ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Rugaciune puternica

Voteaza
*****Scor: 4 din 4 voturi
 

Buna ziua, vreau sa va fac cunoscuta o rugaciune foarte puternica. Prima data mi-a vorbit despre ea o persoana foarte credincioasa care s-a uitat la mine si dupa ce am schimbat citeva cuvinte cu ea, mi-a spus- rezolvarea ta este la Sfinta Marta. Ulterior am aflat si de la alte persoane despre aceasta Rugaciune puternica care face cu adevarat minuni. Cineva spunea ca s-a rugat la Sfinta Marta de doua ori si de fiecare data i s-au indeplinit dorintele in a sasea saptamina de rugaciune. Tot aceasta persoana spunea ca prina data cind s-a rugat dorinta a fost zicea ea, aproape imposibil de realizat, insa rugaciunea trebuie dusa la bun sfirsit pina la a noua saptamina de rugaciune. Eu sunt la a treia saptamina. Va voi tine la curent, am credinta ca dorinta mea se va indeplini.
Spune aceasta rugaciune de trei ori, timp de noua zile de marti, daca este posibil la ora noua seara. Trebuie ca pe toata perioada rugaciunii sa ti in mina o luminare aprinsa. Luminarea trebuie sa fie sfintita.

Sfinta Marta ma indrept catre tine, plin de incredere, cerindu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijinii cind mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele. In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima, cind i-ai oferit adapostMintuitorului lumii, in casa ta din Betania. Te implore roaga-te pentru mine si familia mea, ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inimi, astfel incit, sa ne invrednicim a primii ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea, care ma copleseste acum. ( Acum iti spui dorinta) Te implor ajutatoareacelor aflati in suferinta, infringe orice greutate, precum ai infrint balaurul care zace la picioarele tale.

Tatal nostru care le esti in ceruri,
Sfinteasca-se numele tau,
Vie imaratia ta,
Precum in cer asa si pe pamint
Piinea noastra, cea de toate zilele,
Dane-o moua , atazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam,
Gresitilor, nostri
Si nu ne duce , pre noi in ispita
Si ne izbaveste de cel viclean.

Nascatoare de Dumnezeu,
Fecioara, bucura-teceea ce esti plina de dar.
Marie, Domnul este cu tine
Binecuvintata esti tu intre femei,
Si binecuvintat este rodul trupului tau, Isus
Sfinta Maria, mama lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii
Acum si in ora mortii noastre

Sfinta Marta, roaga-te pentru mine si familia mea.

Amin

Sa va fie de mare ajutor
  citeaza   raspunde


Dumnezeule, mare-i Gradina Ta, zau asa!...


Cu maxima umilintza te rog, Bunule Dumnezeu, mai da si Tu copiilor astora ai Tai, din cind in cind, cite un...

...PE LOC REPAOS !  citeaza   raspunde

O Doamne, NU!
Iar o luam de la inceput cu rugaciunile puternice pt. dorinte imposibile?
@838, daca citeai Biblia aflai ca nu e bine sa-l ispitesti pe Dumnezeu cu dorinte (aproape) imposibile.
Mai aflai si ca o rugaciune spusa fara credinta e vax , chiar daca aprinzi n luminari si repeti rugaciunea n zile.
Stii macar cine a fost, in ce zi din calendar este pomenita?
In Biblie se spune ca "toate lucrurile imi sint ingaduite, dar nu toate imi sint de folos".
Din cite am mai citit pe acest forum, rugaciunea catre sf. Marta e mai lunga parca.
Iar confom doxologiei, exista un canon de rugaciune catre sf. Marta:

doxologia.ro/canon-cantari/canon-de-rugaciune-catre-sfanta-cuvioasa-martaDupa cum vezi canonul este destul de lung, nu pe repede inainte asa cum s-a vehiculat pe aici.

  citeaza   raspunde

Eu zic ca rugaciunea trebuie sa fie scurta sincera si din inima.cu cat este mai lunga cu atat este mai superficiala.
O rugaciune trebuie sa fie plina de afectiune si recunostinta.cred eu
  citeaza   raspunde

Mulțumesc frumos!
  citeaza   raspunde

Cea mai 'puternica' rugaciune nu poate fi una lunga ... cit o zi de post si pe care n-o poate retine decit un actor profesionist, extrem de bun 'mnemotehnic'.
Sau, eventual, vreun ... doctor sau viitor doctor, ca doar astia sint buni la tinut minte pe de rost ca papagalii, ca asta e in fond prima si singura 'calitate' cu care se intra la medicina!

Bref, rugaciunea, orice rugaciune, se adreseaza eminamente ...

...SUBCONSTIENTULUI uman si numai acestuia!

Asa ca e o iluzie stupida sa credeti cumva ca va adresati chiar lui ... Dumnezeu, Fecioarei Maria, lui Iiisus, Sfintului Duh sau cine stie caruI sfint!

Intrarea in 'legatura' cu cei enumerati se face doar la nivel ... rezonativ/energetic sublim indirect, adresindu-va lor practic voi va adresati celei care poate 'comunica' in mod real sa zicem (pe cai si in forme inca necunoscute omului sau stiintZei acestuia) si care este taman acea...

...samintza/scinteie divina din noi atit de invocata si atit de mult ignorata in fapt de catre majoritatea djuvariana.
Nu de alta, da' orgoliul si ego-ul sint atit de mari, incit nu putini 'exaltati' chiar isi imagineaza ca vorbesc cu Dumnezeu!

Incercati sa va imaginati ca scinteia divina functioneaza mai degraba ca un fel de ... device de comunicare, adica este cam ca un terminal al unei ... statii de radio emisie-receptie!
Iar noi sintem la capatul unuia ori de cite ori 'activam' comunicarea prin ... rugaciune.
Evident, comunicarea aceasta este doar ... uni sens, aidoma unui ... soldat in post care doar da raportul telefonic la orele fixate fara ca sa si poarte o conversatie cu superiorul sau. Cei care au facut armata stiu exact despre ce vorbesc...

Da' sa revin...
Rugaciunea este si trebuie sa fie o modalitate MUTA, silentioasa, profund interiorizata de activare a subconstientului. Subconstient care la rindul sau va comunica efectiv ... 'mai departe' tocmai prin intermediul scinteii divine.
'Particula' a lui Dumnezeu pe care n-au reusit inca s-o descifreze cam ce-ar fi nici neurostiintele, da' o vor face in viitor, cu sigurantza...
Deci cine se gindeste cumva ca rugaciunea trebuie spusa cu voce tare ca asa il aude si 'asculta' Dumnezeu mai bine, e bine sa stie ca se inseala amarnic!
In materie de divinitate, deci de aspiratie superioara la sublim, nu numarul decibelilor face diferentza!
Nu de alta, da' graiul articulat sonor e doar UN instrument de comunicare FIZICA/auditiva intre membrii aceleasi specii, nimic mai mult.
Rolul vorbirii cu glas tare e cel de comunicare terestra, nu de accedere a 'frecventzelor' superioare!
Nu degeaba marii initiati si sfintii parinti spuneau ca rugaciunea e cel mai tainic lucru si cea mai desavirsita lucrare a lui Dumnezeu asupra omului.

Si este practic cam singurul 'instrument' cunoscut care tine legatura intre Tata si copii sai!

Si fiind tainica aceasta lucrare, ea nu se poate desfasura decit ... pe tacute, neauziti si nestiuti de cei din jur, neauziti si nestiuti de nimeni.
Iar lucrul asta nu e deloc posibil doar datorita faptului ca la inceputul crestinatatii crestinii erau prigoniti pt. credintza lor si, in consecintza, 'tzinerea gurii' era sfinta tocmai pt. ca le salva viatza!

Bref, esentializarea 'apelului' si informatiei transmise se face printr-o rugaciune cit mai scurta, la obiect, chiar subliminala in mintea noastra (nu si pt. Dumnezeu insa!) poate tocmai si pt. faptul ca avind atitia copii si atitea lucruri de facut in Universul asta, Dumnezeu chiar n-are timp sa asculte toate lamentatiile si pagini intregi de vorbe fara rost!

Iar lucrurile astea se stiu inca din zorii Umanitatzii, atunci cind fiecare dintre ancestorii nostri (ma rog, in realitate se pare c-au fost doar unii, urmasii celorlaltora putindu-se 'regasi' cu mare usurintza chiar in zilele noastre!) au inceput sa simta prezentza unei FORTZE de dincolo de umila lor existentza...

Pt. cei care carora popii autohtoni - lipsiti de educatie elementara de bun simtz - le-au inoculat in cap toate prostiile referitoare la ... 'nocivitatea' tuturor celorlalte credintze (noi, ortodocsii romani sintem dintotdeauna buricul pamintului si Romania e fix ... Gradina Maicii Domnului, nu-i asa?), e bine sa stie ca constiintza omului referitoare la propria geneza si origine a aparut cu mult timp inaintea nasterii lui Iiisus si chiar a 'descoperirii' lui Dumnezeu 'relevata' in Vechiul Testament.
Chiar credintele egiptene, centru si sud-americane, centru orientale (mesopotamiene) si indepartat orientale (indiene, chineze) sint cu mult mai vechi decit scrierile din Vechiul Testament, de exemplu...
Iar logica ne spune ca acei oameni, acele popoare aveau si ele formele lor de ... rugaciune!

La indieni rugaciunea se numeste ... mantra.

Si nu e cu nimic mai prejos decit cea christica, cunoscuta si practicata de noi.
Mantra e si ea tot o forma 'exprimata' a ... meditatiei interioare, a 'interogatiei' sublime..
Tot asa cum este si rugaciunea noastra!
Deci, fara a gresi fundamental, se poate spune fara ezitare ca...

...rugaciunea e mantra iar mantra e rugaciune!

Iar adevaratii invatati ai Orientului contemporan stiu f. bine lucrul asta de vreme ce, de ex., exista calugari tibetani care spun ... importante rugaciuni traditional crestine!
Evident, nu pagini stupide de asa-zise rugaciuni, ci rugaciuni esentializate pe care le-au spus si sfintii nostri parinti si pe care continua sa le spuna si astazi cei care inteleg cu adevarat ce este o rugaciune si care e adevaratul ei rol ACTIV...

Ca sa sumarizez putin tot ce v-am spus pina aici, o sa va zic ca singura si cea mai importanta rugaciune este Rugaciunea lui/adresata lui Iiisus, cunoscuta indeobste drept...

...RUGACIUNEA INIMII:

"Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!"

Atit si nimic mai mult.
Iar o data cu experientza trairii ei depline vine si 'prescurtarea' acesteia, lucru pe care-l pot face gradual si cu deplina indreptatire doar oamenii evoluati spiritual si incredintati total in ... credintza lor intr-un Dumnezeu si Univers altfel decit ni le imaginam noi ceilalti, in mod fizic...
Forma ultimativa a acestei rugaciuni e reprezentata doar de cuvintul ...

..."MILUIESTE-MA!".

Si, din cite am reusit sa inteleg intr-o viatza de om, cuvintul nu mai e spus cu vocea mintii, acea voce interioara pe care o avem toti atunci cind vorbim in gind, fara sunet da' audibila cu mintea, ca sa spun asa.

Cuvintul "milueste-ma" nu se mai aude deloc nici macar in gind, el a transcens si e deja spus (energetic vibrational?) cu intreaga fiintza, non-verbalizat, non-gindit chiar, devenind asa cum spun crestinii,...

...INALTZARE, sau cum spun orientalii,...

...ILUMINARE!

Personal - partial si doar in zilele extrem de bune, de gratie adica, si in nici un caz in mod continuu sau chiar in somn, asa cum o traiesc sufletele evoluate -, am reusit sa ajung doar la forma...

..."miluieste-ma pe mine pacatoasa!"

Si asta dupa mai bine de 50 de ani de viatza, dupa ... biblioteci intregi citite si dupa mii si mii de ore de studiu de cunostintze generale care au permis relevarea si rafinarea cunostintzelor cu adevarat importante...

Cu sigurantza ca o sa reusesc si eu performantzele pe care unii oameni exceptionali le-au dobindit intr-o singura viatza, da' mie o sa-mi trebuiasca cel putin citeva in plus!
Si, asa cum bine spunea parintele Ioan de la Minastirea Recea - Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, lumina si bunatate! -, pt. asa ceva nu e suficienta doar credintza, ci ai nevoie de o fortza interioara teribila dublata (vorba lui Nietzsche!) de un...

...CARACTER ABSOLUT IMPECABIL !!!Si citi dintre noi ajung sa cunoasca in toata existentza lor, fie si intrecere, astfel de persoane ?!?...  citeaza   raspunde

Ai pomenit de frecventele superioare si ma gandeam cati dintre noi isi si traiesc viata in acord cu aceste frecvente superioare ... in acord cu principiile simple, decente si nu neaparat crestinesti ale vietii, cati dintre noi se gandesc ca relationarea cu ceilalti ar trebui sa fie in primul rand o imbogatire interioara a lor si nu raportarea anevoioasa la ceilalti, care totusi produce efecte in folosul lor?... Cati dintre noi respecta seamanul si cu adevarat pe sine (ca tot se face caz in topic la rugaciune, la Fecioara Maria si la Isus), prin buna-cuviinta, cati dintre noi spun intr-adevar o rugaciune pt. linistea, smerenia si miluirea lor, si cati cauta folosul prin rugaciune, drept pt. care merg precum animalele, fara gandire si simtire, la biserica, desacralizati, dezumanizati? Cand facem vorbire de mari caractere, sa ne uitam la noi, la fiecare dintre noi. La lucrurile "mici" care alcatuiesc marile caractere. Suntem vrednici sa rostim o rugaciune? N-ar trebui intai oare sa recapatam acea farama de "sfintenie", de modestie, de pretuire, teren pe care e posibila si credinta autentica? Si e cale f. lunga, personal sunt de parere ca ireversibila...
  citeaza   raspunde

Sa ne uitam la lucrurile "mici" care alcatuiesc marile caractere si sa ne intrebam daca noi suntem vrednici sa rostim o rugaciune. *
  citeaza   raspunde

Rugaciunea este un drept al celor smeriti si buni. Din pacate putini sunt asa, ceilalti sa-si caute alte preocupari, potrivite firii lor, fara ipocrizia de a-l cauta pe Dumnezeu unde nu sunt capabili sa-l vada!...
  citeaza   raspunde

Eu zic ca toti se pot ruga daca vor o minte mai buna ordonata.sa se ajute singuri.pt ca unii cersrsc de la altii sa le rezolve problemele in loc sa si le rezolve singuri.dar pt asta trebuie minte si trebuie sa te rogi.o gandire ordonata ii trebuie fiecarui om...si mie daca ma rog eu ma rog sa ma ajure dumnezeu sa ma ajute sa gandesc binre sa imi.pot realiza ceea ce doresc.dar nu am de gand sa rezolv problemele la altii.sau altii care asteapta sa le rezolv eu problemle pt ca pe ei ii nu ii duce capul sunt puturosi si nu se roaga.asteapta sa gandesc eu pt ei ceea ce nu o sa fac niciodata pt ca nu o sa ii las sa isi bata joc de mine..daca nu ma ajuta nu ii ajut
  citeaza   raspunde

Eu nu ajut pe nimeni care nu ma ajuta.daca yn om are in cap doar haos nu ii explic ceea ce este bine si rau pt ca nu este datoria mea.eu nu sunt iisus.sau un om care se roaga nu trebuie sa ajute oamenii rai fara sa astepte ceva in schimb.daca nu vrei sa ajuti.sa nu astepti ajutor.daca nu vrei sa iti tratezi semenii cu bun simt atunci sa nu astepti sa fii tratat de semeni cu bun simt.
Pe mine cine nu ma trateaza cu bun simt atunci sa nu astepte sa il tratez cu bun simt.exceptie doar daca ma plateste.dar nu pt relatii sexuale.eu nu fac din corpul meu o afacere.
  citeaza   raspunde

De ce tot insisi sa postezi?
Spui o gramada de prostii si scrii intr-un mod.....
  citeaza   raspunde

De la: Ionela21_Teodora, la data 2017-11-19 14:48:21De ce tot insisi sa postezi?
Spui o gramada de prostii si scrii intr-un mod.....

Tu esti o nesimtita care vb fara sa gandesti.vaca proasta eu am scris ce fac eu daca nu te intereseaza tineti gura aia proasta .
Am spus ca eu vb cu bun simt doar celot care il.practica.dar esti prea proasta sa intelegi
  citeaza   raspunde

Daca iti place sa fii tratata cu blandete si iubire de cei care ii umilesti ai gresit adresa.
  citeaza   raspunde

Mai Ingerito, am inteles de mult ca ai o filosofie existentiala cel putin ciudata.
Stau si ma intreb, cam citi prieteni adevarati ai in viata cu o asemenea filosofie?

  citeaza   raspunde

Are prieteni cocalari ca si ea, de la tara.
  citeaza   raspunde

Draga Ingerasul1, un om cu o oarecare inteligenta nu se supara pt. critica facuta pe drept. Imi dau seama ca nu este si cazul tau...
  citeaza   raspunde

De la: Tommy_Boy, la data 2017-11-19 15:30:08Mai Ingerito, am inteles de mult ca ai o filosofie existentiala cel putin ciudata.
Stau si ma intreb, cam citi prieteni adevarati ai in viata cu o asemenea filosofie?

[/quote

Da draguta intrebare si interesanta.
Eu nu vb asa cu prietenii care ma respecta si nu ma jignesc.
Plus ca eu nu imi descarc toanele proaste si frustrarile pe oameni care imi fac bine si imi vor binelele.de ce sa le fac rau?doar oamenii negativi si slabi fac asa.
Eu imi descarc toanele rele pe cei care mi le fac.chiar daca cad.ma ridic.dau si eu.cad iarasi ma ridic dau si eu.ai tot asa.dar niciodata nu o sa fiu un om negativ si slab sa lovesc in oameni cumsecade si cu bun simt si inofensivi care nu ma ataca.asta este filozofia mea
Oamenii rai daca le faci rau se razbuna.dar daca nu esti om rau sunt mai toleranti lovesc mai usor te umilesc si te inebunesc de cap daca ii lasi.dar decat sa atac oamenii cumsecade care vb frumos cu mine si imi vor binele.mai bine ma lupt cu oamenii negativi si vatamatori.imi asum riscul pt ca eu nu vreau sa fiu un om slab ca ai ei.ataca oameni care le vor binele.mare prosti
  citeaza   raspunde

De la: Ingerasul1, la data 2017-11-19 17:40:19
De la: Tommy_Boy, la data 2017-11-19 15:30:08Mai Ingerito, am inteles de mult ca ai o filosofie existentiala cel putin ciudata.
Stau si ma intreb, cam citi prieteni adevarati ai in viata cu o asemenea filosofie?

[/quote

Da draguta intrebare si interesanta.
Eu nu vb asa cu prietenii care ma respecta si nu ma jignesc.
Plus ca eu nu imi descarc toanele proaste si frustrarile pe oameni care imi fac bine si imi vor binelele.de ce sa le fac rau?doar oamenii negativi si slabi fac asa.
Eu imi descarc toanele rele pe cei care mi le fac.chiar daca cad.ma ridic.dau si eu.cad iarasi ma ridic dau si eu.ai tot asa.dar niciodata nu o sa fiu un om negativ si slab sa lovesc in oameni cumsecade si cu bun simt si inofensivi care nu ma ataca.asta este filozofia mea
Oamenii rai daca le faci rau se razbuna.dar daca nu esti om rau sunt mai toleranti lovesc mai usor te umilesc si te inebunesc de cap daca ii lasi.dar decat sa atac oamenii cumsecade care vb frumos cu mine si imi vor binele.mai bine ma lupt cu oamenii negativi si vatamatori.imi asum riscul pt ca eu nu vreau sa fiu un om slab ca si ei.ataca oameni care le vor binele.mare prosti

Intelegi filosofia mea?
  citeaza   raspunde

Irinuca insistă mamă, dă-i bătaie, tu știi mai bine!
  citeaza   raspundeCopii, nu-i asa ca mi-am batut gura de pomana?!?
Vai de soarta noastra, zau asa!...

  citeaza   raspunde

Da daca tot am inceput.merg inainte.nu inapoi ca racul
  citeaza   raspunde

Coonsecventa ezte cea mai importanta.
  citeaza   raspunde

Consecventa este cea mai importanta.
  citeaza   raspunde

Oamenii vor sa fie si buni si rai.
Afectuosi cand le dai lucruri materiale si obraznici cand nu le dai nimic.de aceea nici nu se iau in serios unii pe altii.
Eu consider ca un om normal trebuie sa stie sa respecte si cand nu ii dai lucruri materiale.
Si plus ca nu le place sa comunice.ei au invatat de acasa sa taca si sa faca.sau sa critice pe alti oameni dar el sa nu faca nimic.doar altii sa faca.un om trebuie sa pretinda doar ceea ce ofera.
  citeaza   raspunde

De aceea barbatii cand vad femei afectuoase nu le iau in serios pt ca ele se comporta frumos doar ca le dai bani si de ceilalti oameni isi bate joc.si zice ca si cu el ar face la fel daca nu iar da nimic.si barbatii fac tot la fel vb frumos daca primesc sex si sunt ingrijiti.mancare.curatenie.deja mi se face greata.
Eu nu ma vand pe bani.eu respect pe cei care ma respecta si tratez cu bun simt chiar daca nu primesc nimic lucruri materiale.dar ma bucur cand le primesc))))
  citeaza   raspunde


Si se mai mira, intreaba, burica, ofuscheaza, scandalizeaza si chiar ultragiaza unii ca la ce-ar fi buna......EUGENETICA !?!


Pai aveti raspunsul exact chiar aici!...


  citeaza   raspunde


MINUNE MARE A SFANTULUI IUDA TADEU CARE NE-A DARUIT UN MILIARD DE LEI
Buna ziua, vreau sa va spun o minune nemaipomenita facuta de SFANTUL IUDA TADEU si pt care o sa ii multumesc toata viata si eu si mama mea. Dar sa va spun de la inceput :In urma cu un an a murit matusa mea (sora mamei mele), in urma ei a ramas sotul (vaduvul) care fiind foarte in varsta (87 ani) a ramas cu datorii la banci dupa creditele luate inclusiv ipoteca pusa pe apartamentul unde stateau ei. Mama mea fiind un suflet foarte mare l-a ajutat mult cu bani platindu-i datoriile, cu mancare, inclusiv cu bani pt intretinerea lui, noi trebuind sa-i platim inclusiv ipoteca la ap. Asa ne-a venit noua ideea ca cel mai bine ar fi sa treaca ap pe numele nostru daca tot nu are pe nimeni care sa aiba grija de el si noi sa ii platim ipoteca. Dar aici el s-a impotrivit, nu vroia sub nici un chip, ne tot amagea ca facem contractul pana ii mai plateam niste datorii apoi nimic.Si asa ne-am chinuit 1 an de zile cu tradarile si amagirile venite din partea lui, era o situatie disperata mai ales ca banca era pe puntul de a vinde apartamentul, nu mai aveam rabdare , nici nervi cu amanarile lui de atata timp...in fine. Atunci mi-am amintit cum m-a scapat pe mine SF IUDA dintr-o situatie disperata de suflet, ca sa zic asa si i-am dat mamei mele sa citeasca rug sfantului, eram 100 la 100 sigura ca toata disperarea se va transforma in reusita si asa a fost. DUPA 2 ZILE DE RUGACIUNI MINUNE MARE, EL A CEDAT SI AM FACUT CONTRACTUL PE APARTAMENT,EXACT ASA CUM AM VRUT NOI, dar aici nu se termina minunea. Mergand la notar am constatat ca, contractul sa facut exact asa cum ii cerusem noi SF TADEU, ceea ce unchiul inainte nu ar fi fost de acord sub nici o forma. SLAVIT FIE SFANTUL IUDA TADEU IN VECII VECILOR, VA SPUN SINCER NU AM VAZUT ASA O MINUNE MARE LA NICI UN SF LA CARE MAM RUGAT PANA ACUM. Am intarziat putin cu marturisirea din cauza ca pe unele site-uri nu am putut publica .Oricum sper sa o vada cat mai multa lume. MULTUMIM INCA O DATA DIN TOT SUFLETUL SFINTE IUDA TADEU CA NE-AI DAT O SIGURANTA LA BATRANETE.
  citeaza   raspunde

Nu e adevarat .rugaciunea sf marta NU AJUTA LA NIMIC, AM TINUTO, NU MA AJUTAT LA NIMIC
  citeaza   raspunde

Ai dreptate Ingerasule!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: