ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Mesaj de interes national

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Q.E.D.
"In fond cine, Doamne iarta-ma!, sint eu sa-ti cunosc chiar atit de bine ... 'pedigree'-ul educational, moral sau caracterial?!?"
Bine spus si, cunoastem "felia" de care suntem interesati si pe masura "stomacului", sa nu facem indigestie
Iar pe "natarai" , desi au vinile lor, e totusi prea mult sa-i linsezi... forumistic.

"P.P.S. In principiu ar trebui sa ma busheasca risul.
Da' din nefericire nu reusiti decit sa ma intristati la cit pe puerile, inutile, sterile si futile sinteti atit de multe atunci cind va hotariti sa va faceti in mod cit se poate de public...
...de tot risul si toata rusinea!"
Cam misogin, nu?
  citeaza   raspunde


Jenant de-a dreptul...
Chiar esti sigura-sigura ca stii semnificatia cuvintului ...'misogin'?!?
Nu de alta da' exista doua grave probleme de logica aici:

1. Misoginie inseamna DOAR ... aversiune, ura, dispret fatza de femei. In sine...

Nu exista nicaieri in nici un tratat de semantica/etimologie vreo referire la faptul ca dispretuirea, ura sau aversiunea fatza de magaria, batjocura sau lipsa de omenie a unei/unor nemernice ar fi tot ... misoginism numai si numai pt. faptul ca lipsa de caracter a acesttei/acestora ar fi de sorginte ... estrogenica!


2. Femeile pot fi si ele ... misogine?

Atunci ar trebui sa incerci sa citesti cite ceva din 'Logica Formala' a lui Aristotel. De unde o sa intelegi de ce tocmai exact ce-au facut otrepele astea (pt. ca asta sint si nu am nici o mila pt. asa ceva!) cu ingerasul_luptator, e mai mult decit probabil sa poata fi incadrat, fie si partzial si lacunar, tocmai laaa...
...aversiune, ura si dispretz fatza de femei! Nu?

Ce-i drept una singura in cazul concret de fatza.
Da' tot ... misoginie, parca.

...Intelegi?

Oricum...
...
  citeaza   raspunde

Am spus ca s-au comportat normal fata de ingerasulluptator? Nu, au fost cel mult condescendente, din perspectiva ironica a unuia care se considera "norocos", si am fost tacit de acord cu cei care au sanctionat mahalagismul asta, fie el si subtil, manifestat in topic.
Numai ca nu te-ai multumit cu atat si cu "nataraii"... dovada sta dialogul pe care il purtam.
  citeaza   raspunde

Pai atunci de ce bărbații de aici care pretind ca ar fii femei, își bat joc de oamenii deprimați care cer un sfat,
adică ei judeca și tratează cu răutate oameni pe care nu îi cunosc, cum puteți pretinde eu sa tratez cu bunătate, în primul rand eu nu sunt iisus, eu sunt un om care lupta pt drepturile lui de om,
și plus ca nu. Miam bătut joc de nimeni ci doar lam am arătat adevărată fata
  citeaza   raspunde

Eu arat doar adevărată fata a bărbaților, ca femeile sa nu mai fie emoționale și sa se lase influențate de barbati, care nu are nici planta Bună în gradina doar buruieni
  citeaza   raspunde

Când oamenii sunt amabili unii cu alții comunicativi, atunci ai o stare buna sufleteasca, ești bine dispus te șimti bine,ai o stare de bine, ești bine dispus, de aceea trebuie încurajat ăsta,
  citeaza   raspunde

De la: Ilona30, la data 2016-05-12 18:37:40Am spus ca s-au comportat normal fata de ingerasulluptator? Nu, au fost cel mult condescendente, din perspectiva ironica a unuia care se considera "norocos", si am fost tacit de acord cu cei care au sanctionat mahalagismul asta, fie el si subtil, manifestat in topic.
Numai ca nu te-ai multumit cu atat si cu "nataraii"... dovada sta dialogul pe care il purtam.


1. Nu eu am initiat 'dialogul' asta, ci chiar tu. Conversatiile adevarate ma intereseaza numai ... face-to-face si doar in viatza reala.

Astea de pe-aici sint doar niste ... sordide monologuri cu fatza la perete! Ma rog, la monitor...

2. Singurul user care a ... 'sanctionat mahalagismul asta' in mod drastic, am fost chiar eu!

Pt. ca 'interventia' ta din 7 Martie a fost doar o simpla si neimplicativa ...constatare amara. Lucru in sine salutar, da' insuficient in contextul zoologic profund ... cavernicol de pe-aici.

Dupa care, pe 6 Mai, @Bescuca a avut prima interventie asa cum trebuie, adica de dezgust fatza de asemenea magarie. Inadmisibila si de netolerat, zic eu.

La apararea transanta a unui principiu moral am purces doar eu, pe 7 Mai. Si tot cu teribil dezgust.
Pe verificatelea ca am dreptate. Parol!...

3. Noi romanii avem un 'talent' dat naibii de a face un mishto gratuit si fara umor, de a lua in tabarca sau de a denatura in mod mai mult decit gresit, malitios, jignitor sau agresiv chiar si cuvintele provenite din alte limbi; sau chiar neologisme mai recente in insusi corpusul dictionarelor. DEX-ului, in spetza.

Astfel - no offence! - chiar minunatul frantzuzesc 'condescendent', cu radacina lexicala si etimologica in 'condescendentza' - atitudine respectuoasa/binevoitoare fatza de cineva mai mic de virsta/ierarhie/posibilitati -, a ajuns in limba romana sa fie 'tradus' absolut aberant, denaturat, mishtocareste si cu evidenta conotatie ofensatoare, in ... 'atitudine benevolenta fatza de un ... INFERIOR'!

Adica taman asa cum e folosit abuziv in mod uzual. Fapt care denota exact aceeasi atitudine de batjocura cu ale alora invocati de mine la acest topic!

Sensul 'condescendentului' folosit de tine (din ce in ce mai rar din pacate) nu e deloc cel pe catre l-au avut in vedere 'binevoitorii' cu pricina! Si tu stii f. bine asta oricit ai incerca sa le scuzi sau sa le 'moi' atitudinea incalificabila.

Probabil ca 'vocatia' noastra mioritica include alaturi de tradarea aproapelui, fratricid si vinzarea de tzara, si o doza substantiala de ... batjocura de nivel national!

'Ethos' de popor civilizat aflat la ... 2000 de ani de suprema lectie cristica, nu-i asa?

Sa-ti mai amintesc ca pina si dictionarele noastre fac confuzia grava de omonimitate intre condescendentza si ... deferentza? Deferentza aratind originar doar respectul in sens 'invers', ... de jos in sus!
Ma rog, rafinetzuri lingvistice cu care nu ne mai obosim in zilele noastre...

P.S. Probabil ca in alte circumstante si locuri, noi am reusi sa ne intelegem fara mari ... 'traume'; cel putin din cit pot aprecia pina acum.
Nu-mi pare deloc ca sintem pe paliere atit de antagonice pe cit ar arata discutia noastra de pina acum.

Eu nici macar ... nu m-am 'incalzit'!

  citeaza   raspunde

Ai dreptate in f. multe privinte. Chestie de finete...sublima, dar care lipseste cu desavarsire, de patrimoniu, lexical si nu numai ...

Din pacate, societatea indrituieste ironiile celor care sunt considerati a fi "exemplari" ca realizari profesionale,financiare si personale. Dupa cum s-au si "bunii" samariteni... De parca, mentionatii n-ar face toate eforturile doar pt. folosul propriu, simt nevoia sa-i si umileasca pe cei care nu s-au "suit in copac".

Observ ca trebuie sa fim aliniati in aspiratii, stabilite pana la urma de niste prosti, avand in vedere ca nu suntem identici ca nevoi de implinire profesionala, afectiva, raportare la cum suntem perceputi, etc. Globalizandu-ne, am devenit tot mai mimetici, mai putin atenti la caracteristicile personale, mai superficiali si tindem spre deplina uniformizare... aduce tot mai mult a regim de "trista amintire".
  citeaza   raspunde

ROMÂNIi NU SUNT UNITi din punct de vedere social pt ca sunt prost plătiti, unde munca nu este plătit nimeni nu are chef de munca
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: