TREBUIE SA FII NEBUN SA TE PUI CU UN POPOR AL CARUI DESERT NATIONAL ESTE ... COLIVA !


Pai cine sa stie mai bine decit psd cum poti deturna un protest civilizat si perfect legitim?


Mai stai cu noi pe-aici, Camile, ca e mai interesant ce discutam noi si nu se merita sa sfirsesti de git cu leprele alea imputite tradatoare de neam si tzara!


Poporul trebuie sa-i aduca pe nemernicii astia in situatia in care sa-si doreasca singuri moartea!


garbo101426
Postat pe 2 Februarie 2017 00:18
Copy paste.. O marturie despre schimbarile societatii romanesti care surprinde...aspecte esentiale.

Anul acesta am simțit cum se încearcă scoaterea lui Hristos din noi

Gloria Alexandru
30 December 2016

......
Cutremur după Crăciun. În plan politic, în plan spiritual, în plan fizic. Da, nu pare să fi lăsat mari pagube fizice. Acesta. Doar semne că timpul nu mai are răbdare. Așa cât să ne amintim că peste toate și sub toate exisexistă ceva ce noi nu mai putem controla, oricât de grozavi ne-am crede. Oricâtă știință și tehnică am avea și am stăpâni. Măcar dacă ne-am cutremura în adâncul ființei noastre atât de mult, încât să ne oprim nițel din goana după nimicuri și să stăm. Să stăm doar și să medităm. Să privim situațiile obiectiv, la rece, fără interese individuale sau de grup, fără orgolii, ca și cum am vedea un film și apoi ne analizăm. De câte grade și pe ce scară ar trebui să fie cutremul nostru interior ca să ne schimbăm viața, să ne schimbăm gândirea și faptele? Să ajungem la concluzia că ne pierdem viața în nimicuri, alergând după lucruri perisabile, sfidând orice lege a firii, alungând orice simțire interioară care ne-ar putea echilibra în vreun fel și ne-ar putea aduce pe calea pe care ar trebui să fim. Am stat mult să reflectez dacă pot spune cuiva ce-a înseamnat Crăciunul pentru mine. Dacă pot spune că simt cum Hristos S-a Născut din nou în sufletul meu, altfel decât în anii în care L-am ignorat după aceea. Când, deși S-a născut pentru mine și pentru fiecare, am uitat să-L hrănesc, am uitat să-L spăl, am uitat să-L leagăn și-am uitat să-I mulțumesc pentru că, deși eu nu L-am îngrijit, El S-a îngrijit de mine. Anul acesta a fost altfel. A fost o luptă în sufletul și-n toată ființa mea, cum n-am gândit vreodată că voi duce. Și nu atât de mult din cauza încercării bolii prin care am trecut, căci bag seamă că am trecut cu bine.

Pentru că, în acest an, mai mult ca niciodată, am simțit cum se încearcă scoaterea lui Hristos din noi. Și din sufletul meu n-o să permit. Am văzut cum corectitudinea politică a ajuns să afecteze și sânul cel mai cald al creștinătății. Am trăit și smulgerea asta din Biserică, tocmai ca să ne trezim spiritual cum nu credeam vreodată.

Știm cu toții, care știm și pe care ne-a interesat subiectul, că anul acesta prin iunie a avut loc o întâlnire la Creta care se dorea a fi un mare și sfânt sinod al întregii lumi ortodoxe. Ultimul sinod ortodox avusese loc între anii 783-787. Nu vreau să intru aici în discuția privind temele acestui sinod, cum au fost ele pregătite și cine au fost participanții, care aveau sau nu aveau ce căuta acolo. Vreau doar să spun că, în ciuda faptului că nu a existat qvorum pentru a se putea lua hotărâri sinodale ortodoxe în toată plinătatea lor, lipsind patru Biserici din 14, cu episcopi care au votat împotriva hotărărilor luate și contrar faptului că trebuia să existe o unicitate decizională, care însă nu a existat, deci nici sinodul nu se poate spune că a avut loc, mai marii noștri susțin totuși acest lucru. A avut loc, într-adevăr, întâlnirea programată a schimba dogmele și a înlătura din dogmele Bisericii acele lucruri care nu mai sunt astăzi politic corecte. Doar că nu-i mai putem spune sinod, pentru că n-a funcționat după regulile sinodale anterioare, ba chiar a anulat unele din acestea. Pentru că, vorba lui Savatie Baștovoi, diavolul este politic corect. S-a ajuns ca în jumătatea de an de după acest pseudosinod să se creeze o tensiune de nedrescris la nivelul membrilor bisericii, să se pună presiuni pe clericii și pe mirenii care îndrăzneau să pună întrebări, să gândească altfel decât autoritatea supremă preafericită în stat, ba chiar să fie sancționați. Nu am suportat niciodată luptele mizere care s-au dus contra Bisericii pentru simplul fapt că mereu am considerat că nu există pădure fără uscături, iar păcatele și faptele reprobabile ale anumitor preoți, deși sunt condamnabile, nu reprezintă cu nimic Biserica în sensul ei și pentru că cred cu tărie că Dumnezeu îngăduie oricărui om multe căderi, tocmai pentru a-l sprijini să se ridice pe calea dreaptă și că orice păcătos care se îndreaptă și se căiește va primi iertarea, la fel ca unul care a avut o viață întreagă numai purtări bune. În plus, judecata semenilor nu-i la noi și nici nu trebuie să fie la biserica

În ciuda faptului că am ales să văd mereu doar ce e bine în Biserică și n-am lăsat să mă smintească exemplele negative de la niciun nivel, acum ajung să strig în sufletul meu și, în curând, în gura mare, că nu se poate ca însăși aceasta să fie împotriva Adevărului, ca și la acest nivel să existe cenzură. Și nu orice fel de cenzură, ci una împotriva tuturor acelora care vor să-și păstreze credința și rânduiala nealterate, a celor care vor să respecte cele șapte Sinoadele Ecumenice de până acum și învățăturile Sfinților Părinți, tradiția apostolică a Bisericii noastre. Unul din păcatele capitale este mândria, iar unii ierarhi ai noștri nu vor să accepte că s-au pripit, că au făcut rău Bisericii pe care o reprezintă sau unii chiar cunosc prea bine acest lucru și au făcut totul premeditat. Și totuși, Biserica se cutremură, și nu în zidurile înalte și frumos poleite, ci în zidurile ei umane. Pentru că dacă se crede că Biserica e formată doar din ziduri, nu s-a înțeles sensul ei deplin și anume acela că este formată din credincioși, iar reprezentanții acestora trebuie să-i reprezinte la fel ca orice alții din orice altă comunitate, altfel, neținând cont de aceste aspecte de închegare socială, ajungem să credem că pe unii mai mari, mai fericiți sau prea sfințiți îi interesează doar instituția bisericii materiale și deloc zidul uman, duhovnicesc, care acum e rupt și sângerează. Când nu se apleacă la a reveni la calea dreaptă, când nu îi mai interesează vocea poporului pe care-l păstoresc, când nu vor decât să cenzureze și să închidă gura celor ce caută răspunsuri care să-i conducă spre mântuire, abordarea nu le este nici sănătoasă, nici creștinească, nici în duhul adevărului. Noi însă încercăm să facem ascultare de părintele Cleopa care zicea: răbdare, răbdare, răbdare și când se termină, iar răbdare.

Cutremurul e și social- politic, căci asistăm pasiv la un film mafiot care se parcă se repetă, cu diverși actori și marionete, în care fără doar și poate deznodământul îl cunoaștem. Cei care nu au nicio șansă în film și nu reușesc să fie salvați de nimeni sunt mereu aceiași. Noi, poporul. Ăsta ce s-a clădit pe jertfe ale strămoșilor, care avea odată vlăjgani gată să sară la luptă pentru dreptate și pentru neam, pentru credință și pentru țară. În același ținut, același popor s-a vlăguit, a rămas fără putere și fără drept la replică, a rămas veșnic lovit și veșnit sacrificat de încă și încă o generație de politicieni. Oameni care nu mai cunosc istoria neamului, care nu înțeleg când și cum și de ce a biruit acest popor și-a dăinuit în veac. Popor care avea încrestată în adâncul ființei sale iubirea de neam, de țară și mândria de a aparține acestor plaiuri, care oricât a fost înrobit și-a păstrat verticalitatea și substanța.

În România nu a existat decât o singură politică după 1989. Aceea de a distruge esența neamului românesc, de a se insufla în neam o veșnică nemulțumire față de țară, cu replicile deja clasice „numai la noi se poate așa ceva”. A avut loc o distrugere constantă, lentă, permanentă, așa, ca picătura chinezească, de a genera nemulțumiri, de a înrobi poporul la cererea lui, de a dezbina pături sociale și de a promova scursuri în locul elitelor. Iar când toată lumea a ajuns la saturație, s-a dat tronful final în care s-a arătat că la noi, dreptatea vine prea târziu, de multe ori postmortem. Într-o astfel de societate e ușor să anesteziezi speranțele tinerilor și oamenilor care mai cred în dreptate, în adevăr, în competitivitate reală și în integritate, în competență, în bine. Dacă demonstrezi timp de un sfert de veac că nu există speranță de redresare națională, că nicio formațiune politică nu mai poate genera subiecți credibili, verticali și integri care să facă totul pentru țară și semeni, se ajunge la situația de azi, când nu poți să-i mai trezești pe tineri din anestezie să meargă la vot. Iar rezultatele se văd – și oarecum și le asumă -, pentru că nu mai cred că ceva se va mai schimba în bine. Am ajuns să ne complacem în situații pe care le disprețuim, să ne agităm doar virtual, să ne arătăm dezamăgirea doar în cercul nostru strâmt și să nu mai generăm nicio reacție de apărare. E ca și cum am fi fost vaccinați cu corupție, cu lașitate, cu promiscuitate și cu nepăsare, de-am ajuns acum imuni la virusul care a contagiat toată țara, dar pe care îl aveam deja administrat în stare latentă.

Cum vom reacționa când un alt cutremur fizic va lovi România? Căci știm că nu avem capacitatea de a reacționa promt, corect și logistic la calamități. Nu avem nici acum medici în spitale și nici paturi, nici medicamente să tratăm bolnavii cronici într-o stare de flux relativ normală. Ce s-ar întâmpla cu victimele în cazul în care un viitor seism ar scutura puternic România? De câte grade și pe ce scară ar trebui să fie cutremul nostru interior ca să ne schimbăm viața, fiecare dintre noi, pentru a putea fi un exemplu pentru semenii noștri astfel încât orice culoare politică ar câștiga alegerile și ar guverna țara, să avem certitudinea că o vor face în sprijinul cetățeanului? Când vom înțelege că așa zișii reprezentanți ai noștri, mai mult sau mai puțin având mandatul nostru direct, așa slabi calitativ cum sunt, provin din rândurile noastre și noi îi trimitem acolo pentru că asta e realitatea societății noastre? Noi, ca societate, asta suntem. Asta e calitatea noastră, a masei. Că nu ne regăsim în ea nu poate fi decât o speranță că încă ne mai putem schimba. Dar nu societatea va schimba individul, ci individul va schimba societatea. Deci schimbarea trebuie să înceapă cu noi. Cancerul social trebuie curățat, scos și vindecat locul. De ce-am mai avea nevoie ca să începem să fim buni cu noi, cu ceilalți, să clădim doar pozitiv lucrurile și să trăim în adevărata lumină a Binelui ?
Deliaaa
Postat pe 4 Februarie 2017 10:12
http://www.catchy.ro/anul-acesta-am-simtit-cum-se-incearca-scoaterea-lui-hristos-din-noi/105050
Deliaaa
Postat pe 4 Februarie 2017 10:48
De la: delada, la data 2017-02-04 10:48:38http://www.catchy.ro/anul-acesta-am-simtit-cum-se-incearca-scoaterea-lui-hristos-din-noi/105050


Pina la incercarea (cui?) de scoatere a lui Iisus din noi - lucru care nu se poate intimpla decit daca SINTEM DE ACORD cu asa ceva -, e bine sa stim mai intii ca probabil Iisus n-a intrat in mod real in constiintzele a cel putin ... 95% dintre noi!

In fond e inutil si contraproductiv sa te straduiesti sa-l scoti pe Iiisus din sufletele a cel mult 5% dintre oameni, atita timp cit ai la discretie ... 95% dintre paminteni care, nici acum la 2000 de ani de la rastignirea lui pe cruce, habar n-au care e inaltul mobil pt. care El a acceptat perfect constient un asa dureros sacrificiu de sine...
garbo101426
Postat pe 4 Februarie 2017 12:09
Romania inca mai este o tara crestin ortodoxa.
Si sunt foarte multi crestini ortodocsi practicanti si mai multi care merg la biserica de doua ori pe an, la sarbatori,sau la nunti, botezuri.
5%?
Daca ca varfurile, acei care pricep, cunosc, pot, nu fac nimic pentru cei mediocrii, vina este a varfurilor. Care au mult de dat si nu dau, nu a celor care dau tot ce au si nu se vede.
Deliaaa
Postat pe 4 Februarie 2017 13:49
De la: garbo101426, la data 2017-02-04 12:09:13
De la: delada, la data 2017-02-04 10:48:38http://www.catchy.ro/anul-acesta-am-simtit-cum-se-incearca-scoaterea-lui-hristos-din-noi/105050


Pina la incercarea (cui?) de scoatere a lui Iisus din noi - lucru care nu se poate intimpla decit daca SINTEM DE ACORD cu asa ceva -, e bine sa stim mai intii ca probabil Iisus n-a intrat in mod real in constiintzele a cel putin ... 95% dintre noi!

In fond e inutil si contraproductiv sa te straduiesti sa-l scoti pe Iiisus din sufletele a cel mult 5% dintre oameni, atita timp cit ai la discretie ... 95% dintre paminteni care, nici acum la 2000 de ani de la rastignirea lui pe cruce, habar n-au care e inaltul mobil pt. care El a acceptat perfect constient un asa dureros sacrificiu de sine...


Camil5y8
Postat pe 4 Februarie 2017 15:26
Voi stiti cel mai bine, se pare. Ca intotdeauna.
Mie una nu imi vine sa cred ca cineva poate sa discute pe tema ..in cate inimi se afla Hristos. Sau cine incearca sa il scoata pe Hristos din noi.
In fine, eu am postat asta pentru ca din ce in ce mai multe persoane publice sau mai putin au aceeasi parere despre Romania,
Ca o paranteza, scoaterea lui Hristos din noi,sau macar incercarea poate a inceput cu ridiculizarea credinciosilor pe motiv ca asteapta cu mainile in san sa ii salveze divinitatea.
Iar singurul care stie unde se afla ar trebui sa fie chiar Hristos, restul isi dau cu parerea.
S-ar putea ca prin inimile si constiintele oamenilor sa se perinde diversi idoli, fara ca asta sa ii opreasca sa il recunoasca si chiar sa il pastreze pe Isus la un moment dat al vietii lor, sau sa incerce. Si daca pentru tine viata si oamenii sunt cuprinsi intr-o serie de certitudini si nu mai are absolut nici un secret, cred ca meriti un premiu Nobel inventat special.
Deliaaa
Postat pe 4 Februarie 2017 16:19
Romania este doar o tzara europeana LAICA si-atit!
Cu o populatie majoritar crestin ortodoxa; declarativ nu insa si practicanta.
Caracterul unei natiuni nu e dat de religia predominanta, ca nu mai sintem in secolul XV!
Ca daca ne-apucam sa facem o analiza sociologico-psihologica sa vedem cam citi ... bipezi idiotzi ar fi in tzara asta, o sa avem 'uluitoarea' surpriza sa vedem ca-s tot cam ... 86%!
Alti 86% decit cei care s-au auto-declarat crestini, desigur.
Asa ca, sincera sa fiu, mai degraba ar trebui sa fim teribil de ingrijorati in principal de numarul crescind al idiotzilor din tzara asta (mama prostilor e mereu gravida, nu-i asa?) si nu de cel al celor corora li s-ar scoate cu 'fortza' Iisus din suflet!
Nu crezi?...

In rest, ce vorbesc eu si ce concluzii tragi tu...
Sorry, da' mi-e tare greu sa-ti urmaresc firul gindirii si logicii tale.
Poate pt. ca nici nu vad care ar fi acestea.
Ma rog, fiecare cu angoasele lui sau cu ale altora.
Oricum, eu n-am nevoie sa ma ascund ca si opinie in spatele unora sau altora din viatza reala sau de pe site-uri si bloguri.
Iar de copy/paste-at, nici atit!
Am, slava Domnului!, destula coloana vertebrala si mai sint inca capabila sa 'emit' pareri personale.
Bune sau rele, nu conteaza, da' macar sint personale...

Si eu care credeam ca noi ne aflam in treaba pe Garbo ca sa vedem ce opinie au ceilalti tot de pe-aici, nu nu stiu care ... persoane publice!
Sa-ti mai amintesc care e ontopicul?
Am spus eu in postarea de inceput ceva de Dumnezeu, Iisus, Sfintul Duh, Fecioara Maria sau orice alta presupusa conexiune a vietzii sociale LAICE cu oricare forma de credintza sau religie?!?

Crede-ma, de mai bine de jumate de secol am invatzat ca de obicei in Romania parerile ... parerologilor, fie ei si 'insemnate' persoane publice, n-au nici o relevantza in viatza soaciala adevarata a tzarii.
Si, ceea ce-i si mai grav, n-au nici o importantza schimbatoare de paradigme!
Poate tocmai pt. ca 'eminentzii' astia nu obisnuiesc sa coboare niciodata in AGORA!

Abia acum, dupa 27 de ani, vad si eu pt. prima dat in viatza mea un nucleu social ADEVARAT SI PLIN DE VIATZA, nu o doar ... 'citoplasma' sociala!
Si care iese in AGORA exact asa cum a fost aceasta statuata in urma cu mai bine de 2400 de ani de insusi Aristotel!

Dumnezeule Mare, voi va dati seama ca au trebuit sa treaca mai bine de doua milenii pt. ca, in sfirsit, sa intelegem si noi cite ceva din democratia adevarata, cea populara, cea din strada, cea personala, individuala?!?
De unde-ai scos tu chestia asta cu 'ridiculizarea' credinciosilor care o fi vreun fel de ... viol al libertatzii lor de credintza???

Tu chiar vorbesti serios?!?

Nu de alta, da' te asigur ca doar Tatal Nostru, Rugaciunea lui Iisus, Crezul, Rugaciunea Fecioarei Maria si inca altele citeva, posturile, luminarile aprinse, turismul religios pe la minastiri plus mersul pe la biserici de 2-3-n-shpe mii de ori pe saptamina NU ARE absolut nici o legatura cu...

...CREDINTZA ADEVARATA !!!

Ia sa vedem cam citi drept-credinciosi, indiferent de confesiune, au citit in viatza lor macar o singura data din scoartza in scoartza ... Biblia?
Si citi au si inteles ceva de-acolo cu caputzu lor personal, si nu in 'traducerea' preotilor sau altor exegetzi?

Chiar tu, care vorbesti de un 'concept' absolut aiuritor (ca sa fiu soft) de ... scoatere a lui Iisus din noi, ai citit Biblia cap-coada?
Si din ce-ai citit tu acolo, tie chiar ti se pare ca ar putea fi posibil ca cineva sa li-l scoata oamenilor FARA VOIA LOR pe insusi Iisus din sufletele lor?!?
garbo101426
Postat pe 4 Februarie 2017 18:14
Delada, aici nu se vorbeste de religie, de Isus.Lasa la cucu-bau religia si credinta, ca de alea vorbim dupa ce se baga oamenii in casa... Maine iti zic mai multe.
Rotty
Postat pe 4 Februarie 2017 19:14
De la: Rotty, la data 2017-02-04 19:14:58Delada, aici nu se vorbeste de religie, de Isus.Lasa la cucu-bau religia si credinta, ca de alea vorbim dupa ce se baga oamenii in casa... Maine iti zic mai multe.



Miine la ... slujba de duminica, nu?


La voi la ce ora incepe?

Sper ca macar acolo sa inceapa la o ora mai omenoasa, ca la noi duminica porneste la ... 08:00 fix!
garbo101426
Postat pe 4 Februarie 2017 19:47
Nu stiu ce tot va deranjeaza religia si credinta si de ce trebuie stabilit cine e cu adevarat credincios si cine nu. Fiecare crede dupa putinta. Partea cu credinta era doar pentru cine intereseaza.De ascuns in spatele altora...e interpretabil. Eu mi-am spus parerea cu cateva postari mai sus.
Dar discutati va rog, nu va lasati abatuti de la subiect.
Care pentru mine este.....Hai acum cu mic cu mare, sa iesim toti la plimbare.
Sper din tot sufletul sa fie un inceput de "bine" in tarisoara noastra se puna o piatra de temelie pentru un stat democratic adevarat. Limbaj de lemn. Altfel spus ....Daca nu se coaguleaza acum un "nucleu social" atunci cand? Si mai sper ca tot acest efort sa nu fie "furat si manipulat" asa cum s-a mai intamplat.



Deliaaa
Postat pe 4 Februarie 2017 19:50

Jegul de prim-sinistru tocmai a spus ca miine in sedintza de guvern va anuntza abrogarea OUG13 si oferirea - spre 'satisfactia' cica a multimii -, a capului administrativ al incompententului slugoi politruc ministru de justitie.

Adica idiotul asta a anuntzat el ca Iordache o sa-si dea demisia.
Probabil ca in noaptea asta or sa-l anuntze chiar si pe ... demisionabil, daca nu stia!


Iar multimea a reactionat in secunda urmatoare cu noul slogan:

DE - MI - SI - A !
DE - MI - SI - A !!
DE - MI - SI - A !!!


Si sigur-sigur nu era vorba de demisia aluia, ci chiar de cea a ... Guvernului!
garbo101426
Postat pe 4 Februarie 2017 21:05
Devin pt. putin timp avocatul diavolului. Daca scoate si PSD-ul 500 de mii de oameni in strada, asa cum s-a vinturat pe la tv-uri oare ce se va intimpla?
Au si PSD-istii totusi sustinatorii lor duri.
Tommy_Boy
Postat pe 4 Februarie 2017 22:40
PSD-ul are cam 400.000 - 450.000 membri cu carnet de partid, deci eventual doar pe astia ii poate aduce prin ... convocator!
Asta in timp ce toti cei din piatza sint veniti din proprie initziativa, nu i-a minat ca pe boi si vaci nimeni! Sint acolo 'impinsi' cel mult de propria constiintza.
Vezi tu, Tomitza, pe vreun amarastean de la Legea 416 din ... Fundu' Moldovei sa vina pina in capitala pt. asa ceva? Si am scris cu litera mare pt. ca chiar exista o asemenea localitate!
Si cind or sa-l intrebe televiziunile de ce a venit, atunci el ce-o sa raspunda?

- "Am venit sa sustin ... dezincriminrea abuzului in serviciu."??? Presupunind ca stie ce-i ala, nu?...
Sau,

- "Am venit sa sustin baremul maxim de ... 199.99,99lei pina la care se poate fura fara consecintzele legii."?!?

P.S. Cind l-am auzit pe Dragnea sau pe ii_dioata aia penala si venala de Olgutza cum ca daca-si incordeaza ei mushchii, dau navala ... un milion de psd-isti frustrati ca e dat pe mina legii atit iubitul lor sef de partid cit si celelalte ll_epre politruce PSD-iste, era sa lesin de ris!

Pai, mai ii_diotzilor tradatori de neam si tzara, nici macar in cele mai bune zile ale lui taica Iliescu - cind tocmai cistigase presedentia cu 85,07% - PSD-ul, ma rog, FSN-ul de atunci, n-a fost in stare sa adune macar tot atitia cit aduna in fiecare seara 'Golaniada', adica 50.000 de cetateni!
Adica sa-i adune taman atunci cind ... 'reactionarii' de la partidele istorice vroiau sa confiste Revolutia abia faptuita si sa-i smulga lui Iliescu ... sceptrul de proaspat presedinte intronat!
Iar masele alea populare e de presupus ca ar fi trebuit sa restabileasca ... 'ordinea' sociala si sa 'ia masuri' impotriva celor din Piatza Universitatii!

Pai nu tocmai pt. ca nu au reusit asa ceva, jj_egul de Iliescu a adus minerii in Bucuresti?!?

Si voi, cu Dragnea nici macar capabil sa-i fie ... pempers lui Iliescu, vreti sa aduceti un milion?!?
Si asta exact cind in pietze acum ies cel mult ... 10% dintre cei care ar dori de fapt s-o faca si ei???

Hai ss_icktir, ca va rid si curcile, oo_ligofrenilor!
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 01:11
Slujba incepe aici la ora 9, 426.
Delada, nu ma deranjeaza in ce sau in cine crezi, doar ca nu-i chiar locul potrivit sa "predici" .
Buna dimineata :)
Rotty
Postat pe 5 Februarie 2017 08:13
Mai 426, ce m-a enervat in campanie la culme, a fost ca desteptii de dreapta nu au realizat deloc, dar deloc, ca nu tine faza cu penalii si nici cu Ciolos prim-minustru.
Romania e tara lui "va dau" si asta pt. ca unii sint atit de saraci ca au nevoie sa li se dea iar altii asa au fost obisnuiti.
Nu e deloc o atitudine constructiva sa-i faci prosti, timpiti si needucati pe alegatori ca sa-i determini sa nu mai voteze PSD.

Ok, PSD are 400.000-450.000 de membri de partid, mai adauga si simpatizantii si pe cei carora le-au crescut veniturile in ultima luna, pe cei carora le vor creste salariile in continuare si o sa ai o idee mai clara despre citi oameni poate scoate PSD-ul in strada, iar Dragnea chiar o va face. Nu va ceda puterea fara sa lupte, pt. ca in joc e mai mult decit dosarul lui penal.
Daca si acum cedeaza puterea fara lupta cum a facut Ponta va pierde increderea chiar si a sustinatorilor duri.

Si apropo de independenta celor care sint in piata, tu ai fost acolo? Eu si sotul da si pot spune ca in piata sint si cei mai putin spontani,

O zi buna sa ai si mai bine la manifestatie decit la injuraturi pe forum.
Tommy_Boy
Postat pe 5 Februarie 2017 08:59
Buna dimineata!
Ma mir ca ce am scris eu seamana a predica.
Nici nu intentionam sa incep acum o pledoarie.

O zi frumoasa si tie, si voua!
Deliaaa
Postat pe 5 Februarie 2017 09:02
Era doar o exprimare retorica Delada....Offf...cum va mai infoiatzi cateodata...
Merci de urare, la fel.
Rotty
Postat pe 5 Februarie 2017 09:29
Buna dimineatza tuturor!...

Tomitza, sa inteleg ca tu ai fi ... de stinga?!?
Np, alegerea ta, da' daca asta numesti tu stinga te anuntz ca ... Stefan Voitec se perpeleste saracu' in mormint!
Nu mai vorbesc de 'domnii' Marx si Engels...

In rest pot sa-ti spun in cunostintza de cauza ca ... nu te pricepi la psihologia maselor.
Si ti-am enumerat mai sus de ce nimeni de la PSD nu are cum sa scoata in strada atitia oameni.
Pur si simplu nu au de unde si scoatere lor ... nu are obiect!
Nu vor face decit sa se faca si mai mult de kkakkao...

P.S. Cit priveste oamenii din strada, te inseli amarnic.
Fie si numai daca le faci un test de IQ comparativ cu al alora de ar trebui sa contramanifesteze de la PSD.
Iti dai seama cam care-i diferentza?!?

P.P.S. Chiar te faci ca nu intelegi ce-i cu :egea 416?
Sau chiar nu stii ca asta e vectorul cel mai puternic de presiune electorala PSD?...

Nu sint ... 'spontani' aia din piatza?
Pai aia de adus cu arcanu', cu convocator si cu autobuzele cum or fi atunci?
Sau crezi ca incercarea de punere a bocancului pe gitul Romaniei avind 'legimitatea' a doar 19% dintre voturile reale o fi vreun mare act de ... binefacere si mizericordie politica, huh?!?
Sa fim seriosi!
Cind faci prostii si golanii e musai sa platesti chiar si daca tea-u votat ... 85,07%!

Greu rau de tot cu Agora in Romania...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 11:19
...Legea 416...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 11:40
De la: Tommy_Boy, la data 2017-02-05 08:59:56Mai 426, ce m-a enervat in campanie la culme, a fost ca desteptii de dreapta nu au realizat deloc, dar deloc, ca nu tine faza cu penalii si nici cu Ciolos prim-minustru.
Romania e tara lui "va dau" si asta pt. ca unii sint atit de saraci ca au nevoie sa li se dea iar altii asa au fost obisnuiti.
Nu e deloc o atitudine constructiva sa-i faci prosti, timpiti si needucati pe alegatori ca sa-i determini sa nu mai voteze PSD.

Ok, PSD are 400.000-450.000 de membri de partid, mai adauga si simpatizantii si pe cei carora le-au crescut veniturile in ultima luna, pe cei carora le vor creste salariile in continuare si o sa ai o idee mai clara despre citi oameni poate scoate PSD-ul in strada, iar Dragnea chiar o va face. Nu va ceda puterea fara sa lupte, pt. ca in joc e mai mult decit dosarul lui penal.
Daca si acum cedeaza puterea fara lupta cum a facut Ponta va pierde increderea chiar si a sustinatorilor duri.

Si apropo de independenta celor care sint in piata, tu ai fost acolo? Eu si sotul da si pot spune ca in piata sint si cei mai putin spontani,

O zi buna sa ai si mai bine la manifestatie decit la injuraturi pe forum.


Multi in tara asta nu sunt doar saraci, ci si prosti. Pai cum sa primesti la pensie 30-100 lei si sa nu-ti dai seama ca se vor scumpi ulterior alimentele+ taxele, culminand cu "legi" care prin infractiunile pe care le prevad si prin coruptia pe care o genereaza, sa te saraceasca mai rau, si pt. foarte mult timp...
DanielaChiru
Postat pe 5 Februarie 2017 12:15
De la: DanielaChiru, la data 2017-02-05 12:15:49
Multi in tara asta nu sunt doar saraci, ci si prosti. Pai cum sa primesti la pensie 30-100 lei si sa nu-ti dai seama ca se vor scumpi ulterior alimentele+ taxele, culminand cu "legi" care prin infractiunile pe care le prevad si prin coruptia pe care o genereaza, sa te saraceasca mai rau, si pt. foarte mult timp...


OK, exista si oameni mai putin educati din varii motive, nu au avut parinti care sa-i sustina, nu au fost in stare sa mearga mai departe cu scoala s.a.m.d. care traiesc intr-o crunta saracie si care nu au o viziune ampla a fenomenelor si se limiteaza la ziua de azi si cel mult la cea de miine si pentru care 100-200 lei la pensie sau la salariul minim pe economie inseamna ceva.
Ce facem cu ei ? Ii eutanasiem, instauram votul cenzitar si ii impiedicam sa voteze, ii expulzam din tara? Ce solutie propun cei destepti si cultivati care nu-si socotesc leutul atunci cind cumpara din piata o legatura de patrunjel?
Ii jignim in continuare radicalizindu-i si facindu-i sa voteze mereu pe cel care ii cumpara cu 50-100 lei, cu o galeata sau 1kg de faina?
E frumos sa vorbesti de principii si idei inalte cind ai burta plina, cald in casa (pt. ca ai o casa si bani sa-ti platesti facturile), copii imbracati si hraniti bine plimbati prin concedii si tabere, dar practic, cum rezolvam problema acestor oameni care sint multi, doar am vazut la vot pt ca totusi PSD-ul a cistigat niste alegeri cu un scor f. mare.
Cum ii convingem pe acesti oameni sa vada si sa judece lucrurile alfel? Jignindu-i? Nu prea cred, si ei stiu sa injure si pe urma acesti „prosti” dupa cum ai spus sint multi si asta se vede la vot?
Care e solutia?
Eu asta as vrea sa vad de la un partid care se vrea la putere. Nu paleative gen va mai dau 100 lei la pensie sau salariu ci rezolvarea inteligenta a acestei situatii.
Exista un proverb chinezesc care spune ca unui flamind nu-i dai un peste ci il inveti sa pescuiasca, pina acum in toate campaniile electorale nu am vazut decit pomeni (PSD) sau infatuare, prin ignorarea si scoaterea din calcul a celor „multi si prosti” care „multi si prosti” se razbuna la vot.
Tommy_Boy
Postat pe 5 Februarie 2017 13:06
Cind am auzit de nemernicia aia cu biletele gratuite pe CFR pt. toti studentii, si mai ales NELIMITAT, am simtit ca mi se urca 'piticii' pe creier!
Si asta pt. ca am inteles instantaneu ca dincolo de ... generozitatea nemaintilnita a unui guvern de politruci trogloditi, masura asta nu doreste altceva decit...

...SA CUMPERE CONSTIINTZELE TINERILOR NOSTRI!

Stiu f. bine ca multi dintre ei e posibil sa ma injure pt. reactia mea fireasca de aparare fatza de asemenea 'cadouri' - viatza ne-a invatzat totusi pe fiecare dintre noi ca in lumea asta strimba si hida absolut nimic nu e gratuit! -, da' nu pot sa nu ma intreb, absolut logic, de ce asemenea discriminare?!?
Pt. ca in fond asta si este.

Adica de ce TUTUROR studentilor, indiferent de veniturile parintzilor.
Ca nu e acelasi lucru sa dai gratuitate pe CFR unui student care are inca 5 frati/surori acasa si ai carui parintzi sint amariti, bolnavi, saraci si vai de mama lor si, in acelasi timp, sa-i dai exact acelasi lucru unuia care are bani suficienti cit sa 'sparga' in fiecare weekend la cluburi de fitze cite ... 500euro in fiecare seara!
Intelegeti?

Si de ce sint discriminati aparent ilogic chiar elevii tzarii asteia?
Cu ce sint ei mai 'prejos' decit studentii???
Sau modul asta diferit de abordare a celor doua categorii de tineri tine exclusiv doar de faptul ca majoritatea elevilor...

...NU VOTEAZA?!?

Eu sint sigura ca da!
Iar asta e inca o dovada a ticalosiei acestui guvern antinational si tradator de neam si tzara!
EPt. ca e cit se poate de clar, e cit se poate de simplu si 'logic' politiceste...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 13:06

1. Daca studentii au constiinta de vinzare atunci ea poate fi cumparata de oricine e la putere asa cum se intimpla si cu ceilalti cetateni votanti.
2. Bursele studentesti acordate de stat sint de 2 feluri, de merit pt. rezultate deosebite la invatatura si sociale, pt. cei saraci sau cu probleme de sanatate.

In concluzie, nu toti studenti beneficiaza de burse si in nici un caz cei cu parinti cu vile si BMW la poarta, care oricum nu folosesc CFR-ul in deplasari.

P.S.
Am citit acum HG-ul si aceleasi facilitati sint si pt. elevi.
Tommy_Boy
Postat pe 5 Februarie 2017 13:23
Fara suparare, da' ce-i cu stupizenia asta cu 'daca'?
Problema nu e daca au sau n-au constiintza 'de vinzare', ci ca politrucii au incercat miseleste sa le-o faca de vinzare!
Trucul asta mizerabil nu face decit sa se foloseasca grotesc si doar in scop politic personal venal de ... psihologie, nimic mai mult.
Sau tu crezi ca nu mai puteau psd-istii de dragul studentilor, adica exact al alora care sint virf de lance la contestatzii sociale in orice societate din lume?!?...

Cred totusi ca te incapatinezi sa te faci ca nu intelegi ce spun eu, Tomitza!
Si chiar nu stiu de ce, mai ales ca punctele noastre de vedere in domeniu nu-mi par a fi atit de ... ireconciliabile.
In fond, din cite observ, avem amindoua un pregnant corpus emotional social.

Deci, unde am vorbit eu de ...burse?!?
Ce legatura au bursele cu biletele gratuite si nelimitate pe CFR? Sau cu elevii? Stare de fapt la care vad ca nu ai nici un raspuns.
Deci ce legatura au?
Niciuna, desigur...

Si te anuntz, daca n-ai avut tangentza cu asa ceva in facultate, ca exista ... 3(trei) feluri de burse:
1. Burse de studiu, obishnuite;
2. Burse de merit, excepttionale;
3. Burse sociale, tot exceptionale.

Si, in afara burselor, mai exista si ... ajutoarele sociale pt. studenti, care n-au aceleasi criterii ca la bursele sociale.
Si exact aceeasi structura era si in urma cu 35 de ani, pe vremea comunistilor!

Interesant, nu?...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 13:44
Hai sa te lamuresc, ca nu stiu de ce o tii tot pe-a ta.
Eu am o 'deformatie' profesionala de a nu deschide niciodata gura si de a nu-mi exprima niciodata un punct de vedere personal mai inainte de a citi si analiza un text legal.
Iar HG 42/2017 spune extrem de clar urmatoarele:

1. Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat, beneficiază de tarif redus cu50% pentru transportul feroviar intern : 50% (Bilet + Tichet), la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, mai puţin la vagoanele de dormit şi cuşeta.

2. Studenţii români/străini (de ce?!?) înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat, în institutiile de învățământ superior acreditate din România, beneficiază de gratuitate la transport feroviar intern : (Bilet + Tichet) gratuit, la toate categoriile de trenuri, clasa a-II-a, în tot cursul anului calendaristic.

Mie asta cu studentii straini mi se pare chiar grotesca de-a dreptul!
Adica nu dai gratuitate la elevii tai si o dai la studentii straini, ce prostie mai e si asta?!?

Deci, de unde ai auzit tu ca beneficiaza exact de aceleasi facilitatzi si studentii si elevii?
In mod evident n-ai citit atenta HG-ul...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 14:07
Mama draga daca asta te linisteste atunci e ca tine.
"Daca" ala e crucial. Daca cu un transport pe CFR gratuit il faci pe un student sa-si vinda votul atunci de ce ne mai miram de cei prosti?

Politicienii vor dori mereu sa atraga voturi prin diverse metode mai mult sau mai putin legale sau morale.
Acum depinde de noi daca ne lasam cumparati sau nu.
Daca de la un muritor de foame la propriu caruia ii pling copii acasa nu am mari asteptari, de la studenti da.

Tommy_Boy
Postat pe 5 Februarie 2017 14:30
Si eu...

Eu precizam doar incercarea vadit nemernica, nu ca studentii chiar si-ar si vinde constiintza pt. citiva lei.
Oricum cine i-a sfatuit pe psd-isti cu gindul asta in subsidiar trebuie ... felicitat de noi toti:

1. Le-a dat studentilor ceva ce nici cu gindul n-ar fi indraznit sa creada acestia...
2. Le-a luat psd-istilor banuti seriosi din buget...
3. Si-a batut joc de astia facindu-i sa spere ca ar fi posibil sa cumperi cu asa ceva constiintzele celor mai 'spirt' fortze civice ale unei natiuni...
garbo101426
Postat pe 5 Februarie 2017 14:44
De la: Tommy_Boy, la data 2017-02-05 13:06:28
De la: DanielaChiru, la data 2017-02-05 12:15:49
Multi in tara asta nu sunt doar saraci, ci si prosti. Pai cum sa primesti la pensie 30-100 lei si sa nu-ti dai seama ca se vor scumpi ulterior alimentele+ taxele, culminand cu "legi" care prin infractiunile pe care le prevad si prin coruptia pe care o genereaza, sa te saraceasca mai rau, si pt. foarte mult timp...


OK, exista si oameni mai putin educati din varii motive, nu au avut parinti care sa-i sustina, nu au fost in stare sa mearga mai departe cu scoala s.a.m.d. care traiesc intr-o crunta saracie si care nu au o viziune ampla a fenomenelor si se limiteaza la ziua de azi si cel mult la cea de miine si pentru care 100-200 lei la pensie sau la salariul minim pe economie inseamna ceva.
Ce facem cu ei ? Ii eutanasiem, instauram votul cenzitar si ii impiedicam sa voteze, ii expulzam din tara? Ce solutie propun cei destepti si cultivati care nu-si socotesc leutul atunci cind cumpara din piata o legatura de patrunjel?
Ii jignim in continuare radicalizindu-i si facindu-i sa voteze mereu pe cel care ii cumpara cu 50-100 lei, cu o galeata sau 1kg de faina?
E frumos sa vorbesti de principii si idei inalte cind ai burta plina, cald in casa (pt. ca ai o casa si bani sa-ti platesti facturile), copii imbracati si hraniti bine plimbati prin concedii si tabere, dar practic, cum rezolvam problema acestor oameni care sint multi, doar am vazut la vot pt ca totusi PSD-ul a cistigat niste alegeri cu un scor f. mare.
Cum ii convingem pe acesti oameni sa vada si sa judece lucrurile alfel? Jignindu-i? Nu prea cred, si ei stiu sa injure si pe urma acesti „prosti” dupa cum ai spus sint multi si asta se vede la vot?
Care e solutia?
Eu asta as vrea sa vad de la un partid care se vrea la putere. Nu paleative gen va mai dau 100 lei la pensie sau salariu ci rezolvarea inteligenta a acestei situatii.
Exista un proverb chinezesc care spune ca unui flamind nu-i dai un peste ci il inveti sa pescuiasca, pina acum in toate campaniile electorale nu am vazut decit pomeni (PSD) sau infatuare, prin ignorarea si scoaterea din calcul a celor „multi si prosti” care „multi si prosti” se razbuna la vot.


Nu am intentionat sa jignesc, asa stau lucrurile cu unii dintre votanti, nu sunt doar needucati, ca vrem, ca nu vrem... si votul acordat PSD-ului, chiar si pe ei ii defavorizeaza f mult, primind pestele dar nu si undita.
DanielaChiru
Postat pe 5 Februarie 2017 14:51
"100-200 lei la pensie sau la salariul minim pe economie inseamna ceva."
Crede-ma, eu am auzit persoane care au primit 30- 50 lei la pensie si sunt in continuare multumite ca au votat PSD, neimaginandu-si vreo clipa ce impact vor avea asupra lor masurile de "buna" guvernare ale acestui partid

2. Le-a luat psd-istilor banuti seriosi din buget...
Bugetul pe Ministerul Muncii si in ceea priveste protectia sociala e f mare, deci se vor infrupta nestingheriti.
DanielaChiru
Postat pe 5 Februarie 2017 15:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna ziua 1 De la: maxalina 22 August 2012 20:51
Iubesc un barbat cu 29 de ani mai mare decat mine! 57 De la: Melanie 3 Octombrie 2009 12:30
IUBIRE 335 De la: liaiedera 24 Aprilie 2010 23:04
Program de afiliere 2 De la: yanyacharberet 22 Octombrie 2009 11:15
Unde a disparut bula? 52 De la: amiha 23 Octombrie 2011 14:48
Setari Cookie-uri