ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Help!!!!menstruatie intarziata 14 zile!!!!!

Voteaza
*****Scor: 3.6666666666667 din 3 voturi
 

Buna seara,

Am si eu o problema, si sper ca puteti sa ma ajutati: eu am o menstruatie neregulata iar luna aceasta trebuia sa imi vina de pe data de 2 iulie si nici pana in prezent(16 iulie 2015) nu mi-a venit.Am avut contacte sexuale cu prietenul meu in saptamana 21 iunie-28 iunie, deoarece nu mai stiu cu exactitate, dar de fiecare data ne-am protejat iar el nu a ejaculat in mine.Fiind ingrijorata ca nu mi-a intarziat niciodata 14 zile, cel mai mult imi intarzia 7 zile mi-am facut chiar astazi(16 iulie 2015) un test de sarcina Ferlidona si a iesit negativ.
Stiti cumva daca testul este sigur???
Sau stiti de la ce poate sa imi intarzie atat de mult???

Va multumesc!
  citeaza   raspunde

Serios, acum?! Du-te la medic! Mai trebuia sa ne spui si pozitiile in care ai avut contact si apoi iti puteam da un raspuns precis!
  citeaza   raspunde

Buna,
menstruatia intarziata poate avea mai multe cauze:de natura endocrinologica,stresul ,da si cand schimbi locatia (d.pd.v al regiunii geografice-sa zic in concediu etc.,sau daca iei anumite anticonceptionale unele se dau pt chist etc -si eu am patit ca de la ele ,luate pt un chist mic mi-a intarziat vreo 3luni....menstruatia.Si eu am umblat innebunita la doctor crezandca e sarcina(deoarece eu aveam ciclul regulat pina atunci..)-dar nu era sarcina.S-a rezolvat ,ca o doctorita ginecolog mi-a prescris injectii cu progesteron -3 zile consecutiv-si asa a revenit apoi menstruatia!
Dar acestea sunt doar pareri , bineinteles e nevoie e consult de specialitate.
Multa sanatate!
  citeaza   raspunde

Orice femeie cu mintea intreaga stie ca trebuie sa mearga la doctor.
Daca doresti iti pot da adresa unei doctorite ginecolog de exceptie dar si a unui psiholog la fel de bun, se pare ca ai nevoie de amindoi.
Daca ai mai mult de 14 ani ( si cred ca da, ca altfel e jalnic sa intretii relatii sexuale ) e RUSINOS pt. tine sa iti expui astfel intimitatea dar mai ales nestiinta ca femeie ( si ma exprim eufemistic).
  citeaza   raspunde

Menstruatia poate intarzia din diverse motive chiar si 14 zile... Oricum, poate asta te va convinge ca sexul inainte de casatorie nu este o joaca, ci implica mari responsabilitati. Daca iti place sa ai avantaje de femeie maritata, atunci este normal sa iti asumi si raspunderile aferente, adica sa aduci pe lume un copil (sau mai multi). Doar ca... pacat de copil ! Are dreptul la o familie asa cum are dreptul la viata!
  citeaza   raspunde

Ha ! Deci asta era motivul ! A intarziat pentru ca nu esti maritata.
  citeaza   raspunde

Lunar apare măcar un topic cu pr asta.
Și mereu ac. poveste. Înșirăm motivele pt care ar putea întârzia.
Apoi vine și lecția cu dreptul copilului la viață, etc.
Nimic nou.
  citeaza   raspunde

Nu-mi vine sa cred ca in ziua de astazi,cineva inca mai ridica problema asta. As vrea sa cred ca este vorba de un copil care nu are ce face si arunca o piatra in lac sa vada cati intelepti se reped sa o scoata. Du-te la medic,iubita, ia-ti un test de sarcina si afli in cateva minute ,dar mai ales citeste,informeaz-te !!!!!! Scuze,dar eu tot mai cred ca a fost o gluma proasta....
  citeaza   raspunde

Eu am sindrom ovarian polichistic si am avut perioade si de 72 zile intre doua cicluri, este firesc.
Un test de sarcina rapid nu se poate compara, ca si sensibilitate si specificitate, cu un test facut in laboratorul medical. Nu spun ca nu sunt bune, sunt pt o prima si rapida evaluare, dar cel mai precis este in laborator.
Prin urmare, cred ca este absolut necesar sa nu intrii in panica - mai ales daca te-ai protejat - si sa mergi la un medic ginecolog, eventual si la un endocrinolog daca iti e recomandat, sa vezi care este problema de sanatate.
Nu te stressa degeaba - stiu, si eu devin "isterica" la fiecare intarziere, desi este normal. Cu calm, mergi la un medic si investigheaza problema, dar mai ales cauza ei.
PS: daca ai smartphone, vezi ca acolo exista aplicatii pt calendare adresate femeilor. Eu folosesc Period Calendar, e foarte bun, permite si sa faci back-ul de date, sa le ai daca pierzi telefonul. De asemenea, vezi daca ai nevoie de teste de ovulatie. Eu am teste rapide si mi le fac in perioada respectiva, daca nu apare ovulatia merg la medicul meu de la Medlife pt ca stiu ca si ciclul va intarzia.
PS 2: nu te repezi sa iei medicamente, in special preparate hormonale. Eu odata m-am chinuit 3 sapt cu miscare si bai fierbinti, desi puteam sa iau 5 pastile, dar medicul a avut dreptate, orice medicament, in special hormonii, daca se pot evita si inlocui cu metode naturale, cu atat mai bine.
Multa sanatate iti doresc!
  citeaza   raspunde

Eu am facut test de sarcina la 2 saptamani de la intarziere,apoi la 3...si erau negative,dar eram insarcinata,si medicul a zis ca depinde de nivelul de hormoni,ca daca e mic,nu se vede la test.nu mai am incredere in teste,programeaza-te la medic,pentru ca la ecograf se vede clar cauza,si la analize de sange,le va prescrie daca este cazul.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: