ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
Topicul anterior  /   Acest topic este inchis si arhivat!   /   Topicul urmator

Stie cineva cum se prepara rata peking?


Am mancat intr-u restaurant chinezesc rata Peking si mi s-a parut delicioasa. Stie cineva daca si cum se poate prepara si acasa? Sau care sunt ingredientele necesare?

In primul rand la carnea de rata trebuie pregatita un bait special, care sa fragezeasca carnea si apoi facuta snitel si prajita , asta este reteta pentru aceasta mancare

BUNA ZIUA ! RASPUNSUL ESTE UNUL SINGUR : "INTREABA-L PE GOOGLE" AI DOUA VARIANTE: RASPUNSURI SI IN LIMBA ROMANA DE PE "WEB" SAU SOLICITAREA DE IMAGINI, IAR CU "CLICK" PE O IMAGINE ISPITITOARE AFLI TOT CE TE INTERESEAZA ! IN "CALATORIILE" MELE PE SITE-URILE CULINARE AM "INTALNIT" SI ACEASTA RETETA, DAR INTRUCAT MIE NU IMI PLACE SA PREGATESC RATA (ESTE FOARTE ANEVOIOS DE "CIUPILIT", MULT MAI GREU DECAT O GAINA SAU UN CURCAN), NU AM RETINUT ACEA/ACELE RETETE ! CU CIRCA 20 DE ANI IN URMA, AM AVUT BUCURIA SA VIZITEZ CHINA, MIRACULOASA CHINA, IAR LA UN MARE RESTAURANT - CRED CA SE NUMEA CHIAR "RATA PECHINEZA" - AM FOST SERVITA CU ACEST FEL DE FRIPTURA DELICIOS ! ALATURI DE CARNE, NI S-AU SERVIT NISTE CLATITE MICI, CAT PODUL PALMEI, CU UN SOS DULCE-ACRISOR SI, PARCA, CEVA VERDETURI ..., NU-MI MAI ADUC BINE AMINTE DAR CRED CA ERA ...PRAZ TAIAT FASII FINE DE 10 CM ! DA, A FOST DELICIOASA "RATA PECHINEZA" UN FEL DE MANCARE DE LUX, TRADITIONAL IN CHINA, ASA, CUM SUNT SARMALELE LA NOI ....
CAUTA, ITI DORESC SUCCES IN PREGATIRE SI ...POFTA BUNA !

la peking se prepara in general, gasca in valiza. de rata nu stiu dar s-o fi transand la fel .

occidentalii lasa bomba in valiza. chinezii , puicile sau cocoseii. fiecare natie are cultura ei

BUNA ZIUA ! SIGUR GASESTI INFORMATIILE CARE TE INTERESEAZA IN LEGATURA CU "RATA PEKIN", PE "condimente.web.ro/ retete straine/pasare/ pagina 18 / Este un site foarte interesant, plin de inedit si util ! Asta daca nu ai intrat inca pe el ! TOATE CELE BUNE !

rata pekin este un preparat care ii trebuie cam aproape 24 de ore dupa ce ai terminat cu pigulitul i se scot maruntaiele din ea ai grija grasime ramane se umple cu ceapa ,ginger,sare aromata,se coase ,iar dupa aceea se unfla cu o pompa sau un compresor,se opareste ,se unge cu un sos special facut din miere si un otet chinezesc foarte usor [are doar un pic de miros de otet nu este foarte puternic]si se pune la un ventilator la aerat din 5 in 5 ore o mai ungi cu acel amestec,urmatoarea zii se ia si se pune la cuptorul special de rate si se coace [nu stiu daca merge in cuptorul de la aragaz],se scoate de la copt se lasa putin la racit i se scot atele se taie pe jumatate se dezoseaza se fileteaza si se serveste cu clatite ,ceapa verde sau praz si castavete toate taiate foarte fin si puse intr-o clatita.pofta buna,sau mai bine vii la noi la restaurant si o servesti.

valei, cam mult a ventilatie la o rata

si apoi, pana o pregatesti, iti iese parul prin caciula.
te apuca macaitul pana gusti o bucatica

iti dai seama bunicile noastre cate pompe bagau si ce "cuptoare pt rate" aveau...





pufoasa...nu te supara ,dar noi suntem invatate sa gatim pe stil vechi...si ne-am amuzat si noi un pic...





vorba lu' si totusi.. iti scade glicemia langa rata aia...

compresor... ce inseamna sa ai carciuma,eheee,he,he...

eu tot n-am inteles ce cauta rata de Pekin la tema "supe si ciorbe". Oi fi eu mai nazuroasa.

Probabil ca pana gatesti rata atsta, te plictisesti si faci o ciorba buna din ea.

ce dracu' cautati ratza asta atata la tartitza, nene?... luati ratza pe varza la caru' cu bere, ca nu va mai trebuie nimic... poate doar berea...

www.condimenteweb.ro/index.php?module=retete&categorie=pui&rid=3393
uite aici reteta...pofta mare!

Neah, ciorba de rata nu e favorita mea.De fapt rata in sine nu e favorita mea.Dar o ciorba da gaina batrina in care pui si ouale neformate din burta gainii.....Ei, asta e ce numesc eu cirba taraneasca de gaina.

pentru iasomia mi ar fi placut sa am eu o circiuma dar sunt un simplu bucatar care imi sparg capul cu niste chinezi timpiti .,dar asta este trebuie sa muncesti undeva.

Si tu Pufi gatesti pentru chinezi? Si le gatiti si oua de alea oprite din clocit pe la jumate? Sau alea sunt deliciu corean, ca nu mai stiu.

nu stiu despre ce oua vb dar da avem oua negre se numesc la noi pt ca sunt injectate cu soia.

Eu vorbesc despre o delicatese coreana (probabil ca si chinezii o adora) care consta in oua clocite pina la momentul cind incepe a se forma puiul in interior si apoi oprite din clocit si se soarbe interiorul asa, ca pe galbenus.Acum s-ar putea sa nu stiu toate detaliile produsului ca sincer nu pot nici sa ma gindesc la o asa delicatese dar sa mai vad si (ca mirosul l-am simtit din pacate) sa mai si incerc....

astea despre care vb eu sunt fierte si injectate intr-un anumit punct cu soia si dupa aceea se lasa invelite in paie in jur de 3 saptamani cind in interiorul oului se formeaza o floare in locul in care a fost injectata,si da intradevar au un miros infect nici eu nu am avut curajul sa le gust.

Nici nu incerca...ei sunt o rasa diferita de a noastra.Ei pot minca de la avortoni la gindaci tot ce misca si chiar daca nu mai misca de mult.

aoleu! ce citesc eu aici...

si avortoni mananca???oaliuuuu...

hai hai lasa ti aberatile pe langa toate astea au mancare foarte buna si sanatoasa trebuie sa recunoastem in plus buc chinezeasca e mult mai diversificata

tostusi pe aici cine stie reteta de la gogosele chinezesti cu banana sau ananas si servite cu miere

yavrum,

ti se pare ca am aberat?io?

ma miram si eu de ce a zis micuta....nu prea cred ca o sa-i placa ce ai zis...

pai cam asa e daca nu cunostem o cultura sau luam si cautam ce e mai rau ,la ei sunt ucruri normale ce mananca in plus daca am sta si ne am gandi ,stramosii nostrii oare ce mancau ???????tot gandaci si oratani de astea au inceput si totusi nu a adus omenirea la piieire ci din contra ,ps gandacii sunt gustosi si plini de proteine
nu mai lua ti cuv aberatii in sensulitiv rau ;invata ti sa ganditi si poz

ce faci fetita?

imi dai teme pt acasa?...

yap dar nu aia cu gandacii acu duar nu te superii pe mine

de ce sa ma supar cocos?

ma bucur ca ai sange in tine...


De la: Iuliabobo, la data 2008-08-11 18:32:53Am mancat intr-u restaurant chinezesc rata Peking si mi s-a parut delicioasa. Stie cineva daca si cum se poate prepara si acasa? Sau care sunt ingredientele necesare?


se ia o rata si se trimite in china. la peking, langa ciuanzon!
cei de acolo ti-o jumulesc pana-i sar toti fulgii apoi ti-o trimit inapoi!

yavrum, nu sunt de acord cu tine. Mie imi plac proteinele vegetale dar si cele animale provenite de la aimalele cresctute pe linga casa omului.Nu insecte, pisici, ciini (desi uite ca si astia tot pe linga casa omului cresc) iar cit priveste avortonii...nu glumesc de loc.Problema e ca trebuie sa fi High Class sa maninci o asa delicatese.
Da, ei sunt o alta cultura si rasa iar eu nu vreu sa am prea mult amestec cu ei cind e vorba de bucatareala.
A propos Yavrum, de galustele lor facute din carton de la cutii vechi si umplute cu ceapa prajita ce spui?
Si nu m-am suparat ca n-am de ce...doar discutam si noi, nu?

mico,

mie mi-a zis sa nu ma supar!

tie ti-a zis ca aberezi....

what ever....

Varianta pentru tiparire   
Mergi la: