Nu este o poveste, este un caz real, ce depaseste limita imaginatiei...

BUNA DIMINEATA...

doresc si rog pe toti cei ce vor sa raspunda, sa o faca in nume personal fara a critica sau judeca parerea vreunuia dintre cei ce vor posta.
In primul rand ma adresez mamelor, ca mama, chiar daca nu este usor sa te pui in locul altcuiva...poti sa gandesti: " daca mi s-ar intampla mie ce as face...?"...este mult mai elocvent raspunsul uni parinte, decat al unui celibatar/a, datorita faptului ca pot transpune sentimentul prin proprii copi.
Fara a jigni sau discrimina, fiecare persoana este libera sa isi expuna opinia personala...propria sa parere...

Nu este o poveste, este un caz real, ce depaseste limita imaginatiei...

" Dana, mama a patru copii dintre care unul conceput cu un cetatean strain, a divortat de comun acord cu sotul ei, el dand un mandat special in acest sens la notariat, in Romania, avand vieti separate de aproximativ doi ani. Se pronunta divortul in luna mai, in luna iunie sentinta de divort devine definitiva si irevocabila, iar in luna iulie Dana revine in Romania cu copilul care ii fusese incredintat spre crestere si educare.
In ziua de 31 decembrie, in jurul pranzului, ii bat in usa domnii de la interpol anuntand-o ca exista o plangere in baza Conventiei de la Haga asupra aspectelor civile ale rapirii internationale de copii. Li se inmaneaza sentinta de divort si " UN AN NOU FERICIT!"...
Din pacate lucrurile nu au decurs chiar asa, si nici in limata normalului si a legilor care ne apara( sau cel putin ar trebui sa ne apere) dreptul nostru de cetatean Roman si in aceeasi masura European... La mijlocul lunii ianuarie primeste citatie: recurs divort cu minori, declarat de fostul sot care sustine ca nu a stiut ca divorteaza...lasandu-se cu plangeri penala impotriva notarului si avocatului mandatar, care l-a reprezentat in procesul de divort in fata judecatorului si caruia ii semnase mandatul de divort in prezenta unui translator autorizat. Ulterior certarilor efectuate la biroul notarial unde a fost demonstrat si probat faptul ca a dat si semnat in fata notarului mandatul special avocatului pentru a fi reprezentat in procesul de divort de la judecatoria
X, fostului sot ii revine brusc memoria si isi aminteste ca a semnat mandatul respectiv, dar avocatul si-a depasit mandatul...intre timp la Curtea de Apel se judeca valabilitatea sentintei de divort, sentinta ce este casata si retrimisa spre rejudecare, in urma plangerilor penale depuse la dosar impotriva avocatului plangerea impotriva avocatului mandatar. Tribunalul Bucuresti prin judecator hotaraste ca Statul Roman nu este competent sa judece divortul in Romania, drept urmare Dana ramane "casatorita" dupa trei ani de procese...trei ani in care a adus pe lume doi copii.
"Sotul" revine cu o noua plangere in baza Conventiei de la Haga asupra aspectelor civile ale rapirii internationale de copii, o alta runda de procese in care este acuzata, desi plecase fiind divortata din statul respectiv, ca si-a rapit propriul copil ca urmare a parasirii domiciliului abitual al minorului fara acordul tatalui...DECIZIA INSTANTEI NFIIND ACEEA DE A INAPOIA MINORUL LA DOMICILIUL ABITUAL AL TATALUI IN STRAINATATE...

BUN, SI!...ce legatura ar avea asta cu dumneavoastra, probabil va intrebati...

Are, si inca cum!
Acum incepe rolul dumneavoastra in a va exprima parerea personala...tinand cont de faptul ca Dana este singura, si isi intretine toti copii singura!!!

CE ATI FACE IN LOCUL DANEI???

1) Ati da copilul, care de patru ani locuieste cu mama si fratii mai mici, tatalui care locuieste cu verisoara primara a Danei pe ramura materna?
2) Ati ascunde copilul pe care trebuie sa il inapoieze, incercand cu disperare tot posibilul pentru a suspenda executarea si a va pastra copilul?
3) Ati ascunde impreuna cei trei frati minori... punand mai presus de orice psihicul copilului ce trebuie returnat, nevrand sa se simta abandonat si inlaturat de mama, avand creata deja legatura familiala.
Promit ca la final, dupa ce ve veti exprima opiniile si parerile personale, va voi spune cum a procedat Dana...si totodata va rog sa raspundeti concret la subiect...ce este facut ramane bun facut...daca vom despica firul in 4; 8; 16...samd...nu vom ajuta prea mult...

NU ESTE UN CONCURS...PRIN SINCERITATEA DUMNEAVOASTRA IN RASPUNSURI, O PUTETI AJUTA PE DANA...IN CONFLICTUL PE CARE IL ARE CU EA INSASI!!!

Va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada parcurgand aceste randuri, si pentru raspunsurile sincere izvorate din suflet...

O zi minunata tuturor






garbo_8644
Postat pe 22 Noiembrie 2013 08:31
parerea mea personala e foarte putin importanta... desi - sau poate pentru ca - am trecut si trec prin doua procese similare, cu doi cetateni care sustin ca sint tati si vor copilul meu... in alta tara fata de cea in care ma aflu :-)
Si tot recurs la recurs la recurs. Whatever.
Deci - parerea mea de om si/sau mama e irelevanta, crede-ma, iar parerea mea dpdv al cuiva cu experienta asta e ca trebuia ca in clipa in care a realizat ca e ceva putred - deci din primul moment in care s-a trezit cu nenii la usa - sa isi ia un avocat BUN in tara in care a avut loc divortul, unul care sa monitorizeze ce se intimpla si sa o reprezinte - si sa previna sa se ajunga aici. Atunci. Nu dupa doua zile, nu dupa o saptamina, nu din august in ianuarie... Sint lucruri care nu trebuie sa ti se para nici logice, nici normale ca sa existe posibilitatea sa ti se intimple: iar cind e vorba de copil nu te uiti la timp, la bani sau la increderea in tanti cu talerele.
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2013 09:36
Q
vivacedonna
Postat pe 22 Noiembrie 2013 10:03
nimic nu este imposibil. nu conteaza parerile noastre.
ci conteaza cit de puternica e Dana si ceea ce-si doreste ea.
vivacedonna
Postat pe 22 Noiembrie 2013 10:05

Q, nu cred ca de isi lua un "avocat bun" in tara respectiva, rezolva aceasta problema.
Natura aceste-i "facaturi" este bine ticluita de fostul sot si se "joaca scopul" la nivel international.Si "aia" au statutul si legile lor, iar ea este o
straina trup si suflet din moment ce s-a ajuns la divort.(asa vad eu lucrurile) puterea o detine cetateanul stabil care apartine atat teritoriului cat si legilor de drept.
Ca nu sunt ele benefice si mamelor si asta ii adevarat.:(

Numai bine!

PS> dupa alti cativa ani de judecata prin tribunale se va intrezari o luminita pt. mama, intre timp, ramane decazuta din drepturile statului respectiv, copiii cresc( cu neajunsurile lor), tatal natural isi urmeaza cursul vietii detinand controlul situatiei si facand alti 5-6 plozi si tot asa......:(
Scena vietii!
Fss_ssu
Postat pe 22 Noiembrie 2013 11:08

Donna, sorry! la ce "putere" gandesti tu?
In astfel de situatie, Danei ii tremura si sufletul in ea stiind ca este total nedreptatita si ca acei indivizi care detin puterea (cu adevarat) ii pot lua pana si statutul de cetatean liber.....chiar daca ea ii o mama leoaica.
Ce/cata putere poate avea, cine o descurca in astfel de sit daca nu are rezerve financiare, viziune cunoscatoare asupra a ceea ce i se intampla, argumente clare cu care sa combata spusele celorlalti?
II o lupta enorma(cu morile.... sistemului) si daca isi da seama din start de capacitatile ei, ii bine intr-un fel....si in mai multe feluri, nu:(
Dar ii bine ca ramane in viata cat de cat sanatoasa(dar cu sechele...)

:( intelegi ce spun eu?.....
Fss_ssu
Postat pe 22 Noiembrie 2013 11:29
o straina pentru cine, sau fata de cine? Straina de Haga?
Exista niste reguli pe care un avocat al statului respectiv le cunoaste, iar in rest ce vrei tu si ce simti tu n-are absolut nici o importanta. Poti sa iti pui streangul de git - cum au facut-o multi - bad luck. "Justitiei" n-ar putea sa ii pese mai putin.
Chestiile astea nu se joaca la modul emotional. Ca nu castigi nimic. Eventual lacrimeaza niste babe, dar dpdv juridic si administrativ chiar nu conteaza...
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2013 12:26

ei, asta zaceam si io, dar.......si Pamantul se invarte in jurul axei sale inca.
Si unu de_al nostru le "cunoaste" sigur, acuma, di unde o trebui Dana sa si-l puna? imi zaci tu?

ca unu de la "el", ii tot la fel:(si dureaza si mai mult toata
actiunea.
Mai corect si sigur ar fi sa contacteze un consilier juridic pe astfel de probleme si sa o indrume spre o "fundatie"

Succes si numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 22 Noiembrie 2013 13:30
644 - Unde s-a pronun'at divorţul la notariat sau la judecătorie - întreb pentru că sunt două lucruri diferite cu elemente diferite.
Din ce ţară este soţul ?
De ce nu s-a luat în seamnă puterea de lucru judecat a hotărârii judecătoreşti definitivă şi irevocabilă în instanţa de recurs ? Pe ce obiect lipsă s-a depus plângere asupra hotărârii ?
De ce s-a făcut recurs aşa de târziu şi de ce nu s-a luat în seamă introducerea tardivă a cererii ?

Sunt multe întrebări de pus în situaţia dată de tine.

Speţa de faţă este un pic ambiguă şi din punct de vedere juridic eu nu pot să o înţeleg. Relatarea este prea scurtă şi lipsesc ceva date.

Dacă revii asupra acestui aspect aş putea să îţi răspund în concret.

Dana, deocamdată, trebuie să execute hotărârea şi să găsească noi căi de atac pentru a câştiga copilul altfel nu se poate.
Nu sunt de acord cu ascunderea copilului/copiilor - ce rezolvă cu asta, mai mult se afundă.

Nedreptatea facută trebuie reparată şi nu trebuie să clacheze. Trebuie să lupte pentru copilul ei până în pânzele albe.
Mamele sunt mame până intră în pământ.

garbo_388052
Postat pe 22 Noiembrie 2013 13:42
am mai citit o data si da, se pare ca sint niste chestii ciudate....
1 - cum adica el ", a divortat de comun acord cu sotul ei, el dand un mandat special in acest sens la notariat, in Romania" iar dupa citeva luni "Se pronunta divortul in luna mai, in luna iunie sentinta de divort devine definitiva si irevocabila, iar in luna iulie Dana revine in Romania cu copilul care ii fusese incredintat spre crestere si educare."
Deci divortul s-a pronuntat in Romania, intre niste cetateni dintre care cel putin unul nu era cetatean roman si nu erau rezidenti romani in acel moment. Si s-a incredintat cf legilor din Romania un copil care, din nou, probabil nu era cetatean roman, si nici nu se afla in Romania... De ce nu s-a pronuntat divortul in tara domnului de origine - si in tara in care se aflau toti? de ce in Romania?
Ce conventii exista intre cele doua tari? Pe ce baza a divortat notarul ala niste cetateni straini, si a incredintat tutela conform interesului superior al unui copil strain?
Pentru ca da, e foarte probabil ca un act facut la notariat prin mandatar in Romania sa nu fie recunoscut in alta tara, iar legislatia tarii al carui cetatean este copilul primeaza, in situatiile astea. Sau pur si simplu este posibil ca recunoasterea divortului sa necesite legalizari si apostile pe care dna nu le-a obtinut.
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2013 05:17
Cred ca se poate adresa institutiilor juridice internationale care sa ii faca dreptate ,ca doar asa poate scapa de fostul,mai ales daca cere si interdictie de a mai avea contact cu acel copil. Sa specifice ca a fost de acord cu incredintatrea minorului mamei,dupa care a revinit cu alt proces.Ori respectivul are intentia de a castiga de pe urma minorului si cauta motive ca sa-l castige.Trebuie discutat cu un avocat care se ocupa cu acest gen de divorturi internationale.
Dalimi
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:09
Buna dimineata,

imi cer scuze pentru neintelegerile din scurtul rezumat, nu am pus accent pe detali foarte mult...nu am dat importanta la ceea ce a fost pentru ca nu pe aceasta tema se bazeaza ajutorul dumneavoastra al tuturor...sunt trei intrebari la care doream sa raspundeti cu toata sinceritatea.
De ce intotdeauna ne cramponam DE TRECUT cand TRAIM IN PREZENT...?
Acum, pentru ca asa este frumos, am sa va raspund, "dnl" este cetatean strain, Dana cetatean Roman, copilul s-a nascut in Romania, au incercat sa divorteze in tara straina, dar..."dnl" a spus ca trebuie depus certificatul de nastere al copilului si libretul de familie, pe care nu a binevoit a le mai depune propunand un divort in Romania.
Fiind cetatean strain, avand un loc de munca nu putea sa se prezinte oricand si oricum, atunci au mers la un notariat unde a dat un mandat special unui avocat care sa il reprezinte in procesul de divort.
Au divortat de comun acord in INSTANTA la JUDECATORIE...NU la NOTARIAt...cum a fost posibila casarea unei sentinte definitiva si irevocabila de divort...? Cu aproximativ 150 000 euro!!!
Pana in luna decembrie ei au avut o relatie buna, amiabila...doar au divortat de comun acord, nu? Dana mergea lunar pentru o saptamana cu copilul in tara lui, de aproximativ doi ani de cand erau separati, ca el sa isi vada copilul...Din ianuarie totul a devenit un cosmar...sa nu credeti ca nu a avut avocati, dar...TOTI CU CARE EA A LUCRAT AU DAT DOVADA DE NELOIALITATE SI LIPSA DE PROFESIONALISM...INCHEIND ACORDURI CU fostul sot-actual-viitor fost sot...
Cum se poate spune ca si-a rapit copilul daca ea a plecat DIVORTATA din tara straina?...are importanta ca dupa doi ani a fost casata sentinta sau este importanta data la care a parasit tara respectiva care era statutul lor?...
Cum este posibil ca intr-un alt stat membru UE sa se pronunte o sentinta de divort...unde procesul este judecat in lipsa ei si este decazuta din drepturile parintesti?
Da pare ireal, dar se intampla in zilele noastre...a schimbat foarte multi avocati, buni, mai putini buni, foarte buni...ultimul proces de revizuire a costat-o 6000 euro, a vandut tot ce putea vinde si a platit fara sa se gandeasca la bani, chiar daca "familia" (mama, frati) ei nu o sustin si iau spus sa se gandeasca ca mai are inca trei copii, ca o sa ii para rau dupa banii cheltuiti degeaba...sfatuind-o sa isi dea copilul... Cu toate acestea, Dana a mers si merge mai departe luptand si facand tot posibilul pentru a ramane alaturi si cu toti copii.
Ceea o preocupa in acest moment si o demoralizeaza este faptul daca a procedat bine sau nu...si sa nu credeti cumva ca "dnl" s-a rezumat doar la atat, nu o sicaneaza si "hartuieste" non-stop...depunand plangeri penale impotriva ei. Chiar daca sunt nefondate, trebuie sa se prezinte sa dea cu subsemnata...
Ultima plangere facuta in tara lui si trimisa in Romania prin ministerul justitiei a fost ca si-a omorat copilul!!!...a fost luata pe sus, adus copilul cu masina politiei pentru probe biologige...trebuiau sa se asigure ca este copilul ei. OMORUL este o acuza foarte grava...sunt cinci ani de cand se luptan fara sa se planga, fara a se victimiza, fara a-l vorbi de rau...sau a face vreun rau...dar...acum am vazut-o nelinistita, abatuta, trista...framantata si preocupata daca a procedat bine sau nu. Acesta este motivul pentru care am cerut ajutorul dumneavoastra...
VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU PARERILE EXPUSE, APRECIEZ " LUPTA CU MORILE DE VANT..." DIN NEFERICIRE ASA ESTE...NOI ROMANII IN AFARA TARII SUNTEM STRAINI SAU TIGANI...LA NOI IN TARA SUNTEM ROMANI FARA DREPTURI....
Imi cer scuze pentru ca nu ma descurc foarte bine cu postarea pe acest site si drept urmare m-am oprit la a raspunde ultimei postari fara intentia de a face diferentieri sau discriminari...
VA MULTUMESC...DOAMNE AJUTA



garbo_8644
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:11
Buna dimineata,

imi cer scuze pentru neintelegerile din scurtul rezumat, nu am pus accent pe detali foarte mult...nu am dat importanta la ceea ce a fost pentru ca nu pe aceasta tema se bazeaza ajutorul dumneavoastra al tuturor...sunt trei intrebari la care doream sa raspundeti cu toata sinceritatea.
De ce intotdeauna ne cramponam DE TRECUT cand TRAIM IN PREZENT...?
Acum, pentru ca asa este frumos, am sa va raspund, "dnl" este cetatean strain, Dana cetatean Roman, copilul s-a nascut in Romania, au incercat sa divorteze in tara straina, dar..."dnl" a spus ca trebuie depus certificatul de nastere al copilului si libretul de familie, pe care nu a binevoit a le mai depune propunand un divort in Romania.
Fiind cetatean strain, avand un loc de munca nu putea sa se prezinte oricand si oricum, atunci au mers la un notariat unde a dat un mandat special unui avocat care sa il reprezinte in procesul de divort.
Au divortat de comun acord in INSTANTA la JUDECATORIE...NU la NOTARIAt...cum a fost posibila casarea unei sentinte definitiva si irevocabila de divort...? Cu aproximativ 150 000 euro!!!
Pana in luna decembrie ei au avut o relatie buna, amiabila...doar au divortat de comun acord, nu? Dana mergea lunar pentru o saptamana cu copilul in tara lui, de aproximativ doi ani de cand erau separati, ca el sa isi vada copilul...Din ianuarie totul a devenit un cosmar...sa nu credeti ca nu a avut avocati, dar...TOTI CU CARE EA A LUCRAT AU DAT DOVADA DE NELOIALITATE SI LIPSA DE PROFESIONALISM...INCHEIND ACORDURI CU fostul sot-actual-viitor fost sot...
Cum se poate spune ca si-a rapit copilul daca ea a plecat DIVORTATA din tara straina?...are importanta ca dupa doi ani a fost casata sentinta sau este importanta data la care a parasit tara respectiva care era statutul lor?...
Cum este posibil ca intr-un alt stat membru UE sa se pronunte o sentinta de divort...unde procesul este judecat in lipsa ei si este decazuta din drepturile parintesti?
Da pare ireal, dar se intampla in zilele noastre...a schimbat foarte multi avocati, buni, mai putini buni, foarte buni...ultimul proces de revizuire a costat-o 6000 euro, a vandut tot ce putea vinde si a platit fara sa se gandeasca la bani, chiar daca "familia" (mama, frati) ei nu o sustin si iau spus sa se gandeasca ca mai are inca trei copii, ca o sa ii para rau dupa banii cheltuiti degeaba...sfatuind-o sa isi dea copilul... Cu toate acestea, Dana a mers si merge mai departe luptand si facand tot posibilul pentru a ramane alaturi si cu toti copii.
Ceea o preocupa in acest moment si o demoralizeaza este faptul daca a procedat bine sau nu...si sa nu credeti cumva ca "dnl" s-a rezumat doar la atat, nu o sicaneaza si "hartuieste" non-stop...depunand plangeri penale impotriva ei. Chiar daca sunt nefondate, trebuie sa se prezinte sa dea cu subsemnata...
Ultima plangere facuta in tara lui si trimisa in Romania prin ministerul justitiei a fost ca si-a omorat copilul!!!...a fost luata pe sus, adus copilul cu masina politiei pentru probe biologige...trebuiau sa se asigure ca este copilul ei. OMORUL este o acuza foarte grava...sunt cinci ani de cand se luptan fara sa se planga, fara a se victimiza, fara a-l vorbi de rau...sau a face vreun rau...dar...acum am vazut-o nelinistita, abatuta, trista...framantata si preocupata daca a procedat bine sau nu. Acesta este motivul pentru care am cerut ajutorul dumneavoastra...
VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU PARERILE EXPUSE, APRECIEZ " LUPTA CU MORILE DE VANT..." DIN NEFERICIRE ASA ESTE...NOI ROMANII IN AFARA TARII SUNTEM STRAINI SAU TIGANI...LA NOI IN TARA SUNTEM ROMANI FARA DREPTURI....
Imi cer scuze pentru ca nu ma descurc foarte bine cu postarea pe acest site si drept urmare m-am oprit la a raspunde ultimei postari fara intentia de a face diferentieri sau discriminari...
VA MULTUMESC...DOAMNE AJUTA



garbo_8644
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:17
DA...CORECT SE POATE ADRESA INSTITUTIILOR JURIDICE INTERNATIONALE...SI PANA SE SOLUTIONEAZA? CAT TIMP VA TRECE?...IMPORTANT ESTE ACUM!
FELICITARI!... DALIMI...asa este, ai inteles motivul...
DOAMNE AJUTA
garbo_8644
Postat pe 23 Noiembrie 2013 12:27
mi se pare ca deja dam in tinguieli: nu e vorba de faptul ca ea e romanca si el e altceva, e vorba doar de un divort international, care era international si daca dna era din Papua Noua Guinee... Din nou, nu cred ca TOTI avocatii sint corupti: unii sint, dar nu pot fi chiar toti. A gresit cind n-a insistat sa divorteze si sa i se incredinteze copilul in tara lui. A gresit si cind n-a contestat decizia de anulare, a gresit cind a pierdut timp si n-a cerut legalizarea divortului in tara respectiva, samd...
Stiu ce inseamna sa iti faca mizerii un nene pentru ca pur si simplu nu admite sa fie parasit: sint convinsa ca nu copilul este problema lui, copilul este doar o arma convenabila sa loveasca in ea. Si totusi, dna nu si-a jucat cartile corespunzator.
Ce ar trebui sa faca? Sa conteste decizia de anulare, sa castige timp daca nu mai poate castiga procesul - pentru ca o poti tegiversa asa mult si bine, procesele internationale sint lente, iar cind copilul devine major e decizia lui ce doreste sa faca. Si da, e un razboi al nervilor, dar asta se cinta, pe asta dansam... Daca dl. are suficienti nervi sa il duca, dna de ce n-ar avea? Doar e barbatul pe care si l-a ales....
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2013 13:09

Ziua buna si calma!

_8644
...din nefericire, "trecutul" ii o problema prezenta si gandirea prezentului trecut ii perimata in ultimul hal.Sorry, asta e!

Nu mi-ai spus nimic nou in ultima postare, ba mai mult, observ o mica criza de ...stii matali
Hai sa fim mai "realisti" in ceea ce priveste problema acestei mame(Dana) si sa nu batem apa'n- piua.

Dpmdv, o indemn catre consiliere juridica pe probleme pt. minori obtinuti in urma unui divort (fie considerat legal sau ilega)l.
Urmatorul pas este prescris de consilier in directia ce face dovada: cetateniei(mamei, tatalui, copilului sau copiilor) cu acte doveditoare in tara in care copilul s-a nascut si unde s-a dat hotararea de divort(precum si unde a fost incheiata casatoria celor doi soti)
In caz ca s-a "jucat hora'n doua parti " cu certificatele, aici ii una din bube, da mica.:(
Apoi, intocmirea unui dosar cu cele relatate mai sus, inclusiv "bocitele" lu' fostu' sot daca sunt scrise pe hartie.
Tine minte! Vorba nu se coase la dosar!:(
Apoi, consilierul, o ia de manuta pi Dana si o recomanda unei fundatii care este imputernicita legal sa se lupte pana in panzele albe pt. ca acest copil sau copii sa ramana in custodia acelui parinte(dupa caz) si nu care da spaga mai mult, care este mai mulatru, care are viziunea SF-ului, care ....mai stiu eu care, da nu mai zic.:(
In aceasta sit: Dana o sa se simta mai linistita psihic, mai sigura de directia pe care urmeaza sa o parcurga si mult mai motivata.
PUNCT!

Dpmdv. Dana are toate sansele sa obtina custodia si despagubiri morale in urma tentativei acelui individ pe care din nefericire l-a avut drept sot!

Capul sus, pieptul inainte si urechile cum vrei matali!
Fss_ssu
Postat pe 23 Noiembrie 2013 13:39
MULTUMESC "suparatu_",

asta face in acest moment, o parere gresita * "...observ o mica criza de ...stii matali...", mai degraba putin "dezamagita" de anumite reactii, si pentru a nu o da in *"tanguieli" am evitat a intra mult mai amanuntit pe fondul problemei...in general omul este intelept, destept si priceput in tot ceea ce-i priveste pe altii, dar nu pe sine...
Am incercat sa fac ceva bun, aceasta postare, cu speranta ca se va raspunde strict la intrebare, putand aplana conflictul ei interior si aduce putina liniste, aratandu-i parerile dumneavoastra, dar: " SOCOTEALA DE ACASA NU SE POTRIVESTE CU CEA DIN TARG.."
...surprinzator sau nu o singura postare a fost la obiect...si TOTUSI uneori:
" ESTE SUFICIENT UN SURAS AL VIETII PENTRU CA TOTUL SA RECAPETE SENS..." Constantin Noica
garbo_8644
Postat pe 23 Noiembrie 2013 19:11
Trist...atat pentru copii..cat si pentru mama,care in loc sa-si cresca copiii..in pace si liniste..e tarata prin judecati.! Greselile se platesc intotdeauna cu..dobanda.! In mod normal..ar trebui sa lupte pana la capat pentru copilul ei,dar depinde si de posibilitatile ei financiare si de sustinerea morala si materiala..din partea familiei ei...parintii,daca ii are si poate avea sprijin in ei.! Trebuie sa se sfatuiasca cu oameni specializati..si apoi sa vada ce face..!!!Mult succes.!!!
garbo115329_camy
Postat pe 30 Noiembrie 2013 03:23
Dana este mama si trebuie sa lupte cu ORICE mijloace, pentru a obtine copilul pe cai legale sau...ilegale. Mama nu poate trai fara copilul ei iar, copilul nu poate trai fara MAMA lui. Verisoara Danei care este acum partenera tatalui copilului este cea mai mare ticaloasa. Nu este suficient ca i-a luat sotul acum ii vrea si copilul. Poate ea sa il iubeasca si ingrijeasca mai mult si mai bine decat mama lui? Cum poate verisoara sa il lase pe tatal copilului sa se lupte atat de murdar pentru copil? Ideea este ca ei nu doresc copilul ci doresc sa o raneasca pe Dana dar, il vor rani la fel de puternic si pe copilas. Avocatii pentru bani sunt capabili sa isi apere cu orice mijloace clientul chiar daca stiu ca mint si distrug vieti. De aceea, Dana trebuie sa se apere sa il apere si pe copil cu orice, orice mijloace! Tot ceea ce va face este justificat prin dragostea de mama! Copilul nu poate fi traumatizat pe viata doar pentru ca tatal ii uraste mama. Dana sa isi strige durerea si sa ceara ajutor, sa nu dea copilul cu nici un pret!!!! Dumnezeu sa ii ocroteasca si sa ajute sa ramana impreuna!
garbo_12519
Postat pe 30 Noiembrie 2013 04:45
Am citit articolul,din fericire pentru mine am avut un divort elegant cu sotul meu.Am crescut fetita singura fara sa pretind nimic de la nimeni,i-am dat o educatie frumoasa.Daca as fi in locul Danei,as lupta cu toata puterea sa-mi pastrez copilul,divortul se pronuntase.fostul sot a fost de acord cu incredintarea minorului.Acum "s-a trezit in el sentimentul patern",un pic cam tarziu !Ce s-ar fi intamplat cu copilul daca mama nu si-ar fi asumat responsabilitatea in anii acestia cat a ramas numai in grija ei ?Instanta de judecata trebuie sa tina cont de toate aspectele,iar Dana trebuie sa lupte. Sper din tot sufletul sa aibe parte de un proces corect,desii ma indoiesc de corectitudinea judecatorilor,cand este vorba de cetateni straini cu bani.
Mai cred ca educatia cea mai buna o da mama,ca mama stie cel mai bine ce si cum trebuie crescut un copil.Deci multa rabdare si mult succes in a pastra copilul .
Aurelia_Cirstea_1
Postat pe 30 Noiembrie 2013 07:43
Orisice hotarare a luat, trebuie sa faca efortul de a o accepta ca fiind cea buna. Altfel, dupa cum se si vede, are probleme cu ea insasi.
Eu probabil as fi lasat copilul sa mearga la tatal lui, intelegand din cele prezentate ca lucrurile s-au complicat atat de mult incat nimeni nu mai stie pe unde sa scoata camasa.
Apoi in liniste as fi vazut ce se poate face.

In general trebuie sa ne acceptam hotararile, altfel vom fi sfasiati pe dinauntru. Si nu trebuie sa poarte grija copilului, daca e acum la tatal lui, e mult mai bine sa isi imagineze ca e bine acolo unde este. Credeti-ma, e la fel de important ca si grija daca ar fi fost impreuna cu el. Eventual daca poate sa il viziteze sau sa tina legatura numai cu acordul tatalui, e perfect. Dar trebuie tinut cont ca acest barbat o pune la grea incercare pe mama copilului, asa ca mai bine ea sa isi accepte hotararile, indiferent care vor fi ele; presupun ca vor fi hotarari care sa ii asigure liniste.
zaraza26
Postat pe 30 Noiembrie 2013 10:20
Am scris mai sus inainte de a citi celelalte comentarii pentru a nu fi influentata si a nu pierde timpul, daca ar fi fost multe si/sau lungi. Acum daca am citit si ce a facut Dana, revin la ce am spus:
"Dana, continua si lupta, nu ti se cere decat sa ai incredere in tine insati!!! Si sa stii ca noi avem incredere in tine, in solutionarea favorabila a cazului, in favoarea ta si a copilului!"
zaraza26
Postat pe 30 Noiembrie 2013 10:32
Buna ziua,

Ascunderea copilului sau a copiilor este o rezolvare naiva pe termen scurt . Ar exista doua metode de asazisa rezolvare. Prima ar fi ca Dana sa contraatace la Haga plangerea exsotului sprijinita fiind de fostul avocat al acestuia si de notar plus actele doveditoare (imputernicirea exului semnata si parafata, hotararea de divort ramasa definitorie si ce alte acte ar mai avea)punandu-si un avocat uns cu toate alifiile in ale "viciilor de procedura".; iar a doua rezolvare ar fi reintoarcerea la individ si continuindu-si "casnicia" suportand raspunderea consecintelor ce reies dintr-o casnicie de compromis,sacrificandu-se ca mama pentru linistea copiilor. Prima metoda cere foarte multi bani si cred ca singura fiind,nu ar avea de unde sa aibe, iar a doua cere sa renunte la viata proprie pentru binele celor mici. Depinde numai de ea,noi ramanand sa-i fim alaturi cu sufletul si sa-i intelegem decizia fara a judeca. Ar mai fi si o a treia care ar consta in renuntarea la copil in favoarea tatalui. Eu cred ca as opta la a doua varianta desi aceasta va cere multa vointa si o putere de fier ca sa accepti compromisurile.
alimacri49
Postat pe 30 Noiembrie 2013 12:32
"sa nu dea copilul" prin "cai ilegale" e naivitate: nu poti trai cu un copil el fugitivo, trebuie dat la scoala, ii trebuie asistenta medicala, nu e invizibil. Nu il poti tine inchis intr-un loc secret. N-ai cum "sa nu il dai" daca statul vine si ti-l ia. Trebuie rezolvat legal.
In rest, cineva sugera sa se intoarca la respectivul "tata"... poate doar ca sa il bage in pamint, da. Dar individul nu merita nici macar atit.
quasaria
Postat pe 30 Noiembrie 2013 14:11

Buna ziua

Este un caz real, dar nu depaseste imaginatia.. Traim , din pacate, in ziua de azi lucruri care nici macar imaginatia noastra bogata nu le poate explica. Dar ce traim se numeste realitate si vrem nu vrem asta este lumea de azi. Stam si ne intrebam, mai exista morala, mila, intelegere, respect pentru adevaratele valori morale ? Exista dar probabil foarte bine ascunse de privirea libera.. Deci orice ar face mama pentru ca isi doreste sa isi protejeze copilul, ca ascunderea acestuia, este considerat ilegal, asa cum ilegala pare si actiunea sotului.. Dar nu trebuie sa uitam ca si ilegalul se realizeaza pe baze legale,cateodata.. Ce este in inima unei mame , numai o mama care isi iubeste copii mai mult ca pe ea insasi poate intelege..Cand ajungem sa traim intr-o societate in care criminalii sunt mai bine ocrotiti si protejati ca victimele , si nu ma refer doar la Romania, trebuie sa ne punem intrebari serioase despre doamna cu balanta care oricum este oarba, dupa cum stim, si despre cei care fac legile ..Deci Dana, orice decizie a luat si va lua, trebuie sa se gandeasca bine daca se va intoarce impotriva ei sau a copiilor ei. Sunt multe mame,care implicate in casatorii internationale, stau langa barbatii lor, de teama acestor situatii, sunt mame care au riscat si au ajuns in situatia Danei.Traim inca intr-o lume a barbatilor.. care nu stiu de ce, desi toti sunt nascuti de mame , mai devreme sau mai tarziu uita acest lucru. Asa ca noi femeile ar trebui sa ne gandim, ce gresim ca mame in educatia fiilor nostri. In rest, singura cale, indiferent cat de lunga si anevoiasa este , pentru lamurirea situatiei este tot cea legala.. Am sa inchei aici caci nu vreau sa bat campii, dar nu trebuie sa uitam ca singurele victime cu adevarat in astfel de realitati sunt doar copii, care nu inteleg inca lumea adultilor, dar se pregatesc sa intre in ea ..
garbo_12105
Postat pe 30 Noiembrie 2013 14:52
Buna ziua,

nu stiu daca pot exprima printr-un simplu MULTUMESC faptul ca indiferent de opinie si parere, critici pro si contra... a-ti fost in asentimentul meu, este reconfortant, chiar daca virtual! VA MULTUMESC TUTUROR!!!
Totodata pe aceasta cale ii multumesc si prietenei mele pentru ca va impartasit varianta prescurtata a realitatii din ciclul "VIATA BATE FILMUL...", in multe cazuri problemele noastre, ale fiecaruia in parte, sunt mai grave si mai importante decat ale altora... in repetate randuri am fost apreciata pentru curajul, optimismul, lupta, credinta si taria de care dau dovada, dar... uneori este oribil ca sa nu mai spun cat de greu imi este, sunt mult prea slaba si obosita ca sa mai lupt, sa mai arat ca eu sunt puternica si ca pot rezista provacarilor aduse de viata asta nainduratoare si cruda...nu ma plang, am ales un drum care stiu ca indiferent unde va duce intr-un final TOTUL VA FI BINE!
Sa nu aveti impresia ca nu fac tot posibilul si imposibilul legal pentru a ramane langa copilul meu, doar ca procedurile, asa cum banuiesc, multi dintre dumneavoastra cunosc, sunt foarte lente si anevoioase...
Imi este, nu greu, foarte greu si fiecare decizie o analizez pana in cel mai mic amanunt, si sunt constienta ca oricare ar fi ea atata timp cat nu este legala pentru a trai linistita alaturi de copil/copii, produce suferinta si durere, am preferat sa nu ii incredintez copilul... si i-am spus in fata acum trei saptapani cand l-am revazut, dupa cinci ani si sase luni, pentru prima oara, ca de buna voie nu ii voi da copilul!
Raspunsul lui! Vorbesc cu ambasadorul XX sa aibe o intrevedere cu Ministrul Justitiei sa vada ce se intampla si de ce pana in acest moment copilulu nu este returnat...-Mi-am adunat toate fortele si cu tot calmul de care am putut da dovada i-am spus ca daca este nevoie sa vand casa in care locuiesc pentru a ajunge la CEDO, o voi face cu ochii inchisi fara sa gandesc o secunda... pentru ca tot ceea ce se intampla este o mare nedreptate si in parte contrar normelor legale, dar...inainte de toate trebuie sa epuizez toate caile posibile din ambele state si doar dupa aceea merge mai departe...
Nu il critic, nu il judec, in definitiv este "omul" cu care am un copil, cu care am trait o parte din viata mea, dar... NICIODATA NU VEI AJUNGE SA CUNOSTI CU ADEVARAT O PERSOANA PANA NU AJUNGI SA TE JUDECI CU EA... am acceptat si accept tot ceea ce vine asa cum vine EXISTA DUMNEZEU si stiu sigur ca nu doreste ca, copilul meu, sa ajunga la cineva care foloseste copilul ca moneda de schimb...
Va multumesc, Dana
garbo_8644
Postat pe 30 Noiembrie 2013 15:25
Cred ca stiu despre ce fel de catatean este vorba, in general arabii fac asa ceva si folosesc copiii. Este posibil ca araboiul sa vizeze imobilul mamei si sa vrea sa obtina cetatenia romana , ceea ce nu as indruma autoritatilor din tara. Este bine ca romancele sa fie bine informate despre aceste pramatii care in tarile lor de bastina obtin toate formele de documente false numai ca sa vina in Europa. Romancele trebuie sa se fereasca ca de dracul de acesti teroristi, tumora lumii. Trebuie facuta expertiza la acte si aruncat la gunoi araboiul.
garbo014709
Postat pe 30 Noiembrie 2013 15:37
io nu as da nici un copil!ce aia-s obiecte?bagaje? pai sa inteleg ca aveti 3 copiii cu individul strain si el il vrea pe ala mai mic?daca nu poate trai fara copiii atuncea sa vina in Ro sa-si creasca copiii...tot s-a insurat cu vara ta asa ca are sa fie in familie la aia se poarta mai multe neveste asa ca nu este nici o problema iar tu daca ai aderat la casatoria cu el nu vad de ce te-ar mai deranja sa fii prima sau a doua ori a nu stiu cata nevasta a lui...tocmeste un avocat capabil sa te reprezinte la proces si stai in tzara departe de individ , trimie-i si propunerea sa vina in Ro sa-si creasca copiii impreuna cu tine si nevestele lui
garbo173229
Postat pe 30 Noiembrie 2013 18:01
JUSTITIA ROMANA NU EXISTA ASTA OS TIM CU TOTII , am simtit , din pacate, pe pielea mea cu un proces de partaj si inca mai simt.
Tu fiind cetatean roman NU trebuie sa epuizezi caile de atac si din cealalta tara , ci numai din tara a carei cetatean esti , citeste te rog jusrisprudenta CEDO.
Din cate ai relatat aici procesul de divort initial s-a judecat si pronuntat aici. Si eu am avut aici in aceasta tara de rahat un proces de divort, a fost atacata decizia cu apel dar nu i-au dat castig de cauza as aca a ramas irevocabila, copil in custodia mea si pensie alimentara.
Avand in vedere ca acest proces s-a pronuntat aici TOTUL este posibil si casare la sentinta irevocabila absolut orice. Fii tare ai de luptat epuizezi caile de atac din Romania si dupa aceea mergi la CEDO.
no_identify
Postat pe 30 Noiembrie 2013 18:38
"returnat" copilul... de parca ar fi vorba de vreun credit sau geamantan uitat in aeroport. In locul tau i-as fi raspuns sa il returneze pe el ma-sa de unde l-a scos - si sa vorbeasca si cu papa de la roma daca vrea, vax.
Incearca sa tragi de timp, la un moment dat copilul va fi major. Si sa vedem atunci cum il mai obliga sa se "autoreturneze".

Ca sfat personal, am trecut prin situatia asta si nu mi-am implicat copilul - toate discutiile erau cu usile inchise. Dar, la un moment dat, ca sa diluez din animozitati, l-am invitat pe dl sa isi faca un concediu cu noi. La noi. Stiam ca nu poate iesi peste granita cu copilul, deci nu mi-am facut probleme: i-am lasat sa interactioneze linistiti si eu mi-am vazut de treaba. In concluzie, dupa doua saptamini, a plecat jumulit si calcat in picioare si trintit de toti peretii de fie-sa care e in scoala primara inca - asa cum probabil nu voi reusi sa il fac eu de rahat vreodata, l-a facut ea. Si, repet, fara vreo instructiune prealabila din partea mea... fara vreo discutie prealabila cu copilul, macar. Greseala LUI a fost ca a incercat sa se impuna in fata ei ca "autoritate" si sa ma discrediteze pe mine. Moment in care copilul s-a uitat foarte serios fix in ochii lui si l-a intrebat auzi nea, da' cine pnm esti tu sa dai ordine pe aici si sa vorbesti urit despre noi?? Ia vezi ca asta e casa MEA (a ei!), si daca nu iti convine poti sa te duci de unde ai venit.
Iar din acea zi n-a fost cu el decit ironica, absolut ironica si acida. Eu..am tacut. BIne, stiam ce ii poate pielea daca o enerveaza. Si mergeam pe premisa ca o va enerva, ceea ce s-a si intimplat. Dar din acel moment n-a mai insistat si nu s-a mai crizat ca o vrea. N-o mai vrea asa de mult, probabil. Ba chiar cred ca n-o mai vrea deloc, si ca ar fi un cosmar pt el sa i-o dau acum, insa odata procedurile legale pornite le lasa asa sa se tegiverseze, ca sa nu le intrerupa. Mi-a si spus ca la o adica... cum vreau eu...

Deci exista si sansa sa faca fie-sau ce n-ai facut tu: omul e in transa, dar daca il pui fata in fata cu odorul si il scuipa onor odorul de citeva ori, s-ar putea sa isi aminteasca faptul ca, de fapt, are o viata buna cu veriosara, si de ce sa se complice...
quasaria
Postat pe 30 Noiembrie 2013 18:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vreau sa divortez!!! 97 De la: garbo037037 25 Mai 2014 17:21
imi iubesc sotia dar ea......cred ca nu ,ce sa fac? 62 De la: quasaria 18 Aprilie 2013 15:49
divort cu partaj copii majori unul cu grad 2 de handicap mintal 1 De la: garbo_9169 6 Noiembrie 2012 20:28
Gestionarea unui divort nedorit.. 27 De la: garbo_6349 18 Aprilie 2013 10:15
MAI POATE EXISTA O RLATIE DE PRIETENIE INTRE DOI FOSTI SOTI CHIAR DUPA MULTI ANI DE DIVORT? 727 De la: garbo003632 24 Iulie 2009 14:30
Setari Cookie-uri