ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Mergeti cu mine, in pelerinaj la cuvioasa paraschiva?

Voteaza
*****Scor: 4.1666666666667 din 6 voturi
 

Daca da, ne intalnim acolo!....o sa ma rog pentru sanatatea mea, a familiei mele, a prietenilor mei si a prietenilor mei de pe net....sa stiti ca cineva va iubeste si aceea sunt eu!
  citeaza   raspunde

Zi un "Tatal nostru" si pentru mine , ca io zau ca nu am cum sa ajung pe acolo...
Doamne ajuta Caly
  citeaza   raspunde

Felicitari din inima , este foarte bine , sa iti dea Dumnezeu putere si sanatate sa izbavesti in ce ti-ai propus !cu sinceritate G
  citeaza   raspunde

mda
  citeaza   raspunde

Asa ma gandeam si io....
  citeaza   raspundesa nu mai zic de mine.....
  citeaza   raspunde

io nu ma mai duc in veci coloshia pt. nimic in lume. Ca am fost anu' trecut si s-o dat la mine o calugarita tanara care servea sarmale la pelerini si noaptea am pus p'la pe ia pret de fo 4-5 numere (v-ati prins la ce ma refer nu-i asha ?!). O fo fain da' dupa 3 zile cine moare? Io! Cand ma pi*sham trebia sa ma tin de pom ca asa ma ustura ziceam ca pi*sh sarma ghimpata. Ca mi-o dat "preacuvioasa" un sculament de zile mari. Si de atunci am zis nexam la toate pelerinajele.. Sa moara alia ne*fu*tute mironisitzele dreacului.
  citeaza   raspunde

Tu sa taci , ca te-am vazut io cu doua zile mai devreme pe la crashma lu` Calache jos in sat.... sigur ca acolo te-ai ales cu usturimea , pe la precupetzele ce vindeau ceapa...

www.youtube.com/watch?v=_Tj4htEHRno
  citeaza   raspunde

De la: Rotty, la data 2013-10-13 00:08:03Tu sa taci , ca te-am vazut io cu doua zile mai devreme pe la crashma lu` Calache jos in sat.... sigur ca acolo te-ai ales cu usturimea , pe la precupetzele ce vindeau ceapa...

www.youtube.com/watch?v=_Tj4htEHRno[/quote]

bey Rotty
vrei sa te violez?
asa ca nu te da la mine, nici nu stii cu cine te confruntzi !!!
asa ca stai in bancutza ta !
te iubesc

  citeaza   raspunde

Iote ca stau cuminte pe bancutza
  citeaza   raspunde

am fi mers dar nu avem sponsori ... din pacate , este o sarbatoare frumoasa !
  citeaza   raspunde

Da de ce-ti trebuie sponsori ? ...
  citeaza   raspunde

URÂTĂ EXPRIMARE.
  citeaza   raspunde

Nu am ajuns , dar sper să ajung până la sfârșitul anului. Doamne-ajută!.
  citeaza   raspunde

De la: garbo203525, la data 2013-10-15 16:38:40 URÂTĂ EXPRIMARE.


mio zis un preten care o mers la "produs" cu ceva tarfe si zicea ca ie plin de bulangii coloshia. asha ca mai lasati-ma cu prostiile voastre despre tot felu de sfinti. parca am fi in evu' mediu.
hhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuooooooooooooooooooooooooooooooooooo
  citeaza   raspunde

Am fost si a fost superba vremea, a tinut cu oamenii cu suflet bun, am facut noi cunostinte, v-am pomenit si m-am rugat pentru binele prietenilor mei virtuali de pe Garbo, cei din lista mea, bineinteles. Multa sanatate parintelui Arsenie, Serafim si Nicodim.
  citeaza   raspunde

si tu cand ai fost ......erai in evul mediu??...poi sa inteleg ca ai ceva mii de ani.....
  citeaza   raspunde

Sonya , cu Adi vorbeai ?
  citeaza   raspunde

da...neatza buna... https://www.youtube.com/watch?v=0m-k-RQzZjQ
  citeaza   raspunde

Neatza ! ...si tu esti matinala ?
  citeaza   raspunde

ai fost la sfanta paraschiva?
  citeaza   raspunde

De la: adeline, la data 2013-10-20 18:20:59ai fost la sfanta paraschiva?femeile astea !!!!!!!!!!!!!!!!
toate o dau cu sfanta parascheva(!)
io cred ca ati innebunit , popii astia nenorociti v-au luat mintile.
in primul rand parascheva asta deoarece a fost femeie (chiar transsexuala) nu putea fi sfanta. pentru ca prin chiar vocatia biblica Femeia este O pacatoasa, deci susnumita nu poate fii sfanta !
e clar???????????
dar io va iubesc (evident si trupeste si...in toate...felurile!?) si asa pacatoase cum sunteti.
asa ca lasati dreacu pelerinaju' la niste ... iluziii (plus niscai sarmale si coliva gratis) si veniti fetelor la baiatu' sa...pacatuim dulce si cat cuprinde.
MAKE LOVE NOT pelerinaju.
va astept (varsta intre 20-55 ani, mai acordam pe ici pe colo si dispense !?)
  citeaza   raspunde

ai fost la sfanta paraschiva?
femeile astea !!!!!!!!!!!!!!!!
toate o dau cu sfanta parascheva(!)
io cred ca ati innebunit , popii astia nenorociti v-au luat mintile.
in primul rand parascheva asta deoarece a fost femeie (chiar transsexuala) nu putea fi sfanta. pentru ca prin chiar vocatia biblica Femeia este O pacatoasa, deci susnumita nu poate fii sfanta !
e clar???????????
asa ca lasati dreacu pelerinaju' la niste ... iluziii (plus niscai sarmale si coliva gratis)


Da, asa in felul tau ai multa dreptate! Eu nu practic asemenea pelerinaje, care chiar ca tin de evul mediu, dar unii oameni nu vor sa citeasca Biblia si nici sa se roage la biserica sau in liniste acasa lui Dumnezeu care a facut cerul, pamantul, marea, stelele si chiar pe noi. Si si-a dat si Fiul la moarte pentru toate pacatele noastre. Scrie asa de clar in Biblie sa te inchini doar Lui...si totusi oamenii cauta morti, moarte, cioante, icoane, statui, sfinti (cine i-o facut si pe aia sfinti?) la care se inchina! Chiar nu inteleg de e atata fascinatie(si prostie deopotriva) sa te duci la ceva oase...cine stie a cui or fi... si de ce ai crede ca alea iti pot aduce pace, fericire, vindecare, mantuire? Biblia incepe asa frumos ...LA INCEPUT DUMNEZEU... si in porunci scrie clar cui sa te inchini...Cand e cu adevarat Dumnezeu in mintea ta, in sufletul tau, nu mai este loc de altceva, altcineva...dar se pare ca e mai fascinant sa te duci cine stie unde si sa iti pierzi timpul, sufletul, banii, credinta in Dumnezeu ca poate si e singurul care ne iarta pacatele! TREZIREA !!!!!!!!!!!!
  citeaza   raspunde

Da, am fost iar cand am atins racla si pe SFANTA am simtit o caldura si furnicaturi la degete mainii drepte si chiar mainile calde, eu care mereu le am reci...circulatie periferica defectuoasa....m+am simtit minunat si cred ca am sa mai merg sa viyitey si altadata .
  citeaza   raspunde

....da, am fost caci dupa cum bine stii chiar aveam nevoie ,te pup dulce!...scuye pentru intaryierea raspunsului.
De la: adeline, la data 2013-10-20 18:20:59ai fost la sfanta paraschiva?
  citeaza   raspunde

Te rugasem sa zici si pentru mine un "Tatal nostru"..... Sunt sigura ca ai uitat....Nu-i nimic , ma aude oricum , si oriunde as fi.
  citeaza   raspunde

Parascheva


Sfanta Cuvioasa Parascheva Mareste imaginea.

Sfanta Parascheva s-a nascut in secolul al XI-lea, in satul Epivat din Tracia, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul). Se spune ca pe cand avea 10 ani, Cuvioasa Parascheva a auzit intr-o biserica cuvintele Mantuitorului: "Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie" (Marcu 8, 34). Aceste cuvinte o determina sa-si daruiasca hainele sale saracilor.

Dupa o vreme se retrage in pustie. Urmand sfaturile unor vietuitori alesi, se indreapta spre tinutul Pontului, oprindu-se la manastirea Maicii Domnului din Heracleea, unde va ramane cinci ani. De aici a plecat spre Tara Sfanta, in dorinta de a-si petrece restul vietii in locurile sfinte. Dupa ce a vazut Ierusalimul, s-a asezat intr-o manastire de calugarite in pustiul Iordanului.

Din putinele stiri privitoare la viata ei, aflam ca intr-o noapte, pe cand avea 25 de ani, un inger i-a spus in vis, sa se reintoarca in locurile parintesti. Sfantul Varlaam scrie in Cazania sa: "Sa lasi pustia si la mosia ta sa te intorci, ca acolo ti se cade sa lasi trupul pamantului si sa treci din aceasta lume catre Dumnezeu, pe Care L-ai iubit".

Din Constantinopol s-a indreptat spre Epivat, fara sa spuna cuiva cine este si de unde vine. Aici, impacata cu sine, cu oamenii si cu Dumnezeu, si-a dat sufletul.

A fost ingropata ca o straina. Potrivit traditiei se spune ca un marinar a murit pe o corabie, iar trupul i-a fost aruncat in mare. Valurile l-au aruncat la tarm, iar un sihastru care traia acolo, a rugat pe niste crestini sa-l ingroape dupa randuiala crestineasca. Sapand deci o groapa, au aflat trupul Prea Cuvioasei Parascheva neputrezit si plin de mireasma. Cu toate acestea, au pus alaturi de ea si trupul corabierului. Dar in noaptea urmatoare, unuia din crestinii care sapasera groapa, cu numele Gheorghe, i s-a aratat in vis o imparateasa, sezand pe un scaun luminat si inconjurata de ingeri, iar unul dintre acestia il mustra pentru ca n-a scos din groapa trupul Cuvioasei Parascheva. Iar imparateasa pe care o vazuse in vis " si care nu era alta decat Cuvioasa Parascheva " i-a poruncit sa ia degraba trupul ei si sa-l aseze undeva la loc de cinste.

Credinciosii au inteles ca este un semn dumnezeiesc, fapt pentru care au luat trupul Cuvioasei din mormant si l-au asezat in biserica Sfintii Apostoli din Kallicrateia. Indata au avut loc vindecari minunate in urma rugaciunilor care se faceau langa cinstitele sale moaste.

In anul 1238, in ziua de 14 octombrie, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost mutate la Tarnovo, fiind asezate in Biserica cu hramul Maicii Domnului.

In anul 1393, Bulgaria cade sub ocupatia turcilor, iar bisericile bulgare au fost transformate in moschei. Este anul in care sfintele moaste sunt mutate la Vidin, pentru 5 ani.

Dupa lupta de la Nicopole din anul 1396, moastele Sfintei Parascheva vor ajunge din Vidin la Belgrad - Serbia, in anul 1398.

In 1521, sultanul Suleiman Magnificul cucereste Belgradul. Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt duse la Constantinopol, fiind asezate in palatul sultanului. Au fost rascumparate de la turci de Patriarhia Ecumenica. Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost asezate in Biserica Panmakaristos, sediul de atunci al Patriarhiei Ecumenice. Dupa transformarea acestei biserici in moscheie, moastele au fost duse in mai multe biserici: Vlaherne (1586), Sfantul Dumitru de la Xiloporta (1597) si Sfantul Gheorghe din Fanar - noul sediu al Patriarhiei Ecumenice (1601).

Stramutarea moastelorCuvioasei Parascheva la Iasi

Vasile Lupu ctitorind la Iasi biserica "Sfintii Trei Ierarhi" si amintindu-si de Ioan Asan, care la vremea sa a stramutat moastele Prea Cuvioasei Parascheva de la Epivat la Tarnovo, de Alexandru cel Bun care a adus moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Cetatea Alba la Suceava, a facut demersurile necesare la Patriarhia din Constantinopol ca moastele Sfintei Parascheva sa fie stramutate la Iasi.

Plateste toate datoriile Patriarhiei Ecumenice, si astfel, patriarhul Partenie I si membrii Sinodului au hotarat sa-i ofere, drept recunostinta, moastele Cuvioasei.

Moastele Cuvioasei Parascheva au fost aduse in Moldova de domnitorul Vasile Lupu (1634-1653) si asezate pe 14 octombrie 1641, in Manastirea „Sfintii Trei Ierarhi“. In anul 1887, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost mutate in Catedrala mitropolitana din Iasi.
  citeaza   raspunde

eu una cred ca Cuvioasa Parascheva a fost o victima bisericii
  citeaza   raspunde

Biserica sa folosit de toti care vor sa duca o viata cu Dumnezeu..

eu cred ca datoria oamenilor este sa se schimbe in bine sa devina un om bun care se straduie sa mearga pe drumul drept si sa fie un exemplu pt ceilalti oameni.

  citeaza   raspunde

ca cica un om care vrea sa duca o viata cu Dumnezeu trebuie sa renunte la lucrurile material..
Pai noi oamenii suntem materiali avem nevoie de lucruri material si important sa invatam sa ne procuram lucrurile materiale fara sa afectam pe nimeni.
stiu este greu sa fim noi un exemplu pozitiv si perseverant cand in fata ta sunt doar exemple negative..si mai ales in Romania unde este greu ca sa supravetuiesti.
daca nu faci smecherii nu poti supravetui,,dar fa smecherii cu seful tau dar nu cu ceilalti oameni nu

streseaza-l pe sef eu una asa fac daca vreau bani mai multi ii stressez pe sefi pt care muncesc dar cu ceilalti oameni nu am nici o treaba
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: