Germania sau muntii in Romania

sunt la o rascruce de drumuri si...ma gandesc la urmatorul pas cu mare atentie .Voua , persoane de buna credinta,implinite , realizate,fericite sau mai putin,tineri , persoane mature sau de varsta a treia , va cer un sfat amical.
Sunt din Bradet ,o localitate la poalele muntelui Moldoveanu,o localitate plina de istorie si traditie , de peisaje mirifice de poieni inflorite primavara si de un alb imaculat iarna si locuiesc in sud-vestul Germaniei la frontiera a trei state Luxemburg,Franta si Germania, nu departe de faimoasa zona Schengen zona in care politicienii nostri nu fac mare lucru pentru a adera .
Ma bate un gand de a ma intoarce in locurile unde m-am nascut si copilarit ,simt ca tot acolo imi este locul dar am o dilema cu viata din romania si in special cu localitatile submontane unde tinerii au cam disparut .Salvarea ar fi de a avea o ocupatie in domeniul agroturismului ...ar fi unica solutie de a-mi castiga existenta acolo....cat despre cresterea animalelor ar fi imposibil npentru ca nu detin mult pamant.ce parere aveti? sa ma intorc acasa unde simt ca i-mi este locul sau sa raman aici cu un picior in trei tari europene?
garbo_394077
Postat pe 26 Decembrie 2013 23:01
uneori esti impins sa gindesti cu sufletul.
dar nu mereu este cea mai buna alegere. nu mereu este ceea ce ar trebui sa faci.
fa-ti un plan pe hirtie: avantaje si dezavantaje in fiecare loc.
apoi pune-le in balanta.
vivacedonna
Postat pe 26 Decembrie 2013 23:20
" sa ma intorc acasa unde simt ca i-mi este locul sau sa raman aici cu un picior in trei tari europene?"

Vai ce numar mare ai la picior Si celalalt picior unde-i ?
Sau locuiesti pe fasie ?
Rotty
Postat pe 26 Decembrie 2013 23:47
fa-ti un plan: de exemplu, sa stirngi bani sa deschizi o pensiune in muntii care iti sint dragi... sau sa colaborezi cu o agentie turistica, sau dsa deschizi o scoala de ghizi - exista atitea variante....
Si da, scopul trebuie sa fie sa ajungi sa ai o viata frumoasa acolo unde iti e sufletul. Nu e neaparat simplu, dar nici imposibil nu e.
quasaria
Postat pe 27 Decembrie 2013 01:09
Ma regasesc in tine.......dar iti pot spune ca doar credinta adevarata , milostivenia, eccc te pot ajuta sa iei o decizie buna,,,,certo ,ajutorul venind tot de la Cer,,,,Daca vrei amanunte scrie mi pe mireparadis@yahoo.it
bucarestaaa
Postat pe 27 Decembrie 2013 07:55
iar au iesit fanaticii religiosi la vinatoare de prozeliti?
quasaria
Postat pe 27 Decembrie 2013 08:54


lasand la o parte sfaturile bucatareselor... pentru care am in general o mare stima, eu unul te-as sfatui sa ramai, inca, acolo ! de "de peisaje mirifice de poieni inflorite primavara si de un alb imaculat iarna" banuiesc ca nu duci lipsa nici acolo... dar acolo mai ai si alte avantaje, pe care n-o sa le ai in frumoasa si mioritica Romanie. nu-ti cunosc situatia sociala si financiara, dar si asta trebuie luata in consideratie. eu nu zic ca in Romania nu se poate duce un trai bun, dar... cred eu ca este totusi o diferenta. asa la un pahar de bere sau snaps... ti-as zice sa mai stai pe acolo. dar asta depinde si de tine. din moment ce ne ceri sfaturi, inseamna ca esti putin, ca sa zic asa, cam nehotarat ! deci acolo traiesti cu un picior pe... trei plaiuri... bun asa, in Romania o sa traiesti pe un picior doar !

http://youtu.be/UxHbawEBbf0

asa ca fa cum zice Q si altii poate... gandeste-te bine, fa calculul simplu unde ti-ar fi mai bine din punct de vedere material, daca esti tanar si ai o meserie buna, din punct de vedere al servicilor pe care ti le ofera statul respectiv, etc. etc. eu personal n-as mai putea trai in Romania, dar de vizitat... cu cea mai mare placere. mai ales acum, cand difera enorm cu ce am lasat. in bine ma refer. si da, nu e deloc usor sa hotararsti la o asemenea situatie. poate mai stai pe acolo si analizezi, muntii tai si mioarele nu dispar nici peste 3-6 ani... ! poate "milostivenia, credinta adevarata (???) si ajutorul din Cer" te vor ajuta si ele. asta ramane la alegerea ta... ! bafta mai muntene... si alegere buna ! hai ca mai dau un rand... imi placi !

barboneli
Postat pe 28 Decembrie 2013 20:05
eu desi sunt si bucatareasa iti dau un sfat de persoana matura , informeaza-te inainte sa te arunci .in Romania din pacate e mai frumos in vacanta decat in viata de toate zilele! iar pentru micii intreprinzatorii cum poti deveni in cazul in care revii in tara nu sunt facilitati doar birocratie si taxe .iar ca si intreprinzator iti trebuie si forta de munca ori in satele rasfirate mai gasesti doar cativa batrani sau betivii care sprijina barul din sat doar doar o pica ceva fraieri de la oras sa le dea de baut ! ca munca e grea !este doar parerea mea ! tu cantareste bine si vezi-ti de viata ; vino acasa de sarbatori sau in vacante cu familia !
garbo_19362
Postat pe 28 Decembrie 2013 22:44
Sfatul meu este ca merita incercat sa te intorci in tara.
Exista , zic eu, posibilitati si in Romania de a -ti gasi rostul.
E drept ca s-ar putea sa-ti fie mai greu financiar o perioada, insa daca ar exista mai multi oameni curajosi pt a promova mai intens meleagurile Romaniei sau daca s-ar implica mai mult statul in agricultura...,cred ca in cativa ani ai avea multumire sufleteasca si financiara.
Iti doresc sa alegi varianta cea mai buna pt tine!
Multa Bafta!!!!
alynar
Postat pe 29 Decembrie 2013 11:36
in principiu omul nu trebuie sa fie sclavul banului - bine, e liber sa fie si sclavul banului, dar e reteta ideala pt o viata ratata. Sint multe joburi pe care le poti face remote din orice colt al lumii vrei.
Nu m-as intoarce in RO pentru simplul motiv ca nu imi place RO - dar daca m-ar trage sufletul acolo, m-as duce. Si in Sahara m-as duce, daca acolo as vrea sa stau.
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 11:48


nu zau... ? noroc ca nu vrei... ! lasi tu padurea aia... ?
barboneli
Postat pe 29 Decembrie 2013 12:39
nu vreau. Deocamdata.
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 12:43
Acum 2 ani am fost in localitatea Bradetu de Arges ,locul unde mergeam cu fetele cind erau mici si de care m-am indragostit ....liniste ,oameni de treaba iar peisajele de vis... pina si cerul mi se parea mai plin de stele si cu mai mult har de la Dumnezeu. Acolo ne-am cazat la o pensiune la o doamna care a lucrat intr-un Institut si care si-a deschis propria afacere .Era multumita nu atit de cistig cit de faptul ca a scapat de stres si era pe propriile-i picioare in locul unde se nascuse.Conteaza foarte mult ce puneti pe primul plan si cum va vedeti viata aici unde trebuie sa luptati din greu ca sa realizati ceva.Toti avem amintiri dragi care ne ocrotesc sufletul
dar trebuie sa tinem cont si sa nu ne amagim cu ele.Va doresc realizari si numai bine!
An nou fericit !
fengari
Postat pe 30 Decembrie 2013 23:24
diferenta dintre "a crede" si "a te amagi" e foarte fina. Si totusi, sint sigura - si asta dupa 38 de ani de viata care nu a fost neaparat simpla - ca visele se implinesc atunci cind crezi in ele suficient de mult.
Your way or no way - asta e reteta.
E vorba de incapatinare, de determinare, e vorba de energia si motivatia de a lupta pentru visul tau oricit ar parea el de absurd. Si lupta se va dovedi in final castigata, atunci cind nu renunti.
quasaria
Postat pe 31 Decembrie 2013 03:05
Lupta , daca asta iti doresti tu cu adevarat , ce ii trebuie sufletului tau , raceala si indiferenta strainilor sau omenia atat cat se mai gaseste si pe la noi ! Avem si noi rude si cunostiinte in afara granitelor , dar odata ajunsi afara s-au instrainat total si uita toti de unde au plecat si culmea cel mai tare tot pe ramani ii urasc din tot sufletul . Se prefac de sarbatori o saptamana pe an ca concediile si le fac in Egipt sa vada piramidele... iAR DESPRE EMPATIE SAU SUSTINERE NU POATE FI VORBA , PARCA LE-A SPALAT CINEVA CREERELE ! Daca Doamne fereste ai o mica nevoie tot la amaratul din tara ta gasesti omenie si din salariul lui sau din pensie tot iti da ceva sa o scoti la capat , nu insa cei ce lucreaza in strainatate ! Iti doresc sa reusesti dar sa nu uiti de unde esti , cine iti sunt parintii si stramosii, sa nu iti uiti omenia si fratia fata de oamenii din care te tragi!Nu e vorba doar de bani aici , de vorba aia buna spusa din suflet , de urarea aceea cu care te intampina cei dragi , de bunatatea cu care iti ofera un pahar cu apa rece ! PASTREAZA-TI SUFLETUL SI NU UITA DE OMENIE!
garbo_392853
Postat pe 8 Ianuarie 2014 01:02
" dar odata ajunsi afara s-au instrainat total si uita toti de unde au plecat si culmea cel mai tare tot pe ramani ii urasc din tot sufletul "

853 , nu toti uita si nu pe tpti romanii i urasc. Doar pe cei ce vin sa fure si sa cerseasca facandu-si tara si natia de rusine.

"Daca Doamne fereste ai o mica nevoie tot la amaratul din tara ta gasesti omenie si din salariul lui sau din pensie tot iti da ceva sa o scoti la capat , nu insa cei ce lucreaza in strainatate !"

Si stii de ce ? Pentru ca cei din tara isi imagineaza ca in strainatate umbla cainii cu colacii in coada , sau ca banii curg la scoc. Cum apari pe acasa , toata lumea iti cere si asteapta de la tine sa le dai. Asteapta sa te duci in vizita cu bratele pline de cadouri , daca se poate sa le lasi si un plic dolofan cu bani pe masa.De aceea multi prefera sa vada piramidele din Egipt , decat cersetoria de acasa. M-am saturat sa aud : "Uite la ea ca-si face concediul in Italia si noi nu avem bani de facturi ..." Ei bine , "ea" a muncit ca proasta si munceste , asa ca are dreptul sa faca ce vrea cu banii ei.....si ar mai fi multe de spus....
Rotty
Postat pe 8 Ianuarie 2014 08:50
853, eu nu sint romanca dar fie-mea e. In plus, mi-am petrecut o buna parte din viata acolo... Pot sa iti confirm ca nu mi-am uitat prietenii, si de cite ori pot ii chem pe la mine, dar nu m-as mai intoarce vreodata si stii de ce? Pentru ca e praf, pentru ca e mizerie, pentru ca sint gropi si noroaie, pentru ca e totul cenusiu, pentru ca de cind aterizezi pe Otopeni toti oamenii par scufundati in cea mai adinca depresie. Uita-te citi zimbesc pe strada versus citi par ca se duc la inmormintare. Deci... sa te intorci sa cauti, ce?!
Iar unul din motivele principale e tocmai asta cu "nevoia". Ai impresia ca in alta tara oamenii n-au nevoi?! Nu maninca, nu se kk, nu se imbraca? Doar in Romania ai nevoi? De ce altii NU CER? Pentru ca au? Ei bine, te anunt ca nu, nu au! Sint FOARTE MULTI care nu au, si totusi nu cer! Nu cer si nu se pling atit si nu intind mina nici la altul, nici la "stat". E vorba de mentalitate. Atit!
quasaria
Postat pe 8 Ianuarie 2014 09:05
Exact Q Ma omoara cerutul ala permanent din Ro. Cand am scris ce am scris mai sus , am citat o "buna prietena" si asta e doar un exemplu...O sunam inainte sa merg la munca , ea dormea. O sunam cand ma intorceam de la munca , iarasi dormea ca-i obosita. O sunam in weekend , era plecata prin Poiana Brasov sau la vreo sindrofie....Dar cum auzea zvonul ca vreau sa merg acasa , ma bombarda cu telefoane , ca sa-mi explice ce greu o duce si ca nu are bani , plus ca-mi facea si o lista de cadouri .De parca eu as face banii cu ciocanul si nu as avea pe aici nimic de platit .
Rotty
Postat pe 8 Ianuarie 2014 09:15
Q, Rotty
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 10:42
Zici ca "in sud-vestul Germaniei la frontiera a trei state Luxemburg, Franta si Germania". Pai se pare ca confunzi Luxemburg cu Elvetia, frontiera cu Luxemburg nu e in sud-vest ci in vest!


delly000311
Postat pe 8 Ianuarie 2014 10:56
Rotty, nu imi da apa la moara... ca nu mai termin! Sa iti spun ca prietenele mele din RO s-au strimbat cind au vazut casa mea victoriana, pentru ca "e cam veche... si n-are piscina"? Iar cada cats claw n-are jacuzzi?
Sau ca noi doi dam la bidinea si taiem pomii cu drujba in timp ce ele isi fac unghiile de juma de metru pe terasa? Cu rosu aprins, evident. Daca nu arati a pom de craciun, nu esti din estul Europei. Si cica eu sint aia "trophy wife"....

Samd.
quasaria
Postat pe 8 Ianuarie 2014 10:56

asa e in Ro, vor lux fara sa faca nimic
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 11:02
partea trista e ca pina si definitia "luxului" difera.
quasaria
Postat pe 8 Ianuarie 2014 11:22
da, nu au invatat ca luxul ti-l oferi singura,
nu il primesti, nu astepti sa il primesti.
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 11:31
ce cred ca n-au invatat este ca lux nu inseamna brand, inseamna calitate, ca masinile de epoca, de exemplu, sint mai valoroase decit Dacia lor cea noua (sau decit Mercedesul cel nou?), ca uneori trei flori intr-un geam sint mai "lux" decit candelabrul si uneori sa zaci o ora pe o plaja pustie mai mai "lux" decit sa petreci ora aia la spa-ul cel mai de fitze. Si ca e mai de "lux" un minut cu oamenii pe care ii iubesti decit o papornita prada. Asa cum o tanti veta care il iubeste pe badea gheorghe al ei o e amanta mult mai de "lux" decit a mai de lux cocota - pentru ca exact pe aia, pe coana veta, nu ti-o poti permite cu toti banii din lume.
Si lista poate continua....
quasaria
Postat pe 8 Ianuarie 2014 11:38
exact, dar ele au mentalitate la moda cica. si trebuie sa fie in trend cu ultimele aparitii de la versace, prada, chanel, etc si de fapt acasa au frigiderul gol, dar conteaza cum arati in ochii lumii
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 11:59


ok, dupa ce v-am citit pe toate... nu mai scriu si eu exemple, ca o sa incepeti sa plangeti ! dar mai sunt si altfel de oameni acolo... nu i-as baga pe toti in aceiasi oala... ! apropo Rotty... imi trebuie o oala noua de 15 litrii... aia veche are deja o gaura in fund ! te rog sa te ocupi de asta urgent ! mersi anticipat, sefa !
barboneli
Postat pe 8 Ianuarie 2014 12:06
ai gresit topicul?
hai ca vorbim si despre oale, de care vrei din aia emailata sau mai de ultimul racnet, sub presiune... etc
vreo preferinta de marca? zepter e buna?
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 12:11
Carw Chanel ? Care Prada ? Majoritate se uita doar in reviste la asa ceva sa le treaca foamea . Si Q , ai dreptate cu manichiura . Ce frumos e sa avem unghii rosii si cu gel , dar sa ne vaitam ca ne-a taiat telefonul pentru neplata.

Barbo , mai sunt si exceptii , stiu.
Rotty
Postat pe 8 Ianuarie 2014 12:16
ai uitat sa spui ca , daca nu are si cite-o floricica pe unghie nu-i la moda
vivacedonna
Postat pe 8 Ianuarie 2014 12:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Greseala....bat-o vina!!! 25 De la: AngeloBluLdy 12 Iunie 2011 18:10
Ce m-a uimit...socat...lasat fara cuvinte...azi... 182 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:21
parerea voastra 12 De la: garbo262855 22 Noiembrie 2012 22:44
Menage a trois 32 De la: garbo_411444 23 Aprilie 2015 14:12
Concurs rochie de seara 600 euro 1 De la: Cathy_me 13 Decembrie 2010 16:22
Setari Cookie-uri