Pneumotorax, chirurgie toracica

Buna ziua! As dori niste informatii in legatura cu chirurgia toracica pentru pneumotorax. Problema sta in felul urmator: Prietenul meu a fost internat in data de 7 iunie 2013 la spitalul munincipal din Hunedoara cu diagnosticul "pneumotorax spontan la plamanul stang". I s-a facut tratament cu antibiotice,insa nu s-a refacut pleura. Luni dimineata (10 iunie 2013) a fost trimis la Petrsoani unde i s-a facut o interventie chirurgicala ce a constat in introducere unui tub de drenaj in cavitatea pleurala. Situatia s-a remediat, si pleura s-a refacut, iar in data de 17 iunie 2013 i s-a scos tubul, urmand ca in 18 iunie 2013 sa fie externat. Ei bine, in data de 18 iunie 2013 i s-au facut ultimele raze unde s-a constatat ca pneumotoraxul a recidivat si i s-a facut din nou interventia chirurgicala cu tubul de drenaj. In data de 19 iunie 2013 va fi operat, procedura am inteles ca se numeste "torascopie video-asistata". Intrebarile sunt: Cum te simti dupa reanimare? Sunt dureri mari dupa operatie? Cat timp trebuie evitat efortul? Ce sfaturi imi puteti da pentru el?Cu cate tuburi va ramane cand iasa din sala de operatie? Va rog mult de tot ajutati-ma!! Va multumesc anticipat! O zi buna!
Ali_Alexandra_2
Postat pe 18 Iunie 2013 22:07
se vindeca in timp ... cam in vreo 6 luni ... drenajul trebuia facut in primele zile... dar nu a fost rau nici atunci cand a fost facut! in rest, doar un medic specialist iti poate da raspuns si nu oricum (adica nu pe internet!!!) ci numai in urma unui consult!
oricum recuperarea completa o sa fie in cativa ani ... 2...3 ani! pana atunic sa-si ia gandul de la mare si de la statul in soare!
heartbit
Postat pe 18 Iunie 2013 22:42
Interventiile vechi se faceau prin deschiderea cavitatii, in prezent, prin utilizarea camerei video si fibrei optice, se evita astfel de operatii 'masive'.
Durerea depinde de la persoana la persoana. Eu dupa o interventie usoara, pentru indepartarea vezicii biliare (colecistectomia) nu am resimtit practic durere, asta si datorita medicamentelor pe care mi le-au dat, am putut sa ma ridic din pat la vreo 4 ore de la operatie, a fost o sora ca sa ma sustina daca mi-era rau sau ameteam, dar am mers practic pe picioarele mele pana la baie.
A doua zi m-au si "dat afara" din spital si nu am avut probleme deosebite, doar o jena locala ca la o zgarietura, doar cand ma intindeam in pat nu puteam sa ma intorc cum vroiam eu.
Tuburile se pun ca sa dreneze serul secretat in interiorul cavitatii, precum si aerul care este posibil sa ramana in cavitate dupa interventie. In cazul meu era unul singur, este posibil ca la prietenul dvs. sa fie doua, unul pentru a drena serul din cavitatea toracica, al doilea pentru cavitatea pleurala.
Efort probabil nu va avea voie sa faca timp de 4-6 saptamani, dar va putea efectua activitati obisnuite fara mari probleme.
garbo_11551
Postat pe 8 Iulie 2013 10:20
Prietenul tau sigur este demult acasa dar o sa scriu si ce stiu eu despre treaba asta in caz ca mai intereseaza pe cineva.Dupa o astfel de interventie(lLA PLAMANI) ramai cu tubul (1 tub de plaman DDD) cam o saptamana.Iar dupa ce este scos, recuperarea dureaza aprox 6 luni.Este foarte diferita perioada in care ramai cu tubul si recuperare de la un organ la altul.Eu am facut pneumotorax in luna iulie si ink nu ma simt recuperata total.Mai am ceva dureri si obosesc destul de repede.Dupa un pneumotorax tb sa ai grija TOATA VIATA si la un stranut si la emotii, curent , aer condtionat etc... Dar cum mi a zis si doctorul :,,tb sa incerci sa duci o viata normala deoarece nu ai cum sa previi reaparitia lui,,Sunt bineinteles factori care il favorizeaza ( fumatul sau ridicarea de greutati mai mult de 3 kg in primele 6 luni) dar in general nu poate fi prevenit,mai ales un pneumotorax spontan.Sper din tot sufletul sa fie 1a si ultima data kand mi se intampla , mie sau altcuiva.Nu doresc nimanui pt ca este o experienta foarte dureroasa si traumatizanta.
garbo_388834
Postat pe 8 Noiembrie 2013 16:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Clinica Marie Stopes 2 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:42
Grup de suport pentru femei care se confrunta cu infertilitatea - Facultatea de Psihologie 1 De la: garbo_8887 24 Octombrie 2012 20:55
OMG(Organisme Modoficate Genetic) 53 De la: roby_cado 14 Octombrie 2010 20:14
club bamboo 2 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:51
TIGARA ELECTRONICA 30 De la: laura33c 18 Iulie 2012 23:05
Setari Cookie-uri