Vreau sa ma mut cu ea

De la: quasaria, la data 2014-07-27 14:05:39viva, nu tb sa aiba totul o explicatie, cred ca ti-am mai zis :-)))))
Daca pui degetul pe harta si vrei sa traiesti acolo - si vrei suficient de mult - aia e...



iar tu sti ca la mine totul trebuie sa aiba o explicatie.
Nimic nu shimbi in viata fara motiv.
vivacedonna
Postat pe 27 Iulie 2014 16:55
Nivelul, niciodata nu ramane( este) acelasi, totul se deosebeste, diferentiaza, multiplica sau simplifica in timp si spatiu, nu-ti dau dreptate chiar daca te chema Einstein, bine?

974, te-ai gandit "experimental" ca poate nu au parinti? Poate ca au si sunt atat de lipsiti de imaginatie in zilele astea incat sa li se para ca copiii "vb. japoneza"?Te-ai gandit ca poate orizontul gandirii lor nu se limiteaza doar la a castiga bani ci si de a se regasi pe ei insisi ca oameni in locuri total diferite de locurile natale? Sau poate ca acesti "copii" au trait intr-o saracie lucie si nu si-au insusit dreptul la viata pe meritul ce li se cuvenea hranindu-se doar cu "gogosi infuriate" si acum , cu riscul
de-a face foamea printre straini sa reuseasca (printr-o indrumare) sa-si cladeasca un viitor?
Dragilor, eu va urez: vant la pupa si minte bogata la prova....chiar daca n-o sa traiti bine (la inceput)! Pasu' si compasu' sa va fie pe masura!

pitiTa_
Postat pe 27 Iulie 2014 17:02
..donna, mai schimba si tu "placa"! Ramai cam des blocata pe aceasi "melodie"! =))
pitiTa_
Postat pe 27 Iulie 2014 17:09
Daca tie frica de acest pas , nu te mai gindi la el , dar tu nu vrei sa incerci si alte orizonturi, gindestete ca ....ce ar fi sa plecati in europa fara nici o baza doar bani la voi pt drum , munca si neajunsurile var uni sau desparti , daca ramaneti in tecuci cu frica asta , peste 10 ani tot asa vei gindi , si ce rost are sa mai stringi bani , pt ce ?
johnson_35
Postat pe 27 Iulie 2014 18:19
", ....ii bucatar, John" nu zugrav!
da, poate se policalifica, cine stie?! :D
pitiTa_
Postat pe 27 Iulie 2014 21:32
nimeni nu va veni sa va spuna ''uite un loc de munca '' pana nu incerci.... oare cei care au plecat in afara tarii, aveau certitudinea unui loc de munca?
lllorena
Postat pe 28 Iulie 2014 06:03
"certitudinea" unui loc de munca e o reminescenta comunista: NU mai exista asemenea certitudine nicaieri. Poti sa il ai azi, sa nu il ai maine si invers, indiferent ce specializare ai si in ce parte a lumii te afli.
quasaria
Postat pe 28 Iulie 2014 09:02
De la: quasaria, la data 2014-07-28 09:02:48"certitudinea" unui loc de munca e o reminescenta comunista: NU mai exista asemenea certitudine nicaieri. Poti sa il ai azi, sa nu il ai maine si invers, indiferent ce specializare ai si in ce parte a lumii te afli.



vivacedonna
Postat pe 28 Iulie 2014 12:45
cred ca ar fi bine sa va gasiti un serviciu in Brasov inainte sa plecati din orasul vostru. am fost anul trecut in toamna in Brasov si mi s-au parut preturile ceva mai ridicate decat in Iasi (ma refer la chestiile banale) si ma gandesc ca banutii stransi de voi cu atata efort s-ar putea sa se duca repede-repede, mai ales daca nu aveti un venit sigur acolo. mai stiu cazul cuiva care s-a casatorit si s-a mutat in acelasi oras cu sotul, fara a-si cauta inainte un servici si le-a fost foarte greu sa traiasca dintr-un singur salariu. nu vreau sa va descurajez in intentiile voastre, dar pregatiti-va bine inainte. mult succes!
garbo_3567
Postat pe 28 Iulie 2014 21:50
"servici"...de cafea, pahare sau farfurii?

serviciu' job, loc de munca, ...;))


Pt. cine stie :) "m-am ridicat"!
am!....schimbare de situatie, reorientare, reusita! cum ce urmeaza? Urmeaza sa pun in practica ce "ma duce"mintea!
pitiTa_
Postat pe 28 Iulie 2014 22:44
ai ramas tu in urma cu "reminiscenta"

Inca mai persista in mintile bolnave ale "hoiturilor trandave" in romanica, habar n-ai tu!
Sunt (mai degraba) niste "bunei" pastrati bine la tinerete care dau exemplu' pozitiv "nepoatelor" cum/cat de bine au "facut" fara sa faca nimic...... doar au luat de la altii!
Ce stii tu mai quasaria?! ai trecut si tu pe langa "ei"(ca lebada pe apa) dar n-a avut timp sa te traga de urechi, ca erai "pe val" :)
pitiTa_
Postat pe 28 Iulie 2014 22:54
mda, mindria de a fi facut fix aceeasi activitate (de rutina si repetitiva) timp de 40 de ani. What a life! Si cita dorinta de evolutie!
Niciodata n-am inteles cum dreak de poate fi privita asta drept o calitate....
quasaria
Postat pe 29 Iulie 2014 00:32
:)P..pai, nu trebuie sa existe si "judecatori statuti?"in toate fostele"com", exista....astea mai pana in suta de ani....celelalte, si-au schimbat mentalitatea si generatiile!

Eu, am schimbat 9 joburi pana acum si, ieri(la interviu) domana cu functie si in functiune(la vreo 36 de ani ai ei ;))) "a belit" mari, cum, de ce nu te-ai INTEGRAT? pai,nu eram in "huee"(zic EU)...da' hai sa incercam.....parca eram un personaj dintr-un horror si am venit sa incep/termin cu ei! =))....no! am inchis telefonu'..!;))
N-am dat explicatii "pe incertitudinea ei" dar cand a vazut intentilie de bine prin"mimica" resemnarii, a chemat"catelu'":D sa ma conduca spre noul loc de munca.... si, am facut cunostinta, pai cum!;))

Da,a primit sarcini trasate de la domana ca apoi sa dea raportu'....zic: ei hai, fie, fiindca ne-am cunoscut si am vazut, CRED!....cred, ca merita sa "ma incercati" si voi. Si iote asa m-am pricopsit cu un nou job TAre....! AL-10-Lea_T!


Faza zilei, "radeam" ca proasta cand am ajuns acasa gandindu-ma:
Incotro vremurile, tinerii, mintea OMULUi(in gneral)?!

Hai sa ne fie de bine si sa avem spor!
Va -cesc, :D ....a rasarit SOARELE iar! :D



"Ionele", ce-ai facut maica cu jobu'?
NEATA!
pitiTa_
Postat pe 29 Iulie 2014 08:24
piti, n-am inteles absolut nimic....
quasaria
Postat pe 29 Iulie 2014 09:24
=)) nu-i nimc de inteles:D
,,, cred ca de "la pescuit" ti se trage! cand nu-i rama, nu trage la carligu' gol. asa si cu limba scrisa de data asta! Mai stai si tu ca femeia sub umbrela, vara asta...;))
Nici mie nu-mi place dar, asta e!


quasaria, imagineaza-ti doua "figuri taioase" la o negociere, unde "una" intreaba si cealalta raspunde dar niciodata nu se multumeste cu raspunsul primit si nici nu-l respinge da' are nevoie de translator,....cam "genul tau", asa ;))))))

pitiTa_
Postat pe 29 Iulie 2014 19:22
piti, nu e nevoie sa mi le imaginez, ca le vad cam de doua ori pe zi. Si nu-s numai doua mutre. Pardon, figuri.
Problema e ca daca intr-o negociere nu iti expui clar - CLAR - pct de vedere esti pretty fcked up. Lasind la o parte reticentele mele pur personale fata de exprimarea ambigua in general.
quasaria
Postat pe 31 Iulie 2014 11:18
S.a sfirsit vremea ursului la miere,
Incepe la copca
vivacedonna
Postat pe 31 Iulie 2014 11:31
De la: quasaria, la data 2014-07-31 11:18:59piti, nu e nevoie sa mi le imaginez, ca le vad cam de doua ori pe zi. Si nu-s numai doua mutre. Pardon, figuri.
Problema e ca daca intr-o negociere nu iti expui clar - CLAR - pct de vedere esti pretty fcked up. Lasind la o parte reticentele mele pur personale fata de exprimarea ambigua in general.




Tocmai aici a fost problema, m-am exprimat cat se poate de CLAR cu detaliile amanuntite cerute, nu puteam sa exprim altceva decat pct. de vedere profesional(intr-un loc total nou/necunoscut) si cand s-a ajuns la cele personale: varsta , vechime, studii, abilitati, se blocata in perete. "Catelu' "binenteles ca a dublat vederea si schimbau priviri de parca eu nu eram acolo si nu vedeam sau or fi crezut ca nu inteleg "limbajul" ;))

In fine, erau depasite dupa parerea mea, si stii de ce-ti spun asta? fiindca, atunci cand ai "muscat" deja din bucatica ta, cladita cu truda si experienta proprie, ti-au fost colaboratori si te-ai descurcat in orice situatie cu brio, toti iti cunosc capacitatea, din toate pct. de vedere si cand nu ai tinichele dupa "coada", te mentii in stare psihica FUNCTIONALA, mai arati si a om cerebral moral si fizic, se simt depasiti si intervine frica de-a-ti oferi o sansa sa faci parte din echipa lor. ...de aici, descurcate cum poti!

Asta vreau sa inteleaga tanarul sau tinerii care cer sfaturi, pareri pe aici: "bate fierul cat e cald" caci in viata te calca multi in picioare si daca nu-ti faci rost la tinerete cautand ceea ce-ti doresti pe parcurs
la batranete, este prea tarziu si poti avea mama experientei, toti o considera perimata, iti ia si painea de la gura ce-o mai ai, intervin si bolile si cateii sunt fericiti ca ai intrat in randul lor! :(
Cine si cui ar trebui sa-i fie mila? si de ce? Mila rezolva ceva?
NU! "Toti" te judeca si dau cu pietre(spunand ca ti-a trecut timpul si ti-a venit vremea) dar nu stiu si nu inteleg ca cei ce vin dupa oamenii ajunsi in astfel de situatii sunt FABRICATIi pure de sistemul in care traiesti, locuesti, te desfasori ca om, si mai tarziu le vine randul, lor si copiilor lor. Daca cetateanul de rand nu-si aduce contributia prin plata in locul respectiv, nu ajuta sistemul economic sa functioneze, cel social, are grija sa fii un exemplu negativ in viata reala si daca ti se "inchide calculatorul la purtator" si mergi matahanind pe strada mai si scuipa sau iti dau cu piciorul alungandu-te pana si de la tomberon, ca si alea trebuiesc ridicate sa le scormoneasca alti amarati din locul unde vor fi duse sau sa dovedeasca" ei" FOTO ca cei ce platesc gunoiul li se respecta dreptul de-a fi ridicat la timp. si-ti trimite ziarul acasa promotional ca sa studiezi si sa zambesti fr. la el cu stima si respect ca atunci cand vin alegerile sa-i votezi ca infiinteaza o noua asociatie care-ti trimite gunoierul la usa si ti-l ridica la un pret "PUTIN" mai ridicat, dar nu te mai obosesti tu facand miscare, numai sa faci gunoi si sa ai ce da pe usa!


Zi cu spor....ca mie mi-e foame!
pitiTa_
Postat pe 31 Iulie 2014 12:18
piti... cf avatarului meu, eu sint un alien (legal alien) si asa am fost cam de cind eram bebelus. Am fost un bebelus cu pasaport. Si vize. Si sincer vorbind nu m-am integrat 100% in nici unul dintre sistemele in care am functionat - incluzindu-l pe asta. De ce? Pentru ca nu vreau. Pentru ca prefer sa pastrez ce am luat bun de peste tot si sa nu accept toate kkturile fara sa triez, in numele "integrarii".
Si da, cind esti diferit oamenii se sperie. In primul rind, se sperie ca ii judeci. E vorba de vulnerabilitatile lor, nu ale tale. Ei ar trebui sa iasa din zona lor de confort, si doare. Nu conteaza ca ai dreptate, n-ai dreptate - dreptatea e o chestiune relativa. Asa cum istoria e scrisa de supravietuitori, si dreptatea e indicata de cel care are leverage in acel moment. Probabil daca n-as fi avut suficiente masti n-as fi supravietuit - si vorbim exact de supravietuire aici. Exact ce ai spus - povestea cu tomberoanele. La ce iti foloseste sa fii tu? De ce nu le vinzi ce cumpara? Incerci sa educi? Well, good luck.
Dp meu de vedere, nu imi pasa deloc, deloc inseamna zero absolut, de 99% dintre vietuitoarele din jurul meu si nu dau doi bani pe parerea lor. Crezi ca are sens sa le spun asta? Daca pot sa intind suficienti muschi cit sa schitez un zimbet si sa fie toata lumea fericita? Stii ce vad daca se uita in ochii mei? Globul ocular. Nimic mai mult.
Tu stii foarte bine cine esti, ce standarde si criterii ai, dar de ce ti-ar trebui validarea altcuiva - sau ce iti pasa?!
quasaria
Postat pe 31 Iulie 2014 13:20
Pai despre asta ziceam si eu (in parte)
Integrarea ori ii superficiala ori ii reala de foarte scurta durata in intreaga lume, si, la ce bun osteneala? La "noi" insa, mentalitatea "din vechi", aia(cica) nu-i perimata, trebuie sa stea in picioare sau fix "intre"...picioarele tale. Nu poti dansa desculti in "ploae" cand calci pe "cui"-i vine randul sa-si puna masca si sa ranjeasca ca la fotograf sa dea si din cap in semn de accept! Nu sunt genul ala. Structura "Pol> Com" ne-a educat in masura in care sa fim oameni cu sufletul si trupul atunci cand lucram cu oameni, sa-i respectam, sa-i ajutam si chiar inlocuim atunci cand li se rupe inima in doua pt. boala copilului lui, sa facem de asa natura sa impartim painea ce-o castigam daca vedeam ca-i mai flamada ca mine si barbatul bea toti banii si eu munceam cot la cot pt. a creste PM. si "vanatorii sa nu iasa la impuscat." Eram familii adevarate care ne sustineam reciproc cu rezultate vizibile, nu puteam si nu aveam de ce sa jucam teatru sau sa ne punem masti. Cand un sistem se schimba, apar cei cu masti si duc spre naruire suflete umane cu orice risc. Ce se vinde, nu-i ceea ce cumpar eu si ceea ce "vand" eu, nu mai este cautat dar am ramas cu moralul la fel de bine pozitionat in trupul meu si nu vreu sa ma dispersez pt. un "rol cu masca". Chiar daca eram mai tanara tot nu puteam, ne nastem cu anumite (n-am cuvantul potrivit) dar stiu ca VOI intelegeti, nu te lasa sufletul , quasaria! Cum ii sa primesti o inima noua de mic copil, sa cresti, dezvolti, cultivi, muncesti, imbatranesti la vedere si apoi sa iti pui masca pt. o lupta cu supravietuirea? Merita? NU SI N ...De NU repet oricand. Acept sa-i dau inimii cat oi mai putea pt. a bate in liniste si o las sa se linisteasca pt. totdeauna, nu ma mai lupt sa obtin o alta mai tanara si mai puternica pt. a lua zbuciumul vietii de la capat si a-mi consuma tihnita bunataturile averii agonisite. Asta fac cei cu masca, EU, nu!Dar un lucru de evidentiat: chiar daca vor primi o inima noua mintea si trupul tot inutil va fi, pt. ca ei nu stiu altfel. Sorry! :D Imi place alienul! si ...pe .prietena mea de suflet...am una, ramane doar pt. mine. :)
pitiTa_
Postat pe 31 Iulie 2014 15:07
Cea mai buna solutie este sa va casatoriti. Apoi decideti de comun acord unde sa locuiti. Dupa nunta veti avea cu ce porni si merge inainte. In doi e mai bine decat singur.
angel_forever
Postat pe 4 Septembrie 2014 21:47
Dar daca nu sunt casatoriti nu pot decide in comun ?
Rotty
Postat pe 5 Septembrie 2014 09:01
Rotty, ce-o faci pe-a niznaiu? Casatoria ii biletul de intrare peste tot, si la tribunal cand se duc ii intreaba de el, apoi...cand "si-o scoate ochii", sa aibe ce imparti ca altfel, el ii bun de toate si ea de nimic ....ce zici tu, agonisesc mai bine impreuna casatoriti. Este marja de siguranta pt. viitor, pornirea din start cu un venit nemuncit sigur!....o_hooo! cati si-au inceput casniciile impreuna, cu banii de la nunta, venit garantat, fara TVa :D....de ala si-au cumparat pe urma ca sa se uite la el, sau, n-au putut sa-l imparta cand nu s-au mai suportat. Nu vezi ca vb. nu se coase la dosar pe nicaieri?

Poti sa ai tu "handicap" de orice grad, daca n-ai patalama, ramai cu "el"

neata!
pitiTa_
Postat pe 5 Septembrie 2014 09:35
Cu riscul sa par de moda veche, a fi casatorit si a nu fi casatorit nu e acelasi lucru. Cand cei doi iau decizii in comun nefiind casatoriti intotdeauna va exista riscul ca unul sa ramana cu buza umflata, ca doar nu ii leaga nimic. Dar daca se iubesc cu adevarat devin o familie in deplinul sens al cuvantului si legatura dinte ei este mai solida. Crezi sau nu, sentimentul de apartenenta ce se naste dupa ce ai un certificat de casatorie in mana este suficient de puternic incat sa le confere celor doi o doza de siguranta in plus. Sentiment care in cazul trairii in concubinaj nu prea apare. Asa ca unui om echilibrat ii sta bine casatorit. Asa a fost dintotdeauna si, indiferent de filozofia aiurita si promovarea non-valorilor in sec. XXI, familia este locul potrivit pentru doi oameni care se iubesc. Acesta este un lucru normal. Complet anormal este atacul sustinut la adresa familiei ca institutie. Este adevarat ca iti trebuie mult curaj sa te casatoresti in zilele noastre cand partenerii se schimba ca sosetele. Sa gasesti un om pentru care familia este sacra este o adevarata provocare. Ca din ceilalati nu trebuie sa cauti prea mult. Sunt peste tot. Si ne miram de degradarea morala din zilele noastre.
angel_forever
Postat pe 6 Septembrie 2014 21:21
Credinta cui?
A TA sau a " lui"?
vivacedonna
Postat pe 11 Septembrie 2014 12:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Voi cum va impartiti sarcinile casei in cuplu? 186 De la: garbo173858 14 Mai 2011 21:36
am nevoie de un sfat!!!:(( 22 De la: zambila 2 Octombrie 2009 14:09
despre divort. 27 De la: dor72_ 11 Februarie 2012 13:39
Ciocnesc un pahar de vin cu voi...Si va doresc sanatate fericire,si sa ajungeti toti bage si mosnegi sanatosi si intelepti...Craciun fericit..Va iubesc 30 De la: ingerasulluptator 28 Decembrie 2011 22:30
Eu ma marit si tata e indragostit 123 De la: pustietate_in_floare 6 Mai 2011 16:57
Setari Cookie-uri