JOCURILE DE NOROC DISTRUG TOTUL IN CALEA LOR !

bine...
zambila
Postat pe 4 Mai 2010 10:02
ma rog, in ce priveste "bibilica" parerile sint impartite. Si mie chestia asta cu "ratatul vietii" mi se pare desueta, in fond pentru un om poate jocurile sau bautura sau drogurile sau femeile sint viata lui si da, daca renunta o rateaza. Nu ne poate impune nimeni cum sa traim. Daca tu crezi in valori traditionale nu ai neaparat mai multa dreptate decit unul care nu crede - daca te raportezi la viata LUI, singura decizie dreapta e a lui. Indiferent care e aia.
quasaria
Postat pe 8 Mai 2010 20:13
Ai dreptate!!!! in ce priveste modul cum ne alegem sa ne traim viata....depinde numai de noi, atunci cand nu suntem implicati intr-o relatie, numai ca atunci cand alegi sa intemeiezi o familie, sa faci un copil i-ti asumi o serie de responsabilitati!!!!
Ai si multe bucurii dar si multe indatoriri. Crede-ma cand afirm ceva stiu ce afirm....nu o fac de dragul de a spune doar cuvinte !!!
Cand ai ocazia sa faci bine si nu rau...!!! ce alegi?
Consider ca a fost de datoria mea ca sotie, ca mama, sa-mi salvez casnicia, sa lupt si sa fac tot posibilul pt a avea o viata linistita si placuta alaturi de cei dragi.
Cine nu-si doreste acest lucru? Cred ca toti alergam dupa aceste valori!!! mai devreme sau mai tarziu....
ioanat72
Postat pe 10 Mai 2010 09:15
valorile individuale primeaza, totusi. Asa este, iti asumi o serie de responsabilitati: probabil crezi in ele atunci cind ti le asumi, si crezi ca o sa te descurci. Timpul nu demonstreaza, insa, tot ce vrem noi sa demonstram la un moment dat... Exista esecuri, exista rasturari de situatie, exista schimbari in modul de a gandi sau de a se comporta al unui om. Nimeni nu mai este cel de ieri: si directiile de evolutie pot fi diferite. Tu ai evoluat spre valori traditionale, lui a inceput sa i se rupa de casa si familie. Nu il poti schimba, parerea mea este ca de cind constati ca nu mergeti in aceeasi directie trebuie sa spui pa. Altfel ruptura dintre voi devine din ce in ce mai adinca si va chinuiti amindoi.
Sint multe femei care au incercat sa iti tina barbatul doar fizic, ca prezenta in casa, linga ele - pentru ce?
Din moment ce nu il mai interesaza, si faptele demonstreaza ca nu mai valorati nimic pentru el, ce rost are? Duci lupta asta pentru ce? Si ce sanse de castig crezi ca ai?
quasaria
Postat pe 12 Mai 2010 02:29
te inteleg perfect draga mea , eu zic ca nu mai este nimica de facut
pacat de tine si de baietelul vostru
este o boala fara vindecare
fii puternica si sper sa-mi dai vesti bune
garbo212457
Postat pe 4 Iulie 2011 23:15
te inteleg perfect draga mea , eu zic ca nu mai este nimica de facut
pacat de tine si de baietelul vostru
este o boala fara vindecare
fii puternica si sper sa-mi dai vesti bune
garbo212457
Postat pe 4 Iulie 2011 23:15
ah draga mea , citind mesajul tau mi-am amintit de tatal meu. e dependent de jocuri de noroc. si maica-mea s-a chinuit atatia ani sa-l scoata din aceasta mlastina. sincer nu se merita. mama sa sacrificat atatia ani doar cu gandul sa am eu un tata...si e o greseala. nici eu nici mama nu am fost fericiti. certurile erau non-stop. apoi taica-meu a reusit sa se lase pentru o perioada. dar o data cu a apariatia jocurile online, a devenit dependent de ruleta Unibet si corvoada a reinceput....asa ca divorteaza apeleaza la ONG-uri dedicate femeilor singure care te vor ajuta sa-ti gasesti de ucru. copilul te va respecta pentru ca are o mama puternica)
garbo21429
Postat pe 17 Iulie 2011 20:05
ai dreptate ,viata e atat de grea si nu merita traita cu asemeanea om parasestel cat mai repede eu asta am facut si mie mult mai bine si am o fetita de13 ani si mie mult mai bine
garbo_nery
Postat pe 21 Ianuarie 2012 13:56
Jucatorii Anonimi Primul program gratuit pentru dependentii de jocuri de noroc
Aici, toti am cazut de acord si intelegem ca nu exista un tratament universal, o reteta miraculoasa care ne va vindeca peste noapte nevoia compulsiva de a juca. Toti am admis ca avem o problema si ca vrem o schimbare. Crearea acestui grup ne ajuta sa vedem ca nu suntem singuri si ca putem beneficia de prezenta unor specialisti, de experienta unor fosti jucatori care acum traiesc viata pe care si-au dorit-o. O viata fara jocuri. Ceea ce ne da speranta este exemplul lor si credinta ca si noi vom reusi.
Asa suna marturia lui George, un tanar de 24 de ani, dependent de jocuri de noroc.In cazul lui, totul a inceput la varsta de 19 ani, pe vremea cand statea cu baietii la pacanele pana la 2-3 dimineata, doar pentru distractie.
Ceea ce debuteaza ca o distractie ocazionala si nevinovata progreseaza rapid pentru cei care vaneaza trairi intense, castiguri financiare sau alte recompense. In timp, persoanele dependente de jocuri de noroc isi planifica viata in functie de nevoia acaparatoare de a juca si ajung sa se izoleze de familie, sa se sustraga altor activitati si responsabilitati.
Efectele sunt de multe ori dezastruoase si nu cauzeaza doar ruinarea financiara a dependentului, dar si degradarea relatiilor de familie, personale si profesionale.
Centrul MoreOfYou a demarat un program gratuit adresat dependentilor de jocuri de noroc. incepand cu 13 iunie, a.c., toate persoanele care se confrunta cu dependenta de jocuri de noroc pot participa saptamanal la intalnirile grupului de suport Jucatorii anonimi. Grupul a luat nastere la initiativa unui fost jucator, actualmente curat si este format fie din jucatori compulsivi, femei si barbati in curs de tratament sau fosti jucatori inraiti.
Persoane dispuse sa isi imparta experientele, dificultatile, succesele si sa ofere sprijin si informatii celor care doresc sa se trateze si sa traiasca o viata echilibrata.
Daca si tu te gandesti din ce in ce mai mult la jocuri,iti petreci timp in cazinouri sau online, investesti timp, bani si energie in speranta unor castiguri sau recompense, cel mai probabil esti dependent si ai nevoie de ajutor.
Primul pas in procesul de recuperare il reprezinta constientizarea faptului ca ai o problema, urmata de dorinta de schimbare si motivatia de a rezolva acea problema. Din marturiile celor care se confrunta cu dependenta jocurilor de noroc am inteles ca pentru a face acest pas decisiv e nevoie de mult curaj si forta interioara,insa nu imposibil.
Tratarea si depasirea dependentei de jocuri de noroc este posibila daca iti iei un angajament ferm fata de tine si apelezi la ajutor de specialitate.
Grupul de suport Jucatorii Anonimiiti pune la dispozitie un program de recuperare gratuit care consta in sedinte de consiliere individuale,intalniri de grup periodice si interventii la care pot participa inclusiv persoanele de suport (partener, membru al familiei, prieten etc.).
Participantii inscrisi in programul gratuit Jucatorii Anonimi beneficiaza si de sedinte de suport personalizate care vizeaza aspecte care tin de istoria si evolutia personala a fiecaruia, precum si de activarea resurselor care urmaresc atingerea obiectivelor: mentinerea abstinentei si prevenirea recidivei.
Am atras in acest program mai multi specialisti psihologi, psihoterapeuti, coach-i, formatori dispusi sa lucreze pro bono si sa sustina indeaproape jucatorii dependenti. Prietenii Centrului implicati in acest proiect sunt experti in terapie individuala si de grup, dar si in consilierea familiei si a persoanelor de suport, a declarat Anne Manoliu, partener fondator MoreOfYou.
Adictia de jocuri de noroc este deseori o tulburare usor trecuta cu vederea. Motivul este simplu: ea nu prezinta semne sau simptome fizice evidente, precum in cazul dependentilor de droguri sau de alcool. De regula, dependentii de jocuri neaga faptul ca au o problema sau au tendinta sa minimizeze efectele negative ale jocurilor. Totodata, gasesc metode excelente de a-si camufla dependenta si, de cele mai multe ori, familia si prietenii sunt printre ultimii care afla de problema cu care acestia se confrunta.
Daca si tu te regasesti printre randurile de mai jos, cel mai probabil te confrunti cu o problema reala legata de jocurile de noroc:
Simti nevoia sa ascunzi faptul ca joci. Poate joci pe ascuns sau minti in legatura cu jocurile, spunandu-ti ca ceilalti nu te-ar intelege daca le-ai spune adevarul.
Ai probleme in a-ti controla impulsul de a juca. Odata ce ai inceput sa joci poti sa te ridici si sa pleci? Sau ramai acolo pana vei fi pierdut si ultimul ban din buzunar?
Joci inclusiv cand nu dispui de bani si resurse financiare. Un semnal de alarma este atunci cand devii din ce in ce mai disperat in incercarea de a recupera banii pierduti pentru a plati datoriile. Jucatorii dependenti apeleaza inclusiv la ultimele resorturi, vand, amaneteaza lucruri, sau manifesta alte comportamente ilegale. Ei se invart intr-un cerc vicios in care singura scapare pentru restaurarea echilibrului este jocul.
Familia si prietenii sunt ingrijorati pentru tine. Negarea nu face decat sa prelungeasca agonia dependentei. Daca cei apropiati isi fac griji pentru tine, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa accepti faptul ca ai nevoie de ajutor.
Simti nevoia sa joci pe sume din ce in ce mai mari. Orice incercare de a te opri din jucat este insotita de schimbari fizice si psihice asemanatoare sevrajului la o substanta psihoactiva.
Iti gasesti intotdeauna timp pentru a juca,in schimb te sustragi frecvent altor activitati si responsabilitati curente.
Ai mintea preocupata numai de probleme legate de jocuri : Cum si de unde sa faci rost de bani? Cum recuperezi banii pierduti? Cum iti acoperi datoriile?
Daca esti pregatit sa iti asumi schimbarea si vrei sa afli raspunsul la intrebarea Voi mai fi vreodata normal?,inscrie-te in grupul de suport Jucatorii Anonimi. Pentru mai multe informatii, suna: +4 (021) 315 8383 sau email: info@moreofyou.ro
garbo_4344
Postat pe 7 Iunie 2012 17:30
4344, inteleg ca ne spui bancuri?
Asta e o parodie, nu?
Daca am "nevoia compulsiva" sa joc Solitaire, se pune? Ca "ma sustrage familiei si altor activitati si responsabilitati."... Si orice ma sustrage sfintei familii trebuie tratat!

"Jucatorii dependenti vand, amaneteaza lucruri, sau manifesta ALTE comportamente ILEGALE. " - nu zau? O fi ilegal sa vinzi? Sau sa amanetezi, ca nu imi dau seama care din astea doua...

"Ai mintea preocupata numai de probleme legate de jocuri : Cum si de unde sa faci rost de bani? Cum recuperezi banii pierduti? Cum iti acoperi datoriile? " - asa si? Daca iti pui intrebarile astea pur si simplu - cum faci rost de bani, cum acoperi datoriile - esti un bun cetatean neviciat? :-)) Sau nu? Sau exista si 'salariatii anonimi"? :-)

"Iti gasesti intotdeauna timp pentru a juca,in schimb te sustragi frecvent altor activitati si responsabilitati curente. " - aici ai mare nevoie "de ajutor", ca n-ai chef in pnm sa duci gunoiul ci sa joci tetris... trebe neaparat, da' NEAPARAT sa fii ajutat :-)))

Iar intrebarea din final e absolut apoteotica: "Daca esti pregatit sa iti asumi schimbarea si vrei sa afli raspunsul la intrebarea Voi mai fi vreodata normal?" - pot sa sun si eu si sa intreb cum sa NU devin vreodata normala, si sa nu mi se intimple sa am perpetuu entuziam pentru responsabilitatile curente?? Pot?
quasaria
Postat pe 7 Iunie 2012 18:48
Io n-am avut rbdare s citesc.
Dac era vb de poate...
Axl_R
Postat pe 7 Iunie 2012 18:59
Mie mi-o placut rezumatul lui Q ca de la 44 nu am avut rabdare mai mult de doua randuri...
Rotty
Postat pe 7 Iunie 2012 19:04
Bine c nu-s sg. :)
Axl_R
Postat pe 7 Iunie 2012 19:15
Aia ce-o deschis topicul ori o fi divortat,ori s-a apucat si ea de jucat....turca
Rotty
Postat pe 7 Iunie 2012 19:19
Ma sperie chestiile astea.
Cre' ca astia ar lega fedeles toti brokerii nasdaq, dupa criteriile enuntate... Aia obsesivi compulsivi, nu...pacanele....
quasaria
Postat pe 7 Iunie 2012 19:23
V rog fr s m luai n serios! Cred c ar trebuie s-o sun. Io n loc s muncesc m st gndul numai i numai cum a putea s m joc pe garbo. S nu-mi spunei c nu-s dependent i nu fac ru nimnui! mi fac mie...n loc s fiu serioas i s-mi vd de familie, cas, mas, io numa rd, gl i comentez. Ce exemplu pt un copil! Na, ai avut rbdare s citii? Sunt contient c greesc, dar dependena asta...
Axl_R
Postat pe 7 Iunie 2012 19:35
"Ceea ce debuteaza ca o distractie ocazionala si nevinovata progreseaza rapid pentru cei care vaneaza trairi intense, castiguri financiare sau alte recompense. "

...deci, suna. NiveaQ2121... aia... buretei si ce se mai da pe aici, recompense... si "trairi intense"....
quasaria
Postat pe 7 Iunie 2012 19:40
M gndesc bine, ce anume vnez i revin...burete, Pur i Nivea bizto nu...
Axl_R
Postat pe 7 Iunie 2012 19:45
Sunt si papuci....Guban
Rotty
Postat pe 7 Iunie 2012 19:55
Am primit de la EU_...din
Axl_R
Postat pe 7 Iunie 2012 20:18
Rotty
Postat pe 7 Iunie 2012 20:30
e foarte greu sa scapi de acest viciu , simbolviolet@yahoo.com iti pot da cateva sfaturi
garbo_11256
Postat pe 7 Februarie 2013 22:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ati lupta pentru a fi fericiti cu riscul a fi foarte egoisti? 39 De la: garbo012814 22 Iunie 2009 13:27
ajutati-ma va rog 2 De la: Ciresica 2 August 2010 19:13
vreau sa divortez 39 De la: garbo080596 29 Mai 2010 09:12
cum sa ne descurcam fara un loc de munca 4 De la: Ramona_Gazdac_1 1 Februarie 2012 17:35
Anatomia conflictului 13 De la: anisoaraf 18 Ianuarie 2012 11:07
Setari Cookie-uri