Sunt o femeie extraordinara, zic ei, dar ma vor doar pe mine...eu in schimb vin la ..."oferta 2in1", am un copil de 9 ani

Buna

sa fiu eu doar o ghinionista, sa chiar nu mai poti avea o relatie frumoasa, adevarata, sincera daca ai un copil?

Sa va dau ceva detalii: am 32 de ani si baietelul meu are 9 ani. Nu are tata, tatal lui nu l-a recunoscut niciodata si nu despre el vreau sa vorbim. Am trecut peste acel moment si acum imi doresc sa am un barbat langa mine si chiar daca nu doresc sa pun cresterea copilului meu pe umerii lui, e clar ca va face parte si din viata lui.
Eu imi pot creste singura copilul, nu pt asta doresc un barbat. In plus am parinti care ma ajuta foarte mult. Imi doresc o relatie de dragoste.
Si cu toate ca am pus mult suflet, ultimele doua relatii s-au terminat dn motivul asta: eu am un copil din flori, iar lumea romaneasca este plina de prejudecati.....preitenii lor si familiile lor i-au sfatuit sa-si caute alta mai buna, "ca doar nu s-au terminat femeile" :)

In prima relatie, poate partenerul meu nu era asa de implicat sufleteste, sau poate era el o fire mai rece... Oricum, explicatia ce mi-am dat-o a fost ca nu a iubit suficient.
Dar in cea de-a doua relatie....a fost si este iubire multa. Insa el a decis sa ne despartim dupa doi ani, pt ca asa este rational. El este de varsta mea, nu a mai fost casatorit, nu are copii, mai are si o stare materiala buna si parintii sai o pozitie sociala buna. Si aspira catre o...casatorie onorabila pt fiul lor....

Deci intrebarea mea: am facut eu doua alegeri proaste sau chiar va trebui sa astept, dupa cum imi zicea un amic, pana ce creste copilul si devine independent, pentru a-mi reface viata?

Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:14
si cum ziceai ca te cheama ?

da, ai facut in ambele cazuri o alegere proasta

si nu, nu trebuie sa astepti pana creste copilul ca sa ai o viata implinita, parerea mea...
Anouk
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:18
asteapta persoana potrivita...undeva exista cineva pus deoparte special pentru tine pentru care esti de neinlocuit, indiferent cati copii ai avea, pentru ca si aceia fac parte din tine si El te va iubi pentru tot ce esti tu si cu tot ce esti...
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:19
nu cred ca ti se poate da un raspuns clar: "da, esti ghinionista! sigur exista barbati pe lumea asta care sa te iubeasca cu adevarat si atunci il vor primi si pe copil in sufletul lor ca doar e al tau si..." sau "nu iti vei gasi pereche usor deoarece barbatii nu pot sa primeasca in viata lor "rodul" altei iubiri" etc

ti s-a intamplat deja de 2 ori, sub diferite pretexte barbatii au renuntat la tine. unul ca nu a iubit suficient, celalalt pt. ca e sfatuit de parinti si prieteni, dar de fapt copilul tau este ceea ce ii deranjeaza.

incearca sa traiesti clipa asa cum ti se ofera. ia din ceea ce ti se intampla ce e mai bun. ai nevoie de iubire, culege toata iubirea pe care ti-o da relatia respectiva, nu incerca sa legi, sa retii, sa devii proprietarul celuilalt... va ramane langa tine cel care te iubeste si are nevoie de tine, cel care te apreciaza pentru tine insuti .... aceasta persoana va primi in sufletul lui si copilul.

daca omul de langa tine sta si-si numara banii din portmoneu si se gandeste ca nu are de ce sa-si imparta bugetul cu cineva care nu-i apartine atunci .... mai are rost sa-ti faci tu ganduri de felul celor pe care ti le faci? inseamna ca de fapt iubirea si toate sentimentele se "traduc" in ceva material, intr-o chestiune concreta: merita sau nu merita sa o iau pe ea daca are si un copil dupa ea.

vorbesc despre bani deoarece cam la asta s-ar reduce totul: "de ce sa cresc eu ceva ce nu-i al meu cand pot eu linistit sa-mi vad de treaba mea..." am gresit cu ceva?
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:33
Ma cheama rosie, am deschis topicul logata, nu stiu de ce nu apare...

am obosit sa lupt cu prejudecati....da, am actionat gresit, am facut un copil fara sa am o familie, eram poate si prea tanara, si am fost si sunt impotrva avortului, conceptie invechita spun oamenii....Dar asta este. Face parte din lucrurile care nu se pot schimba. In schimb se pare ca o renegata voi ramane tot timpul orice as face
rosie
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:33
I-ai ales gresit.
In primul rind, trebuie sa stie din start ca ai un copil care e minunea ta si face parte din tine, nu e o entitate separata.
Daca nu accepta acest lucru, nu e nici o relatie. Pentru ca n-ar avea cum sa aiba o relatie numai cu o parte din tine care ii convine. Asta esti tu: te vrea toata sau nu te vrea deloc. Si nu dureaza doi ani sa inteleaga un truism.

In al doilea rind, a accepta un copil releva una dintre calitatile pe care mi-as fi dorit sa le stiu despre barbatul cu care sint - chiar si cind nu aveam copil. Pentru ca il defineste mai mult si mai profund decit atitudinea de indragostit. Tine de sufletul de dincolo de fluturi, si conteaza - atunci cind vrei sa imbatrinesti linga cineva.

In al treilea rind, daca intre prejudecatile sociale si sufletul lui alege prejudecatile - fiecare om are viata pe care o merita. Si va avea o viata corespunzatoare alegerii. Viata altora. Aici n-ai nici un cuvint de spus, tine de nefericirea individuala.

Iar in ultimul rind ... probabil cel putin unul dintre cei doi a incercat doar sa se eschiveze cu un pretext social "rezonabil" dupa parerea lui. Asa cum spuneam, nu constati existenta copilului dupa ce relatia a intrat deja in rutina.
quasaria
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:33
In ambele cazuri ai ales bine.
Insa nu intotdeauna lucrurile ies ca la carte...
Din scris dai senzatia ca ai o anumita disperare in tine... poate vrei prea mult... iar chestia asta ii sperie pe gorobeti.
garbo059117
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:34
clippy,

dar eu pot sa-l cresc singura, nu am o situatie materiala proasta. nu sunt nici bogata, dar daca ma descurc singura, inseamna ca pt un el nu vom fi o povara.

imi vine acum in minte un documentar vazut pe animal planet despre lei. un leu poate castiga un teritoriu daca ucide masculul care domina pe teritoriul respectiv. si atunci va "prelua' toate leoaicele din trib. stiti care e primul lucru pe care il face dupa ce se instaleaza? ucide toti puii care nu sunt ai lui.....
acum...eu nu vreau sa merg atat de departe cu teoria la oameni, dar incep sa cred ca un barbat nu poate accepta un pui care nu este al lui
rosie
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:42
nu ai gasit persoana potrivita...ce nu intelegi? iubi al meu abia asteapta sa fie daca nu tata( ca au un tata), cel putin prietenul cel mai bun pentru fetele mele, sa le tina in scoala, sa le faca un viitor, sa simta ca au un tata alaturi care le sprijina...cred ca o sa ma cert cu el pe tema asta, ca e prea protector si cand ma supar pe ele zice ca io trebuie sa am mai multa rabdare, sa le inteleg...
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:48
Hai ca acum exagerezi. Daca nu ai intalnit tu, nu inseamna ca nu exista. Sunt destule femie, chiar si cu cate 2 copii care si-au gasit un barbat cu care au o casnicie buna. Oricat as vrea sa nu ii dau dreptate, e posibi sa fie ceva adeva in spusele lui 117. Atunci cand devii disperat, parca se simte si e posibil sa atragi doar persoane nepotrivite.
Doara
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:48
nu ma gandeam la situatia ta materiala.... ma gandeam la ceva concret/material care ar putea sa-i impiedice sa porneasca la drum alaturi de tine si copil.

ei spun ca esti o femeie grozava, dar nu accepta copilul. 1) nu accepta copilul deoarece nu vor sa "traga" la caruta (sa munceasca) pentru ceva care nu e al lor .... sau 2) prejudecatile ...poate sunt foarte mari!

cum eu nu le am cu prejudecatile .... am ramas cu partea materiala.

barbatul meu mi-a spus candva, despre o situatie asemanatoare, ca el nu s-ar pune in situatia de a avea grija de copilul altuia, fiecare cu copiii lui.... deci, s-ar putea sa ai dreptate: barbatii nu trec usor peste acest lucru.
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:49
@9117

poate ca la momentul asta am o anumita disperare, oboseala. Pt ca am pus tot ce era mai bun. Nu am facut presiuni, cum spui tu, nu le-am pistolul la tampla, ia-ma sau trag.

Dar cum poti sa te desparti de cineva plangand, spunand ca-l iubesti si totusi trebuie sa asculti de ratiune. Sunt domenii unde trebuie sa asculti de ratiune si domenii unde trebuie sa asculti inima. Sau gresesc si sunt eu prea emotionala?
rosie
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:50
fata, in momentul in care pui problema ca nu sunteti o povara e rau de tot...

nu stiu, mie mi-a sunat ca si cum incerci sa cumperi dragostea si implicarea unui barbat

daca un barbat te iubeste, te iubeste si bogata si saraca si fara copii si cu 5 copii, parerea mea

nici macar nu ar trebui sa pronunti cuvantul "acceptare"...nu iti face nicio favoare daca se implica intr-o relatie cu tine, care ai un copil

cat priveste prejudecata ca e copilul "din flori", eu am o vorba...prostia nu io scoti cuiva din cap nici cu paru'...n-ar trebui sa-ti pese cum gandesc ceilalti
Anouk
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:51
si ... am spus in primul meu raspuns la povestea ta:

ia, si tu, ce e mai bun din ce ti se intampla! la un moment dat ti se va intampla si tie sa intalnesti pe cel care te va iubi asa cum esti si cu tot ce ai, cu copil cu tot!
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:52
barbatii egoisti, clippy, sa fie clar...
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:52
barbatii toti sunt egoisti
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:56
Eu cred ca depinde de barbati ,ca si femeile nu sunt toti la fel.Eu am in cercul meu de cunostinte ambele situatii.
1.O buna prietena care are o fica si care este disperata sa-si refaca viata.Cu toate astea de 10 ani are doar relatii care nu se finalizeaza asa cum isi doreste,ea.
2.O alta buna prietena dupa ce a trecut printr-un divort a ramas cu 2 copii unul in clasa a3a si altul in clasa 1 si dupa doi ani s-a casatorit.Acum copii sunt majori si casnicia ei una reusita.

Concluzia mea este sa ai rabdare ce e al tau e pus deoparte.
sunset474
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:56
De la: rosie, la data 2010-01-10 16:50:41@9117
Dar cum poti sa te desparti de cineva plangand, spunand ca-l iubesti si totusi trebuie sa asculti de ratiune. Sunt domenii unde trebuie sa asculti de ratiune si domenii unde trebuie sa asculti inima. Sau gresesc si sunt eu prea emotionala?


Care ratiune, ca incep sa ma enervez?
Omul ala si-a ascultat INIMA, asa cum facem toti - si ce vroiai sa iti spuna? Ca nu te iubeste? Ca nu te iubeste suficient? Ca dupa doi ani s-a plictisit si pleaca?

Ai idee ce pot sa faca barbatii din dragoste? Stii care sint fiintele rationale, cind e vorba de split intre creier si inima? Femeile. Stii cum se duce un barbat tot inainte cu capul in zid daca intr-adevar vrea o femeie - si pe aia o vrea, nu alta, indiferent de context??

Nu te mai minti sigura si textele si pretextele astea lacrimogene. Si nu mai considera copilul cauza. EL, individul respectiv e cauza - sau, daca vrei, tu esti cauza. Pe tine nu te-a iubit.

Si crede-ma ca vad lucrurile "din interior"- imi cresc singura copilul, si este alegerea mea.
Stiu insa si atitudinea lor fata de mine, si fata de copil - si fata de mine e atitudinea problematica, nu aia fata de copil.
quasaria
Postat pe 10 Ianuarie 2010 16:59
Anouk,

multumesc
Am nevoie de vorbe motivationale. Am pierdut mult din increderea pe care o aveam si incerc intai sa inteleg si apoi sa o refac. Increderea
in ceea ce priveste partea cu cumparatul, hmmmm , nu mi-am pus niciodata problema ca as putea incerca sa cumpar dragostea unui barbat. repet, nu sunt bogata :)
dar daca tie ti-a sunat asa, ma intreb daca nu cumva, inconstient, transmit semnalul asta .....?

am sa analizez
rosie
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:04
De la: clippy, la data 2010-01-10 16:56:21 barbatii toti sunt egoisti


n-am zis asta, si nu te mai bucura degeaba...ca iubi e doar unul, sa fie clar!
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:04
De la: quasaria, la data 2010-01-10 16:59:58
De la: rosie, la data 2010-01-10 16:50:41@9117
Dar cum poti sa te desparti de cineva plangand, spunand ca-l iubesti si totusi trebuie sa asculti de ratiune. Sunt domenii unde trebuie sa asculti de ratiune si domenii unde trebuie sa asculti inima. Sau gresesc si sunt eu prea emotionala?


Care ratiune, ca incep sa ma enervez?
Omul ala si-a ascultat INIMA, asa cum facem toti - si ce vroiai sa iti spuna? Ca nu te iubeste? Ca nu te iubeste suficient? Ca dupa doi ani s-a plictisit si pleaca?

Ai idee ce pot sa faca barbatii din dragoste? Stii care sint fiintele rationale, cind e vorba de split intre creier si inima? Femeile. Stii cum se duce un barbat tot inainte cu capul in zid daca intr-adevar vrea o femeie - si pe aia o vrea, nu alta, indiferent de context??

Nu te mai minti sigura si textele si pretextele astea lacrimogene. Si nu mai considera copilul cauza. EL, individul respectiv e cauza - sau, daca vrei, tu esti cauza. Pe tine nu te-a iubit.

Si crede-ma ca vad lucrurile "din interior"- imi cresc singura copilul, si este alegerea mea.
Stiu insa si atitudinea lor fata de mine, si fata de copil - si fata de mine e atitudinea problematica, nu aia fata de copil.

Multumesc si mai laes pt faptul ca spui din "interior".
De vorbe pertinente am nevoie, nu de consolari. V-am spus mi-am pierdut mult din increderea in mine.
Lumea in jurul meu imi pune aceeasi placa "era un nenorocit, nu te merita, mai bine asa, toti sunt niste...."
dar eu vreau sa inteleg si daca e vina mea, data viitoare sa stiu. Si nu, nu consider ca e un nenorocit daca nu ma mai iubeste. Este dreptul fiecaruia sa plece daca nu mai simte nimic, daca nu-l mai leaga niciun sentiment. As suferi dar as accepta mai usor
dar el imi spune ca ma iubeste si plange cand spune asta, iar eu am tendinta sa lupt in cazul asta....
rosie
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:17
sa nu crezi in lacrimile barbatilor...sa spun ca si eu am trecut prin ceva asemanator si mi-am dat sema ca nu plangea dupa mine chiar daca spunea ca ma iubeste si imi vrea binele...plange ca isi da seama ca nu e in stare de o relatie cu tine si pentru ca nu el va cadea in picioare , ci tu... orgoliu masculin, deh...
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:23
ilsi, te-ai atacat?

nu vreau sa intru in conflict fara sa am de ce ....
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:37
conflict? cu cine? ce-ai, mai, ai mancat ceva stricat?
sora_ilsi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:39
rosie, e un adevar trist, dar asta e - si l-am constatat si eu pe pielea mea - pentru un barbat tipic ceea ce da tonul relatiei este ce isi doreste EL. Nu tu ca persoana contezi - copilul tau cu atit mai putin. Copilul pur si simplu nu este atit de important din punctul lui de vedere incit sa reprezinte elementul decizional principal. In acelasi mod minimizeaza si celelalte aspecte ale vietii tale - ce planuri ai, ce ai realizat pina acum sau ce iti doresti pe viitor, ce alternative ai, daca va fi greu, va fi usor, va fi fair play in context sau nu...
In principal, pentru un barbat tipic conteaza ca EL te vrea pe tine, sau nu te vrea, iar restul sint detalii. Oricum EL e pe primul plan.
Probabil asa sint ei nascuti - spirite combative, si daca vor sa mearga inainte merg prin tot prapadul. Iar daca nu vor sa mearga inainte, se incotopenesc in "sint prea tinar sa ma insor", "n-am cariera", "n-am apartament in vila de la Malibu", si alte subtilitati care stiu si ei ca n-au valoare. In cazul tau s-a ascuns dupa prejudecati.
Bineinteles ca varsam riuri de lacrimi la plecare, ca asa se simt ei importanti. Asta cu rauri de lacrimi am patit-o si eu, si eu l-am crezut cind s-a dat cu capul de toti peretii ca ma iubeste dar nu mai suporta situatia - iar dupa doua luni a venit senin inapoi. Si ma uitam ca pisica in calendar, fara sa inteleg ce am jelit noi atit, in cazul asta?!
quasaria
Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:48
nasol, quasaria, dar asa este! la fel ca ei (barbatii) ar trebui sa privim si noi lucrurile!
clippy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:09
De la: clippy, la data 2010-01-10 20:09:04nasol, quasaria, dar asa este! la fel ca ei (barbatii) ar trebui sa privim si noi lucrurile!
Numai ca nu prea putem,pt ca noi femeile punem suflet..,mai ales dupa ce te culci vu un barbat....De asta barbatii fac pe ingerasii,,pana prinde femeia in pat,,apoi can vede ca incepe sa tina la el..Incepe sa o manipuleze,,pt ca sunt negativi si perversi
omulsincer
Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:17
...si gandesc colectiv
si_totusi
Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:18
De la: buna01, la data 2010-01-10 20:17:04
De la: clippy, la data 2010-01-10 20:09:04nasol, quasaria, dar asa este! la fel ca ei (barbatii) ar trebui sa privim si noi lucrurile!
Numai ca nu prea putem,pt ca noi femeile punem suflet..,mai ales dupa ce te culci vu un barbat....De asta barbatii fac pe ingerasii,,pana prinde femeia in pat,,apoi can vede ca incepe sa tina la el..Incepe sa o manipuleze,,pt ca sunt negativi si perversi
Femeile pun mai mult suflet intr-o relatie pt ca sunt mai sensibile...Dar barbatii ateisti ei gandesc doar negativi..Ei au ura pe femei,,pt ca cica lor le-a dat marul femeia....Si ca are o coasta de-a lor in plus si umbla sa i-o scoata...Asa ii invata pe ei satana,,ca sa o traga si pe femeie in mocirla sa o faca ca si el..
omulsincer
Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:19
Femeile pun mai mult suflet intr-o relatie pt ca sunt mai sensibile...Dar barbatii ateisti ei gandesc doar negativi..Ei au ura pe femei,,pt ca cica lor le-a dat marul femeia....Si ca are o coasta de-a lor in plus si umbla sa i-o scoata...Asa ii invata pe ei satana,,ca sa o traga si pe femeie in mocirla sa o faca ca si el.. Mai sunt si baieti buni,,dar de obicei nu prea au noroc..Pt ca dau si ei peste panarame de femei,,care fac ce vor din ei.....Cam putini barbati si femei am auzit sa fie fericiti.....
omulsincer
Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Fetita iubitului meu 73 De la: garbo_413688 13 Septembrie 2015 01:56
puterea gandului 100 De la: tymbark 2 Iulie 2010 14:46
Cat de mult conteaza diferenta de varsta intre 2 parteneri? 59 De la: Anouk 27 Noiembrie 2009 18:38
Idee criminala 164 De la: garbo061190 4 Noiembrie 2009 16:28
de ce barbati judeca cu?????? 38 De la: garbo_382645 18 Septembrie 2013 14:30
Setari Cookie-uri