RELATIA CU DUMNEZEU

Draga "...." inteligenta iti iese prin toti porii !
Numai ca Dumnezeu iubeste toti oamenii indiferent de gradul de inteligenta ,de pozitie sociala si materiala .Aici pe acest topic nu ne evaluam studiile,diplomele , sau ...ma intrebi cate mastere am ? dar tu ?
Vei constata cu tristete ca "onorurile lumesti "sunt trecatoare !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 20:03
"dar pana la urma Lucifer a fost un inger al Domnului, care s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu. ori, un inger nu putea fi decat frumos, nu?"
n ceruri, Lucifer a pctuit pe cnd se afla n lumina slavei lui Dumnezeu. Spre deosebire de alte fiine create, el primise revelaia dragostei lui Dumnezeu. Dei cunotea caracterul lui Dumnezeu, dei cunotea buntatea Sa, Satana a ales s urmeze voina lui egoist i independent. Alegerea aceasta a fost decisiv. Dumnezeu nu a mai putut face nimic pentru a-l salva.
A fost unul care a pervertit libertatea pe care Dumnezeu o acordase fiinelor pe care le crease. Pcatul a aprut la acela care, dup Hristos, fusese cel mai onorat de Dumnezeu i care se afla n poziia cea mai nalt i n slava cea mai strlucitoare printre locuitorii cerului. Lucifer, fiul zorilor a fost cel dinti ntre heruvimii ocrotitori, sfnt i fr prihan. El sttea n prezena marelui Creator i razele nesfrite ale slavei ce l nconjura pe venicul Dumnezeu se odihneau asupra lui.
Dupa cadere si-a pierdut frumusetea ,stralucirea ,avea sa fie dusmanul inversunat al omului si a tot ce a creat Dumnezeu .
Devenise un inger al intunericului spiritual !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 20:09
Ma uimeste, dar si ma bucur nespus, cand vad ca unele persoane se folosesc de aceste tehnologi nu numai pt placerile aste trecatoare, ci si pentru a-L face de cunoscut pe Dumnezeu lumii intregi, nu ca nu L-ar cunoaste, dar multi uitam de el si aceste mesaje sun o trezire din somnul care-l dormim in fiecare zi in starea noastra. Nu poti avea o RELATIE cu DUMNEZEU asa oricum, ci intr-o stare de umilire, de infrangere al EULUI care pune stapanire pe noi, Prerea mea este ca numai din genunchi numai meditand la cuvintele care le gasim pe paginile SFINTEI SCRIPTURI putem sa ne apropiem de EL si putem sa gustm din fericirea care vrea s-o dea celor ce-L cauta. Nu incetati, mereu prin purtare, prin vorbire prin rugaciune sa-L aratati la tot pasul si in fiecare clipa pe Dumnezeu lumii intregi!
nimeni
Postat pe 10 Februarie 2009 20:10
"din cate vad eu aici e un loc unde se dau citate din biblie..."
Da ,stimata Doamna !
Pentru ca "omul nu se hraneste numai cu paine ,ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu !"Cumva am gresit eu "situl" ?
Daca imi permiteti..., scripturiptic vorbind ,Isus Hristos cu aceste doua cuvinte l-a invins pe Satan cand a fost ispitit :"Este scris !"
Cunoscand foarte bine scripturile ,a putut sa se impotriveasca ispitelor din partea vrasmajului.

ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 20:26
ica, tot respectul ca esti o femeie credncioasa dar nu asa iti dovedesti credinta. prin citate. orice cuvant scris, trebuie trecut si prin filtrul gandirii.
un om credincios nu e habotnic si nici nu pune pumnul in gura citand biblia, care e o carte de intelepciune si nu de exercitii gen framantari de limba . stii tu, aia cu piropopircanita

si care vrasmas? aici am eu impresia ca ai luat-o pe panta fanatismului religios
si_totusi
Postat pe 10 Februarie 2009 20:36
ica, m-am lamurit draga...nu ai priceput nimic, nimicut

cine zicea de mastere si de inteligenta si de diplome ? nu esti numai habotnica si incuiata dar mai ai si limba ascutita, ca vad ca milostenia crestineasca nu te doboara. adica daca nu gandeste omul ca tine si nu te aproba treci la rautati indoielnice.

adica tu ai vrea sa dai din gura toata lumea si sa te aprobe, nu?

si pana la urma, impresia mea e ca habar nu ai despre ce am zis eu cu Marea schisma, de-aia iti maschezi ignoranta cu agresivitatea asta. daca vrei sa fi luata in serios, fa-ti temele inainte.

in afara de asta eu m-am adresat tie intr-un mod reverentios si politicos chestie pe care nu am vazut-o la tine.

daca vrei sa faci adepti, du-te draga si propovaduieste din poarta in poarta. aici e un site in care oamenii comunica, daca intelegi ideea.

wife_de_zmeu
Postat pe 10 Februarie 2009 20:59
Draga nimeni, esti "cineva"! Ai inteles si ai pus punctul pe "i", pentru mine, cel putin. Iti multumesc.
sora_ilsi
Postat pe 10 Februarie 2009 21:39
Multam' frumos karmenrosica! Am inteles tot si ma conformez!
Din fericire pentru mine, numele meu de familie e chiar"Sora" si...sorry, dar si pe fratele meu il cheama tot Sora!
sora_ilsi
Postat pe 10 Februarie 2009 21:46
Draga "Wife" ,nu am facut referire la tine ,alticineva se lauda cu inteligenta !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 22:42
"impresia mea e ca habar nu ai despre ce am zis eu cu Marea schisma"te referi la Marea schisma din 1054?
Marea Schism din 1054 este un eveniment ce a mprit cretinismul n dou mari ramuri, vestic (catolic) i estic (ortodox). Dei tensiunile datau de mult vreme ntre cretintatea latin i cea greac. Principalele cauze au fost dispute asupra autoritii papale i inserrii clauzei Filioque n Crezul de la Niceea, dei au existat i cauze minore, cum ar fi dispute legate de jurisdicia asupra anumitor regiuni, sau de alte practici liturgice.
Este interesant !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 22:47
Psalmistul spunea:"Sufletul meu inseteaza dupa Tine Dumnezeule !"
"Si totusi" probabil "setea" dupa Dumnezeu este numita fanatism religios,de altfel toti martiri au fost numiti fanatici religiosi .
Cuvantul "vrajmas" in biblie se refera la Satan in contextul folosit de mine .
Multumesc pentru apreciere !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 22:56
"Wife Draga "! Te rog sa nu fi suparata pe mine ,nu vreau sa te simti lezata ,intentia mea nu este sa supar sau sa aduc vreo umbra de suparare cuiva .
Sunt o fiinta muritoare ,cu calitati si defecte !
ica2
Postat pe 10 Februarie 2009 23:27
draga ica...postul tau era ptr mine. ptr ca m-ai citat. so...nu incerca sa dregi busuiocul ca nu inghit.

wife_de_zmeu
Postat pe 10 Februarie 2009 23:42
ica, macar ti-ai facut temele despre Schisma...tot e ceva...desi nu asta era ideea sa dai copy-paste pe ce-ai gasit pe Google.

anyway...cu voi nu se poate dialoga....so....tare mi-e teama ca o sa ramaneti singure sa va conversati

ps...ideea cu Marea Schisma era ptr a mai ridica putin nivelul intelectual al conversatiei.
wife_de_zmeu
Postat pe 11 Februarie 2009 00:32
mi-a placut ce ai scris"nimeni". eu nu reusesc sa lupt atat de tare cu ego-ul meu, ma lupt in fiecare zi si mereu descopar cu pacatuiesc cu ceva, ca inca sunt mandra si ca nu pot sa trec peste anumite bariere. mi-as dori sa fiu mai putin mandra, dar echilibrata, mai umila dar nu supusa, mai inteleapta dar nu tacuta.

In ce privesc "intepaturile" de pe forum cred ca sunt normale dar nu au nimic in comun cu topicul asta.

relatia cu Dumnezeu este una directa, in tacere, privata si sincera.
In schimb relatiile noastre interumane lasa de dorit. unii spun ca exista Dumnezeu, unii ca nu exista, unii ca exista doar o religie si deja avem n subiecte de discutat. Divagam, argumentam, povestim, ne dam cu parerea....
cum sa convingi un ateu ca exista Dumnezeu, cum sa convingi un evreu ca exista Hristos? pentru asta este liberul arbitru. nu ne obliga nimeni sa credem in ceva anume dar macar sa respectam pe fiecare, fara sa improscam cu noroi sau sa aratam cu degetul.


redfire
Postat pe 11 Februarie 2009 16:02
topicu asta e ca ala cu papucii... fericitele posesoare ale unei relatii cu dumnezeu o tin langa pe acelasi ton, indiferent de reactia din sala...

pai fetelor, daca tot n-aveti indoieli, de ce mai postati neica pe forum?... doar asa, ca sa conversati cu nimeni?...

oricum, afirmatiile pioasei aleia de zice ca a avut dese relatii cu dumnezeu m-au pus pe ganduri... sigur era dumnezeu?... ca-n ziua de azi umbla tot felu' de pacalici de prostesc lumea de buna credinta...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 16:20
zambil...I give-up...
wife_de_zmeu
Postat pe 11 Februarie 2009 16:27
wife...

eu mai ma-nvart p-acilea... poate mi-o pune al de sus mana-n cap... sau macar il apuc de-un picior...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 16:35
pierzi timpul, my fried...
wife_de_zmeu
Postat pe 11 Februarie 2009 16:36
Toti sunteti persoane deosebite !
Am incercat cu mesajul acestui forum, sa aduc o raza de lumina,speranta si incredere in Dumnezeu a celor care il cauta .
Daca acest forum este destinat strict problemelor legate de viata asta trecatoare, pe care eu le vad ca pe o mare desertaciune , voi lasa persoanele care incearca sa dea o alta intonatie sa isi faca treaba !
Imi facusem iluzii ca voi putea sa schimb pareri, pe tema Relatia cu Dumnezeu si sa impartasesc si cu alte persoane aceste valori!
In speranta ca nu am deranjat prea mult .....ma retrag si va doresc multa lumina de la Dumnezeu!
ica2
Postat pe 11 Februarie 2009 16:44
Daca iubesti pe cineva, nu incepi sa difuzezi relatia pe postul de radio.Apartine sufletului.Experienta cu Dumnezeu este unica si personala.Partea rea a lucrurilor este ca unii vorbind despre aceasta experienta o fac intr-un mod nepotrivit, facand mai mult rau decat bine.Sigur ca exista si gura casca.Acestia vorbind de Divinitate, iau in deradere numele Domnului.
Ioana007
Postat pe 11 Februarie 2009 16:48
ica fata...

acuma tu ce vroiai?... sa luam de bun ce zici tu asa, fara comentarii?... ma scuzi daca nu am reactionat asa cum sperai, dar eu sunt ca ala... vreau sa pipai inainte de-a zice ca este...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 16:50
De la: prometeus_wife, la data 2009-02-11 16:36:54pierzi timpul, my fried...

Fie si pentru ca nu mi-au dat nici macar un pui de argument de care sa ma agat, eu nu vreau iau apararea nimanui, insa(P_W si Zambil) vreau sa va recomand un film bun, care prinde aceasta tema a fanaticului religios care "electrizeaza" masele semidocte si/sau frustrate in opozitie cu mintosii cerebrali(in care multime, daca mai aveti vreun loc , m-as include si eu). The Mist - http://www.imdb.com/title/tt0884328/ Nu-i nici pe departe film horror.
Ecoul
Postat pe 11 Februarie 2009 16:50
007... tu ce faci neica acilea?...bagi strambe?...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 16:53
eco...

n-am vazut mistu' asta de l-ai recomandat tu, da' cred c-am vazut o editie mai veche... americanii sunt maestri in a descrie tavalugul ignorantei in actiune... ma rog, evreii americani de la hollywood...

acuma vazui ca regizorul este darabont... autorul preferatului meu green mile...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 17:05
Acuma, daca tot m-am pornit, mai suportati-ma si acuma si gata, ma opresc. Promit ca maine sa-mi dau un pic cu parerea si despre disputele de pe-aici.
....
4.Religia nu tine cont de structura omului
Eu cred ca este un paradox acela ca omul este lucrarea lui Dumnezeu. Caci daca este asa si daca analizam si vedem cat de imperfecta este aceasta creatura, omul adica, primul gand care iti vine este sa te indoiesti daca nu de existenta lui Dumnezeu, cel putin de calitatile Lui de creator. O fi El parinte iubitor, judecator drept si neindurator, dar la capitolul creatie are multe lipsuri. Probabil ca, dandu-si seama de scaparile Sale atunci cand l-a creat pe om, Dumnezeu a scris un indreptar, un adevarat manual de utilizare a vietii(Life for dummies) care este cartea sfanta a oricarei religii. Cred ca din aceasta cauza, a imperfectiunii creatiei, cartile sfinte sunt pline cu retete si pilde despre cum sa-si invinga credinciosul slabiciunile, reparand astfel defectele care i-au scapat Creatorului. La urma-urmei asta face orice parinte, nu? Isi povatuieste copilul sa fie mai bun, mai intelept, mai scolit decat el insusi a fost. De aceea as putea spune ca religia nu tine cont de cum ESTE omul, ci mai curand de cum AR TREBUI sa fie. Esti, bunaoara, homosexual sau androgin, TREBUIE sa te casatoresti cu o femeie; esti femeie, TREBUIE sa asculti de sotul tau, si exemplele pot continua, dupa cum sunt sigur ca buni cunoscatori [doar] ai Bibliei pot usor sa dea cateva citate de acolo care sa ne arate ca lucrurile nu stau chiar asa, sau dimpotriva. Eu zic ca asa e bine, ca fiecare dintre noi, parinte fiind, isi indruma copiii sa fie asa cum de fapt nu sunt la momentul sfatului, sa fie mai buni decat sunt, mai impliniti, mai impacati, mai fericiti.

5.Omul incearca sa schimbe, sa adapteze religia
Cred ca daca ar fi dupa fiecare adept in parte, am avea atate versiuni ale Bibliei cati credinciosi sunt. Caci pana si hotul se roaga la Dumnezeu sa nu fie prins inainte de a purcede la furt. Minerul se roaga sa iasa sanatos din mina, marinarul sa se intoarca cu bine din larg iar aviatorul sa revina cu bine la sol. Este in firea omului, se pare, ca meseriasii apartinand unei bresle care munceste in conditii mult mai periculoase decat ceilalti sau in care hazardul joaca un loc important sa fie mai credinciosi. Poate datorita spaimei si nesigurantei se intampla asta, insa este cert ca acei oameni nu se multumesc cu un Dumnezeu atotouternic si care vegheaz asupra tuturor, ci vor ca un anume sfnt(zeu, in alte timpuri) s se ocupe special de protectia lor. Asa avem un politeism de facto, dac nu unul oficial, in care Sfnta Mare Muceni Varvara i ocrotete pe mineri, Sfntul Ilie pe aviatori sau Sfnta Maria pe marinari, Sfnta Parascheva - Moldova, alt ocrotitor(Sfntul Dimitrie zis "cel nou") al Bucurestiului, etc. Vntori nu prea mai exist, cci in mod sigur aveam si un zeu al vntorii. De remarcat ca si Sfnta Parascheva si Sfntul Dimitrie au trait pe vremea cand nu exista nici Moldova si nici Bucurestiul, si nu cred nici macar ca exista o atestare clara, de netagaduit, ca acele moaste apartin sfintilor respectivi, exceptand texte religioase, desigur, insa oamenii au hotarat astfel, cred astfel si asta este tot ce conteaza. Daca "oasele alea", cum le zice htrul nostru Zambil, aduna anual sute de mii de oameni in jurul lor, daca dau, daca nu vindecare, macar speranta la atatia oameni, atunci ele fac atata bine cat eu, tu sau Zambil nu vom face nici traind o mie de ani. Acestea sunt schimbarile generate de credinciosii cei multi.

Mai sunt schimbarile generate de cei putini, de capii bisericii. Si aceste schimbari sunt, multe dintre ele, urmate de cei multi, insa au ca motor principal amestecul bisericii in politica, deci dragostea de putere lumeasca(influenta in stat, bani, glorie) a celor care efemer conduc o biserica. Asa a fost marea schisma, climaxul unei lupte de sute de ani pentru influenta si teritorii dusa intre papii sprijiniti de imparatii germani si patriarhii de la Constantinopole sprijiniti de imparatii bizantini. Desigur, ca mai intotdeauna si la fel cum se intampla si in zilele noastre, setea de putere a incercat sa fie ascunsa jub justificari frumos imbracate in cuvinte si intens propagate in biserici la slujbele de Duminica. Astfel, si in zilele noastre, daca intrebi o babuta iesind de la slujba de ce s-a rupt biserica in doua in 1054, iti va raspunde "pentru ca Biserica Catolica sustinea necesitatea disjungerii ipostatice a Duhului n raport cu Fiul i afirmarea consubstanialitii Fiului cu Tatl" maic. Asa am ramas eu masca(din avatar) . Insa, printre inaltii ierarhi ai celor doua biserici, naravul dedulcirii la cele lumesti a ramas nealterat si s-a adaptat perfect schimbarilor istorice care au urmat.

Dar, asa cum exemplul lui Iisus ne arata, cele mai profunde schimbari si reforme intr-o religie sunt facute de OM, de un OM. Caci nici multimile care cred sau nu cred o poveste, nici conducatorii care decid de obicei pe banii si suferinta multimilor nu trebuie sa lupte, sa sufere si sa plateasca, de multe ori cu viata, pentru ideile lor. Pentru ca un astfel de om, care se pune inaintea vremurilor, care isi impune ideile semenilor sai are un moment, momentul sau de glorie, in care poate sa le ceara acestora aproape orice schimbare si acestia o vor accepta, il vor urma. Desigur, nimeni nu este profet in tara lui si nu de putine ori ei sunt, apoi, primii sacrificati de valul de sustinatori fanatici si care, nu-i asa?, inteleg mult mai bine ce a vrut el sa zica decat el insusi intelege. Dar s-ar parea ca nu chiar asa au stat lucrurile in cazul lui Martin Luther. Lui i s-ar putea aplica butada nascuta pe vremea comunismului cum ca un deviationist este acela care pastreaza linia corecta atunci cand partidul(biserica, in cazul nostru) se abate de la ea. El a fost acela care s-a opus deschis vanzarii de catre papa Leon al X-lea, in scopul strangerii de bani, a vestitelor indulgente(hartii care garantau iertarea pacatelor). Reforma morala propusa de el a fost atat de profunda incat, in ciuda faptului ca el nu a dorit asta, adeptii lui s-au rupt de Biserica Catolica. Desigur ca au existat si dispute teologice si incercari de readucere la matca, cu vorba buna si cu sabia, a protestantilor germani(in sudul Germaniei si Austria s-a reusit chiar), insa intamplarea ne-ar putea lumina un pic asupra materialului cu care lucreaza Dumnezeu si religia, despre felul omului de a fi religios daca ne gandim ca imediat a aparut o piata a indulgentelor, unde preotii vindeau indulgente autentice si falsificate, unde posesorii le revindeau in castig, caci indulgentele au generat si o inflatie de pacate, si cred ca si camatarii vremii le primeau drept garantie pentru imprumuturi.

Daca cineva se inhama la schimbarea unei astfel de lumi, atunci eu cred ca merita respectul, stima, si, ce ziceti?, dragostea noastra. Sau nu?
Ecoul
Postat pe 11 Februarie 2009 17:30
ce mai topic....
nu ar trebui sa radem pe site-ul asta ?
sau tre' sa vedem ineptiile unora...de obicei credinciosi nevoie mare..
de ce nu scrieti voi aia moderatorii un topic despre pagani sau altceva....pentru ca sunt convins ca moderatorii arunca topicurile astea super "inteligente"... de parec unii sunt pocaiti.

Postat pe 11 Februarie 2009 18:09
Este adevarat, numai Dumnezeu este cel care ne aseaza lucrurile intr-un anumit fel...nu noi oamenii.Trebuie sa recunostem ca ....NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR PE LUMEA ASTA.
Felicia
Postat pe 11 Februarie 2009 18:09
eco...

hai ca avusei ceva treaba, da' revin acum... bai nene, ce d-ai mai scris acolo... sunt sigur ca pentru ica s-alde miresele lu' dumnezeu ti-ai dat silinta...

glumeam... baga-te nene direct la polemici, acilea, unde ne batzaie mana pe tastaturi... si fii mai concis, ca pentru un forum de palarii si poshete... unde mancam seminte si comentam ca la meci...crezi ca-si schimba cineva convingerile intrand pe garbo?...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 18:29
ica, ai zis ca : "Imi facusem iluzii ca voi putea sa schimb pareri, pe tema Relatia cu Dumnezeu si sa impartasesc si cu alte persoane aceste valori! "

schimbul de pareri presupune dialog, adica sa comunici cu ceilalti.

ce ati incercat tu si ilsi a exculus dialogul.

indiferent carei confesiuni am aprtine, si parerea mea este ca voi nu apartineti cultului crestin-ortodox, ceea ce este neesential, in viziunea mea, ar trebui sa intelegi, si sa incerci, ca data viitoare sa iti modifici atitudinea. pentru ca nu asa se impartaseste Cuvantul Domnului.

zambil, vanghelis nu baga strambe, fratioare. el a inteles foarte bine, cum a inteles si ecoul, care a fost ideea.
wife_de_zmeu
Postat pe 11 Februarie 2009 18:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Va astept! 31 De la: reyya 7 Mai 2010 21:08
Invatamintul incotro ? 201 De la: eladaela 31 Mai 2010 09:00
Femeie Pesti - Barbat Gemeni 6 De la: pik_nik 8 Iulie 2009 20:35
concurs Papucei.ro-februarie 2 De la: allissa_kl 15 Februarie 2009 17:51
Ce mai rontaiti in timpul liber??!! 112 De la: elisabeta_boia 10 Septembrie 2011 00:32
Setari Cookie-uri