei sint folositi ca AGENT ELECTORAL in unele parti luindu-i dintr-o parte in alta al unui oras,sint in mijlocul unor invidii si riciieli ale oamenilor..spun ca de ce nu cresti un copil?! decit sa ai un ciine...daca nu il ai,nu il ai,sa ii cresc pe ai lui?????...platesc destule taxe si pomeni pentru destule probleme care ar trebui sa le rezolve cei de sus ...nu noi.Ar mai fi o problema...a venit vremea,psihiatrilor si nu au de lucru,asa ca intoleranta asta nu o vad bine...E LOC PENTRU TOATA LUMEA DE LA MIC LA MARE PE PAMINT.Pacat ca D-ZEUne tolereaza pe toti...iar noi intre noi nu...poate ati auzit ca s-a ajuns la concluzia ca NATURA vazuta ca un tot purtator de viata...ar fi ajuns la acest nivel de degradare din cauza...OMULUI.MORALA: PURTATI-VA BINE CU ORICE PURTATOR DE VIATA....CACI SE POATE SA VINA SURPRIZE MARI...si nu am vrea sa fim tratati de alte forme de viata cum le tratam noi acum.Sa va mearga bine oriunde v-ati afla.
magdalia63
Postat pe 14 Martie 2010 16:22
De la: preciouss, la data 2010-03-14 16:22:21pfuai,ce experimente as face io pe animalu' meu de companie!


preci, nu ma refeream la experimente pe animale ci la cele folosite ca ajutor in autism, pentru orbi, pentru cei cu handicap locomotor, etc!
panty_C
Postat pe 14 Martie 2010 16:28
hm... nush ce sa zic... mi se pare o exprimare usor extremista, ca si cum copiii mei, care cresc fara animal de companie nu or sa pretuiasca in veci viata si nu vor fi niciodata responsabili... asta nu ddepinde de prezenta animalelor in viata lor ci de educatia si modul in care sunt crescuti. animalul ajuta dar nu responsabilizeaza, e o diferenta. faptul ca cineva creste alaturi de un patruped nu-l face de la sine un adult responsabil asa cum cineva care nu creste langa asa ceva nu va ajuge in mod logic si irevocabil un neispravit. e loc pentru toata lumea, e adevarat, eu nu am nimic impotriva lor, vreau doar sa nu-mi fie bagate pe gat asa cum nu fortez nici eu pe nimeni sa-mi accepte prietenii, de ex...
crysta_mami
Postat pe 14 Martie 2010 16:29
scuza-ma dar am trei suflete pentru care nu as renunta deloc ! aceste suflete ma iubesc neconditionat. important sa le da-i mancare apa si sa -i scoti la plimbare. sa stii ca merita
garbo005898
Postat pe 14 Martie 2010 16:29
pai nu stiu...eu una personal...daca vroiam sa traiesc la un loc cu animalele...ma duceam in jungla...pentru ca nu locuiesc jungla...am dreptul sa nu am nici un animal!!restu lumii poa sa faca ce vrea...sa le pupe in fund...si la propriu si la figurat daca ei asha vor...dar eu zic ..nu plus mersi!
andreea_n_c
Postat pe 14 Martie 2010 16:32
Am deja senzatia ca vorbim degeaba - la noi mai persista mentalitatea sa "eliminam" total ce nu agreem - ca sunt oameni, ca sunt animale, ca sunt plante, nu are nici o relevanta
Din pacate TOLERANTA, aici, pe "plaiurile mioritice" e un termen aproape necunoscut
panty_C
Postat pe 14 Martie 2010 16:34
De la: andreea_n_c, la data 2010-03-14 16:32:29pai nu stiu...eu una personal...daca vroiam sa traiesc la un loc cu animalele...ma duceam in jungla...pentru ca nu locuiesc jungla...am dreptul sa nu am nici un animal!!restu lumii poa sa faca ce vrea...sa le pupe in fund...si la propriu si la figurat daca ei asha vor...dar eu zic ..nu plus mersi!


inca o data - atentie la exprimare!
asta e un exemplu de mod de gandire pentru care nu suntem la nivelul civilizatiei la care aspiram!
panty_C
Postat pe 14 Martie 2010 16:37
pretioaso..o fii animalul de care cred eu...
LILO
Postat pe 14 Martie 2010 16:39
pai... cam vorbim degeaba, asta observ si eu, dar toleranta ar trebui sa aiba 2 directii, poate e numai impresia mea, e posibil sa ma insel, dar cele care iubesc animalele se comporta de parca ar vrea cineva sa elimine de pe pamant iubitele animale, poate e cazul sa dati si voi dovada de ceva toleranta v-a-v de persoanele care nu iubesc ce iubiti si voi si sa nu le mai sariti atat de vehement la jugulara. nu le vrea nimeni raul, se doreste numai sa nu fie fortati sa le aiba in preajma. acceptand ca oamenii sunt diferiti, deci gandesc diferit ajuta mult la relatiile interumane, chiar (sau mai bine zis "mai ales") la cele virtuale...
crysta_mami
Postat pe 14 Martie 2010 16:49
De la: garbo005898, la data 2010-03-14 16:29:42scuza-ma dar am trei suflete pentru care nu as renunta deloc ! aceste suflete ma iubesc neconditionat. important sa le da-i mancare apa si sa -i scoti la plimbare. sa stii ca merita

nu forteaza nimeni pe nimeni sa renunte la sufletele din jur, dar eu intr-un fel ma simt fortata sa accept niste suflete pe care nu le agreez in mod deosebit, doar imi sunt indiferente... unde-i corectitudinea???
in plus de asta daca omul e asa o specie josnica si mizerabila ce cautam printre oameni??? exista solutii, colturi ale lumii lipsite de oameni... io stiu... dau idei, nu arunc cu rosii...
crysta_mami
Postat pe 14 Martie 2010 16:51
De la: garbo010448, la data 2010-03-14 11:57:09Felinoterapia

Medicii au observat de multa vreme ca in familiile in care exista animale de companie, in special pisici, atmosfera e mai senina, bolile sunt mai rare, iar cand apar, afectiunile se vindeca mai repede. Se pare ca prietenul cel fara grai este capabil sa daruiasca stapanilor sai ceea ce nu poate fi cumparat cu toti banii din lume: dragoste si sanatate.

Iubitorii de pisici stiu ca favoritii lor mustaciosi simt cand pe stapan il doare ceva. Pisica incearca sa se culce pe locul dureros si, dupa un timp, durerea se potoleste si omul se simte mai bine. Bioenergeticienii considera ca pisicile au capacitati extrasenzoriale foarte dezvoltate..

Acest lucru le permite sa vada aura omului si la nevoie sa o trateze. Inainte de toate, micutele patrupede pot fi ajutoare de incredere ale neurologilor si psihoterapeutilor. Ele reduc starile de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism. Si o fac total dezinteresat.
Mai mult, in afara de influenta "terapeutica generala", pisicile isi manifesta talentele si in alte domenii ale medicinei.

Pisicile "medicament"
"Specializarea" principala a acestor animale este sistemul cardiovascular. Pisicile sunt excelenti "cardiologi", asa incat celor care sufera de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident
cerebral li se recomanda sa tina mai des in brate o pisica. Din experienta s-a constatat ca prezenta in casa a unei pisici stabilizeaza tensiunea arteriala si la persoanele cu distonie neurovegetativa. Conform observatiilor facute de cercetatori americani, in cazul persoanelor care au pisici riscul de a face un infarct scade cu 30-40%. Iubitorii de pisici spun ca favoritele lor diagnosticheaza intotdeauna corect starea de spirit si de sanatate a stapanilor, se asaza pe pieptul lor si adesea previn chiar atacurile de cord.

Se pare insa ca exista si un alt efect uimitor al influentei pisicilor asupra organismului omului imbunatatirea memoriei. Medicii au gasit urmatoarea explicatie a acestui fapt: cea mai mare acumulare de puncte care activeaza memoria se afla in centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, in Orient se fabrica bile speciale. Cate doua asemenea bile se tin zilnic in fiecare palma, rostogolindu-le. La noi aceasta practica nu este raspandita, in schimb ne putem mangaia cainele sau, cu o eficienta si mai mare, pisica. In plus, este si o senzatie foarte placuta! Dintre toate animalele de casa, pisicile sunt cei mai eficienti si mai multilaterali "doctori". A aparut chiar si o ramura speciala numita in termeni medicali felinoterapie, care presupune vindecarea sau prevenirea unor imbolnaviri prin intermediul contactului cu pisicile.

Metodele felinoterapiei erau cunoscute inca din Antichitate, iar astazi au inceput sa se aplice din nou, mai ales in convalescenta si in recuperare.

Specialistii au mai observat ca aceste animale ajuta la reducerea mai rapida a febrei in cazul persoanelor racite sau gripate, calmeaza senzatiile dureroase si chiar intaresc oasele! Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a pisicilor. S-a masurat si frecventa pe care o are torsul pisicii - intre 25 si 50 Hz. Iar felinele isi impart generoase cu oamenii aceasta capacitate uimitoare, lipindu-se de acea parte a corpului unde se afla organul bolnav si transmitandu-i frecventele terapeutice.

Un "el" sau o "ea"?
S-a stabilit ca, in pofida universalitatii lor, reprezentantii familiei pisicilor se specializeaza totusi in diverse afectiuni. De exemplu, influenta bioenergetica a unei pisici este cu mult mai puternica decat cea a unui motan. Pisicile "fetite" vindeca mai bine afectiunile sistemului nervos si ale organelor interne, in vreme ce "baietii" sunt specialisti mai buni la capitolele artroza, spondiloza, osteopatii. Pisicile cu blana lunga sunt excelenti neurologi. Ele ajuta in cazul depresiilor, reduc irascibilitatea, normalizeaza somnul. Cele cu blanita de lungime medie sunt buni cardiologi, iar pisicile cu blana scurta trateaza mai bine afectiunile stomacului, ficatului si rinichilor. Pisicile siameze, pe langa faptul ca sunt de mare ajutor in tratarea racelilor, au un rol important si in profilaxia gripei. Simpla lor prezenta in locuinta anihileaza microbii care pot genera boala.

Negre, roscate, cenusiu-albastrii
S-a demonstrat ca are importanta chiar si culoarea acestor "doctori" patrupezi. Pisicile negre sunt capabile sa absoarba foarte multa energie negativa si, de aceea, sunt de neinlocuit in curatenia energetica a locuintelor cu multa aparatura electrica. Una sau chiar doua-trei asemenea pisicute pot sa-i calmeze pe stapanii exagerat de impulsivi si temperamentali. Ferindu-si stapanul de excesul de energii negative, pisicile ajuta la normalizarea circulatiei, a metabolismului si chiar la resorbtia hematoamelor interne. In felul acesta ele previn infarctul, accidentele cerebrale, hipertensiunea, gastrita si osteopatiile.

Pisicile roscate si cele bej
Nu pot absorbi la fel de multa energie negativa precum cele negre, in schimb ele ridica tonusul psihic al oamenilor langa care traiesc, prin emiterea de energie pozitiva.

Pisicile albe sunt ajutoarele perfecte in cazul lipsei de energie. Pisicile cenusii si cele cenusiu-albastrii calmeaza foarte eficient starile de neliniste, de irascibilitate. Totusi, nu exagerati folosindu-va favoritii in scopuri terapeutice. Pisica a depistat singura locul dureros si s-a asezat sa-l incalzeasca? Foarte bine! Numai sa nu o tineti cu forta. Daca ghemotocul de blana, care aparent dormea fara griji in bratele dvs. se ridica brusc si pleaca, inseamna ca pentru moment ii este suficienta energia dvs. negativa, cauzatoare de dureri. Dupa ce se va odihni si isi va reface fortele, mica vindecatoare se va intoarce singura pentru a... continua tratamentul.
LILIANKA
Postat pe 14 Martie 2010 16:53
De la: garbo010448, la data 2010-03-14 11:57:09Felinoterapia

Medicii au observat de multa vreme ca in familiile in care exista animale de companie, in special pisici, atmosfera e mai senina, bolile sunt mai rare, iar cand apar, afectiunile se vindeca mai repede. Se pare ca prietenul cel fara grai este capabil sa daruiasca stapanilor sai ceea ce nu poate fi cumparat cu toti banii din lume: dragoste si sanatate.

Iubitorii de pisici stiu ca favoritii lor mustaciosi simt cand pe stapan il doare ceva. Pisica incearca sa se culce pe locul dureros si, dupa un timp, durerea se potoleste si omul se simte mai bine. Bioenergeticienii considera ca pisicile au capacitati extrasenzoriale foarte dezvoltate..

Acest lucru le permite sa vada aura omului si la nevoie sa o trateze. Inainte de toate, micutele patrupede pot fi ajutoare de incredere ale neurologilor si psihoterapeutilor. Ele reduc starile de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism. Si o fac total dezinteresat.
Mai mult, in afara de influenta "terapeutica generala", pisicile isi manifesta talentele si in alte domenii ale medicinei.

Pisicile "medicament"
"Specializarea" principala a acestor animale este sistemul cardiovascular. Pisicile sunt excelenti "cardiologi", asa incat celor care sufera de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident
cerebral li se recomanda sa tina mai des in brate o pisica. Din experienta s-a constatat ca prezenta in casa a unei pisici stabilizeaza tensiunea arteriala si la persoanele cu distonie neurovegetativa. Conform observatiilor facute de cercetatori americani, in cazul persoanelor care au pisici riscul de a face un infarct scade cu 30-40%. Iubitorii de pisici spun ca favoritele lor diagnosticheaza intotdeauna corect starea de spirit si de sanatate a stapanilor, se asaza pe pieptul lor si adesea previn chiar atacurile de cord.

Se pare insa ca exista si un alt efect uimitor al influentei pisicilor asupra organismului omului imbunatatirea memoriei. Medicii au gasit urmatoarea explicatie a acestui fapt: cea mai mare acumulare de puncte care activeaza memoria se afla in centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, in Orient se fabrica bile speciale. Cate doua asemenea bile se tin zilnic in fiecare palma, rostogolindu-le. La noi aceasta practica nu este raspandita, in schimb ne putem mangaia cainele sau, cu o eficienta si mai mare, pisica. In plus, este si o senzatie foarte placuta! Dintre toate animalele de casa, pisicile sunt cei mai eficienti si mai multilaterali "doctori". A aparut chiar si o ramura speciala numita in termeni medicali felinoterapie, care presupune vindecarea sau prevenirea unor imbolnaviri prin intermediul contactului cu pisicile.

Metodele felinoterapiei erau cunoscute inca din Antichitate, iar astazi au inceput sa se aplice din nou, mai ales in convalescenta si in recuperare.

Specialistii au mai observat ca aceste animale ajuta la reducerea mai rapida a febrei in cazul persoanelor racite sau gripate, calmeaza senzatiile dureroase si chiar intaresc oasele! Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a pisicilor. S-a masurat si frecventa pe care o are torsul pisicii - intre 25 si 50 Hz. Iar felinele isi impart generoase cu oamenii aceasta capacitate uimitoare, lipindu-se de acea parte a corpului unde se afla organul bolnav si transmitandu-i frecventele terapeutice.

Un "el" sau o "ea"?
S-a stabilit ca, in pofida universalitatii lor, reprezentantii familiei pisicilor se specializeaza totusi in diverse afectiuni. De exemplu, influenta bioenergetica a unei pisici este cu mult mai puternica decat cea a unui motan. Pisicile "fetite" vindeca mai bine afectiunile sistemului nervos si ale organelor interne, in vreme ce "baietii" sunt specialisti mai buni la capitolele artroza, spondiloza, osteopatii. Pisicile cu blana lunga sunt excelenti neurologi. Ele ajuta in cazul depresiilor, reduc irascibilitatea, normalizeaza somnul. Cele cu blanita de lungime medie sunt buni cardiologi, iar pisicile cu blana scurta trateaza mai bine afectiunile stomacului, ficatului si rinichilor. Pisicile siameze, pe langa faptul ca sunt de mare ajutor in tratarea racelilor, au un rol important si in profilaxia gripei. Simpla lor prezenta in locuinta anihileaza microbii care pot genera boala.

Negre, roscate, cenusiu-albastrii
S-a demonstrat ca are importanta chiar si culoarea acestor "doctori" patrupezi. Pisicile negre sunt capabile sa absoarba foarte multa energie negativa si, de aceea, sunt de neinlocuit in curatenia energetica a locuintelor cu multa aparatura electrica. Una sau chiar doua-trei asemenea pisicute pot sa-i calmeze pe stapanii exagerat de impulsivi si temperamentali. Ferindu-si stapanul de excesul de energii negative, pisicile ajuta la normalizarea circulatiei, a metabolismului si chiar la resorbtia hematoamelor interne. In felul acesta ele previn infarctul, accidentele cerebrale, hipertensiunea, gastrita si osteopatiile.

Pisicile roscate si cele bej
Nu pot absorbi la fel de multa energie negativa precum cele negre, in schimb ele ridica tonusul psihic al oamenilor langa care traiesc, prin emiterea de energie pozitiva.

Pisicile albe sunt ajutoarele perfecte in cazul lipsei de energie. Pisicile cenusii si cele cenusiu-albastrii calmeaza foarte eficient starile de neliniste, de irascibilitate. Totusi, nu exagerati folosindu-va favoritii in scopuri terapeutice. Pisica a depistat singura locul dureros si s-a asezat sa-l incalzeasca? Foarte bine! Numai sa nu o tineti cu forta. Daca ghemotocul de blana, care aparent dormea fara griji in bratele dvs. se ridica brusc si pleaca, inseamna ca pentru moment ii este suficienta energia dvs. negativa, cauzatoare de dureri. Dupa ce se va odihni si isi va reface fortele, mica vindecatoare se va intoarce singura pentru a... continua tratamentul.
LILIANKA
Postat pe 14 Martie 2010 16:53
Ai foarte mare dreptate!!!Vreau sa va dau un exemplu :am venit de la inmormantarea unei rude apropiate si foarte tanara,ca dupa orice necaz esti...terminat.Cand am ajuns in casa i-am spus sotului meu ca nu vreau decat sa fac o baie si sa-mi faca un masaj.Cand m-am urcat in pat,pisoiul meu a urcat pe spatele meu si a inceput sa ma maseze de la ceafa pe tot spatele vreo 10 minute,dupa care s-a intins cat e de lung pe spatele meu si asa am dormit 1 ora.Cand m-am trezit eram ca noua.
Cand intru in casa de unde vin,se uita in ochii mei.Daca sunt suparata ma urmareste in tacere oriunde merg si cand ma urc in pat vine si se aseaza pe capul meu si incepe sa toarca.Nu-mi mai trebuie nimic.
De multe ori este mai perceptiv la sentimentele mele mai mult decat cei apropiati.
LILIANKA
Postat pe 14 Martie 2010 17:03

4450 mesaje
Membru din: 2/07/2009

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 16:22
Citeaza Raspunde

pfuai,ce experimente as face io pe animalu' meu de companie!
hop si eu cu o intimplare de azi un grup de caini inconjurasera o fetita de vreo 6 anisori...bunica era langa ea fetita mangaia cainii....am intrebat o...nu ti e frica..a spus nu eu cunosc toti cainii...sotul meu este regele cainilor...i am spus...imi dai voie sa le spun si celorlalti copii ce mi ai spus....nu...mi a raspuns...copiii sunt rai...si a plecat tragandu si piciorul defect...cainii o insoteau dand din coada.....
illyrialazar
Postat pe 14 Martie 2010 17:59
iubesc in general si cainii si pisicile,iar cand vad pui abandonati,flaminzi si bolnavi ma umplu de tristete,daca nu pot avea grija de ei de ce ii chinuie,eu am casa linga un spital in spate exista un spatiu ingradit cu gard de beton ce apartine unui cult mozaic acu vine primavara si incep a fata matele si catelele,ma gandesc cu groaza la noptile albe ce vor veni,pui de mata abandonati ce tipa pina mor,pui de catel cu scheauna de-ti iei lumea in cap,si de vina sunt oamenii,apar cu cate o masina arunca puii peste gard si tuleo,cate nr de masina am luat si sesizari la politie dar nimic
utad
Postat pe 14 Martie 2010 18:22
stau si ma intreb cu stupoare cum de ne mai suportam pe noi insine? am devenit atat de irascibili si fara sentimente incat uitam sa ne mai gandim si la cei din jurul nostru, sa ne amintim ca facem cu totii parte dintr-un intreg si ca traim intr-o societate care este rezultatul actiunilor noastre.HEYYYYYYYYYYYYYYYYY cine se crede perfect si se considera capabil sa judece pe altul????????ne place sa ne plangem de mila, sa ne jicnim unii pe altii si sa aruncam vina pe celalalt!!!!!!!!!!!!!!!!!!asa e romanul si calic si fudul!!!!de ce ne cautam doar defectele unii altora si nu ne putem aprecia si calitatile?????oameni buni noua ne lipseste organizarea si implicit initiativa de a lua masuri in favoarea noasrta. solutii sunt pentru ca toata lumea sa fie fericita dar din comoditate nu le punem in aplicare.lasand deoparte aspectul blanei care pica la animale de doua ori pe an cand naparlesc, si atunci cu un periaj corespunzator din partea stapanului nu mai e o problema, restul se poate rezolva pe cale amiabila !in primul rand( facem referire la animalele din spatiile comune)toate femelele ar trebui sterlizate si asta se rezolva sunand la protectia animalelor implicit la adapost sau direct la medicul veterinar care are contract cu ei,astfel preintampinati imultirea lor. in al doilea rand decat sa va impiedicati de ei prin casa scarii si in jurul blocului nu mai bine le faceti un tarc izolat pe spatiul verde si astfel cine are de hranit ii hraneste si poate face si curat din cand in cand,iar pe restul nu va mai deranjeaza?
eu sunt de parere ca trebuie cu totii sa incercam sa convietuim in armonie si intelegere si astfel va fi mai bine pentru noi.iar in incheiere tin sa remarc ca..............cine nu a avut nu intelege ce inseamna dar nici nu poate judeca pe ce-i ce cunosc sentimentul care ti-l dau aceste suflete nevinovate. pentru mine sunt ca niste copii in toata splendoarea lor iar singurul lor defect e ca nu pot vorbi!!!!!!!!!!!
mihaela76sv
Postat pe 14 Martie 2010 19:07
eu tot broscutele testoase....le iubesc!
pt ca stiu sa taca!
si pt ca ...ma reprezinta!
fleurdelis
Postat pe 14 Martie 2010 19:10
buna
iti multumesc ca gandestia asa!
sunt de acord cu tine! pa pa
blondy_nr_1
Postat pe 14 Martie 2010 19:13
vopbreai cu mineee???
fleurdelis
Postat pe 14 Martie 2010 19:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
citeste..si citeste din now.... morala?.. 12 De la: Lidiaolteanu 25 August 2011 17:22
Raylor Sole Golf Clubs 1 De la: servers9 15 Iulie 2010 10:47
buna fetelor 1 De la: danseanavictoria 18 Martie 2011 15:40
Femeile 81 De la: garbo_4047 5 Iulie 2012 11:06
si politia pe internet 12 De la: tutankhamon 25 August 2010 21:41
Setari Cookie-uri