Se lasa copil de patru ani sa dispara din ochi?

evaluarea "conditiilor suspecte" e deficitara si nu e bazata pe argumente.
Au existat precedente: alti oameni ucisi de caini. Le poti citi in orice presa care ti se pare credibila.
Eutanasierea e o solutie avantajoasa economic si dpdv al sigurantei: eutanasierea maidanezilor rezolva problema, cu costuri minime.
Facts.

Esti libera sa iti versi frustrarile si sa te dai cu capul de pereti si sa ai ce manifestari emotionale poftesti, dar solutia concreta e aceeasi, si nu ma indoiesc ca o sa fie aplicata, asa cum e aplicata peste tot in lume.
quasaria
Postat pe 21 Septembrie 2013 18:12
De la: quasaria, la data 2013-09-21 18:12:14evaluarea "conditiilor suspecte" e deficitara si nu e bazata pe argumente.
Au existat precedente: alti oameni ucisi de caini. Le poti citi in orice presa care ti se pare credibila.
Eutanasierea e o solutie avantajoasa economic si dpdv al sigurantei: eutanasierea maidanezilor rezolva problema, cu costuri minime.
Facts.

Esti libera sa iti versi frustrarile si sa te dai cu capul de pereti si sa ai ce manifestari emotionale poftesti, dar solutia concreta e aceeasi, si nu ma indoiesc ca o sa fie aplicata, asa cum e aplicata peste tot in lume.



Din cate am citit pe un alt topic similar deschis pe Garbo, cea care-si varsa frustrarile si se manifesa emotional cu limbaj de mahala era chiar persoana dumatale. Daca vrei iti dau si link sa recitesti cum "schelalaiesti" si te "balacaresti" cu o alta cucoana care a avut proasta inspiratie sa aiba o alta parere decat a ta si care te insulta pe masura.

Daca nu esti capabila sa aduci ca argumente altceva decat insulte si sa emiti opinii bazate pe articole din presa de scandal consider ca orice tentativa de discutie este sortita esecului, asa ca fa-ne amandorura un favor si ignora-ma. Pot sa ma lipsesc fara nici un regret de parerile tale atat de avizate.

Problema ta nu este ca ai fi frustrata, ci ca nu-ti dai seama cat de mult esti, transferand asupra altora esecurile tale personale, pe care bineinteles nici nu le consideri esecuri.
Sincera sa fiu nici nu ma astept la altceva de la o fata de securist cu probleme de adaptare familiala, care dupa ce a stricat doua casnicii n-a fost in stare sa ramana cu nici un barbat.
Stiu ca idealul tau in viata nu este sa te mariti, si ca strugurii sunt acri, dar probabil ca nici nu-ti dai seama cat de ridicola si neavenita esti cand evaluezi relatiile altora, ba le mai dai si sfaturi pe un subiect pe care practic ai esuat in mod lamentabil.

charmelen
Postat pe 21 Septembrie 2013 18:50
:-)))) saracul neuron incearca sa creeze scenarii! Cum am zis, facts - ia reverifica cu securistul si doua casnicii, si daca sint cu vreun barbat sau nu!

Apropo, nu imi amintesc sa te fi bagat eu in seama pina nu mi-ai schelelalait tu in mod explicit numele la subiectul asta - nu ma preocupi nici tu, nici istoria ta prapadita. Nici macar cit sa fac prezumptii comice. Insa n-am nici o problema,absolut nici una sa ma exprim in orice mod doresti sa porti conversatia. - desi ar fi mai inteligent pentru tine sa nu te mai bagi in ce te depaseste, intr-adevar.
quasaria
Postat pe 21 Septembrie 2013 23:28
De-a lungul timpului, am întâlnit cazuri în care câinii comunitari au salvat oameni de la moarte. Astăzi, când bucureștenii, și nu numai ei, se pregătesc să spună „Da” uciderii câinilor ne amintim de o poveste petrecută, în urmă cu mai mulți ani, într-unul din cartierele de la marginea capitalei, când doi câini au fost arși de vii după ce au salvat un copil căzut într-o gură de canal. Cineva a turnat benzină peste ei, când dormeau, și le-a dat foc.

Arşi de vii

Într-o seară, câţiva locuitori din Prelungirea Ghencea au auzit urlete şi lătrături. Un puinadru pătat care se pripăşise în zonă de ceva vreme scheuna îngrozitor în timp ce încerca să deschidă cu labele din faţă uşa blocului. El alerga apoi spre un loc viran, unde se jucau de obicei copii. Un locatar a avut inspiraţia să-l urmărească. Animalul observase că unul dintre copiii din bloc căzuse într-un tub de beton pentru canalizare şi nu mai putea să iasă. Băieţelul a fost salvat în ultimul moment de vecinii alertaţi de maidanez. Întâmplarea n-a fost dată uitării şi locatarii blocurilor l-au îndrăgit cu toţii pe câine. Îi dădeau de mâncare, îl mângâiau, ba chiar i-au construit şi o cuşcă. Printre iubitorii de animale din blocul respectiv locuia însă şi un cetăţean care nu suporta câinii. Aşa că l-a trăsnit o idee: s-a furişat cu o sticlă de benzină în mână şi a turnat-o pe bietul căţel în timp ce dormea liniştit la uşa blocului, alături de un alt maidanez aciuat acolo. A scăpărat un chibrit şi le-a dat foc. Scena terifiantă ce a urmat şi uretele aproape omeneşti ale sărmanelor animale, transformate în torţe vii, au adunat din nou lumea în stradă. Câinii se tăvăleau pe jos de durere. Într-un târziu, cineva a aruncat peste ei o pătură. În scară mirosea a carne arsă. Au fost sunaţi cei de la Colţ Alb, care i-au luat şi le-au dat îngrijirile necesare. Cu toate eforturile depuse, căţeii au murit, amândoi în aceeaşi zi

- See more at: http://edituramateescu.ro/2013/09/caini-arsi-de-vii-dupa-ce-au-salvat-un-copil/#sthash.QH9p2l3n.dpuf

comentariul nu-mi apartine
l-am postat ca sa reimprospatez niste memorii
asa stim noi fiintele bipede ganditoare si cu constiinta sa multumim vietatilor de pe linga noi , animale fara ginduri fara sentimente fara constiinta....asa sa fie???
carmen_2005_ro
Postat pe 22 Septembrie 2013 17:57
pe de alta parte...exista si speranta

http://www.youtube.com/watch?v=hwf5XP20434
si tot copiii sunt cei care ne salveaza.....

carmen_2005_ro
Postat pe 22 Septembrie 2013 18:13
Bunica are partea ei de vina pentru neatentie SI REMUSCARILE CARE O VOR BAGA IN MORMANT ! Dar cainii fara stapan nu numai din Bucuresti ci si din alte orase si localitati din Romania;sunt o amenintare! una reala ! Eram pe strada acum cateva zile si erau doua femei cu un bebe mic in carut si au fost atacate de caini! Norocul lor a fost un barbat care venea din spate si i-a luat la goana cu pietre ; pentru ca l-a inceput a latrat unul si intr-o secunda au mai aparut inca patru ! I-am multumit lui Dumnezeu ca nu am fost cu zece secunde mai grabita ca ma atacau pe mine !Nu vreau sa fiu terorizata de frica cand merg pana la paine sau pana in statia de autobuz ! NU SE POATE TRAI CU FRICA !
garbo_19362
Postat pe 22 Septembrie 2013 18:22
De la: garbo_19362, la data 2013-09-22 18:22:55Bunica are partea ei de vina pentru neatentie SI REMUSCARILE CARE O VOR BAGA IN MORMANT ! Dar cainii fara stapan nu numai din Bucuresti ci si din alte orase si localitati din Romania;sunt o amenintare! una reala ! Eram pe strada acum cateva zile si erau doua femei cu un bebe mic in carut si au fost atacate de caini! Norocul lor a fost un barbat care venea din spate si i-a luat la goana cu pietre ; pentru ca l-a inceput a latrat unul si intr-o secunda au mai aparut inca patru ! I-am multumit lui Dumnezeu ca nu am fost cu zece secunde mai grabita ca ma atacau pe mine !Nu vreau sa fiu terorizata de frica cand merg pana la paine sau pana in statia de autobuz ! NU SE POATE TRAI CU FRICA !


De acord, cainii nu au ce cauta pe strada, trebuie ridicati, evaluati, cei bolnavi si agresivi eutanasiati, iar restul dati spre adoptie cu concursul primariei si a diverselor fundatii pentru animale.
Exista fonduri care au fost alocate la primarie pentru a rezolva problema cainilor fara stapan, iar responsabili nu numai ca n-au facut nimic, ci au papat banii si s-au dat disparuti cand s-a intamplat tragedia.
La fel si nenorocita aia de voluntara de la fundatia care a semnat pentru adoptarea cainilor prezumtiv vinovati de moartea copilului. Auziti la ea, " teoretic era responsabila (de caini), dar practic nu". Sau si mai cinic: "A murit un copil, asta e!" Asta oare ce-ar merita cand cainii vor fi eutanasiati?

Eu nu am zis nu eutanasierii, ci eutanasierii in masa. O solutie extrema trebuie aplicata in cazuri extreme. Inainte de a o sustine orbeste, aruncati si un ochi pe link ca sa vedeti cum se petrece eutanasiere animalelor.

http://www.filmedocumentare.com/earthlings-dependenti-de-animale/

Nu e un documetar siropos, cu animalute suferinde si privire duioasa, ci unul extrem de violent si nu-l recomand celor slabi de inger. Daca sustineti eutanasia, macar sa va faceti o idee corecta despre cat de buna si dulce este aceasta moarte pentru animalele carora le este impusa.
charmelen
Postat pe 22 Septembrie 2013 23:37
De la: quasaria, la data 2013-09-21 23:28:01:-)))) saracul neuron incearca sa creeze scenarii! Cum am zis, facts - ia reverifica cu securistul si doua casnicii, si daca sint cu vreun barbat sau nu!

Apropo, nu imi amintesc sa te fi bagat eu in seama pina nu mi-ai schelelalait tu in mod explicit numele la subiectul asta - nu ma preocupi nici tu, nici istoria ta prapadita. Nici macar cit sa fac prezumptii comice. Insa n-am nici o problema,absolut nici una sa ma exprim in orice mod doresti sa porti conversatia. - desi ar fi mai inteligent pentru tine sa nu te mai bagi in ce te depaseste, intr-adevar.



Saracuta de tine cum te mai incapatanezi sa dai sfaturi pe subiecte care evident te depasesc si cum te mai agiti ca sa dovedesti contrariul a tot ceea ce afirmi prin exemplul personal. Ai fi aproape comica, daca n-ai fi atat de patetica.

Cum lipsa de intelegere de care-i acuzi copios pe altii - Jung are o teorie foarte interesanta referitoare la motivatia criticilor aduse celorlalti - pare sa se manifeste plenar in cutiuta care-ti sta pe umeri, o s-o iau metodic, pe puncte, ca sa-ti fie mai usor sa ma urmaresti:

1) din propriile declaratii, te-ai nascut la Moscova acum vreo treizeci si ceva de anisori, deci in plina dictatura ceausisto-securista. Oare cine putea sa faca sejururi prelungite, ba chiar sa mai si nasca in Rusia in acea vreme? Evident niste turisti rataciti sau niste studenti pripasiti la Moskva ca Iliescu, asteptand caderea cortinei ca sa ne aduca lumina de la rasarit. Evident nu ti se poate reprosa activitatile parintilor, desi ele ar putea oferi o explicatie pentru personalitatea ta atat de "speciala".
2) Ai sustinut in repetate randuri pe forum ca relatia ta cu genitorii n-a fost din cele mai fericite (pe un alt topic sustineai ca ai fost un fel de geniu neinteles).
3) tot tu ai sustinut ca maritata fiind, ti-ai lasat barbatul oficial pentru un altul care initial nu te-a considerat destul de buna si s-a insurat la randul lui cu cu alta (asta ar insemna doua casnicii). Dupa o oarecare perioada de convietuire care juridic se incadreaza la adulter si dupa ce-ati facut si un copil, iubirea vietii tale a realizat ca tot nu esti indeajuns de buna ca el sa-si lase nevasta pentru tine, asa ca l-ai parasit cu demnitate, dandu-l pe usa afara.

4) faptul ca ai avea sau nu barbat, chiar nu merita verificat. Dupa cum te manifesti, nu-i decat o stare temporara. Nu o data te-ai isterizat cand un musiu nu te-a bagat in seama pe cat considerai mata ca meriti sau te-a bagat in altceva. Daca si in real te manifesti ca pe virtual, iti prevad un long sir de esecuri cu barbati care nu te vor considera niciodata indeajuns de buna pentru ei. Evident, tu vei continua sa te isterizezi si sa reactionezi cu vehementa la adresa nevestelor care indraznesc sa se opuna cand o disperata a carei etica e circumscrisa poftei kourului ei incearca sa le ia barbatul

6) e regretabil de asemenea ca ai o memorie atat de slaba. Au existat destule situatii cand m-ai bagat sau te-ai bagat in seama fara sa-ti fi adresat vreun mesaj, improscand cu rautati si insulte atunci cand nu erai de acord cu vrei postare de-a mea si nu numai. Se pare ca nu ai aflat inca, dar o fata cu adevarat inteligenta nu raspunde la mesaje pe care le considera
sub nivelul ei intelectual . Un guitat nu suna mai frumos ca un cotcodac, chiar daca tu ai o impresie contrara. Stiu ca ti-e greu sa te abtii, avand in vedere frustrarile personale care te imping sa-ti petreci mai mult de jumatate din existenta nefericita pe acest forum. (Asta in cazul ca nu lucrezi pentru vreo firma de profil).

Imi dau clar seama ca faci parte din categoria celor care le face placere sa iasa in evidenta ca o unghie vânata si cred ca pana acum am pierdut destula vreme cu mata.
Nu am absolut nici o dorinta de a continua o discutie neproductiva cu o individa atat de impotmolita in propria persoana, dar daca vreodata o sa reusesti sa mi te adresezi pe un ton civilizat si relaxat promit sa-ti raspund. Pana atunci prefer sa te ignor.
charmelen
Postat pe 23 Septembrie 2013 01:11
Nu numai bunica dar si parintii, in special tatal care era acasa si a lasat o batrana de 65 de ani sa mearga cu 2 copii in parc. E greu cu 1 dar mai ales cu 2;
el statea trantit la televizor de unde a si auzit stirea despre copil.
garbo262094
Postat pe 23 Septembrie 2013 09:42
- n-am citit tot, recunosc, ca n-am atita rabdare sa parcurg o pagina de aberatii - dar bietul neuronul tau poate concepe ca sint cetatean strain nascut din cetateni straini, si de aia "mi-am permis" sa ma nasc in afara, vita?
Varianta asta ai considerat-o, joiano? Sau la tine si eschimosii, si triburile zulu, si amerindienii sint tot securisti, ca doar le-a permis ceausescu al tau sa traiasca in afara granitelor romaniei?

In rest, daca numeri casniciile vecinilor, eu zic sa bagi vreo 30. Si cu alea de s-au stricat aci pe forum, 120.

Cu ce handicapata am ajuns sa imi pierd timpul.....
quasaria
Postat pe 23 Septembrie 2013 09:57
O intrebare care te poate pune pe ganduri indiferent de cazul sau cazurile care s-au intamplat...facand abstractie de aceste cazuri cand iti asumi responsabilitatea de a deveni parinte inseamna ca trebuie sa fii parinte in adevaratul sens al cuvantului...nu trebuie sa dam nastere la o viata numai de dragul de a avea copii...ti-ai asumat aceasta responsabilitate, inseamna ca trebuie s-o duci la bun sfarsit, mai ales ca societatea in care traim nu asigura siguranta nici macar a unui om matur...sunt state in care nu vei vedea niciun copil sub 12 ani singur pe strada mergand hai-hui...nu ai sa vezi locurile din parcuri special amenajate pentru copii nefiind supravegheate macar de un politist tocmai pentru a preveni disparitia, rapirea, fiind cunoscut faptul ca parintii mai pot sa se ia cu vorba scapand din vedere copiii poate doar pentru o secunda...copiii trebuie sa fie supravegheati fara incetare si atunci cand au nevoie de tine trebuie sa fii langa ei, fie ca au cazut si s-au lovit, fie ca au avut o altercatie cu un alt copil, fie ca ii este sete sau doreste sa iti puna o intrebare la care numai tu ca parinte trebuie sa-i raspunzi...tu, ca parinte, esti sprijinul lui, esti invatatorul lui, esti sfatuitorul lui, esti inteleptul lui care trebuie sa-i dezvalui si sa-i vorbesti despre tot ce-l inconjoara...nu are rost sa aducem acuzatii sau invinuiri...intrebarea nu a facut referire la un caz anume...majoritatea s-au referit la cazul recent intamplat...dar intrebarea s-a pus, simplu, "se lasa copiii de patru ani sa dispara din ochi?"...majoritatea s-au referit la recentul caz...eu cred ca vina o poarta parintii pentru ca nu s-au asigurat ca copiii lor vor fi in siguranta atata timp cat ei nu sunt prezenti...se poate ca cei mici sa nu fie la prima "explorarea a imprejurimilor"...tot asa se poate ca alergatul lor hai-hui sa fie o obisnuinta...cum tot asa nici cainii nu sunt vinovati...vinovati sunt oamenii care s-au grupat in diferite asociatii sau spuneti-le cum doriti si s-au ocupat de cu totul altceva in loc sa-si faca datoria si sa-si respecte angajamentul pe care si l-au asumat in momentul in care s-au decis sa urmeze profesia pe care si-au ales-o...vina lor consta in faptul a lasat patrupedele sa ajunga in stadiul de salbaticie si a ataca oamenii pe strazi...acest caz are inca multe neclaritati in sensul ca declaratiile au fost contradictorii, avocati, martor aparut dupa ce s-a dat publicitatii inregistrarile din parc, te poate duce cu gandul ca nu trebuie ca oamenii sa cunoasca prea multe din acest caz cu multe necunoscute...dar sa ma intorc la tema principala care, in opinia mea, parintii poarta cea mai mare vina...asta, numai daca doriti sa gasiti vinovatul...dar, raman la parerea mea ca un parinte nu are dreptul sa nu se asigure de o siguranta maxima a copilului, in cazul in care, meseria sau functia pe care o desfasoara, nu-i permite ca o parte din timpul unei zile, sa fie langa copil...nu ne putem permite sa ne jucam de-a parintii si copiii atunci cane aducem pe lume o viata...pregatirea lui pentru viata sta in mainile celui care i-a dat viata...pe langa faptul ca este cel mai minunat lucru care i se poate intampla omului, nu trebuie sa uitam ca acest lucru reprezinta o obligatie care ne-o asumam in fata noastra ca parinti...nu am dorit sa aduc prejudicii personalitatii si opiniilor niciunuia dintre voi...mi-am spus parerea prin prisma unui parinte, pentru ca eu nu mi-as putea ierta niciodata faptul ca am neglijat viata caruia i-am dat viata...
Lorelei
Postat pe 29 Septembrie 2013 05:14
Cainii au instincte, in functie de ele reactioneaza. Copilul le-a calcat teritoriul probabil a tipat ( dar bunica era prea departe sa auda tipatul ingrozit si puternic), a fugit, deci s-a purtat prin tipat ca un atacator si fugind ca o prada. Un copil de 4 ani se supravegheaza permanent. Chiar si la tine in curte sau in casa. Si eu am copil. Cat priveste constiinta bunicii, mi-a dovedit ca e zero. Cat rau a provocat familiei sale si faptul ca se lasa manipulata de cei ce vor sa iveala latura agresiva din oameni. aceasta familie care nu si-au luat in serios responsabilitatile fata de copii inclin sa cred ca primesc niste avantaje ca sa fie manipulati de politicieni si mass-media. Sunt parinti care si-au pierdut copilul si durerea este atat de mare incat nu pot vorbi pentru o perioada de timp. In nici un caz sa provoace rau si altora.
sanditau
Postat pe 29 Septembrie 2013 05:44
Ai mare dreptate "cocuta68". Sunt o bunica care a crescut 3 nepoti (nepoate) zvapaiate si pline de viata, pline de nevoia de cunoastrere, de intrebari, de alergat, leagane, bibiclete s.a.m.d. Mi-a fost destul de greu, cu toate ca sunt o bunica "tanara". Si eu am facut copii la 20 de ani si fetele mele tot cam pe atunci. Ochii si copiii. Fiica mea imi spunea cand plecam cu nepotica in parc : "mama, n-o lasi din mana" . Asta nu insemna ca o tineam legata de mine. Insa, nu va suparati voi astia tineri care sariti imediat la gatul oamenilor, sau al cainilor sau al stalpilor de pe strada in care intrati noaptea cu bolizii vostri de fite (oare cine-a pus carciuma-n drum de avem atatia betivi ?), deci nu va suparati ca va spun : copiii se educa, mama , care are timp sa stea pe facebook - si stim cu totii cat timp iti trebuie - nu a avut timp sa-si educe copilasii sa stea langa bunica pentru ca asa cum a spus Cocuta daca nu erau cainii, era altceva si in orice moment unor copii atat de mici si lipsiti complet de aparare l-i se poate intampla ceva. Copilul atat de mic trebuie ocrotit si nu lasat slobod - indiferent unde - pentru ca el nu are "notiuni" de viata, nu are discernamant, nu stie inca ce e binele sau raul pentru simplul motiv ca este in grija cuiva. De aceea exista o varsta a majoratului cand se considera ca acea pesoana intra in viata cu minime cunostinte de care are nevoie sa mearga mai departe. Sa dai vina pe caini si sa nu responsabilizezi persoana care-i avea in grija pe copii denota dementa si haosul in care traim. Lipsa valorilor , a decentei si a bunului simt din ultimii ani. Am pierdut o nepotica de 2 ani jumatate in urma unei boli cumplite : cancer. 7 luni de suferinta . Ma doare cumplit. Cui sa-i fac vina ? Pe cine sa dau vina ca sa am liniste ? Suntem rai si irationali. Imi pare rau ca va spun si probabil ca se vor gasi destui sa sara la gatul meu cu injurii si vorbe grele. Mai ales ca iubesc enorm cainii. Am crescut 3 nepoti si 3 caini . Insa , daca moartea copilului m-a intarit mai tare si m-a facut sa iubesc si mai mult copiii pentru ca ei sunt insasi viata, nu-mi pasa daca se gasesc cateva nonvalori care sa se agite si sa faca spume la gura pe aici,. . Daca nu te ingrijesti ca viata reprezebtata de copiii nostri sa mearga mai departe in conditii bune si nu ai grija de "insasi viata" atunci este doar problema ta. Nu aduceti vina nimanui. Parerea mea.
garbo_13087
Postat pe 29 Septembrie 2013 07:41
Cainii nu erau in parc !!!! Copiii au mers pe teritoriul lor, care, apropo, era proprietate privata !!! Nu aveau ce cauta acolo !!! Si nu au ajuns acolo in 2-3 secunde, pt ca era o distanta mare intre parc si acel teren !. Daca ii calca o masina cand au iesit din parc, tot cainii erau vinovati ? Nu , ar fi facut puscarie ala la care i-au iesit in fata ! Deci, intotdeauna o sa gasim alt vinovat, numai cel care ar trebui sa aiba grija de copil nu e. Bineiteles, doar e mama tatalui. Si vad ca asa l-a invatat si pe el, altii sunt vinovati, noi nu ! Vi se pare normal sa nu supraveghezi copiii cand iesi cu ei in parc? Putea sa-i loveasca un copil mai mare, puteau sa cada la locul de joaca si sa-si rupa ceva, ...., se puteau intampla ffff multe chiar si in cateva secunde, acolo, in parc. Si atunci tot cainii erau vinovati? Nu se lasa copiii nesupravegheati !!!! Ai o responsabilitate pt ei in momentul in care i-ai adus pe lume. Si da, sunt de acord, in acest caz a fost un transfer de responsabilitate, din moment ce erau cu bunica. De aceea o consider pe bunica principala vinovata. Daca nu se simtea bine, asa cum spune tatal copiilor, trebuia sa mearga cu ei acasa, nu in parc. Ea putea sa lesine acolo, sau si mai rau. Si atunci copiii ce faceau?
Teodora_Mustatea_1
Postat pe 29 Septembrie 2013 08:04
Asa cum nici la ce scriu eu nu cred ca se va uita cineva asa si la voi ...ce prostii ziceti de sta mintea-n loc..............ma, cainii sunt si in mediul rural, la sate adusi din orase si se impiedica romanii de ei.....deci aceste animale care sunt ca si pisicile, vacile, porcii, caii si oile adica domestice , ar trebui deci sa nu stea si nu trebuie sa stea liberi ci in custi...clar! poa sa zica si madame bardot , cainii nu trebuie sa stea pe strazi pentru ca nu au ce minca si si sunt ca si oamenii strazii niste cersetori................apoi...........sa spuna cei mai batrini si crescuti la tara cand eram copil nu ca ma departaam de bunici , de casa lor ci ma duceam la 12, 13 cu vacile la pascut la 4 km de casa, linga o padure cu animale salbatice care ar fi putut sa sara la mine, dar uite ca atunci anii 70 -80 si animalele salbatice erau stapinite.......bunicii m-au crescut liber sa stiu de toate , sa fiu stapina pe mine si sa ma descurc, deci nu am fost cocolosita........si acum intr-un parc din mijolocul capitalei in marele BUCURESTI sa nu poata un copil sa alerge, sa se departeze 400 de metri ?........copii ar trebui lasati liber sa invete viata iar CAINII in custi.......crescatoriii de caini care iubesc nepermis de mult cainii sunt antiumani, urasc omul chipul lui Dumnezeu !!!!gresiti in logica, nu ginditi corect!
garbo192408
Postat pe 29 Septembrie 2013 08:35
Cainii mei nu au cusca....
Rotty
Postat pe 29 Septembrie 2013 08:41
Iar reluam discutia cu vina bunicii? LASATI-O IN PACE, OAMENI BUNI ! Are ea procesele ei de constiinta, nu credeti ca ii e destul? Ce rezolvati aruncand cu pietre in ea? Povesteste mai jos cineva ca nu isi scapa din ochi copilul, dar tot ea spune ca a pierdut-o pentru o clipa! Deci e omenesc sa ti se intample asa ceva, dar va intreb cine s-ar fi gandit ca daca nu ii supravegheaza atent, unul va fi mancat de caini? Asta e problema pe care trebuie s-o dezbatem, nu despre vina bunicii! Pentru ca, in mod normal, acesti copii, generatia asta TREBUIE crescuta de mama, de oameni tineri! Bunicii nu mai fac fatza copiilor, energiei lor, stilului lor! Am vazut destule cazuri in care bunicii sunt depasiti total de educatia unui copil! Asta e problema! Femeile nu mai stau acasa cu copiii si transfera o responsabilitate uriasa bunicilor, care nu mai pot sa fie vigilenti si sa ii educe ! E mare prapastia intre copii si parinti, dar intre copii si bunici....e un mare hau!
Asa ca ar fi indicat, sa o lasati in pace, sa isi traiasca durerea si sa nu zicem niciodata, NICIODATA !
calla
Postat pe 29 Septembrie 2013 09:02
Trist esti tu care gasesti vinovata bunica . Vinovati suntem cu totii, care toleram sa se cheltuie mai multi bani cu bunul trai al cainilor si celor care ii pupa sub coada, decat cu educatia si buna crestere a copiilor...
leonia
Postat pe 29 Septembrie 2013 09:34
Raspunderea juridica principala este a bunicii, si in subsidiar a proprietarului terenului etc. Bunica este indubitabil de vina pentru moartea copilului de 4 ani, intrucat acesta trebuia supravegheat.
simona_petre
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:12
Bunica trebuie sa raspunda juridic in fata legii, precum orice alt individ care a ucis din culpa, lasand la o parte procesele ei de constiinta. Asta e altceva, precum judecata de apoi, dar in fata legii suntem toti egali si daca s-a inceput urmarirea penala impootriva nu stiu caror autoritati sau a proprietarului terenului, inaintea lor trebuia sa se inceapa urmarirea penala a adultului care a avut in grija minorul, respectiv bunica.
simona_petre
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:15
Eu zic sa o lasi pe acea "quasaria" sau cum o cheama in pace! Are nevoie urgent de un psihiatru si nu e bine si frumos sa te pui cu oamenii bolnavi, intrucat sunt mai periculosi decat necuvantatoarele!
simona_petre
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:19
totdeauna trebuie sa fim atenti cu copiii, problema pusa astfel este falsa.Siguranta depinde de conditiile care se asigura.Eu din cauza maidanezilor, si sunt om matur, (am scapat cu noroc sosind alti oameni in zona iar eu dupa ce inmarmurisem cateva minute am plecat in directia oamenilor, iar cainii vazand mai multi oameni, nu unul doi s-au oprit) nu prea ies seara si mai ales in parcuri sau zone mai putin circulate.Ii iubim dar iresponsabilitatea fata de caini a facut sa scapa lucrurile de sub control.Si aici ma refer inclusiv la cei care arunca mancare pe fereastra sau le duc undeva si le lasa acolo.Daca vrei caine sa il iei acasa.
Copiii sunt minunea noastra, nu toti sunt la fel, al meu 1 min il scapai si facea cate o traznaie de mic copil, era curios si plin de energie, isi lasa jucariile sa exploreze ceva nou.Era langa mine si jucandu-se aproape a dat foc la casa (aveam radiator pt incalzit, daca aveam calorifer nu se intampla), altadata vazand punga cu lana pentru impletit a scos ghemele, nu vreti sa stiti cat am mai salvat (daca le pastram intr-un loc unde nu putea ajunge era altfel...), si era langa mine.
Sa il supraveghezi ca si cafeaua cand da in foc? cam greu 24 de ore din 24, poate daca cineva iti face curat, mancare si mai sta si cu copilul de cristal ca sa poti sa bei...cafeaua.
Cuvantul cheie este siguranta oferita prin conditii.
delinke
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:39
NU!Sunt bunica si cresc un nepotel de 4 ani si 9 luni,nu poate fi admisibil sa-ti motivezi inresponsabilitatea aruncand vina pe cainii maidanezi,pe ADP sector 2,pe propietarul terenului.Cea care este de condamnat este asa zisa mama,care a lasat in grija unei batrane 2 copii,care sunt la varsta celor 1000 de intrebari,la varsta la care simt nevoia de a cunoaste,explora.Cum sa ai timp sa transmiti mesaje pe facebook,sa participi la posturile de tv la emisiuni sau la manifestatii,incitand la violenta,cand tu ca mama nu ti-ai facut datoria de parinte?Din pacate atat presa din Romania,televiziunea,asistenta sociala nu-i pune intrebarea unde era in acele momente?
Guvernantii s-au grabit sa adopte legea maidanezilor,dar de ce nu se grabesc sa inaspreasca legile privind abandonul copiilor,vinderea sau uciderea bebelusilor,maltratarea de catre parintii alcoolici?
Ca nu este locul cainilor pe strada este alta problema,dar a recurge la uciderea in masa dand dovada de cruzime,nu cred ca rezolva problema parintilor inresponsabili.
Tragedia petrecuta este presarata cu multe minciuni ale familiei,ceea ce ridica multe semne de intrebare.
garbo059915
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:48
Sunt si eu o bunica.56 ani, am plecat cu doi nepotei in frumosul parc din fata blocului unde locuiam, ca sa se joace la locul special amenajat pentru acest scpo. Copii ca niste copii, bucurosi ca i-am scos afara,unul era pe topogan,unl la bare,dar niciodata in acelasi loc amandoi, iar eu eram lac de apa si aproape sa-mi sara inima din loc atunci cand nu vedeam pe unul dintre ei.Mentionez ca era fetia de6 ani si baietel de 4 ani, copiii care ma ascultau si nu-mi ieseau din cuvant, locul era cunoscut, plin de lume, fara caini,si daca pierdem pe unul din ei veneau acasa fara probleme, dar va spun cat am stat cu ei in parc, eu am crezut ca fac atac de inima sa nu pierd nepoteii.In alta zi fiica mea mi-a zis sa ma duc sa-i aduc baiatul de la gradinita.Zis si facut, numai ca baietelul un cpil cuminte dupa cum v-am mai spus,nu a vrut sa-mi dea mana nici macar la trecerea de pietoni,si era tot timpul la o distanta de aproximativ 20 m.in fata mea.Am ajuns cu bine acasa, dar din ziua aceea eu nu am mai iesit cu copii nici in parc nici nu i-am mai luat de la gradinita,pentru siplul fapt ca am simtit responsabilitatea pe propria-mi piele si plus de aceasta mi-am dat seama ca nu pot stapani situatia si nu vreau sa am constiinta incarcata....Imi pare rau pt. bunica lui Ionut, dar este vinovata daca stia ca nu se poate descurca, nu trebuia sa plece cu copii si departe de locuinta....
garbo_7401
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:48
Va felicit doamna!Ati pus degetul pe rana!
garbo059915
Postat pe 29 Septembrie 2013 10:52
De ce sa fie cainii de vina??? Ce cautau acei copii pe un teren viran und se stie ca sunt
caini ?? Maidanul acela era habitatul lor. Eru foarte departe de parc. Cand acea bunica nesabuita a vazut ca o i-au la fuga prin parc trebuia sa mearga dupa ei. Dar probabl statea la barfa cu alte batranele.Si eu merg in parc cu nepotelele dar sunt tot timpul in spatele lor. Acum vor bani pentru neglijenta ei.Rusine sa le fie.
garbo158042
Postat pe 29 Septembrie 2013 11:14
De la: garbo059915, la data 2013-09-29 10:52:48Va felicit doamna!Ati pus degetul pe rana!
garbo158042
Postat pe 29 Septembrie 2013 11:15
Eu nu am copii,dar daca as avea,nu as face greseala sa-i las in grija acestei bunici iresponsabile(se pare ca era la o bere femeia se cinstea in timp ce nepotul ei mai mic era devorat de cainii maidanezi)....
Un copil este o mare responsabilitate,trebuie sa fii cu ochii pe ei ca pe butelie,o clipa de neatentie si ..l-ai pierdut definitiv ....
Bunica asta isi ascunde neglijenta grava de care a dat dovada scotindu-i pe maidanezi in fata,rusine sa-i fie,a mintit ca a lipsit 25 de minute si camerele de luat vederi au demonstrat ca a lipsit vreo 2 ore si jumatate....!!!!
Si cainii maidanezi sunt foarte multi intr-adevar,este bine totusi ca s-au luat masuri drastice de rarire a lor,suntem oameni si trebuie sa mergem in siguranta pe strada sau parcuri fara sa ne fie teama ca ne-ar putea ataca vreun maidanez....
garbo162553
Postat pe 29 Septembrie 2013 11:34
Da ai mare dreptate , bunica lor ar fi trbuit sa fie foarte atenta . Nu a avut deloc grija de ei ,pacat ca a fost atit de iresponsabila
adri-adriana
Postat pe 29 Septembrie 2013 12:32
Da ai mare dreptate , bunica lor ar fi trbuit sa fie foarte atenta . Nu a avut deloc grija de ei ,pacat ca a fost atit de iresponsabila
adri-adriana
Postat pe 29 Septembrie 2013 12:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
doctor homeopat 3 De la: Lory07 16 Mai 2012 19:33
EMO 93 De la: ALEXA_NASPA 6 Martie 2010 03:18
Sotul meu nu ma iubeste?- Am nevoie de sfaturi.. 63 De la: DaryaP0pa 14 Iulie 2019 17:04
conteaza varsta in dragoste 10 De la: garbo065737 30 Decembrie 2009 15:39
Ajutor....... 55 De la: Jojolin 19 Ianuarie 2011 18:15
Setari Cookie-uri