Remedii naturale pentru tulburari de menopauza

Pentru tulburarile care apar in perioada menopauzei pot fi folosite cu efecte foarte bune tincturile de salvie, lemn dulce, marar, galbenele, ceaiul Menopauza si capsulele Calciu natural si capsulele Menopauza.Acestea ajută la men'inerea confortului fizic ;i psihic al femeilor aflate la menopauza.
Capsulele Menopauza contin: talpa gâştii (Leonuri herba), rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix), extract de Cimicifuga racemosa, extract total de rădăcină de Angelica sinensis, salvie (Salviae herba), extract de trifoi roşu (Trifolium pratense).
Au efect: estrogenic, antioxidant, tonic, calmant.
Sunt recomandate in tulburări de menopauză manifestate prin bufeuri, insomnii, iritabiliate, nervozitate.
Se administreaza cate 1 capsula de 3 ori pe zi, la 2 ore după masa.
Dacă se doreşte un efect mai puternic se administreaza cate 2 capsule de 3 ori pe zi.Durata curei: 4-6 luni, sau conform recomandării medicului.
Medic_Fares
Postat pe 3 Iunie 2014 16:13
Deci , la fiecare doua ore ma duc dupa masa si iau o capsula ? Dar....dupa care masa ? Cea din bucatarie , sau cea din sufragerie ?
Rotty
Postat pe 3 Iunie 2014 22:23
interesant dar ... remediile naturiste au si efecte adverse nu sunt pancee universale ... orice om e diferit , are tulburari sau afectiuni diferite ..daca unei persoane lemnul dulce ii face bine ... nu contest asta mie insa mi-a accentuat hipertensiunea arteriala si gastrita ...!pastilele cu calciu fie el si natural pentru cineva cu calculi renai ... in nici-un caz , desi toate produsele naturale nu au contraindicatii decat foarte vagi nu pot fi luate fara o indicatie a medicului curant , cel care iti monitorizeaza starea de sanatate ...!
garbo_19362
Postat pe 3 Iunie 2014 23:09

Dupa parerea mea, la capitolul Medicina, n-ar trebui sa se faca reclama la
medicamente naturiste sau alopate, dar cum concurenta isi spune cuvantul, "Hai sa ne umplem buzunarele si dupa....POTOPUL!"
Personal, sunt oripilata de felul cum/cat se permit astfel de reclame "bine" intentionate!:(
Nu sunt medic, sun simplu cetatean, participanta la traficul vietii sanatoase si sunt impotriva a astfel de actiuni care nu fac decat sa lase alegerea la latitudinea pacientilor dezinformati si sa-si faca rau cu mana lor. Cum de ce? In primul rand prospectul nu este relatat pe intelesul multor/a, reactiile adverse nu contin detalii clare de refuz ci numai de convingere, si asa multi se drogheaza fara sa-si dea seama si apoi buluc gramada la medici pt. a-i face bine. Exista responsabilitate in cazul reclamelor? v-ati intrebat vreodata? Hai 48, si sa fie ca'n pa'sopt!
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 16:47
48 , hai sa-ti fac un ceai de leandru , muscata , sau matraguna :
1. Nu este un medicament .
2. Este fabticat / preparat din componente naturale.
3...Mai tre sa repet ?
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2014 17:39

Eu nu caut pe "gogu"...beau doar ceai de salvie. ;))
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 17:45
Am capatat si eu de la o vecina un bratz de salvie , inca nu am incercat. Stiu ca salvia e buna la raceala...
Restul nu cauta pe gogu` , ca ziceam de otravuri.
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2014 17:51
Eu am baut 3 ani consecutiv ceai de salvie, mi-a permis corpul doar in doze foarte mici si tot pt. reglarea menstruatiei. Fantastic ce rezultate a dat, si pot spune ca sunt foarte multumita de salvie dar si de faptul ca a contribuit bine :) pe bune! Cert este ca salvia (ca orice planta)are si partile ei rele iar pt. a fi consumata si a nu lasa loc de dubii trebuie sa-ti cunosti bine corpul si sa fii atenta cand il consumi,(ceaiul) la ce reactii apar si sa te opresti in caz contrar.
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 18:00
Probabil ca de asta nu am prea fost eu interesata de salvie. Nu am avut astfel de dereglari. Eu o stiu doar ca fiind buna la raceala. In rest , alte probleme , alte ceaiuri.
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2014 18:04
Rotty, planta salvie este cunoscuta ca fiind buna pt. foarte multe remedii, boli sau raniri. Preparata in felurite moduri: ceaiuri, tincturi, pastile(comprimate cu continut de salvie) sirop si chiar lotiuni sau sapunuri, prin folosire sub indrumarea medicala aduce beneficii simtitoare corpului. Se spune ca este buna pt. orice si eu inclin sa cred ca asa este deoarece am testat-o, noi femeile pornim cu semne de intrebare catre doctori pt. ameliorare de dureri X si ni se tot spune ca cauzele pornesc de la glanda toroida si se propaga in tot corpul restul bolilor. Salvia, tocmai la glanda tiroida face bine si cum menstruatia sau menopauza este legata de ea, iata un lucru bun, Salvia!
Fac o paranteza: in sit. in care lipsa iodului din corp este cu mult peste limita normalului scazute la consumul de ceai pot genera reactii adverse severe, de asta trebuie mers la endocrinolog.
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 18:25
Merci Piti :* Acum ca se apropie varsta , musai tre sa ma informez.
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2014 18:29
Cu placere! Dar tot trebuie sa mergi la medic pt. analize, ai o varsta la care corpul raspunde sau nu pozitiv la unele medicatii, nu dupa ureche ca ti-a zis pitiTa de salvie si tu sa bei "ca inecata", si sa faci si baie

Se poate marunti cu rasnita salvia si sa o folosesti in loc de pasta de dinti mestecand un varf de lingurita pana simti gustul racoritor, nu-ti miroase gura, iti intareste gingiile dar iti albeste si "noii" tai dinti ;))

na! "enciclopedia" cu salvie ;)
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 18:41
Of Piti , tocmai la "doctora" cu pricina tre sa merg cat de curand. Nu am mai fost de doi ani Sunt ferm convinsa ca ma intoarce si pe fata si pe dos cand ma prinde... Pana acum doi ani ( cum ziceam ) , o "vizitam" tot la 6 luni . Desii e "doar" o ginecoloaga , crede-ma , ca e mai competenta decat medicul de familie. Ma scarmana de-mi sar fulgii. Ea mi-a "gasit" hernia inghinala bilaterala acum doi ani jumate (de ex ) .
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2014 18:58
Endocrinologia nu-i totuna cu ginecologia, sper ca nu confunzi, are legatura, adevarat. :D Daca doctora ii mai priceputa, jos cu palaria! Apleaca urechea la ceea ce/ nu la cine te convinge ca are dreptate. Sunt multi/e cu bla, bla-uri in scop financiar, da bine, castigul se aduna la ei si dublu pierderi se inregistreaza la tine si poti da si ortu' popi cu zile!
Mai, se fardeaza doctora aia credibila?

Io n-am treba cu nici un fel de doctor de 25 de ani, m-am lamurit prin prisma sotului, lehamite, m-a determinat sa-mi cunosc mai bine propriul corp si sa-l clasez pe locu' 1 in prioritatile mele, pe bune!
De frica nici eu nu merg la "aia" de fam. ca mi-a inversat odata YN-ul cu YANG-ul si m-a pus intr-o postura proasta, sa tot fie 28 de ani, intelegi ce spun?

Cand ma "doare ceva" si "badea" ma trimite la "ea" nici nu aud cu urechea aia ;))
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 19:43
* YIN
pitiTa_
Postat pe 21 Iunie 2014 20:00
Spusesem de ginecoloaga , ca tocmai era vorba despre dereglari prin zona ei de studiu . Stiu ce-i endocrinologia si tocmai de aia o laudam pe "doctora" mea , ca ma trimite unde e cazul , daca e cazul.
Neata :)
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2014 07:44
Ati vazut cate efecte secundare au tratamentele alopate??????????
garbo_348
Postat pe 13 Februarie 2015 10:42
Remediul perfect.
Axl_R
Postat pe 2 Aprilie 2015 12:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
apropos de medicamente minune 4 De la: tomaioana 18 Iulie 2011 16:30
Un test usor pentru menopauza!!!! 0 De la: 18 Decembrie 2009 14:00
sanatate 5 De la: Carmen_09 2 Iulie 2012 04:12
Un test usor pentru menopauza!!!! 0 De la: 18 Decembrie 2009 14:03
mia intiirziat ciclu 4 luni 5 De la: garbo_12804 19 Aprilie 2013 15:33
Setari Cookie-uri