O masina stricata sau o viata stricata !?

Este Marti, ma gandesc ca pot dormi mai mult cu 30 de minute, Dna educatoare lipseste azi si nu ma trezesc ca in fiecare zi mai devreme pentru a o duce pe pitica la gradinita.
30 de minute nu sunt f multe dar de un timp am o oboseala cronica si orice minut pare sa conteze, este o oboseala pe care nu o inteleg...
Ma trezesc, ma spal apoi ma imbrac si plec la munca, ca in fiecare zi. Pe drum ma opresc sa cumpar un covrig, ajung in curtea firmei unde lucrez si parchez masina.
Este una din acele zile in care trebuie sa muncesc mult mai mult ca de obicei, am o stiva de calculatoare stricate din nu stiu ce motiv... toate in acelas timp.
Simt un gol in stomac, ma uit la ceas si observ ca este ora 13 si ma gandesc ca este timpul sa merg la masa.
Ma urc in masina, este foarte cald si deschid un geam pana sa pornesc aerul conditionat, pornesc motorul si bag in viteza 1-a
- la naiba, nu intra in viteza, incerc in a 2-a 3-a si tot nimic.. opresc motorul si incerc iar, masina este de neurnit.Batranul Seat nu vrea sa se miste din loc.
Brusc ma gandesc la service-ul din firma, dl Badescu batranul nostru sef de service este un profesor in ale mecanicii si sigur poate pune un diagnostic.
- "Este placa de presiune sparta" spuse el cu ochelarii pe varful nasului si privindu-ma peste acestia in timp ce stergea de zor o piesa de plastic cu o carpa.
Fac un calcul rapid 600 + 500 = 1100 lei plus ce o mai aparea - este munca mea pe 2 saptamani.
Ma gandesc ca nu poate fi corect, sigur dl Badescu se inseala, pun mana pe telefon si sun alti 2 mecanici priceputi tot sefi de service.
Se pare ca trebuie sa scot acesti bani din buzunar, este placa sparta am inca 2 confirmari.
Ma gandesc ca voi face mai mult pana acasa si sa plec mai devreme cu o ora de la servici, sa plec fara sa mai anunt pe nimeni sa ies pe usa din spate.
Se face ora 5 si stiu ca trebuie sa plec pe jos, comand un taxi, drumul pana la taxi este de aproximativ 10-15 minute prin curtea plina de balti si noroi.
Ajung in statia ratb si nici urma de taxi, dupa doua minute apare un taxi, soferul manca un sandwich, il intreb deca a venit la comanda si da din cap ca nu.
Ma uit la tarif pe usa 1.9 ... lei , ma gandesc putin si zic "stai asa ca taxiurile s-au scumpit" fac un calcul si reiese ca as plati cam 40 de lei pana acasa,
cu banii astia mai bine iau ceva la copii ma gandesc si ma pun in statie si astept transportul in comun.
Ma sui in prima masina venita, nu am bilet asa ca stau si ma uit pe geam cu teama in fiecare statie sa nu se urce controlorii.
Nu stiu unde merg, ma gandesc ca voi vedea o statie de metrou si voi cobori acolo iar metroul ma va lasa acasa, dupa 5-6 statii observ ca nu ajung unde trebuie
si cobor pentru a schimba cu o alta masina care poate ma va lasa la metrou.
Nu cunosc zona Berceni deloc, ma sui in masina si stau iar cu ochii pe geam. Dupa alte cateva statii tot nu dau de un metrou, cobor si iau un tramvai.
Merg cu acest tramvai si nici nu stiu ce nr are, cineva a spus ca dupa 7 statii ajung la metrou.
La a 4-a statie observ un grup de persoane in statie, controlorii!! ma uit spre usa disperat si reusesc sa cobor, a fost foarte aproape.
Iau urmatorul tramvai si ajung la metrou, ma opresc la curier sa las un colet pe care il aveam in rucsac, cand ajung la bloc ma uit la ceas si observ ca este aproape
de ora 7. Doua ore a durat acest drum.
Trebuie sa merg cu cealanta masina cu opelul dar masina nu mai are baterie si nu porneste, pe cine sa rog sa ma ajute!? Ajung acasa si EA vorbeste la telefon stand la geam,
astept un timp dar conversatia nu se incheie. Ma grabesc si ies pe usa, se face intuneric afara si trebuie sa gasesc pe cineva sa pornesc masina.
Am nevoie neaparat sa merg cu masina nu pot merge cu metroul, trebuie sa duc copilul la gradinita si foarte important sa merg sa ma intalnesc cu cineva in
timpul programului sa iau 800 de lei pentru niste servicii - cu aceasta afacere aproape scot ambreiajul stricat la seat.
Stau langa opel si ma uit la el, nu pot ridica capota si nici nu pot vedea pe geam este plin de zapada - caut ceva in porbagaj pentru a da zapada jos dar nu gasesc.
Am mainile inghetate, am reusit sa dau zapada jos cu mainile goale - observ ca se apropie o masina si ii fac semn:
- buna ziua, va rog daca aveti 2 minute am ramas fara curent am cabluri doar sa ma ajutati sa pornesc
- NU pot face asta - raspunde sec si pleaca mai departe.
Este a 5-a persoana pe care o rog sa ma ajute, daca nici acum nu reusesc renunt:
- da sigur va ajut, dar stati sa dau zapada jos.
-sigur, multumesc.
Pornesc masina, in sfarsit se intampla un lucru bun.
- va multumesc foarte mult, nici nu stiti ce mult m-ati ajutat, o mai las putin sa mearga sa nu cumva sa se opreasca.
Trebuie sa dau o tura cu ea, sa se incarce baterie sa porneasca dimineata. Ajung pe un drum ingust, este ingustat de un sant sapat in asfalt, o masina incetineste
in fata mea opresc si dau in a 1-a sa pornesc apoi se intampla inevitabilul: se opreste motorul!
Stau in mijlocul drumului, toti claxoneaza cand ma vad ca imping la masina, stiu ca nu suntem in secolul compasiunii si nu ma astept sa ma ajute cineva.
Reusesc sa o imping singur pe dreapta cat sa se strecoare o masina pe langa mine,
toti se grabesc si vor sa ajunga acasa si daca stau bine si ma gandesc si eu as da orice sa fiu si eu acasa.
Nimeni nu opreste, toti se uita cu neincredere pe geamul inchis al masinilor cand trec pe langa mine, ma gandesc brusc la o strategie:
"sa ridic capota si sa pun cablurile si apoi sa stau cu ele in mana si sa le flutur cum fac tiganii la semafor cand vor sa vanda ceva"
Prima masina careia ii fac semn soferului opreste, probabil oamenii nu intelegeau de ce le fac semn si probabil de acea nu opreau:
- baiatul din dreapta soferului coboara si ridica capota, "sa va dea Dumnezeu sanatate multumesc" !
Ziua parea salvata, ajung in bulevard si ma apropii de o benzinarie - instinctiv ma uit la indicatorul masinii, era trecut de mult de ultima linie.
Opresc in dreptul pompei, trag frana de mana, opresc luminile si opresc motorul. Am oprit motorul !!! Nuuu se aude o voce in capul meu gol !
Sunt din nou de unde am plecat, ma duc spre portbagaj privind in gol si cautand cablurile de pornire. Nu este nici un binevoitor in zona.
Alimentez de 50 lei si opreste langa mine un taxi, ma duc spre el cu cablurile de curent in mana, sa inteleaga ce vreau sa nu creada cine stie ce.
- Da sigur ca te ajut !
- Multumesc !
- pei ce banii tai nu au valoare ?
Taximetristii, cei mai prietenosi si saritori oameni, bineinteles ca fac orice pentru bani.
Afara este intuneric si ii intind 10 lei taximetristului, reusesc sa pornesc masina pentru a 3-a oara.
Dupa ce alimentez plec sa dau o tura pentru a incarca bine baterie, stau concentrat sa o turez mai tare sa nu moara iar motorul, ajung la bloc.
Am in sfarsit noroc, locul de parcare din varful pantei este liber, parchez acolo si daca dimineata nu porneste o imping la vale si o pornesc cu a 2-a.
O mai tin putin pornita dupa ce parchez poate poate se incarca... suna telefonul, este EA:
- alo da!
- ce faci !? unde umbli !?
- ce sa fac, parchez masina si vin acum acasa.
- bine - si telefonul se inchide brusc.
Ajung in fata usii dupa o zi de alergatura, stomacul meu scoate niste zgomote ciudate si ma gandesc ca are dreptate tinand cont de singura mea masa de azi: un covrig.
Brusc ma gandesc la telefonul primit si intru in casa cu o oarecare teama si bucurie in acelas timp, intru cu gandul ca va fi totusi o poveste amuzanta, am ce povesti nu ?
EA iese din baie cu fata cea mare in brate, ii facuse dus, aruncand parca fulgere din priviri, ma gandesc ca sigur a avut o zi grea cu copii acasa si se va calma.
- Unde ai fost, unde umbli !?? Pleci de acasa fara sa zici nimic, de ce eu sunt o proasta ?
- te rog sa nu mai tipi la mine !- de ce faci asa ce sa intamplat ?
- nu mai pot m-am saturat tu pleci fara sa zici nimic si eu stau si te astept ca o proasta.
- te rog sa nu mai tipi la mine, stai sa vb - de ce nu ma intrebi ce am patit, inainte de a trage concluzia finala ?
- nu ma intereseaza ce ai patit, trebuia sa ma suni, am crezut ca esti la magazin.
- am ramas cu masina pe drum, si m-am chinuit sa ajung acasa - nu am realizat ca trebuia sa te sun. De ce nu ai sunat tu daca ai vazut ca numai vin ?
- tot eu sa te sun !?? tot eu !??
- te rog sa nu mai tipi la mine ! hai sa vorbim ca doi oameni. Puteai sa suni si tu, daca eram la spital sau mai stiu eu ce..?
Si in acel moment iadul sa dezlantuit din lanturi, tipete urlete si jigniri de ambele parti, simt cum nu mai rezist si fiecare tipat este ca un nit ce ramane infipt in capul meu incerc sa
ma feresc din calea nervilor scapati de sub contrul si ma duc la bucatarie, loviturile ma urmareau ma intorc si ea era in spatele meu, tipa si ma utam la gura ei la care vedeam spume la propiu.
- te rog sa nu mai tipi la mine ! ii spun pentru a nu stiu cata oara.
Vreau ca durerea din capul meu sa se opreasca, totul se intampla cu viteza in jur, fara sa inteleg ce se intampla mana care mangaia, care oferea siguranta,
care oferea o floare sau un cadou brusc ii face rau si-i ofera o palma peste obrazul ei stang, la 6 ani dupa prima mangaiere a venit si prima palma.
Incerc sa o calmez, incepe sa tipe sa ii dau drumul, si se duce pe hol unde era o lopata pentru zapada.
Acum ma uit la ea ca o tinta la glont, se apropie de mine cu lopata in maini, totul se petrece cu incetinitorul si fiecare pas al ei pare ca dureaza la nesfarsit,
nu clipesc, nu ma misc, nu ma feresc sunt hotarat sa primesc aceasta lovitura fara discutii.
Cu un moment de luciditate observa si ea acest lucru si nu ma loveste in cap, ma loveste in zona pieptului.
Tipetele sunt la intensitate maxima, nu pot vorbi pentru ca nu ma aud, sunt ca intr-un film al carui sfarsit nu il pot schimba ci doar privi ca un spectator in sala.
Paharul de bere de pe masa ia locul unei galeti de apa pe care o arunc pur si simplu in fata in speranta ca totul se va termina.
Sunt in ochiul din mijlocul furtunii, o aud la bucatarie cum ma injura si blesteama spunand ca arunc cu bere pentru ca "fac eu curat".
Vine si ea in sufragerie, pentru a evita un nou conflict ma duc la bucatarie, urmeaza minute in sir de injuraturi si tipete.
Ii spun in mod repetat sa inceteze, ma duc la sufragerie si o apuc de gat si o arunc pe canapea si o intreb:
- de ce nu incetezi ? de ce nu te opresti ? ce vrei ? De ce faci asa ?
Ma uit la copilul nostru, fetita noastra de 4 ani cum tremura si nu intelege ce se intampla, brusc am un sentiment de "deja vu" si in mintea mea porneste un film in care eu sunt
in rolul copilului si tatal meu in rolul meu.
Ma opresc. Nu am vrut niciodata sa devin cea ce urasc, si nici nu voi deveni.
Acum este liniste, furtuna a trecut, pagubele sunt nemasurabile - nu pot vorbi sunt ca si mut.
zile intregi trecem unul pe langa celalant in casa ca doi straini care nu se cunosc.
Se deschide intamplator o discutie pe whatsapp. si acesta devine singurul nostru mijloc de comunicare.
Aflu ca vrea sa plece, sa se mute cu chirie si cei doi copii sa ramana cu mine. Sunt de acord, nu exista loc de impacare sau de iertare.

Dl Badescu spune ca ambreiajul se strica in timp si trebuie schimbat, nu se poate repara, la unele masini poate tine chiar cat timp folosesti masina.
Depinde cel mai mult de sofer, daca il foloseste corespunzator te poate tine o viata intreaga.
Probabil asa este si in relatia mea cu EA, ceva s-a stricat in timp si numai poate fi reparat.
Este Marti, ma gandesc ca daca ambreiajul ar putea fi reparat l-as repara sau inlocui ? Si daca s-ar repara as mai pleca la drum stiind ce defecte are ?


The_fate_of_the_man
Postat pe 30 Martie 2018 14:47
Din pacate asa e, dragostea nu tine mai mult de trei ani, dupa aceea intervine obisnuinta, urmata de plictiseala, pana in punctul de "nu-i mai suport moaca"! Indiferent ce se intampla in mariajul tau, ea ca mama nu ar trebui sa puna problema asa, adica sa-ti lase tie copiii. Nu zic ca nu esti un tata bun, dar mama e cea mai importanta in cresterea copiilor, mama poarta copiii in pantec noua luni, ea le da nastere si nu se poate lepada de ei, ca de niste haine vechi, inseamna ca sotia ta e denaturata si fara suflet! Sincera sa fiu, nu stiu ce sfat sa iti dau, sfaturile sunt de regula inutile, pentru ca ce se intampla de regula intre doi oameni, doar ei stiu si oricum ce e scris sa se intample, se intampla oricum. Incearca sa nu disperi, multumeste-i Lui Dumnezeu ca sunt sanatosi copiii, in fond asta e cel mai important, ei or sa creasca si tu iti poti gasi oricand pe altcineva care sa te completeze, life goes on!
garbo082745
Postat pe 31 Martie 2018 10:06
Ori este cald...ori dai zapada de pe masina..???
estella
Postat pe 31 Martie 2018 10:14
Oh my Lord!!!!!

Atentie! O poveste Gandita, Scrisa, si Redata de o minte de FEMEIE !!!!!!!!!!!!!!

Chiar nu a mai observat nimeni ce se practica pe site-ul asta ????????

garbo210995
Postat pe 31 Martie 2018 11:19
In masina era cald(fata de frigul de afara) si afara zapada...iarna! Este greu sa intelegi?
garbo340690
Postat pe 31 Martie 2018 12:50
Pai da, dimineata a pornit aerul conditionat si seara masina era sub zapada. Avea 2 masini ( a doua cu bateria moarta ) si se oprea la fiecare pornire de pe loc !!! Si mai voia sa tina pana dimineata... Eu as fi mers cu masina a doua sa iau bateria de la prima cu ambreiajul stricat... Problema ( din puct de vedere al unui sofer din Bucuresti ) este ca trebuia sa fi facut scoala de soferi la zi nu la fara frecventa !!! Sa invete cum sa porneasca de pe loc fara sa sa opreasca motorul sau sa strice ambreiajul !!! Au aparut de ceva timp masini cu transmisie automata / uzate au acelasi pret ca un Seat uzat !!! Totul se reduce la modul de conducere a masinii si planificarea vietii in final !
Un Paste fericit tuturor !
garbo_480086
Postat pe 31 Martie 2018 16:13
Pai da, dimineata a pornit aerul conditionat si seara masina era sub zapada. Avea 2 masini ( a doua cu bateria moarta ) si se oprea la fiecare pornire de pe loc !!! Si mai voia sa tina pana dimineata... Eu as fi mers cu masina a doua sa iau bateria de la prima cu ambreiajul stricat... Problema ( din puct de vedere al unui sofer din Bucuresti ) este ca trebuia sa fi facut scoala de soferi la zi nu la fara frecventa !!! Sa invete cum sa porneasca de pe loc fara sa sa opreasca motorul sau sa strice ambreiajul !!! Au aparut de ceva timp masini cu transmisie automata / uzate au acelasi pret ca un Seat uzat !!! Totul se reduce la modul de conducere a masinii si planificarea vietii in final !
Un Paste fericit tuturor !
garbo_480086
Postat pe 31 Martie 2018 16:14
De la: garbo082745, la data 2018-03-31 10:06:48Din pacate asa e, dragostea nu tine mai mult de trei ani, dupa aceea intervine obisnuinta, urmata de plictiseala, pana in punctul de "nu-i mai suport moaca"! Indiferent ce se intampla in mariajul tau, ea ca mama nu ar trebui sa puna problema asa, adica sa-ti lase tie copiii. Nu zic ca nu esti un tata bun, dar mama e cea mai importanta in cresterea copiilor, mama poarta copiii in pantec noua luni, ea le da nastere si nu se poate lepada de ei, ca de niste haine vechi, inseamna ca sotia ta e denaturata si fara suflet! Sincera sa fiu, nu stiu ce sfat sa iti dau, sfaturile sunt de regula inutile, pentru ca ce se intampla de regula intre doi oameni, doar ei stiu si oricum ce e scris sa se intample, se intampla oricum. Incearca sa nu disperi, multumeste-i Lui Dumnezeu ca sunt sanatosi copiii, in fond asta e cel mai important, ei or sa creasca si tu iti poti gasi oricand pe altcineva care sa te completeze, life goes on!


Hello!!!voi astia care spuneti ca iubirea dureaza 3ani nu ati avut vreodata parte de iubire...va luati dupa ce spun altii si dupa ce scrie in carti. Iubirea poate sa dureze oricat, chiar si toata viata atata timp cat fiecare il iubeste pe celalalt si isi da interesul. Eu nu vorbesc din carti si din auzite eu vorbrsc din experienta unei relatii de 7ani care si acum este exact ca la inceput...si acum am am fluturi in stomac cand il vad, imi este dor de el la o jumatate de ora dupa ce a plecat, il sarut si parca este pentru prima oare etc. Deci iubirea poate sa dureze mai mult daca totul este reciproc si persoanele se completeaza 100% numai ca nu stiu cati isi gasesc jumatatea in adevaratul sens al cuvantului. Voi astia care spuneti ca dureaza 3 ani sunteti niste frustrati care ati ales persoana nepotrivita si v.a luat 3 ani ca sa realizati acest lucru
garbo033054
Postat pe 1 Aprilie 2018 09:26
De la ultima ninsoare din martie, vremea a fost schimbatoare. Daca ai lasat masina in spatele blocului unde este umbra vei avea zapada pe ea mai mult timp (daca nu o deszapazesti). Daca parchezi alta masina la soare pe la orele 12..13 o sa fie foarte cald in masina. Sper ca te-am lamurit cu acest "mister" merci!
The_fate_of_the_man
Postat pe 1 Aprilie 2018 15:03
Desi cred este clar ca acesta nu este un site de mecanici auto sau meteo punct ro, se pare ca trebuie sa vin cu niste informatii legate si de aceste subiecte. Desi va spun ca sa stiti de la inceput ca nu asta ma doare.

garbo082745 - Multumesc!

Estella - Azi este 1 aprilie si ploua pana la 12, dupa ora 13 apare soarele si ies afara in tricou cu maneca scurta si in spatele blocului am gramezi de zapada. Daca lasi o masina la soare se va face foarte cald in interior, mai ales daca acesta este negru. Sunt masini in spatele blocului ce stau numai la umbra si mai au zapada pe ele. Vremea este ciudata crede-ma, fa abstractie de ea !

garbo210995 - sunt barba si pot dovedi daca dorestit, si desi sunt barbat am scris cu greu aceste randuri si pe alocuri ochii nu ma mai ascultau si se umpleau de lacrimi. Da, si barbatii au suflet !

garbo340690 - tu ne dai speranta pentru un viitor mai bun !

garbo480086 - esti amuzanta, din pacate in sensul rau al cuvantului. Pe langa faptul ca nu ai inteles nimic mai dai si sfaturi de mecanica complet gresite si in plus iti asumi si rolul de judecator:
- pentru ce sa fac x km sa schimb noaptea bateria, cand alternatorul incarca si masina porneste daca mergi cu ea putin ? Eventual o pornesc la vale cu a 2-a sau impinsa simplu nu ?
- Ambreiajul este o piesa care prin natura sa lucreaza prin FRECARE (nu e frecarea la care te gandesti tu) este o lectie de fizica din scoala primara frecare = uzura = bla bla bla sa tocit scula. Deci prin urmare fiind o piesa ce se consuma nu are intodeauna legatura cu priceperea soferului - ma urmaresti, despre ce vorbim ?
- am permis de 12 ani si conduc prin Bucuresti 30-50 km zilnic, daca vrei te iau o tura cu masina si te fac cu inima, recomand sa ai la tine un pliculet de zahar si apa plata si sa nu mananci dimineata !
- Masina asta de rezerva este o masina de tavaleala (iar nu e vb despre ce te gandesti tu) si o folosesc la carat diverse si o mai inchiriez la cunostine. Are o problema cu fisele sunt impuscate si uneori se opreste motorul pentru ca nu mai da bujia scanteie, trebuiesc schimbate si nu mai moare motorul, ma intelegi ?
PS: Nu mai judeca oamenii, o sa fi si tu judecata si vei vedea cum este. Viata fiecaruia este diferita, mergi pe cararea pe unde am mers eu, ajungi la rascruce si alege drumul pe care l-am ales eu, cazi acolo unde am cazut eu, varsa lacrimi si sange in raul unde am varsat eu si atunci vei intelege prin ce am trecut eu in viata mea.

garbo033054 multumesc ca esti perfecta, nu inteleg ce cauti aici !? O viata la fel de buna ca si pana acum iti doresc !

Multumesc daca nu ma judecati si daca dati un sfat on topic cu acest subiect si cu acest forum - pe tema "Despartiri" Va pup !
The_fate_of_the_man
Postat pe 1 Aprilie 2018 17:19
De la: The_fate_of_the_man, la data 2018-04-01 17:19:02Desi cred este clar ca acesta nu este un site de mecanici auto sau meteo punct ro, se pare ca trebuie sa vin cu niste informatii legate si de aceste subiecte. Desi va spun ca sa stiti de la inceput ca nu asta ma doare.

garbo082745 - Multumesc!

Estella - Azi este 1 aprilie si ploua pana la 12, dupa ora 13 apare soarele si ies afara in tricou cu maneca scurta si in spatele blocului am gramezi de zapada. Daca lasi o masina la soare se va face foarte cald in interior, mai ales daca acesta este negru. Sunt masini in spatele blocului ce stau numai la umbra si mai au zapada pe ele. Vremea este ciudata crede-ma, fa abstractie de ea !

garbo210995 - sunt barba si pot dovedi daca dorestit, si desi sunt barbat am scris cu greu aceste randuri si pe alocuri ochii nu ma mai ascultau si se umpleau de lacrimi. Da, si barbatii au suflet !

garbo340690 - tu ne dai speranta pentru un viitor mai bun !

garbo480086 - esti amuzanta, din pacate in sensul rau al cuvantului. Pe langa faptul ca nu ai inteles nimic mai dai si sfaturi de mecanica complet gresite si in plus iti asumi si rolul de judecator:
- pentru ce sa fac x km sa schimb noaptea bateria, cand alternatorul incarca si masina porneste daca mergi cu ea putin ? Eventual o pornesc la vale cu a 2-a sau impinsa simplu nu ?
- Ambreiajul este o piesa care prin natura sa lucreaza prin FRECARE (nu e frecarea la care te gandesti tu) este o lectie de fizica din scoala primara frecare = uzura = bla bla bla sa tocit scula. Deci prin urmare fiind o piesa ce se consuma nu are intodeauna legatura cu priceperea soferului - ma urmaresti, despre ce vorbim ?
- am permis de 12 ani si conduc prin Bucuresti 30-50 km zilnic, daca vrei te iau o tura cu masina si te fac cu inima, recomand sa ai la tine un pliculet de zahar si apa plata si sa nu mananci dimineata !
- Masina asta de rezerva este o masina de tavaleala (iar nu e vb despre ce te gandesti tu) si o folosesc la carat diverse si o mai inchiriez la cunostine. Are o problema cu fisele sunt impuscate si uneori se opreste motorul pentru ca nu mai da bujia scanteie, trebuiesc schimbate si nu mai moare motorul, ma intelegi ?
PS: Nu mai judeca oamenii, o sa fi si tu judecata si vei vedea cum este. Viata fiecaruia este diferita, mergi pe cararea pe unde am mers eu, ajungi la rascruce si alege drumul pe care l-am ales eu, cazi acolo unde am cazut eu, varsa lacrimi si sange in raul unde am varsat eu si atunci vei intelege prin ce am trecut eu in viata mea.

garbo033054 multumesc ca esti perfecta, nu inteleg ce cauti aici !? O viata la fel de buna ca si pana acum iti doresc !

Multumesc daca nu ma judecati si daca dati un sfat on topic cu acest subiect si cu acest forum - pe tema "Despartiri" Va pup !



Auzi nu te supara dar de unde ai dedus tu ca sunt perfecta???eu am spus doar ca iubirea poate sa dureze mai mult de 3 ani si atat. In al doilea rand eu nici nu te.am judecat si nici nu am comentat referitor la povestea ta si prin faptul ca esti ironic fata de mine spui multe despre tine insuti...
garbo033054
Postat pe 1 Aprilie 2018 21:13
Eu aud cand conversez, dar acum tastez, mai exact citesc si scriu. Vi si postezi pe un forum la o rublica intitulata "despartiri" cum ca tu ai o viata minunata si ca noi restul am ales gresit si ca suntem niste fraieri ca a durat ani sa aflam ca suntem fraieri ? Sau wtf, ce sa deduc ? Esti o nesimtita sau esti sadica si te bucura ca altii sufera ? Exista un forum pentru persoanele fericite, din ce scrii tu locul tau nu este aici la despartiri. De obicei o viata perfecta ascunde infidelitate sau alte probleme grave ascunse, asta conform mai multor studii, mai citeste dna perfectiune! Te rog nu te deranja sa mai raspunzi eu nu o voi mai face, nu vreau sa fiu aburit cu minciuni dinastea !
The_fate_of_the_man
Postat pe 1 Aprilie 2018 21:56
De la: The_fate_of_the_man, la data 2018-04-01 21:56:46Eu aud cand conversez, dar acum tastez, mai exact citesc si scriu. Vi si postezi pe un forum la o rublica intitulata "despartiri" cum ca tu ai o viata minunata si ca noi restul am ales gresit si ca suntem niste fraieri ca a durat ani sa aflam ca suntem fraieri ? Sau wtf, ce sa deduc ? Esti o nesimtita sau esti sadica si te bucura ca altii sufera ? Exista un forum pentru persoanele fericite, din ce scrii tu locul tau nu este aici la despartiri. De obicei o viata perfecta ascunde infidelitate sau alte probleme grave ascunse, asta conform mai multor studii, mai citeste dna perfectiune! Te rog nu te deranja sa mai raspunzi eu nu o voi mai face, nu vreau sa fiu aburit cu minciuni dinastea !


Ba uite ca ma deranjez sa raspund asa ca sa iti fac in ciuda...locul meu este exact acolo unde vreau eu nu unde spun altii. Undeva mai sus ai tinut sa precizezi cuiva (din cauza ca nu ti-a convenit comentariul persoanei la fel cum nu iti convine comentariul meu) urmatoarele:

"PS: Nu mai judeca oamenii, o sa fi si tu judecata si vei vedea cum este. Viata fiecaruia este diferita, mergi pe cararea pe unde am mers eu, ajungi la rascruce si alege drumul pe care l-am ales eu, cazi acolo unde am cazut eu, varsa lacrimi si sange in raul unde am varsat eu si atunci vei intelege prin ce am trecut eu in viata mea."

Deci si prin urmare esti foarte bun la teorie si mai slabut la practica...tu atunci sa vorbesti despre mine si sa judeci viata mea cand vei fi trait tot ceea ce am trait eu, OK. Daca te-ai trezit dupa n ani ca ai facut alegerea gresita este strict problema ta si a nimanui altcuiva (cu atat mai putin a mea) asa ca trezeste-te si mergi mai departe oricat de greu ar fi (nu esti tu nici primul si nici ultimul cu asemenea probleme). Nu am inteles pana acum de ce barbatilor pana la urma le este mai greu decat femeilor sa isi recunoasca greselile, sa le accepte, sa ia decizia cea mai buna pentru ei si sa mearga mai departe...probabil o fi si ceva genetic la mijloc. Si inca ceva nu am spus ca viata mea a fost roz intotdeauna, nu am spus nicaieri ca nu am avut relatii esuate si probleme poate chiar mai mari decat ale tale sau ale altora...te-ai grabit sa tragi concluzii pripite din simplul fapt ca am spus ca iubirea poate sa dureze mai mult de 3 ani. Nu mai judeca asa fara sa cunosti toate datele problemei ca judeci stramb si lasa atitudinea asta tipica romanului "daca a murit capra mea de ce sa nu moara si capra vecinului"...daca tu esti nefericit nu inseamna ca toti in jurul tau trebuie sa fie la fel... Si cu asta eu am terminat, noapte buna si iti doresc succes in rezolvarea problemelor.

PS:tine minte ca o problema nerezolvata nu se rezolva singura ci aduce dupa ea alte probleme...sti tu ca la masina, o piesa cu probleme lasata neschimbata ca "mai merge" mai strica inca 2-3 piese pe langa ea sau si mai grav ajungi intr-un sant ori te opresti in alta masina...
garbo033054
Postat pe 2 Aprilie 2018 00:17

"Chiar nu a mai observat nimeni ce se practica pe site-ul asta ????????"
garbo_023578308
Postat pe 2 Aprilie 2018 10:36
Ce se practica pe acest site ??? Acum serios, sunt nou aici, am intrat in ceva ilegal, proxenetism sau droguri ? Sa sterg contul ? Sa ma predau la cea mai apropiata sectie de politie ? Ce darq este in neregula aici ?
The_fate_of_the_man
Postat pe 2 Aprilie 2018 11:27
Miroase toata treaba a FAKE, de la o posta ... atata tot !!!!!!!!!!! Treaba ta daca mai vrei sa continui MINCIUNA asta de prost gust. Unii cu simturile mai fine nu halesc asa ceva, si detecteaza imediat FACATURILE
garbo210995
Postat pe 2 Aprilie 2018 15:44
Am inteles. Pei nu este fake absolut nimic, nici o propozitie, nici un singur cuvant. Ce dovezi sa va prezint ? Sau cum sa va dovedesc ca nu este fake ? Pe bune cine pierde timpul sa scrie atata degeaba... serios ??????
Ok, sa procedam altfel, eu sunt din Bucuresti sector 3 si cine sta in zona si doreste dovezi ma poate contacta si ii pot arata cele 2 masini, factura cu piesele cumparate, ambreiajul vechi din portbagaj si ce vreti sa va mai arat !? Certificatele de nastere ale copiilor ? Sa va las si un nr de telefon ?
The_fate_of_the_man
Postat pe 2 Aprilie 2018 16:06
Uitandu-ma la comentariile oamenilor, toate dovezile imi confirma inca o data ca romanii sunt prosti facuti gramada, de-asta si avem soarta asta asa de grea! Nici macar o singura persoana nu te-a sustinut, s-au legat doar de problema masinilor, de vreme, etc! Asta mai inseamna un lucru, ca majoritatea proastelor care ti-au scris, sunt in postura sotiei tale si fiind frustrate, te ataca pe tine. Nu te mai obosi sa le raspunzi, nu vezi ca abereaza si nici macar nu au inteles titlul si subiectul discutiei!?
garbo082745
Postat pe 3 Aprilie 2018 06:06
Nu pot povestii familiei, prietenilor, si am crezut ca poate aici voi gasi un sfat, o idee sau poate un drum catre cea ce vreau sa aleg in viitor, nu catre cea ce trebuie. Nu stiu ce sa fac momentan, intodeauna m-am gandit la persoanele de langa mine si nu la mine, am obosit sa mai lupt. Adevarul este ca oameni din ziua de azi nu cauta decat defecte atunci cand se uita la persoanele din jurul lor, toti vor sa profite sau sa iasa in evidenta si sa arate ca ei sunt mai frumosi mai destepti sau mai bogati si toti sunt la apogeul egoismului. Nimeni nu vrea sa ajute cu adevarat din suflet pe nimeni, orice ajutor vine din interes.
garbo082745 - pentru mine este suficient sa stiu ca o persoana pe lumea asta, chiar si o singura persoana a inteles. Multumesc pentru intelegere!
The_fate_of_the_man
Postat pe 3 Aprilie 2018 10:09
De la: The_fate_of_the_man, la data 2018-04-02 16:06:28Am inteles. Pei nu este fake absolut nimic, nici o propozitie, nici un singur cuvant. Ce dovezi sa va prezint ? Sau cum sa va dovedesc ca nu este fake ? Pe bune cine pierde timpul sa scrie atata degeaba... serios ??????
Ok, sa procedam altfel, eu sunt din Bucuresti sector 3 si cine sta in zona si doreste dovezi ma poate contacta si ii pot arata cele 2 masini, factura cu piesele cumparate, ambreiajul vechi din portbagaj si ce vreti sa va mai arat !? Certificatele de nastere ale copiilor ? Sa va las si un nr de telefon ?


Ce femeia asa isterica ai? Te miri ca pare facatura? Daca e chiar asa cum spui, merita toti pumnii din lume, nu o palma (iar daca ii faceai tu ei, la fel). De fapt divortul de urgenta, ca nu-s de acord cu violenta domestica si de nici un fel. Nu trebuia sa te fi incurcat o zi cu ea.
garbo_023578308
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:05
De la: garbo082745, la data 2018-03-31 10:06:48Din pacate asa e, dragostea nu tine mai mult de trei ani, dupa aceea intervine obisnuinta, urmata de plictiseala, pana in punctul de "nu-i mai suport moaca"! Indiferent ce se intampla in mariajul tau, ea ca mama nu ar trebui sa puna problema asa, adica sa-ti lase tie copiii. Nu zic ca nu esti un tata bun, dar mama e cea mai importanta in cresterea copiilor, mama poarta copiii in pantec noua luni, ea le da nastere si nu se poate lepada de ei, ca de niste haine vechi, inseamna ca sotia ta e denaturata si fara suflet! Sincera sa fiu, nu stiu ce sfat sa iti dau, sfaturile sunt de regula inutile, pentru ca ce se intampla de regula intre doi oameni, doar ei stiu si oricum ce e scris sa se intample, se intampla oricum. Incearca sa nu disperi, multumeste-i Lui Dumnezeu ca sunt sanatosi copiii, in fond asta e cel mai important, ei or sa creasca si tu iti poti gasi oricand pe altcineva care sa te completeze, life goes on!


Asa este, dragostea dureaza trei ani. Pt ca ea tine de om, nu o inteleg toate animalele.
garbo_023578308
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:14
garbo_023578308 - Nici violenta verbala nu este o solutie.
Unii oameni raman la fel pe parcursul vietii, neschimbati in comportamentul lor. Dar cei mai multi se schimba odata cu inaintarea in varsta sau in ani de relatie. Apar copii, apar si alte probleme, nu mai ai timp pentru tine, ai x planuri neterminate si nu mai esti asa "liber" (gen sa ai chef sa iesi in parc acum si sa iesi, nu ai altceva de facut acum) si poate asta te afecteaza in comportamentul tau ca si om. Eu am incercat mereu calea diplomatica dar in ultimul timp am ramas doar la stadiul de a incerca. Noi nu am fost mereu asa dar de ceva timp este nervoasa din orice, poate e si vina mea poate nu fac ce trebuie poate gresesc undeva si nu realizez unde. Acum ma gandesc cel mai mult la copii, ce se va intampla cu viata lor...
The_fate_of_the_man
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:22
De la: garbo082745, la data 2018-04-03 06:06:09Uitandu-ma la comentariile oamenilor, toate dovezile imi confirma inca o data ca romanii sunt prosti facuti gramada, de-asta si avem soarta asta asa de grea! Nici macar o singura persoana nu te-a sustinut, s-au legat doar de problema masinilor, de vreme, etc! Asta mai inseamna un lucru, ca majoritatea proastelor care ti-au scris, sunt in postura sotiei tale si fiind frustrate, te ataca pe tine. Nu te mai obosi sa le raspunzi, nu vezi ca abereaza si nici macar nu au inteles titlul si subiectul discutiei!?



Soarta asa grea si-o fac cele ca tine, cu minte putina pt care dragostea dureaza trei ani. Dupa aia va duceti la preot sa va dezlege ala de tentatii sa va tineti casa si copiii si mai aveti tupeul nemasurat sa dati lectii pe forum. Mi-e greata de un rahat ca tine, unde mai pui ca esti si atat de urata!
garbo_023578308
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:26
De la: The_fate_of_the_man, la data 2018-04-03 13:22:45garbo_023578308 - Imi pare rau de situatia in care te afli, sper sa ajungi la veterinar cat mai curand !


Ceea ce iti doresc. Poate-ti dibuieste creierul ala cat o nuca.

Spor la dat saibe, ca la trei clase, cat te duce mintea, ai avut noroc si asa.
garbo_023578308
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:28
Un om care jigneste este un om care sufera, de fapt, jignirea nu este altceva decat manifestarea frustrarilor anterioare, manifestarea unei vieti dezordonate si neimplinite. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Un om impacat cu el insusi nu va jigni niciodata !
The_fate_of_the_man
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:48
The_fate_of_the_man, daca tu incerci sa fiti bine, nu si ea, trebuie sa renunti la casatoria defecta. Asta e comportament de pampalau, nu de barbat, nu de om care se simte bine cu el. Nu e normal ca dragostea sa vina doar dintr-o parte si mai e o vorba "dragoste cu sila nu se poate!".
Ionela21_Teodora
Postat pe 3 Aprilie 2018 13:49
Uneori as vrea sa-i inteleg pe acei oameni care renunta, insa uneori chiar nu pot sa inteleg de ce oamenii se transforma in lasi si prefera sa fuga departe. Poate pentru unii "la bine si la rau" este egal cu zero, dar poate pentru altii, ca si mine, nu este. Dragostea este cea mai pura forma de egoism, cand iubesti pe cineva o faci pentru ca acea persoana te face pe tine sa te simti bine, o faci pentru ca la persoana respectiva gasesti ce ai nevoie TU si este bine pentru tine si te hotarasti sa ramai acolo, pentru ca este bine. Acum cand ea este in starea asta de spirit si poate ca are nevoie de ajutor, si poate nici nu stie, eu ce sa fac sa o las la greu ? Poate ca este o faza, o perioada, poate are nevoie de ajutor sau de tratament, sa renunti este cel mai simplu lucru, sa construiesti ceva este mai greu. Ce le voi spune copiilor, cand vori fi mari si vor avea in fata lor un batran carunt, ca am luptat pentru familie sau ca am intors spatele si am plecat ?
The_fate_of_the_man
Postat pe 3 Aprilie 2018 14:11
Sau ca ti-ai ales gresit drumul, asta sa le spui, ca asta-i situatia.
Nu e vorba de lasitate!Lasitatea e cand ajungi tu de mila, pt ca ti-a pasat de cine nu trebuia.
Daca nu-ti pare rau de tine si nu te doare ca stai si suporti, da-te peste cap in continuare. Dar eu n-as suporta sa-mi faca scandal de la orice. E peste puterea mea sa suport tipete, mahala, etc..
Ionela21_Teodora
Postat pe 3 Aprilie 2018 14:32
Filosofari de doi lei care se discuta aici nu-si au rostul pt. mine!
Ce spui tu asta cu topicul ca "dragostea ca e cea mai pura forma de egoism "e ceva de care n-am mai auzit pana acum. Si nu ma mir. Confunzi a-ti placea un om, a-ti placea sa-l ai in preajma ta, cu a-l iubi. Din contra, dragostea e altruista.
Si nu doar din partea unuia ca asta deja se numeste FRAIEREALA!
garbo_023578308
Postat pe 3 Aprilie 2018 14:43
Toți spun că dragostea este cel mai altruist sentiment.
Toți susțin că iubirea scoate la iveală cele mai lipsite de egoism gesturi.
Toți afirmă că sentimentul ăsta, dragostea, îl face pe om să fie capabil să renunțe la orice…
Și-atunci când te gândești la tine iubind… așa te vezi, capabil să faci orice pentru jumătatea ta, nu?
Te vezi tăind mările în două, retezând munții de la rădăcină, te vezi renunțând la o mână sau un picior pentru iubirea vieții tale, nu ?
Totuși, atunci când ți se întoarce iubita/iubitul acasă după ce-a fost plecat mai mult timp… îlo strângi în brațe și-ți juri să nu-i mai dai drumul niciodată, pentru nimeni, nici măcar pentru elea…
În momentele alea dragostea pare orice, numai altruism… nu. Este? :)
The_fate_of_the_man
Postat pe 3 Aprilie 2018 15:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Chiar conteaza studiile si parerea altora intr-o relatie? 33 De la: fitze_21 7 Septembrie 2012 23:49
Meditatie la viata mea 1 De la: femeiadesucces 10 Februarie 2010 00:10
Ce sa fac? 9 De la: Alina_Viorica 28 Septembrie 2015 21:52
Invatat 2 De la: garbo_477017 18 Octombrie 2017 20:10
CE DECIZIE SA IAU? 8 De la: floradavdis 2 Aprilie 2010 11:02
Setari Cookie-uri