ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Ciorbă de fasole cu afumătură

Voteaza
*****Scor: 3 din 1 vot
 

Ce ziceți de-o ciorbă de fasole cu afumătură?

Ingrediente

400 gr. costiță afumată
720 gr. fasole galbenă păstăi Home Garden
1 morcov
1 pătrunjel
2 fire de ceapă verde
2 căței usturoi
1 ardei gras
1 roșie
1 legătură mărar
1 iaurt
1 ou
sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

Afumătura se porționează, se spală bine și se pune la fiert. Se fierbe din prima apă pană când se spumează iar apoi se aruncă apa și se pune din nou la fiert in apa deja caldă și se continuă fierberea. Când este gata, se scoate carnea de pe os și se taie in bucăți potrivite.

Sepatat se călește in ulei de măsline ceapa verde tocată, morcovul dat pe răzătoarea mare și pătrunjelul tăiat rondele. Se adaugă roșia, ardeiul tăiat pe jumătate și fasolea din conservă.

Se adaugă câte puțin din zeama în care s-a fiert afumatura, pană se completează. După ce au fiert, se ia oala de pe foc. Separat se face un mujdei din căței de usturoi la care se adaugă oul, iaurtul si ciorba răcită. Se asezonează cu sare, piper si boia dulce, apoi se adaugă la ciorbă, având grijă să nu se brânzească. La final se adaugă mărarul tocat fin și se stropește cu o linguriță de oțet alb, pentru a scoate aromele.
  citeaza   raspunde

Tu pentru fiecare reteta deschizi un topic ? Macar de-ar fi ceva nou , dar ciorba asta o stiu de la bunica. Si ea lua legumele tot din Home_garten , adica din gradina de langa casa ei .

Tu esti cu siguranta sudista daca la ciorba de fasole cu afumatura pui marar. Incearca cu tarhon in otzet.
  citeaza   raspunde

sună bine!
  citeaza   raspunde

na, afumam si fasolea acuma?
Ce aveti bre cu ea, nu-i mai sanatos preparata doar cu legume?Fierbeti-o (in singuratatea) ei si acriti-o cu zeama de agurida sau de corcoduse, spargeti o ceapa de apa cu un bot de mamaliga rece alaturi, si mancati sanatos, nu va mai fitositi cu adaosuri amalgamate, de aia nu va simtiti satui si descoperiti fel de fel de boli in voi la batranete. A! va miroase gura?si cu afumatura nu va miroase corpu'?

Afumatura nu-i buna decat iarna, la -grade celsius, cand corpul este supus la "hibernare", dar, atentie la toxicitate in paralel cu imunitatea corpului!
Consumul in cantitati mari si dese, dauneaza grav ficatului!
  citeaza   raspunde

Da ce ? Am zis io ca fac acuma vara ? Nuuuu....Acuma o dam pe pita cu corcoduse , supa de agrise (din hom_e garten_a mea) si pepene , ca tot s-a deschis sezonul.
  citeaza   raspunde

un pepe_moi?

=)) deschid usa sau gemu'? :D "sezonul" ramane la fel, pana in luna a-9-a
cand naste altu' sau numara bobocii?

  citeaza   raspunde

Lasa bobocii sa creasca ! Pofticioas-o ! Tot la aia de pe varza te gandesti ?
  citeaza   raspunde

O bre! ca le-a crescut penele de atunci!

A aparut varza noua si la mine, ii 2 lei chilu' ca unu, nu era de ajuns
  citeaza   raspunde

Las` ca se ieftineste in toamna.
  citeaza   raspunde

aia-ia-ia-i altfel
nu-i ca asta de Bruxe_lasa, o toc marunt si o calesc cu jumari, fara sa ma uit la stirile politice. Iese mai gustoasa a mea decat a lor cu "toti carnatii" pe care ii au.
  citeaza   raspunde

Sa vazi ce fain iese varza calita pe vreo comedie...
  citeaza   raspunde

nu cred, chiar si pe cei mai "buni actori" i-a prostit varza de bru, cand o aparea varza burdusita, sigur ii trage...de, deocamndata mananc de asta, dar deja am inceput sa ma satur. Tot mai buna ii fasolea mestecata, batuta, facaluita, sau cum ii mai zice pe la voi.
  citeaza   raspunde

Frecata....asa-i zicem , si asa o facem.
  citeaza   raspunde

ii pui si usturoi pisat? sau numa' ceapa tocata, calita si cu pasta de tomate?
Cam, multa munca manuala si la fasolea asta.
  citeaza   raspunde

Putin usturoi pun la fiert impreuna cu fasolea , iar ceapa calita separat pe fasole atunci cand servesc. Fara pasta de tomate.
Ai dreptate , multa munca.
Neata :)
  citeaza   raspunde

asa deci?!
neata!:)
De aia nu ma incurc eu cu frecatu'!
Off, si prejelile astea is bune da fac rau de la o varsta...

Ai tras si perdeaua?Bine, a intrat aer destul.
.... se schimba vremea!
zi fr.!
  citeaza   raspunde

buuuun
  citeaza   raspunde

Rotty, am frecat azi fasolea, da, n-a iesit ca aia batuta. Na, m-am luat dupa tine si nici catelu' n-o mananca.
  citeaza   raspunde

Ce sa-ti fac daca tu stii numai sa bati ? Io ma descurc mai bine la capitolul celalalt se pare.
Neata buna :)
  citeaza   raspunde

da? cand si cu ce o freci?

neata! m-ai facut curioasa.
  citeaza   raspunde

Offf...Piti , chiar pe caldurile astea te apuca si pe tine curiozitatile ? Io deabia imi trag sufletul ca am venit acusica acasuca si tie iti arde de frecat ? Mie imi vine sa zac la umbra...

www.cilento-ferien.de/uploads/pics/marechiaro_liegen_600.jpg?ran...

...si sa nu fac nica , nica...

  citeaza   raspunde

merge si cu robotu' zau ... seara placuta ...
  citeaza   raspunde

Sa zac la umbra cu robotul ??? Si ce sa povestesc cu el ?
  citeaza   raspunde

sa-i pove ...cum mesteci tu fasolea pana cand o afumi!;))
  citeaza   raspunde

Io nu afum fasolea ! Ma afum pe mine eventual.
  citeaza   raspunde

mai fetelor ce umor aveti ....
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: