MINUNILE Parintelui Arsenie Boca !

Multi PREOTI spun ba unii au scris despre Parintele Arsenie Boca tot felul de lucruri deoarece , ei nu sunt de acord cu minunile facute si acuma petrecute la Sf. Mormant , si cu lumea care merge in pelerinaj acolo, dar de ce nu fac ei minuni sau de ce nu au facut ei binele pe care l-a facut si pe care-l face Parintele Arsenie Boca ? Eu va spun sincer, am fost acolo la Mormantul lui, si nu numai ca m-am simtit super dar mi s-au rezolvat niste probleme si niste necazuri, pe care nu credeam ca o sa le mai rezolv vreodata ( serviciu, sanatate, binele si linistea casei, legaturile de buna credinta cu cei din jurul meu, si MUUUUUUULTE ALTELE ) dar trebuie sa fii sincer si sa crezi in ajutorul lui asa sa mergi acolo ( cel Putin de 3 ori ) si cu siguranta ca ti se rezolva si sa te rogi cu evlavie lui si tatalui ceresc si Maicii sfinte.
Ati vazut la TV Marian Darta? caz real...
puup

sandy_bel
Postat pe 6 Aprilie 2015 15:12
super
sandy_bel
Postat pe 14 Aprilie 2015 15:59


Ce e super ? Intrebi "de ce nu fac ei minuni..." ? Am sa-ti raspund eu de ce. Pentru ca nimeni, dar nimeni din toata preotimea din lume nu poate sa faca minuni... ! Nu credeam ca mai exista azi cineva care sa creada in minuni, dar se pare ca da. Un mormant e un mormant, nu inteleg ce poate fi sfant acolo... dar daca tu te-ai simtit super acolo si ti s-au rezolvat atatae probleme.... sa fi sanatoasa, nu incerca sa-i prostesti si pe altii. Da, stiu ca si azi se vorbeste de minuni, nu stiu de unde vine treaba asta cu minunile, dar pot sa zic ca si eu am vazut minuni, dar nu la morminte, la preoti la biserica sau in alte locuri asemanatoare. Am vazut o minune la spital, cand a ajuns acolo un soldat cu un glont in inima, a intrat imediat in sala de operatie si doctorii "au facut minunea" ca sa-l salveze. O minune medicala, sa zicem. Aia a fost prima, ei au repetat-o si mai tarziu tot cu foarte gravi raniti, invata din propria lor experienta. Dar minuni din astea supranaturale facute de preoti, vii sau morti sau de alti smecheri care fac minuni, sunt satul....
barboneli
Postat pe 12 Mai 2015 20:38
Draga Sandy, s-a demostrat stiintific ca daca CREZI suficient de puternic ca ceva se poate realiza, sansele sa se realizeze sunt maxime. Totul se bazeaza pe credinta. Intrebarea care se naste este in ce crezi? Intr-un om? Experienta arata ca credinta intr-un om nu ramane in picioare. Intr-un mormant? Cred ca poti mai mult de atat. In cazul tau, s-a adeverit proverbul romanesc, foarte intelept de altfel, "pana la Dumnezeu te manaca sfintii". Sunt absolut convinsa ca ai acasa o Scriptura. Sterge-o de praf si incepe sa o citesti. Incepe cu Noul Testament. Vei descoperi raspunsuri la multe din intrebarile tale si explicatii la multe lucruri care ti s-au intamplat in viata. E foarte indicat sa mergi la biserica, dar nu lasa Biblia din mana. Citeste-o prima data ca pe o carte oarecare. Cand ai sa o termini ai sa fii surprinsa de ce vei afla. Intrebarea este esti gata sa faci ce scrie acolo? Intreaba preotul bisericii daca ai nelamuriri.
angel_forever
Postat pe 29 Mai 2015 19:17
Mie-mi place partea cu: " trebuie să mergi de cel putin trei ori acolo"..
oanaotylyk
Postat pe 31 Mai 2015 05:40
De la: oanaotylyk, la data 2015-05-31 05:40:21Mie-mi place partea cu: " trebuie să mergi de cel putin trei ori acolo"..


Da, ca de obicei "credinciosii" il transforma pe Dumnezeu dar si pe sfinti in contabili.
Daca spui o rugaciune de x ori daca faci n matanii daca.... si tot felul de chestii din astea, Dumnezeu sau sfintul iti va indeplini o dorinta.
Mare prostie.
E un proverb care mie imi place f. mult" Daca vrei sa-L faci pe Dumnezeu sa rida povestestei de planurile tale".
Tommy_Boy
Postat pe 31 Mai 2015 12:28
De la: garbo235853, la data 2015-05-31 12:28:31
De la: oanaotylyk, la data 2015-05-31 05:40:21Mie-mi place partea cu: " trebuie să mergi de cel putin trei ori acolo"..


Da, ca de obicei "credinciosii" il transforma pe Dumnezeu dar si pe sfinti in contabili.
Daca spui o rugaciune de x ori daca faci n matanii daca.... si tot felul de chestii din astea, Dumnezeu sau sfintul iti va indeplini o dorinta.
Mare prostie.
E un proverb care mie imi place f. mult" Daca vrei sa-L faci pe Dumnezeu sa rida povestestei de planurile tale".


Stimată doamnă, vorbiți ca o credincioasă. În cazul acesta, dacă râdeți de ritualuri și repetări, puteți explica de ce Naaman sirianul a fost trimis de proorocul Elisei să se scalde de șapte ori în Iordan, ca să se vindece de lepră? Nu era de ajuns o singură dată? Iar dacă veți pricepe de ce de șapte ori, veți pricepe și de ce trebuie să te duci la mormântul părintelui Arsenie măcar de trei ori.
Același caz este și cel al orbului vindecat de Iisus prin punerea de tină și scuipat pe ochi, pe care Iisus a fost nevoit să-și pună mâinile de două ori, înainte să vadă deslușit. Adevărat că a început să vadă de la prima punere a mâinilor, dar nu deslușit. De aceea și procesul de vindecare al unora care merg la mormântul părintelui Arsenie are loc în etape.
tudorel216
Postat pe 2 Iunie 2015 21:47
Credinta, din cele mai vechi timpuri de cind egiptenii credeau in Isis, Osiris,Raa grecii in Zeus, Afrodita si toti confratii lor din Olimp a fost insotita de ritualul religios.
Ritualul il gasim si in crestinism si de ce nu, atita timp cit el reprezinta niste reguli de comportament altele decit cele statuate de societatea laica.
Numai ca in toate religiile lumii acest ritual era si este elaborat de dogma religioasa si de preotii ritualului respectiv, ceea ce mi se pare perfect normal.

Nu am nimic cu parintele Arsenie Boca, il respect pentru credinta lui adevarata (chiar imi doresc sa am macar putin din credinta lui si puterea lui de rugaciune) DAR imi repugna pur si simplu ritualurile create de oameni in mod anarhic si care de multe ori nu au nimic comun cu credinta adevarata si care tin numai de un interes material personal si foarte rapid de realizat.
Empatizez cu cei aflati in suferinta (boala lor sau a cuiva drag) si care sint in stare de orice pt a obtinere vindecarea (sufleteasca sau trupeasca) dar de aici si pina la a inventa tot felul de ritualuri pe care le faci strict numai pt a obtine repede ceea ce iti doresti mi se pare o lipsa crasa de cunostinte religioase si de credinta adevarata.
Citi ani a suportat orbul lipsa vederii pina cind Iisus l-a vindecat?
A recurs el la tot felul de ritualuri, vraji, si alte chestii din astea de care sint pline forumurile ? Nu, a suportat s-a rugat si a asteptat ca Dumnezeu sa vindece ceea ce nu au putut vindeca doctorii timpului, iar in Biblie gasim multe astfel de exemple de oameni care au suferit in tacere si au rezistat prin credinta si rugaciune iar in final Dumnezeu s-a indurat de ei.

Am vazut f.multi oameni care au respectat aceste ritualuri inventate, cu stoicism, dar ca pe niste simple retete gastronomice, atitea rugaciuni atitea luminari aprinse dar totul numai in ziua de ….(de ce numai in ziua aia , nu stie nimeni sa explice) si sigur Cel de Sus iti va indeplini dorinta.
Ei nu zau , si chiar daca eu nu cred cu adevarat ci doar punctual pt. ca imi doresc ceva, Dumnezeu va face minunea numai pt. ca eu respect ritualul?
Citi dintre cei care practica astfel de ritualuri aflate de pe “net” sau din gura in gura ii multumesc lui Dumnezeu daca li se indeplineste dorinta?
Cite din dorintele lor sint de bun simt si merita sa fie spuse divinitatii?
Crestinismul inseamna in primul rind credinta, dar sti de aia adevarata cind ii multumesti lui Dumnezeu chiar daca viata ta nu e chiar roza, chiar daca nu iti indeplineste toate dorintele si chiar in momentele cind crezi ca te-a uitat.
Eu una nu cred in ritualurile astea de realizare fulgeratoare a dorintelor indiferent care sint ele (ritualurile si dorintele).


PS:
Citi dintre cei care se calca in picioare la mormintul parintelui au citit ceva despre viata lui?
Citi dintre ei au citit Biblia?

Tommy_Boy
Postat pe 3 Iunie 2015 09:39
Stimată doamnă,. câte ritualuri fără de folos, doctoricești, credeți că a urmat femeia cu scurgerea de sânge? Aparent niciunul nu i-a fost de folos. Cu toate acestea, deși bolnavă de peste 12 ani și deși Hristos nici măcar nu a știut ce se întâmplă, a fost de ajuns o singură atingere de poala hainei lui Iisus și femeia s-a vindecat...
Deci, cine vă dă dreptul să decideți care ritualuri sunt folositoare și care nu? În plus, aici vorbim de un caz particular, anume afirmația că, pentru a avea rezultat demersul cuiva către părintele Arsenie, acea persoană ar trebui să meargă de minim trei ori la mormântul părintelui. Sincer, eu nu văd nimic rău în această afirmație. Iar dacă mai sunt și oameni care, asemeni femeii cu scurgerea de sânge, se vindecă de probleme de la prima atingere a crucii părintelui, bravo lor, dar aceasta nu spune nimic de cei care au nevoie de mai multe drumuri. Uitați eu, de exemplu, mai practic și reflexo-terapia și teoria îmi spune că sunt necesare cel puțin zece ședințe pentru efecte vizibile și minim douăzeci pentru vindecare. Sunt însă unele persoane la care efectul se vede de la prima ședință. Aceasta înseamnă că pot eu desființa regula celor zece și douăzeci de ședințe minim obligatorii? Nu cred că nu.
tudorel216
Postat pe 3 Iunie 2015 15:08
Cred ca nu am reusit sa ma fac inteleasa.
Nu am nimic cu biserica, credinta, rugaciune si pelerinajul.
Am o problema cu toate ritualurile care circula ca folclor si pe net. Am citit despre un astfel de ritual, daca aprinzi o luminare intr-o anumita zi - martea de exemplu, de ce martea si nu miercurea sau vinerea sau... nimeni nu poate explica, daca spui si o anumita rugaciune si repeti asta de 9 ori Dumnezeu (in cazul de fata un anumit sfint) iti va indeplini o dorinta chiar si imposibila!!!!
Adica daca respect ritualul si imi doresc sa arda casa vecinului sau sa-l paraseasca nevasta inseamna ca Dumnezeu sau sfintul caruia ma rog imi va indeplinii dorinta?
Eu cred ca ar trebui, ca doar am respectat ritualul, iar daca nu o indeplineste inseamna ca trebue sa reiau ritualul pina se indeplineste?
Ca exeplu la acest ritual, cineva si-a dorit sa cistige bani iar alta persoana a spus ca si-a pus o dorinta chiar imposibila urmind sa anunte daca s-a indeplint.
Cam cita credinta estimati dumneavoastra ca manifesta aceste persoane?
Oare ritualul nu a fost dus cumva in derizoriu? Sau mai este cumva cu adevarat un ritual crestin sau o testare a divinitatii cit de saritoare este?
Din pacate acest exeplu nu este unic.
Ritualul in afara dogmei religioase si fara o indrumare din partea unui preot, risca sa devina orice altceva numai folositor nu. La urma urmei si tigancile cind practica magia “alba” folosesc icoane, rugaciuni, luminari sfintite, aghiazama iar dorintele pentru care savirsesc aceste ritualuri nu sint cu nimic mai presus fata de cele enumerate mai sus.

Biserica a prevazut slujbe speciale (maslu de exemplu) pt bolnavi ( atit sufleteste cit si fizic) molifte e.t.c. Pelerinajul este iar o astfel de practica benefica ca si rugaciunile catre sfinti (acatiste). De ce nu apelam la aceste forme de ritual testate de-a lungul mileniilor si recurgem la ritualurile date de "folclorul religios" in plin avint, mai ales pe net?

PS
reflexoterapia nu este un ritual nici pe departe. Eu as zice ca este chiar o stiinta ca daca nu sti ce trebue sa faci risti sa imbolnavesti si mai rau omul s-au vazut cazuri, iar medicina este fara indoiala o stiinta, deci, aici ritualul nu are nici un sens, doar protocolul medical respectat cu sfintenie este valabil, iar acest protocol este stabilit in functie de boala si bolnav, in urma unor ani de cercetare a multor cazuri.
Tommy_Boy
Postat pe 4 Iunie 2015 18:59
Ce-mi place măi Tudorel, că pt toate ai un exemplu din Biblie.
Ia spune tu și unul din zilele noastre!

De trei ori ca-n basme. Sau de șapte, nouă ori...ne-am obișnuit cu nr ''magice''.
Axl_R
Postat pe 4 Iunie 2015 19:19
De la: garbo235853, la data 2015-06-03 09:39:23Credinta, din cele mai vechi timpuri de cind egiptenii credeau in Isis, Osiris,Raa grecii in Zeus, Afrodita si toti confratii lor din Olimp a fost insotita de ritualul religios.
Ritualul il gasim si in crestinism si de ce nu, atita timp cit el reprezinta niste reguli de comportament altele decit cele statuate de societatea laica.
Numai ca in toate religiile lumii acest ritual era si este elaborat de dogma religioasa si de preotii ritualului respectiv, ceea ce mi se pare perfect normal.

Nu am nimic cu parintele Arsenie Boca, il respect pentru credinta lui adevarata (chiar imi doresc sa am macar putin din credinta lui si puterea lui de rugaciune) DAR imi repugna pur si simplu ritualurile create de oameni in mod anarhic si care de multe ori nu au nimic comun cu credinta adevarata si care tin numai de un interes material personal si foarte rapid de realizat.
Empatizez cu cei aflati in suferinta (boala lor sau a cuiva drag) si care sint in stare de orice pt a obtinere vindecarea (sufleteasca sau trupeasca) dar de aici si pina la a inventa tot felul de ritualuri pe care le faci strict numai pt a obtine repede ceea ce iti doresti mi se pare o lipsa crasa de cunostinte religioase si de credinta adevarata.
Citi ani a suportat orbul lipsa vederii pina cind Iisus l-a vindecat?
A recurs el la tot felul de ritualuri, vraji, si alte chestii din astea de care sint pline forumurile ? Nu, a suportat s-a rugat si a asteptat ca Dumnezeu sa vindece ceea ce nu au putut vindeca doctorii timpului, iar in Biblie gasim multe astfel de exemple de oameni care au suferit in tacere si au rezistat prin credinta si rugaciune iar in final Dumnezeu s-a indurat de ei.

Am vazut f.multi oameni care au respectat aceste ritualuri inventate, cu stoicism, dar ca pe niste simple retete gastronomice, atitea rugaciuni atitea luminari aprinse dar totul numai in ziua de ….(de ce numai in ziua aia , nu stie nimeni sa explice) si sigur Cel de Sus iti va indeplini dorinta.
Ei nu zau , si chiar daca eu nu cred cu adevarat ci doar punctual pt. ca imi doresc ceva, Dumnezeu va face minunea numai pt. ca eu respect ritualul?
Citi dintre cei care practica astfel de ritualuri aflate de pe “net” sau din gura in gura ii multumesc lui Dumnezeu daca li se indeplineste dorinta?
Cite din dorintele lor sint de bun simt si merita sa fie spuse divinitatii?
Crestinismul inseamna in primul rind credinta, dar sti de aia adevarata cind ii multumesti lui Dumnezeu chiar daca viata ta nu e chiar roza, chiar daca nu iti indeplineste toate dorintele si chiar in momentele cind crezi ca te-a uitat.
Eu una nu cred in ritualurile astea de realizare fulgeratoare a dorintelor indiferent care sint ele (ritualurile si dorintele).


PS:
Citi dintre cei care se calca in picioare la mormintul parintelui au citit ceva despre viata lui?
Citi dintre ei au citit Biblia?



Explicatie mai frumoasa, logica si desteapta, n-am mai vazut pana acum, pe forum ! Toata cinstea. Chiar daca ti-o spune asta un ateu convins...
barboneli
Postat pe 4 Iunie 2015 20:08
De la: tudorel216, la data 2015-06-03 15:08:11 Stimată doamnă,. câte ritualuri fără de folos, doctoricești, credeți că a urmat femeia cu scurgerea de sânge? Aparent niciunul nu i-a fost de folos. Cu toate acestea, deși bolnavă de peste 12 ani și deși Hristos nici măcar nu a știut ce se întâmplă, a fost de ajuns o singură atingere de poala hainei lui Iisus și femeia s-a vindecat...
Deci, cine vă dă dreptul să decideți care ritualuri sunt folositoare și care nu? În plus, aici vorbim de un caz particular, anume afirmația că, pentru a avea rezultat demersul cuiva către părintele Arsenie, acea persoană ar trebui să meargă de minim trei ori la mormântul părintelui. Sincer, eu nu văd nimic rău în această afirmație. Iar dacă mai sunt și oameni care, asemeni femeii cu scurgerea de sânge, se vindecă de probleme de la prima atingere a crucii părintelui, bravo lor, dar aceasta nu spune nimic de cei care au nevoie de mai multe drumuri. Uitați eu, de exemplu, mai practic și reflexo-terapia și teoria îmi spune că sunt necesare cel puțin zece ședințe pentru efecte vizibile și minim douăzeci pentru vindecare. Sunt însă unele persoane la care efectul se vede de la prima ședință. Aceasta înseamnă că pot eu desființa regula celor zece și douăzeci de ședințe minim obligatorii? Nu cred că nu.


Dom'le Tudorel... stimata doamna nu are nevoie de nimeni ca sa-i dea vre-un drept in asi scrie parerile personale. Mai ales ca stimata doamna o face al naibi de frumos si logic si... destept ! Cea ce nu prea se vede la explicatile contrare. Si legat de: "acea persoană ar trebui să meargă de minim trei ori la mormântul părintelui." tu spui ca nu vezi nimic rau in aceasta afirmatie. Nici eu, dar eu vad prostia, scuza-ma... lipsa de logica ! Diverse ritualuri la fel de prostesti si lipsite de adevar, sunt doar ca niste legende, au fost si cu vre-o 2000 de ani inaintea lui Cristos, asa ca nu vad ce a renoit el, iar oamenii tot mureau de boli si de infectii si de virusi, de microbi sa nu mai vorbesc ! Tot ce citesti tu in Biblie sau mai stiu eu unde, e frumos si ma bucur ca-ti place, eu am preferat insa sa citesc si sa invat din basmele lui Ispirescu... si a altora ! Eu traiesc aici in tara asta care se numeste "sfanta" si chiar nu stiu de ce ii zice asa... si vad, aud, tot felul de ritualuri chiar acum in 2015 la care mi se ridica si cele 3 fire de par care le mai am... ! Adica vad oameni care stau in fata unui zide de piatra, o ruina sa-i zicem, si se roaga lui Dumnezeu prin aceste pietre !!! Auzi tu ce-ti spun, PIETRE ! Acolo isi indeasa printre crapaturi si diverse petice cu rugaminti, ori sa-i nasca nevasta, ori sa-l vindece de hepatita ori sa castige la Loto.... plus inca 194657 de diverse rugaminti. Si sunt al naibi de convinsi ca Dumnezeu o sa le citeasca aceste petice si.... ce mai pot sa spun ! Si nu sunt oameni prosti cei care fac asta, sau inchuiati sau pierde vara sau analfabeti, dovada ca stiu sa scrie unii din ei. ci unii au chiar o meserie respectata de avocati, doctori, primari (ma rog, asta nu e meserie ci excrocherie...), ingineri, chelneri, bucatari, rabini, care mustesc de cunostinte din Biblie (vechiul testament) ! Si... stau ca prostii si se roaga la niste pietre. Sau la nu stiu ce mormant. Aici nu exista icoane, conform uneie din cele 10 porunci... dar cum se face ca-mi fluturi cu Biblia aia in fata ochilor dar incalci cu buna stinta, una din cele 10 porunci ale lui Dumnezeu, nu ale lui Cristos... ??? Nu ti-o spun pentru ca sigur o sti... daca sti atatea exemple de vindecare tot din Biblie fie ea si Noul testament. Eu sincer nu am nimic cu cei care cred sincer in orice, nu neaparat in Dumnezeu sau Cristos, unul din personajele aparute cel mai des in injuraturile poporului roman... dar sa faca acest lucru fara sa incerce sa-i convinga pe altii ca astea-s lucruri sfinte, adevarate, etc. Sti, intr-o religie mai veche, de fapt prima din cele 3 monoteiste, cea care precede Noul testament.... cand moare cineva se spune: "fie-i amintirea vesnica". Nu "fie-i tarana usoara" sau "Dumnezeu sa-l ierte"... vorbe care pe mine ma fac sa rad. Cum si de ce mai poate Dumnezeu sa-l ierte, la ce-i mai foloseste si cum sa-i fie tarana usoara cand un mort deja nu mai simte nimic... ? Dar amintirea acelui om bun sau rau care s-a dus dintre cei vi, da, poti s-o pastreze generatii... altfel n-ai fi ajuns si tu sa inveti (??) despre Stefan cel Mare sau Mircea ce-l Batran, etc. ! Acuma sa nu faceti misto de ortografia mea, nu ca ma supar, dar o faceti degeaba, ca la cat folosesc limba romana, cred ca ma descurc nu rau...
barboneli
Postat pe 4 Iunie 2015 20:46
Barboneli iti multumesc pt. apreciere.

Adevarul este ca sint o ortodoxa convinsa si chiar cred in existent lui Dumnezeu cel din Biblie spre deosebire de tine care esti ateu (asa ca apreciez si mai mult cuvintele tale) dar mereu mi-au displacut bigotii sau "talibanii crestini" cum le spun eu, sint periculosi si pentru ei si pentru credinta adevarata dar si pentru cei din jur prin intoleranta lor.

Tommy_Boy
Postat pe 4 Iunie 2015 23:35
" Uitați eu, de exemplu, mai practic și reflexo-terapia și teoria îmi spune că sunt necesare cel puțin zece ședințe pentru efecte vizibile și minim douăzeci pentru vindecare. "

Tudorele , tratamentul cu antibiotice se face intre trei si sapte zile (in majoritatea cazurilor). Hai te rog , baga o "cantare" despre cifrele astea magice . Cu siguranta are legatura cu Sfanta Treime , etc , etc.
Rotty
Postat pe 5 Iunie 2015 06:02
Draga Tudorel, daca e sa ne legam de povestea sirianului Naaman cred ca nu prea ai nimerit-o. Cu ani in urma am intalnit un om din Cugir, roman prin cetatenie, evreu prin nationalitate si ... crestin. Din curiozitate l-am intrebat cum de a trecut de la iudaism la crestinism. Si explicatia foarte logica pe care mi-a dat-o a fost de fapt la mintea cocosului, dar mie nici prin minte nu mi-a trecut: mi-a spus ca evreii prin excelenta sunt un popor foarte incapatanat si greu de strunit. Din cauza asta aparut Vechiul Testament cu legile si ritualurile scrise acolo: ca oamenii sa invete ascultarea mai intai in lucruri pamantesti care d.p.d.v. spiritual nu folosesc la nimic (de ex. a nu aprinde focul sambata nu stiu cat te ajuta sa fii mai bun). Cand au invatat, a aparut Noul Testament cu un alt cod de legi (care vizeaza viata spirituala) si de un real folos omului, nu ca cele dinainte. Asa ca pur si simplu a acceptat ca de fapt crestinismul este ceea ce el trebuia sa invete si sa traiasca. Si ca un om intelept ce era, a luat Noul Testament si pur si simplu a inceput sa aplice in viata de zi cu zi ceea ce era scris acolo. Prin urmare, Naaman a trebuit sa coboare in Iordan de 7 ori pentru a invata ascultarea. Nu de dragul ritualului, ci pentru el a fost o lectie care si-a insusit-o si nu a mai fost nevoit sa o repete vreodata. Iar asta a fost fiindca Dumnezeu i-a cerut asta expres prin gura profetului. El a inteles ca trebuie sa implineasca ce cerea legea de atunci si numai atat, fara alte adaosuri nascocite de oameni. Intrebarea logica ce se naste este cine a cerut ca vreun om sa mearga la mormantul cuiva vreodata sau sa indeplineasca orice alt fel de ritual pentru a fi ascultat si a i se rezolva problemele? Ca nu Dumnezeu a fost acela. Da, este foarte bine sa luam exemplu de la cei dinaintea noastra care au fost oameni deosebiti. Insa mormantul sau alte lucruri care au apartinut cuiva nu ne ajuta sa fim mai buni, nici mai intelegatori , nici mai amabili, nici mai dispusi a ajuta pe altii.
angel_forever
Postat pe 5 Iunie 2015 12:48
De la: garbo235853, la data 2015-06-04 23:35:03Barboneli iti multumesc pt. apreciere.

Adevarul este ca sint o ortodoxa convinsa si chiar cred in existenta lui Dumnezeu cel din Biblie spre deosebire de tine care esti ateu (asa ca apreciez si mai mult cuvintele tale) dar mereu mi-au displacut bigotii sau "talibanii crestini" cum le spun eu, sint periculosi si pentru ei si pentru credinta adevarata dar si pentru cei din jur prin intoleranta lor.



Adevarat graiesti... !!!

Deci crezi in existenta lui Dumnezeu cel din Biblie... mai e un Dumnezeu si in alta parte ? Undeva acolo sus, ca acolo se indreapta ochii, mainile si "sperantele" celor care se roaga Lui... ? Si cand spun Dumnezeu ma refer nu la "fiul" lui ! M-a amuzat ideea... Si sti ce... ? Si eu cred ca spun de cel putin 2-3 ori pe zi: "multumesc lui Dumnezeu" sau: "da Doamne sa imi iasa analizele bune", de ex. ! Dar el e Dumnezeul meu personal care se afla in mine, in finta mea, in viata mea doar !

barboneli
Postat pe 5 Iunie 2015 13:14
De la: Rotty, la data 2015-06-05 06:02:56" Uitați eu, de exemplu, mai practic și reflexo-terapia și teoria îmi spune că sunt necesare cel puțin zece ședințe pentru efecte vizibile și minim douăzeci pentru vindecare. "

Tudorele , tratamentul cu antibiotice se face intre trei si sapte zile (in majoritatea cazurilor). Hai te rog , baga o "cantare" despre cifrele astea magice . Cu siguranta are legatura cu Sfanta Treime , etc , etc.


Sau cu cele trei dorinte a pestisorului de aur... ! Sau cu "peste sapte mari si sapte tari"... ! Mie personal imi place cifra 8. Si nu apare nicaieri.... Nu... aia cu 40 e altceva. 40 de zile, ani, nici eu nu stiu exact, in desert dupa ce au iesit evreii din Egipt. Sau 40 de hoti, din Ali Baba ! Cifre magice, ca bine le zici...
barboneli
Postat pe 5 Iunie 2015 13:21
De la: angel_forever, la data 2015-06-05 12:48:06Draga Tudorel, daca e sa ne legam de povestea sirianului Naaman cred ca nu prea ai nimerit-o. Cu ani in urma am intalnit un om din Cugir, roman prin cetatenie, evreu prin nationalitate si ... crestin. Din curiozitate l-am intrebat cum de a trecut de la iudaism la crestinism. Si explicatia foarte logica pe care mi-a dat-o a fost de fapt la mintea cocosului, dar mie nici prin minte nu mi-a trecut: mi-a spus ca evreii prin excelenta sunt un popor foarte incapatanat si greu de strunit. Din cauza asta aparut Vechiul Testament cu legile si ritualurile scrise acolo: ca oamenii sa invete ascultarea mai intai in lucruri pamantesti care d.p.d.v. spiritual nu folosesc la nimic (de ex. a nu aprinde focul sambata nu stiu cat te ajuta sa fii mai bun). Cand au invatat, a aparut Noul Testament cu un alt cod de legi (care vizeaza viata spirituala) si de un real folos omului, nu ca cele dinainte. Asa ca pur si simplu a acceptat ca de fapt crestinismul este ceea ce el trebuia sa invete si sa traiasca. Si ca un om intelept ce era, a luat Noul Testament si pur si simplu a inceput sa aplice in viata de zi cu zi ceea ce era scris acolo. Prin urmare, Naaman a trebuit sa coboare in Iordan de 7 ori pentru a invata ascultarea. Nu de dragul ritualului, ci pentru el a fost o lectie care si-a insusit-o si nu a mai fost nevoit sa o repete vreodata. Iar asta a fost fiindca Dumnezeu i-a cerut asta expres prin gura profetului. El a inteles ca trebuie sa implineasca ce cerea legea de atunci si numai atat, fara alte adaosuri nascocite de oameni. Intrebarea logica ce se naste este cine a cerut ca vreun om sa mearga la mormantul cuiva vreodata sau sa indeplineasca orice alt fel de ritual pentru a fi ascultat si a i se rezolva problemele? Ca nu Dumnezeu a fost acela. Da, este foarte bine sa luam exemplu de la cei dinaintea noastra care au fost oameni deosebiti. Insa mormantul sau alte lucruri care au apartinut cuiva nu ne ajuta sa fim mai buni, nici mai intelegatori , nici mai amabili, nici mai dispusi a ajuta pe altii.


E multe lucruri interesante si adevarate in ce scri tu... dar tot in ceata raman... ! Da, evreii sunt un popor ca multe alte popoare, care nu stiu cum au aparut si s-au dezvoltat, daca e sa ne intoarcem la primul "testament", cum ii spun crestinii. De fapt nici nu seamana cu un testament (al cui... ?) ci in limba originala in care a fost scris sau transmis e: "invatatura sau legea" ! Pentateuhul (in greaca cele 5 carti....) conține primele cinci cărți ale Vechiului Testament, pe care evreii îl numesc Tanah sau Mikrá. Pentru evrei nu există noțiunea de „Vechiul Testament”, care este un termen ulterior, legat de evoluția creștinismului. Poporul asta evreu, nu numai ca e un popor dar are si o religie proprie, unii zic ca de ei inventata altii ca sunt scrise de Dumnezeu si transmise lui pezevenghiul ala de Moise... ! In piatra, da... ca doar in desert numai piatra si nisip era ! Si inaintea evreilor arau sau existau religii si credinte si zei si idoli, etc. Dar religia asta a lor a fost prima din cele trei monoteiste, adica in credinta unui singur Dumnezeu. Ei se ce daca exista un singur Dumnezeu... asta nu-i impiedica pe oameni sa-l "divizeze" in atatea religii si secte. A crestinilor, catolicilor, protestantilor, lutheranilor, musulmanilor, etc. Si mai e o chestie cu religile astea, crestine si musulmana. Daca poporul evreu exista si are religia lui personala, nu exista poporul crestin, sau poporul musulman sau poporul ortodox, etc. !!! Romanii sunt crestini, polonezii sunt de religie crestina, poporul arab e musulman iar vechiul popor egiptean a fost cucerit si obligat sa treaca la islam !!! Deci la crestinism sau la islam, nimeni nu intalneste nici o piedica daca vor s-o schimbe. La religie ma refer. Cu exceptia incapatanatilor astia de evrei ! Te-ai nascut evreu ( esti evreu numai daca te nasti din mama evreica, tata nu conteaza...) mori evreu ! Poti sa mergi la biserica daca vrei sau la misgad, sa-ti faci cruce de cate ori vezi o ambulanta... nu conteaza, tot evreu ramai. Dar sa treci la religia mozaica... asta e alta poveste. E aproape imposibil, nimeni dintre evrei nu te roaga sa faci asta, nu iti taie capul daca nu treci la religia mozaica, din contra, primesti o cutie de fondante daca lasi religia iudaica sau mozaica in pace. In cadru poporului evreu sunt 2 feluri de oameni: religiosi si nereligiosi, dar toti sunt evrei. Romani, polonezi, americani, depinde unde au cetatenia. Mai nou, de 67 de ani, o data cu aparitia statului Israel, acum sunt si israelieni ! Asa cum am onoarea sa ma prezint eu. O multime de NEevrei au facut cereri pentru a obtine cetatenia israeliana, unii chiar au vrut sa treaca la religia mozaica, dar au fost refuzati cu politete sau... au trebuit sa invete si sa dea examen, materia find chestii religioase. Dar si atunci, tot NEevrei au ramas, asta ca in datele de buletin sau pasaport, e un semn care ii face deosebiti de restul poporului. Si asta pentru ca suntem o tara inapoiata, singura care are religiosi in parlament, deci au putere sa faca si legi religioase cea ce eu consider o catastrofa ! Iar daca nu aprinzi focul sambata, nu te face mai bun ci il respecti si mai mult pe Dumnezeu pentru ca si El, dupa 6 zile de munca si dupa ce a terminat de facut ce-a facut... inclusiv pe om in ziua a 6-a (la noi vinerea e "jumate de zi, ca la voi sambata...) si de aia a iesit asa de nereusit... s-a dus si Dumnezeu sa se odihneasca si a scris acolo unde a scris ca nimeni (nici magarul chiar...) nu are voie sa munceasca. Adica pe vremea aia daca aprindea-i un foc, sau o lampa, era considerata munca. Trebuia sa faci orice care nu era munca. Azi nu ai voie sa aprinzi lumina electrica, sa aprinzi focul la aragaz, etc. ! Dar asta numai habotnicii o cer si o practica, mie mi se falfaie si aprind orice, chiar si... inima unei fete !
barboneli
Postat pe 5 Iunie 2015 14:12
Ne-am cam abatut de la subiect. Ce vreau eu sa subliniez este ca si in lucrurile ce tin de credinta trebuie un echilibru, ca extremele de nici un fel nu au fost bune niciodata. Si inca un lucru: din ce scrii pari a nu crede in nimeni si in nimic, sau cel mult accepti ce exista undeva o divinitate intr-un loc foarte indepartat. Un fost ateu declarat a povestit cum si-a dat seama ca exista Dumnezeu: avea de calatorit din Amsterdam catre Chicago. In aeroport, din vorba in vorba cu alti calatori, a dezvaluit ca este ateu convins. Intre ceilalati era si un preot care a incercat sa il convinga contrariul, dar fara succes. In avion au nimerit unul langa celalalt. La un moment dat au dat peste "gropi in asfalt" si avionul a inceput sa se lege periculos cand intr-o parte cand in cealalata. Cand parea ca pilotul nu va mai reusi sa stabilizeze avionul si au inceput sa coboare vertiginos ateul nostru a inceput sa se roage lui Dumnezeu (nu vreunui sfant sau vreunei alte persoane) sa il ajute sa ajunga teafar la sol. Preotul a zambit si l-a intrebat daca crede ca exista Dumnezeu, la care ateul a raspuns convins afirmativ. Preotul nu s-a putut abtine si i-a spus clar si raspicat sa aiba grija cand va pune piciorul pe pamant sa nu uite ce a zis. Ateul nostru si-a dat sema ca in fata mortii este posibil sa acceptam prea tarziu ca totusi exista Dumnezeu. I-a servit de invatatura lui si altora asemeni lui.
angel_forever
Postat pe 5 Iunie 2015 16:08


Ca bine le povestesti si tu... cu respect iti spun ! Povesti. De ce i-o fi spus doar preotul si nu pasagerul de pe locul 34, nu te-ai intrebat ? De multe ori preotii astia sunt luati ca oameni de legatura intre Dumnezeu si oamenii, muritorii de rand. Sau din afara randurilor. Se duc la ei ca sa le spuna ce pacate au facut... sa ceara prin ei iertarea domnului, sa te boteze, sa te insoare sau sa-ti spuna in fata gropii: "din tarana ai iesit, in tarana te intorci" ! Lucru complet neadevarat si toata lumea stia de unde a iesit... ! Ai auzit de puterea obisnuintei cred, nu ? Acum, intr-un avion plin de chinezi, de ex. nu o sa auzi pe nimeni rugandu-se lui Dumnezeu, poate doar daca nu se afla pe acolo cativa romani care se intorc de la lucru sau excursie. Si totusi, avionul se prabuseste in varianta rea sau nu, in varianta buna. Acuma, chiar crezi ca aceasta entitate caruia oamenii i zic Dumnezeu in diferite limbi si chip, chiar are vre-un amestec in caderea sau nu a avionului ? Dar lumea e obisnuita sa spuna sau sa se roage lui la necaz... pentru ca asa a auzit din copilarie. Si eu am auzit si eu mai spun asa cateodata, am marturisit deja asta, dar nu cred ca cu adevarat... cred ! Si de ce sa cred in Dumneszeu numai in fata mortii si nu si in fata vietii ? Unii chiar o fac. Un tata langa patul nevestei care tocmai naste, precis se roaga sa iasa copilul fara complicatii mai ales la nevasta. Sau se roaga sa semene cu el.... si nu cu vecinul de apartament. Iar in ce ai scris: "Si inca un lucru: din ce scrii pari a nu crede in nimeni si in nimic, sau cel mult accepti ca exista undeva o divinitate intr-un loc foarte indepartat" este adevarat. De fapt si ceilalti cred ca e foarte indepartata aceasta divinitate, numai in bancuri se plimba Dumnezeu cu Sf. Petru pe ulitele satului... ! Altfel, toti cred si spun ca e acolo undeva in ceruri, masura complet nedefinita... ! Mai ales ca cei din Australia vad cu totul si cu totul alt... cer ! Ba da, cred in ceva. In puterea, frumusetea, utilitatea si sfanta natura !!! Se spune ca Dumnezeu a facut lumea in sase zile (dupa cum am spus, on a saptea, de shabat, s-a dus sa se odihneasca...) si numai intr-o zi a facut pomii si alte plante. Ei bine, fiecare poate sa creada ce vrea, eu nu cred asta. Cu ochii mei am vazut cum iese pomul din samanta in curtea mea, cum creste incet, incet, in ani de zile si pana la urma mi-a dat si fructe: curmale... !!! Si legat de om, tot cred in natura lui. Pai studiaza si tu putin sistemul nervos sau creierul sau procesu de digestie, etc. si daca asa ceva crezi ca s-a facut din tarana, eu ma rad si devin credincios, catolic cred ca nevasta-mea asa a fost botezata fara s-o intrebe nimeni... !!! Si mai cred si in animale si perfectiunea lor, cu o singura exceptie: OMUL ! Care, cu toate calitatile lui tot reuseste sa distruga ce e in jur, din motive egoiste. Dar il inteleg, la om ma refer. Daca iei timpul de la marele "bum" cand s-a format universul cu pamant cu tot, ca find de 24 de ore, omul a aparut doar de 2 minute. Deci are inca mult sa evolueze... Cat i-a luat ariciului sa ajunga la perfectiunea rasei lui... ? Asta nu scrie in Biblie, stiu, dar pe undeva am citit ca, cam 150 milioane de ani.... Asta e un exemplu doar.

barboneli
Postat pe 5 Iunie 2015 17:14
De fapt nu numai evreii sunt încăpățânați și încrezuți, ca să aibă nevoie de ritualuri. Creștinii și mai ales ateii sunt la fel. De aceea a merge la mormântul părintelui Arsenie de cel puțin trei ori, pentru rezolvarea unei probleme, mi se pare o chestie de bun simț. Și accentul trebuie pus pe ”cel puțin”, nu pe ”trei ori”!
tudorel216
Postat pe 8 Iunie 2015 09:49
"Crestinii si mai ales ateii"...sunt la fel Cand primesc becul, spre a iesi din ratacire, iti dau un share! Pare-mi-se sau esti putin incoerent?!
Schmetterling
Postat pe 8 Iunie 2015 10:10
De la: Schmetterling, la data 2015-06-08 10:10:32"Crestinii si mai ales ateii"...sunt la fel Cand primesc becul, spre a iesi din ratacire, iti dau un share! Pare-mi-se sau esti putin incoerent?!


Scuze, credeam că ai să înțelegi ceea ce era subînțeles. Doar că subînțeles era numele predicativ ”încăpățânați”, nu subiectul, ca de obicei. Adică propoziția completă trebuia să sune ”creștinii și mai ales ateii sunt la fel de încăpățânați ca evreii”. Amu este mai puțin incoerent?
tudorel216
Postat pe 8 Iunie 2015 10:24
Na, si de ce nu a sunat asa de la inceput?!
Oricum, poti scrie cat de incoerent vrei, e drepul tau sa te exprimi cum si cat vrei!
Schmetterling
Postat pe 8 Iunie 2015 10:49
Draga Barbo, oamenii de stiinta au comparat compozitia pamantului si compozitia corpului uman si au constatat ca similitudinile sunt de 98%. Si nu se refera la cantitate ci pur si simplu la structura: fier in ambele, apa in ambele, zinc in ambele si toate celelalalte care se gasesc si in om si in tarana. S-a facut un calcul aproximativ cat ar costa in bani corpul uman (cat fier, cat cupru, cat magneziu, cat aluminiu, cate vitamine, cata apa etc.) si au ajuns la concluzia ca d.p.d.v. strict material valoarea este cat a 2 sticle de Coca Cola. Asa ca valoarea unui om nu este data de "haina" asta materiala, ci de calitatile pe care le are si de alegerile care le face. Iar natura exista pentru a ne folosi noua nu pentru a se folosi de noi. In mintea mea nu incape ca ceva inert poate avea vreo influenta asupra mea. Ca un mormant, de exemplu. Sau stelele si planetele din horoscoapele celor ce n-au altceva mai bun de facut. Dar indiferent cum ii spui tu Dumnezeu a existat dintotdeauna si va exista pentru totdeauna si va veni ziua cand Îl vom vedea fata in fata indiferent ca ne place sau nu, ca acceptam sau nu, ca credem sau nu. Vad ca esti oarecum familiarizat cu scrierile sfinte si ma intreb cum de nu s-a lipit nimic si de tine?
angel_forever
Postat pe 8 Iunie 2015 11:20
De la: tudorel216, la data 2015-06-08 09:49:49De fapt nu numai evreii sunt încăpățânați și încrezuți, ca să aibă nevoie de ritualuri. Creștinii și mai ales ateii sunt la fel. De aceea a merge la mormântul părintelui Arsenie de cel puțin trei ori, pentru rezolvarea unei probleme, mi se pare o chestie de bun simț. Și accentul trebuie pus pe ”cel puțin”, nu pe ”trei ori”!



Si eu daca-mi rezolv problemele altfel , sunt lipsita de bun simt ?
Nu cred ca mormantul ala imi rezolva mie problemele , nici trupul din el , devenit deja tarana.
Rotty
Postat pe 8 Iunie 2015 17:05
In sfarsit cineva cu capul pe umeri. Bravo Rotty
angel_forever
Postat pe 8 Iunie 2015 17:23
Zi buna Angel.
Rotty
Postat pe 8 Iunie 2015 17:36
De la: tudorel216, la data 2015-06-08 10:24:35
De la: Schmetterling, la data 2015-06-08 10:10:32"Crestinii si mai ales ateii"...sunt la fel Cand primesc becul, spre a iesi din ratacire, iti dau un share! Pare-mi-se sau esti putin incoerent?!


Scuze, credeam că ai să înțelegi ceea ce era subînțeles. Doar că subînțeles era numele predicativ ”încăpățânați”, nu subiectul, ca de obicei. Adică propoziția completă trebuia să sune ”creștinii și mai ales ateii sunt la fel de încăpățânați ca evreii”. Amu este mai puțin incoerent?


Amu e si mai incoerent... adica nu e de inteles ! Adica pentru mine... ! De ce "crestinii si mai ales ateii..." ? Ateii nu sunt nici crestini nici ortodoxi nici... ce mai, ei nu cred de loc in vre-o credinta monoteista, asa-i ? Ca de aia sunt atei. Si nu cred ca exista vre-o credinta legata de Dumnezeu in care sa nu fie incapatanata. Citeste ceva articole scrise de ortodoxi catre catolici, de ex. Fiecare sustin ca ei sunt cei mai credinciosi dintre credinciosi si ca restul sunt numai snapani... ! Eu, ca ateu, nu conteaza nationalitatea, stau si ma uit la ei si ma simt si mai mult ateu... daca se poate zice asa ceva. Adica unii pot sa creada mai mult in Dumnezeu decat ceilalti... ! Cum se poate asa ceva, cum masori acea credinta, prin cate cruci faci cand treci pe langa o biserica sau cand trece salvarea pe strada ? Sau cat de "tare" postesti de anumite sarbatori fara ca Dumnezeu sa-ti ceara asta ? Etc.
barboneli
Postat pe 8 Iunie 2015 18:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
adopti 1 De la: garbo214116 27 Mai 2012 15:13
RELATII INTERZISE......PROFESOR - ELEV 20 De la: nazirra 10 Mai 2010 23:05
UNDE SUNT BARBATII DIN ROMANIA ? 36 De la: VOIAJOR 24 Octombrie 2012 13:24
Pentru cei ramasi,CRACIUN FERICIT! 13 De la: VOIAJOR 6 Ianuarie 2013 09:13
Nunta ... superstitiile 13 De la: garbo065539 20 Iulie 2011 23:30
Setari Cookie-uri