imunitate copil 2 ani

buna ziua ...o intrebare ...ce as putea sa dau pentru imunitate unui copil alergic?am incercat Septilin ..care este si antialergic ...nu ii merge ...multumesc...dianna
dianna99
Postat pe 25 Octombrie 2013 14:29
LAPTISOR DE MATCA ... TINCTURA DE PROPOLIS, polen , sunt multe produse acum la plafar gasesti cel putin 10 produse ... depinde la ce este copilasul alergic ? si ar trebui facuta imunizarea sub controlul unui medic imunolog . exista si vaccinuri in functie de alergen , eu de ex sunt alergica la polen de graminee si iau bronhovaxom zece zile in toate lunile din septembrie pana in aprilie ...dar si vaccinul de la firma halcis dar la recomandare medicului . a fost doar un exemplu . ieri am facut vaccinul antigripal..
garbo_19362
Postat pe 1 Noiembrie 2013 18:57
Impotriva carei gripe ? Am auzit ca ar fi vreo cateva feluri...
Rotty
Postat pe 1 Noiembrie 2013 19:04
este un vaccin care cuprinde mai multe tulpini de virusuri diferite, m-a durut putin mana dar este ok , de vreo opt ani il tot facem toti din casa ! dar luam si echinaceea cel putin 3 luni toamna si 3 luni primavara !
garbo_19362
Postat pe 3 Noiembrie 2013 19:23
tot pentru imunitate , sunt produsele pe baza de catina, macese,dar incearca ca si alimentatia copilului sa nu contine e-uri , tot ce ii pui pe masa sa fie gatit in casa chiar si dulciurile , fara iaurturi cu fructe sau danonino si alte ex ! pe toate le poti pregati si tu singuriga pentru el !multe , multe fructe , mere si pere de ale noastre dar si gutui, struguri, legume la greu este full de legume sa nu ai masa fara salata cu de toate !dai si copilului dar mancati si voi ceapa si usturoi este esential , la fel verdeata in orice produs pe care il prepari ! mult succes!
garbo_19362
Postat pe 3 Noiembrie 2013 19:31
lucrez in domeniul sanatatii. daca doriti sa ne consultam, ma puteti contacta pe mail magda.badea@yahoo.com.
garbo093188
Postat pe 3 Noiembrie 2013 22:35
ce zici de IMUNICE
IMUNICE contine 5 extracte naturale, cu actiune dovedita de imbunatatire a imunitatii, atat la copii cat si la adulti: Emblica officinalis, Azadirachta indica, Tinospora cordifolia, Ocimum sanctus, Curcuma longa.
Extractele de plante din compozitia IMUNICE au urmatoarele actiuni:
- stimuleaza fagocitoza
- cresc productia de interleukine
- cresc activitatea celulelor NK
- activeaza limfocitele TH1
- puternica actiune antioxidanta si de neutralizare a radicalilor liberi (prin continutul crescut de vitamina C si peroxid dismutaza)
- efecte antiinflamatorii
- efecte antibacteriene, antivirale si antifungice nespecifice
Emblica officinalis (Amla), cunoscuta in India sub denumirea de Amla, este una din cele mai bogate surse naturale de vitamina C. Alaturi de vitamina C, fructele de Amla contin minerale (printre care calciu, fier si fosfor), substante proteice, carbohidrati, taninuri si pectine. Prezenta taninului protejeaza vitamina C de procesul de oxidare. Extractul de fruct uscat de Amla are proprietati antioxidante puternice, de neutralizare a radicalilor liberi, prin care franeaza procesele de imbatranire din organism, imunomodulatoare, asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor, digestive, pro-coagulante, hipolipemiante, de prevenire a aterosclerozei.
Azadirachta indica (Neem), prin continutul foarte ridicat de acizi grasi nesaturati si de compusi rezinici de natura terpenica (azadiractina, nirubina) stimuleaza si protejeaza sistemul imunitar al organismului, fiind deosebit de eficient si in toxiinfectiile alimentare. Totodata, actioneaza ca tonic general, antiseptic si antiiflamator, cat si ca antireumatic si antiartritic.
Putine plante din flora mondiala pot concura cu aceasta margusa (Azadirachta indica), considerata in medicina traditionala drept a€œcel mai puternic purificator al sangelui. Este indicata in gripa, in infectiile bacteriene (are efect antiviral si antibacterian puternic), precum si in bolile de piele, unde poate face adevarate miracole. De asemenea, conform unor studii recente, aceasta planta are o actiune imunomodulatoare exceptionala, fiind o speranta in tratarea poliartritei reumatoide, a lupusului eritematos sistemic, precum si a glomerulonefritei acute.
Tinospora cordifolia (Giloy) din compozitia produsului contine principii active care maresc rezistenta organismului la infectii. Mareste capacitatea organismului de autoaparare impotriva infectiilor. Completeaza si scurteaza tratamentele cu antibiotice in cazul bolilor recidivante.
Tinospora cordifolia are actiuni imunostimulatoare, de regenerare a celulelor betapancreatice, efecte tonice, diuretice si de stimulare hepatica. Contribuie la mentinerea glicemiei la nivel normal.
Ocimum sanctus (Tulsi)/Busuioc are proprietati antiseptice intestinale, antispastice si tonice, Toate aceste proprietati se bazeaza pe compozitia chimica a uleiului volatil din busuioc, obtinut prin antrenare cu vapori de apa. Extractul de Ocimum sanctum are efect vasodilatator.
Curcuma longa (Haldi) are efect antioxidant, antiinflamator, antitumoral, neuroprotector, protector al ficatului, colonului, sistemului digestiv, si de control al colesterolului.
Extraxt din Curcuma longa, contine curcuminoizi (incluzind curcumin, demetoxi-curcumin si bisdemetoxi-curcumin) care sunt antioxidanti foarte puternici si au actiune de tonic natural pentru ficat si sistemul gastrointestinal, regleaza tensiunea arteriala, neuroprotectoare, mentin sanatatea sistemului cardiovascular in special prin dizolvarea colesterolului de pe arterele sanguine, antioxidanta de anihilare a radicalilor liberi in special pentru sistemul digestiv, actiune benefica in bolile degenerative (scleroza, dementa, dementa senila, scleroza multipla), anticancerigen, antitumoral.
Indicatii:
- imunitate scazuta si simptome de deficienta imunitara (infectii frecvente, trenante, recidivante)
- persoane cu risc infectios crescut (copiii care merg in colectivitati, personalul sanitar, varstnicii)
- stari de imunodepresie (HIV, purtatorii de HVB/HVC, afectiuni oncologice, dupa chimioterapie)
Doze si mod de administrare:
Copii: 2,5-5 ml (o lingurita) de 2-3 ori pe zi.
Adulti: 5-10 ml de 2-3 ori pe zi.
Contraindicatii:
Produsul este contraindicat persoanelor care prezinta sensibilitate la oricare dintre componentele produsului si persoanelor bolnave de diabet deoarece produsul contine zahar.
COMPOZITIE (per 5 ml):
- Extract de Emblica officinalis 50 mg
- Extract de Azadirachta indica 25 mg
- Extract de Tinospora cordifolia 25 mg
- Extract de Ocimum sanctum 25 mg
- Extract de Curcuma longa 25 mgExcipienti: zahar, sorbitol solutie 70%, miere de albine, aspartam, metilparaben sodic, propilparaben sodic, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu, zahar caramel, aroma de mango hapoose 10026, apa purificata.MOD DE PREZENTARE: flacon in cutie cu 100 ml sirop Imunice.
garbo_19362
Postat pe 15 Noiembrie 2013 12:23
Răspunsul expertului Nutricia Aptamil Laura Pătraşcu

Dragi mămici,
Mă bucur că putem să împărtăşim experienţe legate de micuţii voştri. Am citit întrebările postate şi le-am cumulat într-un singur răspuns.
Imunitatea începe din momentul naşterii şi cea mai bună metodă pentru dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos este alăptarea. Aşa că vă încurajăm să alăptaţi cât mai mult timp posibil!
Apoi, pe măsură ce copilul creşte, sistemul lui imunitar trebuie întărit căci va fi expus din ce în ce mai mult factorilor externi: vizite în parc, mersul la grădiniţă etc.
Primul pas îl reprezintă schema de vaccinare recomandată de Ministerul Sănătăţii – pe care, cu siguranţă medicul pediatru v-a recomandat-o. Da, există şi tratamente alternative de imunizare însă acestea trebuie oferite numai la recomandarea specialistului întrucât el cunoaşte întocmai evoluţia copilului.

Ce este important să ştiţi este că imunitatea nu vine numai din vaccinare, ci şi din ceea ce mănâncă un copil. În momentul în care s-a început diversificarea puiuţului dvs., alimentaţia trebuie să conţină cantităţile necesare de macro/micronutrienţi care să ducă la o creştere şi dezvoltare sănătoase şi implicit la un sistem imunitar dezvoltat corespunzător vârstei, precum vitamine, fier şi prebiotice.

O componentă importantă a dietei copiilor sunt prebioticele: acestea ajută bacteriile prietenoase din stomăcelul copilului să se dezvolte. Un nivel sănătos al acestor bacterii prietenoase ajută organismul să lupte împotriva celor potenţial dăunătoare, sprijinind astfel sistemul imunitar al micuţului. Prebioticele se găsesc in: lactate îmbogăţite, precum iaurt sau în ceapă, tomate, sparanghel, cicoare, usturoi, anghinare.

De asemenea, pentru întărirea sistemului imunitar este necesar şi un aport de zinc – acesta se găseste în toate ţesuturile organismului şi are o serie de funcţii importante. Nu numai că ajută la formarea de noi celule şi enzime necesare pentru a sprijini sistemul imunitar al puiuţului dvs. dar, de asemenea, ajută corpul nostru în vindecarea rănilor. Zincul poate fi găsit in: carne, crustacee, lapte, brânză, pâine, germeni de grâu.
Cum spuneam, este important ca cei mici să aibă un sistem imunitar întărit atunci când intră în colectivitate pentru că nu are sens să-l izolaţi de ceilalţi copii.

Este important ca cei mici să primească o hrană care contribuie în mod natural la un sistem imunitar sănătos.

Siropurile pentru imunitate sunt recomandate adiacent unui stil de viaţă sănătos, însemnând fructe, legume şi prebiotice.
Sunt puiuţi care deşi sunt hrăniţi sanătos, îi vedeţi că racesc mai des. Micuţii au nevoie de un plus de ajutor, pe lângă mineralele, vitaminele şi prebioticele dintr-o formulă de lapte. Într-un astfel de caz, medicul recomandă sirop pentru creşterea imunităţii.
Nu uitaţi că sistemul imunitar al copilului dumneavoastră este încă în curs de dezvoltare. De multe ori un sistem imunitar eficient lucrează neobservat, însă, se poate întâmpla ca lupta cu germenii şi infecţiile să dezvolte simptome. Când se confruntă cu boala, sistemului imunitar al copilului tău devine mai puternic.Vă rog să ţineţi cont că siropurile pentru imunitate sunt suplimente alimentare şi e bine să le luaţi numai la recomandarea medicului. În acelaşi timp, dragele mele, continuaţi să-i hrăniţi pe micuţi cu legume şi fructe.
garbo_19362
Postat pe 15 Noiembrie 2013 12:26
Eu as recomanda ceva naturist laptisor de matca proaspat sau sirop de noni dar neaparat organic (sa fie eco de la pamanat pana ajunge la tine) eu il dau la fetitele mele pe acesta http://www.cali.ro/158-noni-organic-calivita.html
garbo_390049
Postat pe 18 Noiembrie 2013 16:45
se cheama simplu: SIROP PENTRU IMUNITATE de la firma FARES
gasesti in farmacii naturiste.
eu ii dau inca copilului meu din oct pina in martie.
peste iarna nu raceste deloc sau in cel mai nefericit caz face o forma usoara de 2-3 zile o data pe iarna.
vivacedonna
Postat pe 2 Decembrie 2013 22:12
Va recomand "IMUNITATE pentru copii" care are in compozitie miere de albine naturala si nefalsificata, polen crud congelat si tinctura de propolis. Va recomand un tratament pt cresterea imunitatii cu acest borcan de IMUNITATE, Miere amestecata cu propolis si sirop de catina cu miere (fara conservanti si fara sa fie pasteurizat).
catel
Postat pe 27 Mai 2014 08:28
alergia este provocata tocmai de raspunsul "exagerat" al sistemului imunitar, iar tu vrei sa ii dai ceva sa ii intaresti imunitatea?!Cere sfatul unui alergolog, altfel s-ar putea mai rau sa faci.
quasaria
Postat pe 27 Mai 2014 08:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
La multi ani copiilor nostri !!! 4 De la: coris_2938 2 Iunie 2012 05:53
Cautati o bona? 1 De la: CautaBona 17 Mai 2012 15:16
Un gest frumos in prag de sarbatori 4 De la: b727ana 6 Decembrie 2013 10:43
copiii- sensul vietii noastre 474 De la: crina86_c 9 Iulie 2010 01:18
conteaza varsta in dragoste 10 De la: garbo065737 30 Decembrie 2009 15:39
Setari Cookie-uri