ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Ce mai gatiti astazi?

Voteaza
*****Scor: 5 din 1 vot
 

O supa crema de morcovi,o lasagna cu spanac,pt seara o salata cu spanac si feta,iar desert o prajitura cu lamiie si mac este light si merge cu ceai super bine.
  citeaza   raspunde

Astazi fac curcan la cuptor cu cartofi dulci si salata iar la desert inghetata de capsuni cu capsuni proaspete :)
  citeaza   raspunde

De la: garbo_400684, la data 2014-05-10 09:32:27Buna!
Eu azi fac papanasi cu branza cu pezmet si altele cu dulceata ,depinde de preferinte. Iar ca felul unu am sa fac o un gulas tiganesc.


m-ai facut curios sa aflu si eu ce e aia "gulas tiganeasc", asa ca am intrat pe google si youtube sa aflu minunea. si am aflat ! mersi pentru idee ! am gasit cea mai buna explicatie data de cel mai bun explicist in ale gulasului tiganesc, din intreaga lume !!! asa explicatii precise in cantitatile ingredientelor, modul si tehnica de gatit a gulasului tiganesc, timpul gatitului, etc. nu am mai intalnit in viata mea. gata... stiu exact din ce si cum se face gulasul tiganesc !!! va rog urmariti si voi filmul, chiar de 2 ori daca e nevoie, ca sa intelegeti si mai bine ce si cum... de la acest original idiot tigan care macar s-a lasat filmat ca sa aduca lumii o reteta si un gulas gatit in cinstea unui mort !!!!

youtu.be/mVqgAMOOlUc
  citeaza   raspunde

Mie mi-a placut cainele. De soba moderna nici nu mai zic.
  citeaza   raspunde



da, soba isi face treaba... ce mai, cainele a zbughit-o cand a inteles situatia ca tipul nu glumeste cu palinca lui... chiar daca era in detrimentul retetei... dar eu tot n-am aflat cum se prepara gulasul asta tiganesc ! stiu cine a murit... unde e sarbatoare, cum o chama pe Pfiranda de adevaratelea, cum o cheama pe sora-sa si unde se duce ... pana si ce zi era si varsta lui.... dar sa fac gulas tiganesc, nu stiu !!!! Help... !!!
  citeaza   raspunde

M-ai facut si pe mine curioasa Barbo , asa ca m-am pus pe cautat. Reteta nu am gasit (cum ma si asteptam ) , doar o scurta remarca , ca spre deosebire de gulasul unguresc , stiut de toata lumea , in gulasul tiganesc adaoga organe de porc si diferite legume. Deci o sa iasa o tiganeala in toata regula.
  citeaza   raspunde



mmda... noroc cu Vartej ala, sa-l ierte cine-o vrea... asa a iesit in lexiconul limbii romane si al bucatelor gatite in romania... "Gulasul Tiganesc"... !!! ca nu era deja foarte multa tiganeala si pana acum ! pacat de vestitul si onoratul nume de mancare: Gulas !
  citeaza   raspunde

De la: barboneli, la data 2014-05-10 12:01:52
De la: garbo_400684, la data 2014-05-10 09:32:27Buna!
Eu azi fac papanasi cu branza cu pezmet si altele cu dulceata ,depinde de preferinte. Iar ca felul unu am sa fac o un gulas tiganesc.


m-ai facut curios sa aflu si eu ce e aia "gulas tiganeasc", asa ca am intrat pe google si youtube sa aflu minunea. si am aflat ! mersi pentru idee ! am gasit cea mai buna explicatie data de cel mai bun explicist in ale gulasului tiganesc, din intreaga lume !!! asa explicatii precise in cantitatile ingredientelor, modul si tehnica de gatit a gulasului tiganesc, timpul gatitului, etc. nu am mai intalnit in viata mea. gata... stiu exact din ce si cum se face gulasul tiganesc !!! va rog urmariti si voi filmul, chiar de 2 ori daca e nevoie, ca sa intelegeti si mai bine ce si cum... de la acest original idiot tigan care macar s-a lasat filmat ca sa aduca lumii o reteta si un gulas gatit in cinstea unui mort !!!!

youtu.be/mVqgAMOOlUc [/quote



merci BARBO ... nu stiam ce este ... nici nu auzisem macar !
  citeaza   raspunde

am facut ciorba de perisoare , chiftelute si spanac .
  citeaza   raspunde

BRAVO TIE , eu fac astazi ciuperci gratinate ,supa crema de pui su smantana si desert am o jumate de pepene , cica e olandez...
  citeaza   raspunde

Au aparut pepenii...???? Eu sunt inebunita dupa capsuni zilele astea !
  citeaza   raspunde

bravo tie si mie imi plac capsunile ... fac musaca cu ciuperci si cartofi + carne de vitel !
  citeaza   raspunde

O ZI SENINA , astazi dragilor gatim pui, supa cu taietei de casa si o ciulama cu ciuperci , pui si smantana ...+ mamaliguta !
  citeaza   raspunde

azi e zi de peste deci bors si dorada la cuptor pe pat de legume , nu lipseste mamaliga , e gata la ora doua , va invit !
  citeaza   raspunde

Io vin numai daca ai dorada din Israel. Am auzit ca de acolo provin cele mai bune dorade. Si....numai daca imi faci si inimioarele sotate.
  citeaza   raspunde

De la: Rotty, la data 2014-05-16 08:18:15Io vin numai daca ai dorada din Israel. Am auzit ca de acolo provin cele mai bune dorade. Si....numai daca imi faci si inimioarele sotate.
  citeaza   raspunde

De la: garbo_19362, la data 2014-05-16 20:35:37
De la: Rotty, la data 2014-05-16 08:18:15Io vin numai daca ai dorada din Israel. Am auzit ca de acolo provin cele mai bune dorade. Si....numai daca imi faci si inimioarele sotate.
cu mare drag iti fac , nu am dorada din Israel , dar poate asa ma invita dragalasul nostru chef sa vizitez locurile acele la care visez , pe acolo nu am ajuns , am fost in BALI daca vrei iti povestesc odata ... la o cana de vin , cu drag G
  citeaza   raspunde

www.youtube.com/watch?v=wONHJq8oIPU
  citeaza   raspunde

Deci o sa-mi povestesti la iarna , ca doar atunci se serveste vinul la cana.
  citeaza   raspunde

la 5 deja bei ?
  citeaza   raspunde

SUPA DE CONOPIDA SI FRIPTURA DE MIE3L CU CARTOFI NATUR...
  citeaza   raspunde

CA DESERT .... CLATITE CU URDA
  citeaza   raspunde

super !felicitari !
  citeaza   raspunde

gata supa de galusti, pilaful l-am asortat cu ostopel de pui si salata de varza.
  citeaza   raspunde

Eu as o manca salata de varza noua, cu lamaie, mult marar piper si putina ciusca verde iute ....din gradina ! zi frumoasa !
  citeaza   raspunde

Seara buna!
Uite asa m-ai facut tu,Gabi,sa gugalesc ca sa aflu ce-i aia ciusca! Si am fost destul de mirata pt ca habar n-am avut ca ardeiului iute i se mai spune si asa. Daca ajung la emisiunea lui Iantu si o sa-mi cada o astfel de intrebare, multumita tie am sa stiu!
  citeaza   raspunde

dar suberec stii ce este ...???apropos de IANTU , a pus o intrebare despre simigerii si ce se serveste acolo !IN Constanta sunt multe simigerii unde se servesc covrigi dobrogeni calzi si cu iaurt de oaie adevarat , sau braga ....
  citeaza   raspunde

Seara buna, Gabi!
De suberek stiu si imi si place. Sunt grozavi covrigii din simigeriile constantene, ca si placintele dobrogene pe care le cumpar intotdeauna din acelasi loc cand merg la mare. Iaurt de oaie n-am mai vazut de mult pe acolo, probabil ca n-am stiut unde sa caut. Uite ca mi se facu pofta si inghit in sec. In cursul saptamanii nu am timp si nici dorinta de a face, dar in weekend cred ca fac suberek si niste sarmale in foi de vita noua, dar tot la tanti Teca le duc la impachetat, sa-i fac lui Barbo in ciuda.:))
  citeaza   raspunde

Ce-i ala suberek ?
  citeaza   raspunde

CEVA BUN ..www.youtube.com/watch?v=KVsmOr5UZ48
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: