ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Cum s iertm ..

Voteaza
*****Scor: 3.6666666666667 din 6 voturi
 

De la: pik_nik, la data 2010-01-31 21:17:57si care nu gresesc niciodata, nimanui
asazisa ta credintza e un fals grosolan, irinuco, ascunde un egocentrism dus la extrem, pe langa alte...calitati sufletesti, sau caracteriale
Pai eu gresesc dar nu fac rautati....Asa ca una sa iti greseasca prin vorba cineva si alta este de a a iti face rau..Apoi nu trebuie sa te apropii de oamenii rai..Pt ca aia isi schimba parul dar naravul ba..Au nevoie de insistenta si perseverenta ca sa scape de patimi si sa revina la normal...sa devina o persoana normala..Mai bun,mai simtit
  citeaza   raspunde

are tripla personalitate
  citeaza   raspunde

tripla ( doar)???
  citeaza   raspunde

Cind esti ranit greu adinc in inima cind am indepartat fata mea 20 de linga mine incercind sa o protejez,nimik altceva si acum sintem certate la cutite cum se spune ,oare se va intoarce vreodata sa spuna iarta-ma mama sau eu o voi putea erta vreodata pt ce sa intimplat ,oare exista eratare am 42 ani si sa intors pamintul cind propriul copil te refuza , sa ramina libera la decizia boyfrendului oare exista ertare mai am doi baeti ma rog sa nu mi se repete la fel niciodata.Dati-mi un sfat ce sa fac am emigrat din Rom; acum 20 ani ca sa ofer un viitor copiilor si acum sint distrusa.
  citeaza   raspunde

www.youtube.com/watch?v=md6HPoCigJg
  citeaza   raspunde

www.youtube.com/watch?v=md6HPoCigJg
  citeaza   raspunde

www.youtube.com/watch?v=md6HPoCigJg
  citeaza   raspunde

www.youtube.com/watch?v=md6HPoCigJg
  citeaza   raspunde

De la: reyya, la data 2010-01-31 21:25:00tripla ( doar)???
In functie de personalitatea OAMENILOR
  citeaza   raspunde

a ierte si a uita inseamna ati bate joc de viata ta ,de experienta vieti capatata cu atata amar ,compromis ,da acesta cred ca e cuvantul cel mai potrivit,dar cu ce chin ......de ce?.
  citeaza   raspunde

Iertarea reala e cel mai greu lucru, pentru noi oamenii plini de pacate...Cine se vede fara greseala, mai are de invatat mult si de meditat la propria viata. Toti facem greseli mai mici sau mai mari, dar a persevera in ele, a le face voit si cu placere, e deja patologic.
Iertarea trebuie sa vina din interiorul nostru, din inima, pentru ca a tzine manie si ura pe cineva, iti invenineaza si tie sufletul, si nu merita!
Societatea te poate schimba doar daca nu ai principii solide, daca nu ai credinta reala si sincera in Dumnezeu...
Dar un om cu caracter, isi pastreaza convingerile si standardul in orice situatie, in orice timp, dar trebuie im primul rand vointa si iubire. Daca oferi iertare, iubire, intelegere, un zambet, un gest....vei avea resurse sa oferi mereu, pentru ca te incarci , chiar daca dai."Daruind vei dobandi!" frumos spunea Steinhard...
Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor da pe deasupra...
  citeaza   raspunde

Ati scris ca vreti sa iertati daca cineva se caieste si daca se indreapta...nu asta inseamna iubire si iertare depline...ci trebuie sa iertati si sa iubiti NECONDITIONAT, adica sa nu asteptati nimic in schimb, dar influenta pozitiva se va vedea candva asupra acelei persoane, chiar daca nu veti stii...insa va va schimba si pe voi, cei ce iertati...si asta cu siguranta veti simti...
Am luat intr-o vreme o hotarare sa fac in fiecare zi o fapta buna, adica sa fiu de folos cuiva pe care nu il stiu si nu imi va putea multumi...si sa stiti ca nu a fost usor, pentru ca erau zile in care nu mi s-a ivit nimic, dar am simtit o schimbare in viata mea personala...si imi pare rau ca am abandonat acest tzel.
Va invit sa incercati macar 10 zile(o luna) sa faceti asta si apoi sa scrieti impresiile voastre...
  citeaza   raspunde

Aminteste-ti cine este persoana pe care o iubesti cel mai mult,din toata viata ta.De ex copilul tau,amamta,etc.
Apoi inhipuie-ti ca persoana asta iubita,face aceleasi greseli,ca si cel pe care vrei sa il ierti.
Raspunsul este iubirea.Nu iubim destul,ca sa iertam.
  citeaza   raspunde

Asta este,acum am inteles,bineinteles ca exista iertare in cazul asta.Cea mai bun prietena a mea ,a avut relatie cu unul insurat,si cand surorile si parintii au incercat sa o sfatuiasca,s-a intors impotriva lor,si a rupt relatiile.A zis,voi sunteti impotriva mea si a prietenului meu.Asta fac toti copii,cand parintele incearca sa influenteze viata lor sentimentala.
Dar va avea si ea proprii copii,si atunci va intelege cu adevarat ce inseamna sa fii mama,cate sacrificii faci,si cum te schimbi,de dragul copilului.
sau cand va avea problemele care exista in orice cuplu,va avea nevoie de sprijinul mamei.
daca vreti o IERTARE FULGER,scrieti pe o hartie,sau prin mail,ca a fost o greseala ceea ce ati facut,chiar daca nu a fost deloc gresit.Faceti cumva sa ajunga ;la ea mesajul asta,cat de gresit a fost si cat ati regretat,chiar daca nu e gresit deloc,asta va face sa ii treaca furia,si numai atunci,la rece,va incepe sa gandeasca diferit.
Apoi lasati o luna sa treaca,fara comunicare.
totul va reveni la normal.A functionat in multe cazuri.
  citeaza   raspunde

cu uitatul am aflat din o carte de psiho,de liceu,ca daca dam importanta mica unui eveniment,incepe sa treaca in memoria de scurta durata,apoi se sterge.Minimalizati importanta evenimentelor trecute,merita doar concluzia ,invatamintele,sa tinem minte!!!
  citeaza   raspunde

Ai dreptate! Dam prea mare importanta unor neintelegeri si atunci facem din viata noastra un calvar inutil...si cu cat trece timpul, cu atat se adanceste ura, furia, gandurile negative si se realizeaza un blocaj mental care duce la depresie, insomnii, boli grave, nebunie...
Nu e trist ca suntem dotati cu inteligenta si cu suflet si le folosim pentru autodistrugere?
Am fost lasati cu un scop pe pamant: sa iubim, sa devenim una cu Tatal nostru, sa iertam, sa ajutam, sa indrumam pe altii mai putin norocosi si noi ne batem joc de tot!
Incepeti sa iertati celor care v-au gresit lucruri mici, sa fiti mai toleranti in viata de cuplu, cu copiii, cu fratii, invatati sa pierdeti anumite avantaje materiale sau financiare, pentru a castiga o relatie,o prietenie...
Pana la urma ce e mai important: un lucru trecator sau o relatie de calitate care va aduce implinire, bucurii, liniste, socializare, iubire?
Spuneti cuiva cu care v-ati certat un cuvant bun, poate are o calitate care merita laudata, poate va cereti iertare pur si simplu si veti vedea ce bine va simtiti chiar si voi!
Zambiti unui om care e morocanos, ajutati pe cineva sa duca o plasa de exemplu, poate e o vecina cu care nu ati vorbit nciodata, faceti lucruri demne de calitatea de om si veti vedea ce minuni se intampla!
  citeaza   raspunde

Oare????
  citeaza   raspunde

Da! Pentru ca eu am experimentat tot ceea ce scriu! Si nu e locul si momentul pentru ironii gratuite, sincer!
Nu-mi plac oamenii superficiali... e cea mai usoara cale spre cadere, spre degradare umana...
E usor sa ironizezi, e usor sa arunci cu noroi, dar e divin sa experimentezi, sa incerci, sa te lupti cu demonii proprii si sa-i invingi, sa oferi cui "nu merita"...caci si noi am primit Iubire si n-o meritam...
  citeaza   raspunde

cum sa iertam,hmmm pai,atunci cand iertam trebuie sa ne gandim ca si Dumnezeu ne`a iertat,s`a sacrificat pentru noi si a murit pentru noi! asa si noi trebuie sa iertam pe altii cum ne`a iertat si El pe noi sper k ati inteles ceea ce am vrut sa zic
  citeaza   raspunde


N-am inteles niciodata oamenii care spun ca ei iarta dar nu uita.
  citeaza   raspunde

De la: liaiedera, la data 2010-04-13 22:20:52
N-am inteles niciodata oamenii care spun ca ei iarta dar nu uita.

nici eu
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: