M-a inselat...si nu pot sa mai fiu cea care am fost...

Sa nu ajungeti la o chestie de genul "hotul striga hotii", adica, el te-a inselat sau (poate) te va mai insela si sa te banuiasca mereu pe tine si sa te urmareasca, sa te sufoce cu controlul, fiindca te-ar judeca cu masura lui. Mi se pare ca te-a inselat prea repede dupa casatorie.
O intrebare ar fi daca ati avut o relatie multi ani inainte de casatorie (adica ati fost 7-8 ani impreuna) si v-ati casatorit fiindca asta era pasul normal, dar el era deja plictisit de relatie si s-a insurat din obligatie. Ar fi buna o discutie sincera in care sa zica de ce a ales sa se casatoreasca cu tine, dar se pare ca el nu e dispus sa spuna adevarul decat fortat.
N-am inteles daca aventura lui a inceput dupa ce v-ati casatorit sau o avea dinainte de nunta.
Inca un comentariu: avea dreptate cine zicea ca trebuie sa ai grija de sanatatea ta. Am o ruda pe care sotul o insela si ea se ducea mereu la doctor dupa antibiotice. Dar poate sunt boli care nu se vindeca cu nimic. Ai grija de tine.
garbo_3567
Postat pe 9 August 2015 12:53
Gândeşte-te puţin: a făcut-o oarecum la începutul căsătoriei, nu după 10-15 ani. Părerea mea e că în educaţia lui, opinia pe care şi-a format-o este că bărbaţii, în general, mai dau şi pe-alături uneori, că nu e aşa grav, se spală şi trece. Tu alegi dacă poţi să trăieşti cu o astfel de mentalitate. Cu atât mai mult cu cât îl ierţi, probabil va şti că îl vei ierta şi data viitoare.

Nu-ţi spun să-l laşi, răspunsul e la tine, la felul tău de a fi. Poţi să pui frână, să-l faci să înţeleagă, dacă-l ierţi, că data viitoare nu va mai fi iertat? Atenţie, asta nu înseamnă să-l hărţuieşti şi suspectezi în permanenţă, să-i aminteşti tot timpul greşeala făcută.

Şi încă ceva. Ce fel de relaţii au prietenii lui? Dar părinţii lui? Astea ar putea fi modele cu care să-şi dorească să semene şi căsnicia voastră.
anca16
Postat pe 9 August 2015 13:27
De la: VasileDinNuc, la data 2015-07-22 19:45:43
De la: barboneli, la data 2015-07-22 08:41:40Mai dormi... mai dormi, nu te trezi ca n-o sa-ti placa ce vezi si auzi in jur despre problema asta... !!! Nici macar juramintele facute la biserica nu infraneaza omul... cu Biblie sau fara Biblie in casa sau mana !!! Si asta nu se intampla numai in Romania...


Barboneli, în opinia mea, jurămintele despre care scrii aici, în primul rând le faci cu seriozitate ţie, şi apoi în faţa celorlalţi, adică oficial. Fiecare ştie dacă vrea să se bage într-o căsătorie sau nu.

Dar problema este că majoritatea oamenilor tratează aceste jurăminte în mod superficial....lucru cu care eu nu sunt de acord, şi nu voi fi niciodată.

Cât despre ce s-a scris în primul post, eu nu cred că acest invidid regretă (bolduit)- cu adevărat -(închidere bolduire) fapta de înşelare. Şi cred asta pt că :

a. a făcut-o de mai multe ori, după spusele iniţiatoarei (dacă îi părea rău cu adevărat, nu mai repeta faza - să zicem că a avut omul o "scăpare" , etc, dar, din nou spun, în opinia mea, nu poate exista nici această "scăpare" - ori respecţi ce ai ales cu gura ta ori nu) ;

b. a recunoscut şi probabil a dat şi ceva lacrimi de crocodil doar cu probele sub nas, conform iniţiatoarei.

Aşadar....cred că omul va recidiva oricând şi oriunde va avea posibilitatea...fără să-şi bată capul prea mult cu asta.... Se pare că lui i se pare normal să facă aşa.


Absolut de acord
anca16
Postat pe 9 August 2015 13:52
Din pacate, încrederea nu are legătură cu continuitatea, oprirea sau/si scuzele unei fapte/actiuni etc. S-a zdruncinat încrederea mai bine pune stop relației si încearcă pana nu este prea tarziu sa iubesti/sa fi iubita si respectată sa găsesti aceea persoana care sa te merite.
Succes, cu un alt partener! Acesta s-a compromis si oricare scuze etc nu va sterge din memoria ta faptele lui...!?
YANG
Postat pe 9 August 2015 14:12
se spune ca ;''lupul i-si schimba parul ,dar naravul ba'' ..e un fustangiu
garbo_409465
Postat pe 9 August 2015 14:19
In urma unei aventuri , increderea dispare pentru totdeauna , daca nu esti cumva naiva sau cu capul in nori .
A ramane sau nu impreuna inseamna o asumare a faptului ca vei avea o casnicie care nu se bazeaza pe incredere dar iti aduce alte beneficii : e un bun prieten care iti este alaturi la nevoie , are grija de familie /casa , te ocroteste , tine cont de parerea ta in tot ceea ce inseamna probleme legate de casa , etc.
TOTUSI : te vei simti neimplinita , vei sti tot timpul ca el nu este o persoana de incredere !
Daca esti o persoana tanara , ai toate sansele sa intalnesti un alt baiat care poate fi altfel . Nu uita insa ca traim intr-o societate in care foarte multi oameni ( mai ales barbati ) sunt supusi tentatiilor , sunt lipsiti de o educatie a familiei , considera ca e fraier cel care nu ia ceea ce i se ofera , cauta sa-si rezolve toate fanteziile "pentru ca se poate " etc .
Trebuie sa fii puternica si sa iei partea buna a lucrurilor . Daca nu exista o parte buna , renunta !
garbo_396119
Postat pe 9 August 2015 14:51
Daca esti rominca atunci trebuie sa sti acea sfinta zicala sau vorba romineasca.NARAVUL DIN FIRE NARE LECUIRE.
Asa ca in rest numai tu poti hotari ce sa faci.Vrajeala cu iubirea e banala iar tu ar trebui sa fi prea naiva sa mai crezi asta.
daca acum face asta atunci intreabate ce va face cind vor mai trece anii
garbo_399163
Postat pe 9 August 2015 15:13
Buna! Îmi pare rău ptr voi! Dar părerea mea este ca ar trebui sa va despărțiți! Fii sigura ca te va înșela ți-o spun din experiența . Rar bărbați ca cei care nu repeta greșeala ! Știu ca este dur ceea ce scriu acum, dar noi femeile avem nevoie de demnitate! Dacă noi am face la fel ca ei, fii sigura ca noi eram plecate de mult din casa lor, se duceau la un bar, beau de supărare si se duce foarte bine cu alta femeie in acea seara. Asa sunt ei! Gândesc cu P.... Nu cu creierul dar e adevărat si dau vina pe noi ca nu suntem suficient de bune ptr ei! Dacă chiar ii vrei săi dai o șansa spune-i ca vrei sa iei o pauza si in aceea pauza dak vezi ca insista cu inima ca vrea sa va împăcati atunci dai o șansa . E păcat ptr noi femeile suntem frumoase puternice si avem un atuu : când suntem rănite devenim mai puternice si atunci suntem in stare de orice. Sunt destui bărbați pe lumea asta nu s- a oprit lumea la unu! fii mândra si nu-i arata ca suferi! Credema ca nu merita nimik dak face asa! Scuz dar sunt foarte furioasa pe ceea ce se întâmpla cu relațiile astea! Si întotdeauna se spune ca femeile sunt de vina! Dar in orice situație femeia mereu va lupta!
garbo_408129
Postat pe 9 August 2015 15:35
Sunt cazuri si cazuri...numai tu poti decide daca poti sa-ti pui opreliste inimii,iubirii tale si sa iei o decizie.Din experienta mea de atatia ani in casnicie aproape 20, vreo 10 uitati de mine sau cel putin prefer sa spun ca nu i-am trait, am tot iertat ca se spune ca impartim viata impreuna si la rau si la bine.in cazul meu nu s-a meritat sa iert, am facut compromisuri pt copil.in viata asta exista mult bine depinde de noi sa-l atragem.
garbo_9649
Postat pe 9 August 2015 15:50
Punct si de la capat,draga mea! Nu iti irosi viata incercand sa fii fericita langa un om in care nu mai crezi si care nu te respecta pe tine, pe el insusi si taina sfanta a cununiei.
Corinaaa
Postat pe 9 August 2015 18:53
Daca a facut-o acum, o va mai face, fara indoiala! Te asteapta , oricum, alegerea unei hotarari din doua, una mai grea decat cealalta! Ori accepti acest compromis si, oricat de ferm si intelept ai face-o in numele Iubirii voastre, mai devreme sau mai tarziu el va recidiva !... Ori spui Stop si termini si nu intri in mocirla si TU ! Teama de a nu fi inselata din nou te va urmari mereu si nu-ti va da pace... Ia-o de la capat si intelege ca Aceasta a fost Incercarea Ta !
Sunt persoane pe-aici care braveaza si afirma ca-si iubesc partenerii de viata mai mult decat pe Creator ! Aceasta nu este decat fanfaronada si Mandrie ieftina. Cine poate spune cu adevarat ce este Dragostea ?!... Barbatul tau te-a inselat din mai multe motive si unul din ele este la tine! Afla-l, pentru Viitor.
In general, barbatii inseala nu pentru ca acea ''alta femeie'' e mai frumoasa, mai stralucitoare, mai inteleigenta, mai atractiva...ci pentru ca este ''alta'' ! N.am spus-o eu, ci Thomas Hardy.
Deci, un fel de judecata din bracinari. Se poate ! In fiecare barbat zace, latent sau nu, un ''vanator'', care instinctual asteapta ocazia, cat de mica , de a-si planta genele cat mai mult!
Normal, exista si Liber Arbitru, exista Constiinta si , de ce nu, Iubire !
Dar suntem Oameni, asta este!
Si cel care n-a gresit sa ridice primul Piatra!
Sa nu mai facem pe Ingerii! Toti - chiar si dvs, doamnelor, cu nimic mai prejos - suntem supusi greselilor si ispitelor !
Si femeile inseala la fel! Cititi statisticile.
Ca o fac la razbunare sau altfel, mai ''responsabil'', nu conteaza!
Singurul motiv pentru care femeile o fac mai putin este faptul ca ele sunt selective, sunt leaganul Maternitatii si , tot instinctual, isi aleg cei mai buni parteneri de viata, cu care sa aiba urmasi !
Altfel, sunt tot Oameni, supusi greselii si pacatului!
De aceea iti sugerez sa te gandesti bine si sa alegi. Va trebui sa tai. Nu exista cale de mijloc! Acorda-ti Tie O NOUA SANSA !!!
Pirat
Postat pe 9 August 2015 19:19
Bine punctat!!!!
garbo014409
Postat pe 9 August 2015 20:13
Da așasunt oamenii, sunt rrăzbunători.

ingerasulluptor1
Postat pe 9 August 2015 20:56
Multumeste lui Dumnezeu ca te-a iubit destul de mult incit sa te faca sa il prinzi cu minciuna inainte de a avea copii cu el . Chiar si in biserica ,inselatul este singurul motiv de divort acceptat ,asta ca sa iti dai seama cam cit de grava este fapta lui si in ochii Dumnezeului pe a carui altar a jurat credinta la casatorie ! Se presupune ca atita timp cit sotii devin un singur trup prin taina casatoriei , el murdarind trupul lui prin preacurvie , il murdareste implicit si pe al tau facindu-te partasa la pacatul lui. De aceea biserica accepta divortul daca motivul e infidelitatea unuia dintre soti.
Asta daca te preocupa latura spirituala a problemei. Daca nu , ar trebui sa iti fie de ajuns faptul ca acest barbat care pretinde ca te iubeste , este primul care te lipseste de respect , te-a considerat evident o proasta ce nu va afla niciodata de escapadele sale , te face sa suferi , isi bate joc de increderea ta si de tot ce a promis ca o sa faca atunci cind te-a ales ca sotie a lui. Asa ca daca te respecti cit de cit si daca crezi ca nu meriti un viitor plin de umilinte repetate si minciuni care mai de care mai credibile , atunci vei divorta rapid si data viitoare vei deschide mai bine ochii inainte sa te mariti.
Daca ai nevoie de un impuls care sa te ajute sa o faci ,adu-ti mereu aminte cum o saruta ,cum o mingiia si cum gemea deasupa amantei si o sa gasesti rapid drumul spre notar .
Succes
crinolina_34
Postat pe 9 August 2015 22:25
Da ! , poate fi o fapta tare posibila si reala in viataa de zi cu zi . Nu este prima si nici ultima , din pacate . SINGURA EXPLICATIEPE CARE POTI SA TI-O DAI , CRED EU , CONSTA IN FAPTUL CA TREBUIE S-O STII CA , PERSOANA LA CARE TE REFERI - N U A R E C A R A C T E R ! ! ! . PS : - Si nici nu-l va avea vreo data .
Petrica_Bratan_1
Postat pe 9 August 2015 23:56
un proverb spune : cine a dezamagit o data , o va face mereu....daca doresti sa ii porti numele in continuare ,e bine sa te obisnuiesti cu ideea ..dupa ce il lasa puterile si nu mai poate " munci" in deplasare fii sigura ca nu te va mai insela ! depinde de tine ce hotarare iei! singuratatea este cea mai proasta solutie! aplica-i acelasi tratament!
garbo_4230
Postat pe 10 August 2015 11:16
Indiferent de sfaturile primite, doar tu vei sti cum sa gestionezi aceasta situatie de criza din viata ta. Ce nu te omoara, te face mai puternic ! Ai grija de sanatatea ta fizica si mentala, lupta pentru a gasi linistea si pacea interioara a sufletului tau ranit.
garbo258109
Postat pe 10 August 2015 15:15
A da sfaturi e foarte simplu.Dar daca te pui in situatie deja gindesti altfel.
Eu cel putin pot satzi recomand citeva lucruri intelepte zic eu.
Privitor la aceasta problema primul lucru care ar trebui sa-l faci sa deschizi o discutie privitor la modul cum faceti dragoste si de fapt ce siar dori el...e poate ceva care nu gaseste la tine,si gaseste la alta.Cind spun aceasta ma refer la diferite noi sotii care au diferite retineri,in ce priveste dragostea,poate ca dai prea puti iar el doreste mai mult sau alte lucruri,poate pozitii ,proceduri,pregatiri etc.Nu inseamna ca daca tea inselat a facuto doar pentru ca asa a vrut,poate ai contribuit si tu la aceasta.Una peste alta la un moment dat totzi barbati inseala sotiile,dar desigur nu asa de repede,iar daca o face o face doar fizic si in nici un caz cu iubire.
Dar daca doresti o asemenea discutie e bine sa pui in balanta si celelalte calitatzi ale lui,daca le are,si atunci vei analiza daca trage mai tare clitatile sau defectele.Ca daca nu are si alte defecte e bine sa mai gindesti.Dar categoric sa eviti copii inca un an sau doi,pentru ca atunci se complica lucrurile ,e bine sa incerci pe cit posibil sa-ti lamuresti situatia cit mai repede.Deoarece timpul trece si odata cu el si tineretea ta.Desigur regrt ca ma repet...daca a facto asa de repede atunci sigur e un motiv,CAUTAL.Itzi doresc succes.
garbo_399163
Postat pe 10 August 2015 15:31
Bine ca va omorati cu sfaturile , dar de scris nu stiti sa scrieti . Mama _ului de cultura.
Rotty
Postat pe 10 August 2015 15:37
Corect, iar "tz"-urile nu lipsesc nici sa le pici cu ceara. Daca redai diacriticele, restul greselilor nu mai contează
deliana
Postat pe 10 August 2015 16:01
De la: garbo_413860, la data 2015-07-21 16:02:11Buna...eu si sotul meu avem o casnicie de putin timp. Nu avem copii inca. De curand am aflat ca sotul meu m-a inselat. Eu am aflat la un timp bun dupa ce se pusese punct. A fost o aventura repetata cu aceiasi persoana de cateva ori. Cand am aflat a facut tot posibilul sa isi ceara iertare in fel si chip, recunoscand ceea ce a facut (doar cu probele in nas) repetand ca nu se va mai intampla....lucru care imi este foarte greu sa il cred. Ca ma iubeste...ca a gresit...etc...si eternele regrete masculine... Eu daca as fi facut-o stiu sigur ca nu m-ar fi iertat niciodata. Si atunci, ce fel de casnicie este asta? Unde e iubirea? Stiu ca exista intr-adevar si oameni carora le pare rau si nu o mai fac...dar... minciunile si tradarea...voi ce spuneti? Credeti ca intr-adevar acest comportament va fi repetabil?


Te va insela din nou cand va avea ocazia. Daca erai ce isi dorea nu te-ar fi inselat.
flori_de_primavara
Postat pe 11 August 2015 07:43
De la: Rotty, la data 2015-08-10 15:37:52Bine ca va omorati cu sfaturile , dar de scris nu stiti sa scrieti . Mama _ului de cultura.


Cultura de ceapa, cartofi, eventual Aaaa, si de sfaturi
Schmetterling
Postat pe 11 August 2015 08:34
Parerea mea e ca nu meriti sa primesti asa ceva. Orice om , fie el barbat sau femeie, are dreptul sa fie respectat de omul in care a investit iubire. Doar daca aceasta iubire nu mai exista si nu mai exista nici respect , atunci trebuie sa pui capat acestei situatii mai ales ca inca nu aveti copii. Cu timpul rana din suflet se va cicatriza , iar tu vei putea sa judeci mai limpede ce s-a petrecut intre voi , cine a gresit si unde a gresit si poate amandoi o sa invatati ceva din aceasta experienta. Nu iti va fi usor dar fi sigura ca Dumnezeu te va ajuta sa treci peste asta. Nu esti nici prima si nu vei fi nici ultima careia i s-a intampla asta. Mult succes in decizia pe care o vei lua!
beiansimona
Postat pe 11 August 2015 22:02
nu poti sa-l ierti usor.........am trait cativa ani in care eram a 5 cea roata la caruta si m-am hotarat sa divortez,,,,,sa ma eliberez.Mie imi este greu dar am liniste...Decat singur in doi si sa ai sot.....mai bine singur cuc....
lumi007
Postat pe 11 August 2015 23:46
Pai decit cu unul care sa te insele si la care sa trebuiasca sa ii mai si speli nadragii,rujul amantei de pe camasa ,sa ii faci mincare si sa ii suporti toanele ,mai bine singura si linistita , de 100 de ori ! Macar nu esti femeia de servici a unuia care te considera evident mai putin atragatoare decit pe cele cu care merge sa se distreze . Iti organizezi viata cum vrei ,faci ce vrei si esti libera de obligatii fata de un om care oricum nu te iubeste ,fiindca daca te-ar iubi nu te-ar face sa suferi umilindu-te astfel!
crinolina_34
Postat pe 12 August 2015 07:29
Odata ce tea inselat ar trebui sa iti pui ? parerea mea este ca odata ce tea inselat o va mai face sigur .Cand iubesti nu inseli ....
garbo_463031
Postat pe 17 Februarie 2017 16:11
Cucu bau! Ce sa isi pună?!
Schmetterling
Postat pe 17 Februarie 2017 19:05
Intrebarea. La cum a scris, fara cratima, fara...
Camil5y8
Postat pe 17 Februarie 2017 19:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vand scaun auto graco 0-9 kg cu baza de fixare in masina 1 De la: kidz006845 2 Septembrie 2010 11:52
Sarcina oprita in evolutie 3 De la: garbo_483116 18 Mai 2018 13:21
Ganduri de femeie indragostita.... 51 De la: LILO 28 Martie 2011 18:21
Rodica 6 De la: garbo_394249 12 Ianuarie 2014 17:14
Furungul la copii 3 De la: nicoleta_laslu 11 Septembrie 2010 02:50
Setari Cookie-uri