Ce e de facut cand nicio dieta nu functioneaza ?

Buna tuturor, sunt un caz mai aparte caci am o greutate de care nu ot sa scap cu nicio dieta. Mi-am facut analize, nu e de la glande sau din alte parti, pur si simplu metabolismul meu e dat peste cap caci nu am avut grija de ce si cand am mancat...

Am 90 de kilograme si 1.60 inaltime. Conform calculatoarelor de calcul a obezitatii am un bmi cam mare...

Ce parere aveti de gastric sleeve. Am vazut ca sunt tot mai multe clinici la noi care fac interventii de genul asta si e la moda sa slabesti chirurgical. Imi e cam frica insa sa imi scot o parte din stomac...
elenaa_gabriela85
Postat pe 1 Decembrie 2014 12:30
O colega de servici, la 35 de ani avea 130 de kilograme, inaltime 1.65 m. Pe langa considerentele estetice, nicio dieta neavand rezultate la ea a decis sa faca operatia din cauza ca avea probleme cu colesterolul, ficatul si incepea sa aiba probleme si cu inima si prediabet...

In cazul asta operatiile sunt ok si nu trebuie sa te gandesti ca ramai fara o parte din stomac ci ca iti recapeti viata si o pastrezi intr-un mod mai sanatos...

operatiile nu se mai fac ca inainte ci laparoscopic, fara taieturi si incizii urate. Raman niste cicatrici de abia le vezi.

In 5 luni si reusise sa slabeasca 30 de kg, dar le-a pus la loc apoi intr-o luna dupa ce s-a lasat de ea. A incercat ceaiuri, diete disociate, diete de la nutritionist, dar nu a reusit sa slabeasca.

Sa scapi de teama poti sa te duci la intalniri ale diverselor clinici de la noi. Au loc saptamanal sau lunar nu stiu exact insa stiu ca asa si-a facut curaj. A fost pana la urma la un medic Copaescu parca-i spune si a scapat de toate, acum arata chiar bine fata de cum era si are si mai multa energie.
Alina_Andrei
Postat pe 1 Decembrie 2014 12:39
Nu trebuie sa te operezi ci trebuie sa faci investigatii asupra ficatului si pancreas .este imperios necesar si apoi cind nu mai exista alternativa sa recurgi la operatie .Esti sigura ca dietele pe care le-ai tinut au fost pentru tine? stii din care categorie face parte corpul tau ca sa dea randament o dieta?.
Anatolie_Cararus_1
Postat pe 1 Decembrie 2014 16:34
Cel mai sanatos ar fi sa mananci 5 zile mancaruri obisnuite, si 2 zile post, nu neaparat negru. Scaderea va veni in timp, dar fara pericolul reantoarcerii kilogramelor pierdute.
garbo_953
Postat pe 6 Decembrie 2014 06:26
Mi se pare o măsură prea drastica pt situatia ta. Intr-adevăr ai obezitate dar nu este atât de severa încât sa ajungi la operatie. Interventiile de acest gen se recomanda celor cu obezitate morbida, ca ultima solutie atunci cand greutatea le pune in pericol viata si in niciun caz pt ca e la moda. Depinde ce dieta ai tinut, cat si cum ai tinut-o pt ca e posibil sa fi ales regimuri dezechilibrate si deci nesanatoase cum e cazul dietelor disociate, Atkins sau Dukan, sau care sa nu se potrivească organismului si metabolismului tau.
Mai trebuie sa iei in calcul si cum va fi viata ta dupa gastric sleeve. Vei manca extrem de putin si chiar daca slabesti, din acele cantitati f mici de mâncare organismul nu isi va putea lua toate mineralele si vitaminele de care are nevoie zilnic deci pe termen lung se creează dezechilibre si carente serioase de nutrienti. Chiar daca ai lua suplimente, sunt de sinteza si nu iti asigura necesarul de proteine si vitamine continut de alimente.
Daca stii sigur ca nu e vorba de o dereglare hormonala, înseamnă ca nu mănânci corect - cantitativ si calitativ, ori din lipsa de cunostinte in domeniu ori pt ca ai perpetuat obiceiuri alimentare proaste pe care le poti schimba prin adoptarea unui nou stil de viata.
Iti recomand sa te informezi despre South Beach, este usor de tinut, sănătoasa si care, daca o respecti, iti va invata organismul sa metabolizeze corect glucidele si grasimile. Cel mai important in acest regim este ca vei manca bine, ce si cat trebuie, ca nu-ti va fi foame si ca slabirea este sigura si de durata.

deliana
Postat pe 6 Decembrie 2014 07:36
Din cite am inteles eu , chestia cu operatia nu e chiar lipsita de riscuri . Am auxit ca pot aparea complicatii dupa un timp .
Ceea ce iti recomand insa , cu efecte uimitoare , este un program de restartare a metabolismului , de 3 luni , in care ai voie sa maninci de 4 ori pe zi , si dupa care nu te mai ingrasi ! L-am incercat pe propria mea piele , dupa care am ramas insarcinata , si la 5 luni jumate , pusesem doar 1 kg si 200 de grame fata de greutatea initiala , in timp ce prietene de-ale mele se ingrasasera 8 kg doar in primul semestru !
L-au incercat si prieteni de-ai mei barbati si sint la fel de multumiti , dupa 1 an de cind l-au terminat deja .
Daca vrei detalii , da-mi o adresa de email sau un numar de telefon .
crinolina_34
Postat pe 6 Decembrie 2014 07:41
Nu exista operatie fara riscuri. O alimentatie echilibrata cu 1500 calori pe zi si sport. Este imposibil sa nu slabesti cand consumi mai multe calorii decat mananci. Regimurile drastice sunt nesanatoase, chiar periculoase.
Renunta total la zahar rafinat, paine alba.
Ea43
Postat pe 6 Decembrie 2014 08:10
Buna. Motivul pentru care nu poti sa slabesti ar putea fi intolerantele alimentare. Dacă încercați să pierdeți din greutate și suferiți de intoleranță alimentară, chiar și o dietă controlată caloric nu vă poate ajuta în modificarea greutății. Dacă veți continua consumul de alimente care provoacă inflamația din corpul dumneavoastră ( și ar putea fi un aliment "sănătos" ca anumite ingrediente din salate) nu faceți altceva decât să combinați problemele care ar putea conduce la boli cronice.
Sfatul meu ar fi sa incercati mai intai un astfel de test pentru a determina daca aveti intolerante alimentare. Este mult mai ok decat orice fel de dieta sau operatie.
garbo_395334
Postat pe 6 Decembrie 2014 10:43
De la: elenaa_gabriela85, la data 2014-12-01 12:30:38Buna tuturor, sunt un caz mai aparte caci am o greutate de care nu ot sa scap cu nicio dieta. Mi-am facut analize, nu e de la glande sau din alte parti, pur si simplu metabolismul meu e dat peste cap caci nu am avut grija de ce si cand am mancat...

Am 90 de kilograme si 1.60 inaltime. Conform calculatoarelor de calcul a obezitatii am un bmi cam mare...

Ce parere aveti de gastric sleeve. Am vazut ca sunt tot mai multe clinici la noi care fac interventii de genul asta si e la moda sa slabesti chirurgical. Imi e cam frica insa sa imi scot o parte din stomac...


Salut.

În primul rînd, am o nedumerire : ce înţelegi prin expresia "nicio dietă nu funcţionează" ? Adică vrei să spui că ai încercat ABSOLUT TOT şi tot nu slăbeşti ?
VasileDinNuc
Postat pe 6 Decembrie 2014 12:43
Cred ca atunci cand decizi sa faci o astfel de operatie trebuie sa te gandesti ca va trebui sa parcurgi intreaga ta viata (80-90 de ani) in acest fel. Trebuie sa stii ce presupune aceasta operatie asupra sanatatii tale pe termen lung si care ar putea sa fie inconvenientele atunci cand organismul nostru imbatraneste si incepe sa scartaie.
Apoi, daca traiesti la propriu din imagine (ca TEO si alte persoane publice) pentru care modul lor de a castiga bani presupune si o expunere publica.
Binenteles ca toate ne dorim sa fim sirene, dar poate este mai bine sa ne asumam imaginea noastra, sa facem binenteles eforturi sa ne simtim cat mai bine in pielea noastra si sa incerci totusi si alte metode pana la acea solutie (pana la urma portiile mai mici la masa, 1/2 din cat sunt acum de exemplu, eliminarea rontaitului intre mese, fara "tentatii" dulci in camara/ frigider si ultima masa la ora 18 CEL MAI TARZIU.Dupa aceasta ora, de cate ori vrei sa mananci ceva, bea un pahar de apa (nici un mar, nici o frunza de salata, nici un iaurt degresat, NIMIC...). A functionat la multe persoane. Indiferent de programul tau.
Miafarow
Postat pe 6 Decembrie 2014 15:30
In niciun caz, nu regurgeti la chirurgie... Domnul cu mila, nu stiu ce sfat sa va dau, caci si eu am o asemenea problema. Eu am insa hipotiroida. Beam ceai pt tiroida dar l-am intrerupt pe moment, sufar de bila si nu de mult am avut o criza si n-am mai putut bea, din cauza gretei. Nu-mi accepta orice alimente.Mai consultati alte persoane, dar nu va operati! Va doresc sanatate!
adana1996161
Postat pe 6 Decembrie 2014 18:24
AI NEVOIE DE FOARTE MULTA VOINTA.IN PRIMUL RAND NU MAI MANCA STAND LA MASA.DACA STAI IN PICIOARE NU TI PREA VINE SA TERMINI TOATA MANCAREA PE CARE O AI IN FRIGIDER SAU PE CARE AI PUS O PE MASA.APOI IN TIMP CE MANANCI MAI POTRIVESTE CATE CEVA ORI PRIN BUCATARIE ORI PRIN CASA. DACA SIMTI CA TI A PIERIT POFTA DE MANCARE E BINE. CAND ITI VINE DIN NOU FOAME SI ESTI ACASA PUNE UN POLONIC DE CIORBA MANANCA CU O FELIE DE PAINE NU MAI MULT.ESTE FOARTE IMPORTANT SA NU MANANCI MULT SI IN ACELASI TIMP SA NU RABZI.MANANCA ORI CE ORI DE CATE ORI TI E FOAME DAR PUTIN.POTI MANCA O BUCATA DE FRIPTURA ESTE MAI CONSISTENTA SI TI VINE FOAME MAI GREU.IN LOC DE APA BEA CEAI DE PLANTE INDULCIT CU PUTINA MIERE.DACA TE POTI TINE DE ASA CEVA VEI SLABI SIGUR SI OBISNUINDU TE SA MANANCI MEREU DAR PUTIN NU MAI AI MOTIV SA INCERCI TOT FELUL DE DIETE.
Maria_Ioneala_1
Postat pe 6 Decembrie 2014 20:24
doresc si eu reteta CRINOLI-NEI_34, adresa mea keszlerman@yahoo.com, multumesc anticipat.
garbo248978
Postat pe 6 Decembrie 2014 20:26
Doresc si eu reteta CRINOLI-NEI_34, adresa mea:cos_sor@yahoo.com.
Multumesc anticipat.
garbo084621
Postat pe 6 Decembrie 2014 22:44
De la: Miafarow, la data 2014-12-06 15:30:161. Trebuie sa stii ce presupune aceasta operatie asupra sanatatii tale pe termen lung.

2. Apoi, daca traiesti la propriu din imagine (ca TEO si alte persoane publice) pentru care modul lor de a castiga bani presupune si o expunere publica.

3. Binenteles ca toate ne dorim sa fim sirene, dar poate este mai bine sa ne asumam imaginea noastra, sa facem binenteles eforturi sa ne simtim cat mai bine in pielea noastra si sa incerci totusi si alte metode pana la acea solutie

4. (pana la urma portiile mai mici la masa, 1/2 din cat sunt acum de exemplu, eliminarea rontaitului intre mese, fara "tentatii" dulci in camara/ frigider si ultima masa la ora 18 CEL MAI TARZIU.

5. Dupa aceasta ora, de cate ori vrei sa mananci ceva, bea un pahar de apa (nici un mar, nici o frunza de salata, nici un iaurt degresat, NIMIC...).

6. A functionat la multe persoane. Indiferent de programul tau.


Bun post, excelent, dar tot doresc să mai punctez cîte ceva, pt că se pare că iniţiatoarea a dat bir cu fugiţii....

1. Întotdeauna o astfel de operaţie lasă urmări pe termen lung. Înainte de a merge la cuţit, trebuie cîntărite toate opţiunile, şi, să-mi fie cu iertare, nu pot înţelege pe unii oameni care mai degrabă aleg cuţitul chirurgului, decît să-şi pună barieră la gură. Ce este mai uşor de făcut ? Să alegi o operaţie, care oricum nu rezolvă baza problemei, în loc să alegi să îţi pui voinţa la lucru intensiv, şi să reduci cantitatea de mîncare consumată.... Dacă tu ca om nu eşti motivată pt ca să faci o astfel de schimbare, nimeni nu va putea s-o facă în locul tău (mă refer la iniţiatoare, nu la tine - miafarow - dar este valabil pt toţi, inclusiv pt mine).

2. Nici expunerea publică nu ar trebui să fie motivaţia, ci ideea să fii sănătoasă şi să te simţi bine cu tine însăţi. Nu contează ce zic ceilalţi, ci cum te simţi tu cu tine....

3. Nota 10 pt ce ai scris, cu o singură nelămurire sau dezacord : ştiu că majoritatea femeilor îşi doresc să fie sirene, dar nu se poate întotdeauna. Şi, să fim serioşi, cine a dat ideea de "sirene" ? Un standard absurd, făcut de nişte bărbaţi, cel mai probabil nişte moşnegi despre cum cred sau vor ei să fie şi să arate femeia perfectă. Refuz categoric acest standard, prin care tuturor femeilor li se cere să se înfometeze pt a fi sirene...sau dacă n-ai forme perfecte - scuzaţi-mi ignoranţa dacă nu le ştiu exact, dar pare-mi-se că sunt - 90-60-90, atunci înseamnă că eşti rebut ??? Mă leşi... ? Ofiţerii SS din ww2 au fost condamnaţi pt crime împotriva umanităţii pt că au înfometat milioane de oameni, dar cum se poate numi această modă absurdă care cere femeilor să fie sirene, să se înfometeze pt ca să atingă acest nivel, unele - destule, pt că nu se publică despre asta nimic, mor de slăbiciune, sacrificate pe altarul modei... cum spuneam, multe se înfometează, pt ca să fie plăcute, cu tot felul de diete, născocite de tot felul de indivizi dubioşi, care apar ca ciupercile după ploaie şi care fac profituri uriaşe şi probabil că se şi amuză pt că milioane îi urmează orbeşte... Nu spun acum că trebuie să se mănînce haotic - trebuie să avem grijă de corp, dar nu sunt de acord nici cu această înfometare deliberată...

4. Eliminarea ronţăitului oricărui aliment între mese, indiferent că este vorba de fructe, sau altceva, mese la ore regulate, ultima masă să fie cel tîrziu la ora 19, cu minim 2-3 ore înainte de culcare, pt ca stomacul să aibă timp să digere măncarea şi să se odihnească şi el în perioada de somn, între mese să fie o perioadă de minim 4 ore, de preferat 5, fără dulciuri sau cît mai puţine, un exemplu ar fi mierea - este naturală şi este absorbită integral în organism, nu prăjituri făcute în casă sau de cofetărie, fructe nu în exces, 2-3 per masă. Un alt lucru important, nu amesteca la aceeaşi masă legume crude, gen salată, cu fructe după masă, pt că asta generează furtuni în stomac. O ilustraţie despre asta ar fi cum ai pune benzină şi motorină în rezervorul maşinii în acelaşi timp. Nu merge, e ori una, ori alta. Şi nu în ultimul rînd, încercat de mine personal, este bine ca la masă să nu mănînci tot, pînă ce simţi că stomacul e full, ci să te opreşti cînd încă mai simţi ceva foame - astfel nu supraîncarci stomacul, nu-l împovărezi şi îi laşi libertatea să facă digestia liniştit. Cu cît nu abuzezi de stomac, cu atît te vei simţi mai bine.

5. Eu n-aş recomanda nici apa, cel puţin nu imediat după masă, pt că diluează sucurile gastrice care fac digestia. De asemenea, apa poate genera o senzaţie de foame, după un timp. Apa este bună de a fi băută cu cel puţin 2 ore, chiar 3, după masă.

6. Adevărat, dar depinde de cît de motivat este fiecare şi de voinţa fiecăruia.

Şi aş mai puncta un lucru general valabil, pt oricine : evitaţi să consumaţi alimente grele, grăsimi şi tot felul de feluri de mîncare care distrug organismul în timp. Ca orice maşinărie, şi stomacul se deteriorează, la fel şi ficatul şi alte organe, uneori iremediabil, datorită alimentaţiei. De ce şi-ar face cineva rău singur ?
VasileDinNuc
Postat pe 6 Decembrie 2014 23:41
VasileDinNuc, ceea ce voi scrie mai jos nu are scopul sa-ti contrazica parerile. Stii definitia democratiei " Voi lupta pana la ultima picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine".
Este doar o completare la ceea ce am scris mai sus si despre care sunt total constienta ca nu foloseste la nimeni.. "Postul" de mai sus este verificat. Nu slabesti 3 kg pe saptamana, poti da jos maxim 500gr / saptamana si functioneaza pe termen lung. Cand ai ajuns la greutatea dorita poti sa ai zile in care sa calci regulile. "Sirene" era o figura de stil. Si nu am auzit ca sirenele ar fi fost anorexice, ersu suple si frumosae, nu! (exista un banc foarte simpatic cu sirenele si balenele!). Dar sigur fiecare femeie isi doreste sa fie frumosa, iar un corp suplu este inclus in " meniul " de frumusete al zilelor noastre. Daca nu ne-am dori atat de tare asta nu ar fi aceasta isterie a dietelor, operatiilor, pastilelor etc. Si mai cred ca cele mai multe dintre noi vrem asta nu numai pentru ce zic sau gandesc oamenii despre noi. Pur si simplu ne place sa ne stea bine hainele pe noi (inclusiv costumul de baie), sa ne placem cand ne privim in oglinda. Si cred ca pentru majoritatea femeilor conteaza mult si parerile celor din jur (sot, iubit, colegi).
Iar atunci cand decizi sa faci o meserie cu expunere publica cred ca iti asumi niste conditii (riscuri!!).Sa nu uitam de "vedetele " care si-au facut "n" operatii, desi erau ingrozite de chinurile prin care stiau ca vor trece!! Dar fiecare are dreptul sa hotarasca pentru propria viata, cat de importanta este cariera pentru el, si nu pot sa critic ceva ce nu traiesc si nu inteleg. Fiecare platim pretul (pentru orice in viata pana la urma). Doar nu sunt toti nebuni, nu?
Sugestia mea de alimentatie nu este un "post" .Dietele cu "nu manaca dulciuri, paine, cartofi prajiti, grasimi....deloc, nu amesteca nu stiu ce cu nu stiu ce, NU...NU... dupa cum vezi nu functioneaza decat la un numar foarte mic de persoane si/ sau pe termen scurt. Iar mie, ca de fapt tuturor oamenilor cred, nu imi place sa mi se impuna lucruri. Crezi ca bunicii nostri nu beau apa 2 ore dupa masa? (am o parere buna despre putine lucruri pe care omul le inghite, dar sigur pe primul loc este apa. Iar cele despre care am o parere proasta imi plac foarte mult: saorma, ciocolata, sarmalele, prajiturile..si de casa si de la cofetarie). Dar ei nici nu rontaiau toata ziua diverse lucruri si nici nu cred ca mancau seara pe la 11 fursecuri si mai stiu eu ce (de bunici ziceam). Si mai mancau si "bio" Omul, daca este sanatos, poate sa manance cam tot ce pofteste. A manca lucrurile care-ti plac te fac mai optimist si asta nu este putin lucru! Pur si simplu ideea este "mai putina mancare si nu de cand te trezesti si pana adormi". Cate putin din toate, fara restrictii drastice si reguli care pana la urma nu sunt verificate in nici un fel. Doar nu vrem sa murim sanatosi, nu?
Miafarow
Postat pe 7 Decembrie 2014 01:46
Buna . As dori si eu informatii despre aceasta restartare a organismului. Poti sa imi scrii pe alexdiana2009@yahoo.com
garbo039282
Postat pe 7 Decembrie 2014 04:35
ma intreb de ce faceti publice adresele de mail ? un mesaj privat nu era mai ok ? doar zic nu dau cu paru' !
Celtic_Frost
Postat pe 7 Decembrie 2014 07:29
De la: Miafarow, la data 2014-12-07 01:46:161. Ceea ce voi scrie mai jos nu are scopul sa-ti contrazica parerile. Stii definitia democratiei " Voi lupta pana la ultima picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine".

2. Este doar o completare la ceea ce am scris mai sus si despre care sunt total constienta ca nu foloseste la nimeni..

3. "Postul" de mai sus este verificat. Nu slabesti 3 kg pe saptamana, poti da jos maxim 500gr / saptamana si functioneaza pe termen lung. Cand ai ajuns la greutatea dorita poti sa ai zile in care sa calci regulile.

4. Daca nu ne-am dori atat de tare asta nu ar fi aceasta isterie a dietelor, operatiilor, pastilelor etc. Pur si simplu ne place sa ne stea bine hainele pe noi (inclusiv costumul de baie), sa ne placem cand ne privim in oglinda. Si cred ca pentru majoritatea femeilor conteaza mult si parerile celor din jur (sot, iubit, colegi).

5. Iar atunci cand decizi sa faci o meserie cu expunere publica cred ca iti asumi niste conditii (riscuri!!).Sa nu uitam de "vedetele " care si-au facut "n" operatii, desi erau ingrozite de chinurile prin care stiau ca vor trece!!

6. Sugestia mea de alimentatie nu este un "post" .Dietele cu "nu manaca dulciuri, paine, cartofi prajiti, grasimi... Crezi ca bunicii nostri nu beau apa 2 ore dupa masa?

7. Iar cele despre care am o parere proasta imi plac foarte mult: saorma, ciocolata, sarmalele, prajiturile..si de casa si de la cofetarie).

8. Omul, daca este sanatos, poate sa manance cam tot ce pofteste. A manca lucrurile care-ti plac te fac mai optimist si asta nu este putin lucru!

9. Cate putin din toate, fara restrictii drastice si reguli care pana la urma nu sunt verificate in nici un fel.

10. Doar nu vrem sa murim sanatosi, nu?


Miafarow, sper că nu te-ai simţit atacată prin ceea ce am scris în postul meu anterior....

1. Corect.
2. Poate cineva va citi cîndva aceste rînduri şi îi vor fi folositoare...
3. De asemenea, este verificat şi ce am scris eu, de către mine, în cazul meu. Dar depinde foarte mult şi de organism. Eu n-am nicio problemă, de exemplu, dacă sar 1 sau 2 mese pe zi, chiar dacă lucrez. Dar nu toţi sunt ca mine, depinde de fiecare organism.
4. Ai punctat bine aici, este într-adevăr o isterie, a dietelor, pastilelor, etc. Să luăm de exemplu dieta Dukan, despre care am auzit prima dată în primăvara acestui an, şi după săpături, nu mi-a venit să cred ce citeam pe internet...cum poate cineva să mănînce doar alimentaţie carnată... ? Sau pastilele, nu cred să existe vreo pastilă fără efecte adverse : s-au făcut cercetări şi s-a descoperit că substanţa x acţionează eficace în problema y, dar despre efectele adverse, nu spune nimeni nimic, fie pt că nu au fost pe deplin studiate, fie se ştie ce efecte adverse au, dar nu se vrea a se spune, pt că apoi nimeni n-ar mai cumpăra. Şi dacă spui că nu este aşa, uite un exemplu : anticoncepţionalele. Nu pot fi luate oricînd, oriunde, de către oricine, ci, sub recomandarea medicului, din cîte ştiu. Şi nu pot fi luate permanent, ci numai o anumită perioadă dintr-o lună, vreo 2 săptămîni pare-mi-se, pt că altfel dereglează destul de rău echilibrul hormonal al organismului. Este foarte bine să te simţi bine în pielea ta (vorbesc la general acum, nu mă refer exyclusiv la tine). Dar cred că este greşit să ţii cont de părerile celor din jur şi să te lupţi din răsputeri să fii pe placul lor. Nu vei reuşi niciodată să mulţumeşti pe toată lumea, oricît ai vrea asta !

5. Da. O mare nenorocire : silicoanele. Multe femei au avut probleme cu ele, pt că organismul lor le-a respins. Eu personal nu-s de acord cu ele. Prefer o femeie naturală.
6. Nici n-am zis că este un "post" . Bunicii noştri nu ţineau cont de asta, pt că nu ştiau.... Dar dacă ştii ceva, de ce ai alege să faci aşa, cînd ştii că afectează organismul ? Cît despre dietele cu nu mînca a, b, c, depinde de organism, dar per general, este bine pe termen lung a se evita grăsimile.

Uite un exemplu : teoretic (pt că nu ştiu cîţi respecta asta cu adevărat) suntem în perioada de post acum, da ? Ia să vezi, imediat ce trece postul şi oamenii au din nou liber la mîncare, ce se întîmplă ? Mănînca precum ar trebui să recupereze ceva, şi, ajung la spital. În fiecare an, dar absolut în fiecare an în decembrie, este această situaţie. De ce ??? De ce această nebunie ??? Doar pt poftă sau pt plăcerea de a mînca ?

7. E alegerea ta ce faci. Ai o părere proastă despre ele, dar totuşi le consumi....
8. Da, poate, dar pe termen scurt sau lung - vezi primul post al iniţiatoarei topicului acestuia - apar efectele negative în organism. Şi atunci, de ce aş mînca ceva care ştiu că este dăunător organismului, pe viitor ? Doar pt plăcerea de a mînca ?

9. Multe aspecte pe care le-am scris aici, sunt verificate de mine personal. Nu le numesc reguli, ci idei de viaţă. Regulile sunt fixe, pe cînd astea sunt flexibile. Dacă vrei (la modul general vorbind) să mănînci ceva, mănînci, dacă nu, nu. Depinde de fiecare.
10. Din nou spun : depinde de fiecare. Poate tu şi alţii vreţi să muriţi bolnavi şi înainte de vreme. Eu însă, vreau să ajung la 150 - 200 ani.
VasileDinNuc
Postat pe 7 Decembrie 2014 13:30
Nu m-am simtit atacata, pentru ca nu am fost atacata! Doar schimbam pareri si concluzii din experienta personala, cred.
11. Iti doresc sa fie frumosi si sanatosi!! (anii zic, cei 150-200).
Miafarow
Postat pe 7 Decembrie 2014 14:44
De la: crinolina_34, la data 2014-12-06 07:41:38Din cite am inteles eu , chestia cu operatia nu e chiar lipsita de riscuri . Am auxit ca pot aparea complicatii dupa un timp .
Ceea ce iti recomand insa , cu efecte uimitoare , este un program de restartare a metabolismului , de 3 luni , in care ai voie sa maninci de 4 ori pe zi , si dupa care nu te mai ingrasi ! L-am incercat pe propria mea piele , dupa care am ramas insarcinata , si la 5 luni jumate , pusesem doar 1 kg si 200 de grame fata de greutatea initiala , in timp ce prietene de-ale mele se ingrasasera 8 kg doar in primul semestru !
L-au incercat si prieteni de-ai mei barbati si sint la fel de multumiti , dupa 1 an de cind l-au terminat deja .
Daca vrei detalii , da-mi o adresa de email sau un numar de telefon .
garbo050684
Postat pe 7 Decembrie 2014 14:48
De la: crinolina_34, la data 2014-12-06 07:41:38Din cite am inteles eu , chestia cu operatia nu e chiar lipsita de riscuri . Am auxit ca pot aparea complicatii dupa un timp .
Ceea ce iti recomand insa , cu efecte uimitoare , este un program de restartare a metabolismului , de 3 luni , in care ai voie sa maninci de 4 ori pe zi , si dupa care nu te mai ingrasi ! L-am incercat pe propria mea piele , dupa care am ramas insarcinata , si la 5 luni jumate , pusesem doar 1 kg si 200 de grame fata de greutatea initiala , in timp ce prietene de-ale mele se ingrasasera 8 kg doar in primul semestru !
L-au incercat si prieteni de-ai mei barbati si sint la fel de multumiti , dupa 1 an de cind l-au terminat deja .
Daca vrei detalii , da-mi o adresa de email sau un numar de telefon .
garbo050684
Postat pe 7 Decembrie 2014 14:48
astept si eu programul de restaurare a metabolismului pe adresa de mail udangiumadalina@yahoo.com
garbo050684
Postat pe 7 Decembrie 2014 14:59
De la: Miafarow, la data 2014-12-07 14:44:56Nu m-am simtit atacata, pentru ca nu am fost atacata! Doar schimbam pareri si concluzii din experienta personala, cred.
11. Iti doresc sa fie frumosi si sanatosi!! (anii zic, cei 150-200).


Bine. Mulţumesc, asemenea şi ţie !
VasileDinNuc
Postat pe 7 Decembrie 2014 15:21
Vasile, ti-am gasit nucul! http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/175951/casa-cu-lumini-colorate (in curtea casei cu lumini colorate. Superba cada, frumos nuc!)
Miafarow
Postat pe 7 Decembrie 2014 15:44
Erata: nu "cada", voiam sa scriu casa.
Miafarow
Postat pe 7 Decembrie 2014 20:33
Nu numai ca parerile sunt impartite, dar cred ca si situatiile sunt diferite si trebuie judecate diferit si sub supravegherea unui specialist. Nu mai stiu daca am mai scrie pe aici, dar am in famiie cazul cuiva operat de gastric sleeve. Si la care, da, dietele nu aveau nici unefect. Si nu a fost vorba de lipsa de vointa! Pentru ca eu cred ca iti trebuie vointa sa tii un dieta stricta siprivativa de nenumarate alimente timp de 1 un an si jumatate (plus sport regulat) si sa slabesti doar 20 de kilograme si la primul semn de reintroducere in alimentatie a unui singur aliment (orezul !!!) sa incepi si iei in greutate din nou... Asta inseamna dietele nu functioneaza, iar regimul acela nu il poti tine toata viata, oricata vointa ai avea pentru ca iti deteriorezi organismul prin pivarea totala de anumite alimente.
Si al fel de adevarat este ca dupa gastrci sleeve vei avea un alt regim toata viata, dar nu un regim privativ. Sora-mea poate manca orice doreste dar in cantitati mici. Si nu pentru ca se abtine, ci pentru ca nu simte nevoia de mai mult. Ceea ce este cu totul si cu totul altceva.
Si ca sa revin la povestea initiala, sora-mea a ajuns la clinica doctorului Copaescu dupa ani de zile de diete fara rezultate notabile, cand avea deja obezitate de gradul 2 (am mai zis, cred pe undeva pe aici, pe site-ul clinicii exista un calculator online de BMI, care poate oferi oricui o perspectiva asupra greutatii proprii) si un pre diabet, nemaivorbind de problemele cu inima si colesterolul inevitabile. Iar in clipa in care est deiagnosticat cu prediabet, crede-ti-ma ca nu mai esti in situatia sa mai stai inca nu stiu cate luni sa mai tii nu stiu ce dieta, sau sa mai incerci nu stiu ce ceai, pentru ca oricum diabetul insusi presupune un anumit regim, care nu totdeaunda "se pupa" cu cel de slabire.
Pe scurt, la un an de la gastric sleeve, pe care a facut-o al doctorul Bogdan Smeu (i-a fost inlaturata o parte din stomac in care se aflau centrii foamei, operatia a fost facuta laparoscopicsi singurul disconfort a fost sub forma unei febre musculare usoare la nivelul abdomenului) a ajuns la 48 de kg de la 90 (la o inaltime de 1,55) si analizele erau deja la normale de la 6 luni de la operatie. Iar acum, la 2 ani, se mentine fara eforturi extraordinare, pentru ca a adoptat o dieta care i-a dovedit mod de viata pentru ca nu ii interzice nimic, doar cantitatile sunt limitate...
Deci, sunt cazuri si cazuri....
ioana_v09
Postat pe 8 Decembrie 2014 11:47
Buna ziua,
A
garbo182595
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:38
As vrea si eu programul de restartare a metabolismului, va rog !
Adresa mea de e-mail este condilarodica@yahoo.com
garbo182595
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:42
Te rog mult vreau si eu programul de restartare a metabolismului...am mare nevoie..
adresa mea de mail este gabi.nelu5962@yahoo.ro
Multum
Ilea_Gabriela_1
Postat pe 8 Decembrie 2014 17:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Apa Minerala !!! 3 De la: Fata_Morgana 17 Aprilie 2012 01:09
Dieta+calculul greutatii 47 De la: Isa_Bella93 9 Iunie 2015 21:50
Sa slabim impreuna! 276 De la: garbo_388410 5 Noiembrie 2013 13:03
Dieta cu pepene rosu 37 De la: barboneli 21 Decembrie 2016 09:17
KG. IN PLUS? 1 De la: bellamy 5 Ianuarie 2011 19:37
Setari Cookie-uri