Atacuri de panica!!!!!

Buna tuturor.nu stiu cui sa ma adresez...ma adresez tuturor celor care au avut sau au atacuri de panica!Primul meu atac de panica l-am avut in urma cu aproximativ un an de zile.Eram plecata in concediu, eram intr-un loc foarte aglomerat, prima oara am crezut ca este o cadere de calciu m-am simtit foarte rau am crezut ca lesin dar nu am lesinat.Urmatorul care a fost cel mai intens, a fost dupa 2, 3 zile am fost sa vizitam o pestera, m-am speriat foarte tare am inceput chiar sa plang de frica(ceea ce nu am facut niciodata cand am avut un atac), am crezut ca nu o sa ies niciodata de acolo.Prima oara am crezut ca sufar de agarofobie.Nu stiu daca este asa sau nu...Un timp nu am mai avut atacuri, dar ele mai revin mai ales cand merg la supermarket(niciodata singura)cand trebuie sa stau de vorba cu cineva necunoscut mai mult timp(ginecologul meu)dar sunt doar tentavive sa zic asa!Acum cateva zile am avut un atac in apropierea casei, de atunci nu am mai iesit neinsotita din casa!De cateva zile nu m-am mai dus nici la scoala(sunt la liceu la seral), imi este frica sa nu mi se faca rau pe strada.Sa va spun simptomele mele:ma ia cu ameteli, simt ca nu am aer, ca ma sufoc, nu mai am putere in picioare, ma ia cu calduri si de fiecare data cand ma apuca vreau sa merg urgent acasa oriunde as fi pt ca doar acolo ma simt in siguranta!momentan nu am bani sa merg la psihoterapie nu stiu ce sa fac mai ales ca maine trebuie sa merg la un interviu pentru un loc de munca nu stiu cum o sa fac sa ajung pana acolo.Incerc sa ma controlez sa-mi spun ca nu se intampla nimic, sa gandesc pozitiv dar asta nu ma ajuta sa-mi fac curaj sa ies din casa.Dati-mi un sfat va rog!Am doar 24 de ani si vreau sa fiu cum eram odata!!!
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 18:14
http://www.eva.ro/sanatate/psihiatrie/ce-trebuie-sa-stim-despre-atacurile-de-panica-articol-23795.html
http://www.topexperti.ro/experti/Angela-Cojocaru_74/articole/Anxietatea-si-atacul-de-panica-cauze-specifice_157
Claudia, sper sa te ajute...in orice caz, apeleaza la ajutor de specialitate!
Multa sanatate iti doresc!
LLisa
Postat pe 26 Februarie 2013 18:37
Claudia, iti este frica sa vorbesti cu persoane necunoscute ( citez "mai mult timp"), ca de exemplu ginecologul tau? iti este frica, cumva, sa nu-ti spuna ca esti insarcinata?
Eugenia_
Postat pe 26 Februarie 2013 18:46
Ce misto e sa-ti bati joc de oameni nu?Nu am spus ca imi este frica sa vb cu ginecologul,am spus ca am tentative cand stau de vorba cu ea sau cu alti oameni,si ginecologul este o persoana necunoscuta pot sa zic din moment ce am fost la ea doar de 3 ori.Nu-mi este deloc apropiata.Ce este asa de ras?
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 19:27
rad?
Eugenia_
Postat pe 26 Februarie 2013 19:36
Auzi Tanti?ati vazut cui i se adreseaza acest mesaj nu????nu inteleg ce cautati aici!Daca nu aveti nimic de zis in legatura cu asta nu va mai bagati!
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 19:45
ce-i cu agresivitatea asta?
Eugenia_
Postat pe 26 Februarie 2013 19:47
Claudia,incearca sa iei capsule din ulei de lavanda si ulei de menta.Ajuta. Si la starile de irascibilitate.
Rotty
Postat pe 26 Februarie 2013 19:58
Multumesc pt sfat
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 20:04
Cu placere. Totusi,daca vezi ca nu e bine ,incearca sa faci un efort si mergi la medic.
Rotty
Postat pe 26 Februarie 2013 20:12
Da o sa incerc stiu ca menta si sunatoarea sunt bune pentru sistemul nervos!
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 20:36
Claudia. Pur si simplu, respira. Nu-i o gluma. Respira, pur si simplu, constient, cand esti stresata sau agitata. Ai acumulat numeroase energii ca stres, ingrijorare, frica, neliniste, agresivitate. Respira constient si lasa-le sa se duca. Dumnezeu stie foarte bine ce sa faca cu ele. Tu elimina-le prin respiratie constienta si gandeste-te la armonie si echilibru.
Esti un cumul de energii frumoase, constructive de o forta de neimaginat.Treci printr-o pasa mai proasta si fiind o fire mai emotiva, ai clacat. E normal, e firesc. Te vei faci din nou bine.
Un psiholog te-ar ajuta mai usor, chiar si un coach...nu zic ca nu ai putea singura. Daca, inca, nu-ti permiti financiar intra pe net si cauta diverse site-uri si lectureaza si aplica pe tine increderea in sine, meditatia, metode de relaxare, etc.
Este atat de usor si frumos sa devii un om mai puternic decat esti azi, iar asta se poate, doar, daca ai trecut prin ce treci tu. Asa ca nu te lasa depasita de raspunsul mai neplacut al organismului tau. El iti da doar semnale de alarma. Asculta-le. Undeva nu ai fost bine mental, spiritual si afectiv. Fii mai atenta la tine si la nevoile tale afective. Iubeste-te si iarta-te mai mult.
Si incearca sa abordezi viata cu mai putina incrancenare. Iar ceea ce nu depinde de tine, nu te face raspunzatoare, asa ca nu-ti mai lua pe umeri/constiinta si treburile celorlalti, fie din familie, apropiati, necunoscuti.
Si tine minte doua chestii: 1)atunci cand tu nu esti bine, nu ai cum sa ajuti si pe ceilalti...asa ca trebuie sa ai grija, in primul rand, de tine si 2) ce nu tine de tine, nu poti schimba...asa ca da-i drumu' si nu te incarca cu probleme ce nu te privesc.
magdabeauty
Postat pe 26 Februarie 2013 20:38
Si uitam: Poate nu esti inca pregatita sa socializezi, desi un prieten acolo ajuta, cateodata, la fel de mult ca un terapeut, dar fa sport! Acasa. Danseaza, fa sport. Daca nu-ti permiti la sala(unde ai si socializa) gasesti pe net diferite exercitii. Si la alimentatie sa fii destul de atenta. Si odihna. Somnul are un rol fantastic pentru un tonus excelent!
magdabeauty
Postat pe 26 Februarie 2013 21:07
Multumesc pentru sfaturi,da este adevarat ca nu am avut o copilarie prea fericita poate de aici mi se trag toate astea...As putea sa urmez sfaturile dvs in legatura cu cititul,meditatia dar astea m-ar ajuta doar in timp.Ce ma fac daca eu maine trebuie sa ies din casa sa parcurg o ditanta destul de lunga si nu am curaj?Probabil o sa spuneti ca trebuie sa am ambitie si sa nu ma gandesc la lucruri negative,as vrea sa fac asta dar nu pot.Poate nu am destula vointa nu stiu ce sa cred.Treaba cu respiratul e cam grea pentru ca eu incerc sa-mi ocup mintea cu altceva cand ies pe usa si totusi nu reusesc,simt ca ma apasa ceva pe piept,nu stiu daca as reusi sa ma concentrez doar la respirat in timp ce merg pe strada.Imi ajunge doar sa ma gandesc la starile astea,sa incerc sa ma concentrez sa inspir si sa respir adanc si deja incepe o tentativa de atac dupa care incerc sa ma linistesc,daca sunt in apropierea casei si reusesc daca nu,doresc sa ajung acasa cat mai repede si acolo imi trece...e foarte greu....
Horvat_Claudia_1
Postat pe 26 Februarie 2013 22:08
Cristina,o parere si de la mine(daca imi permiti)
Din cele spuse de tine,constat ca tu ai stari de anxietate pe fond nervos.
Esti tanara ca sa zici ca le faci pe fond de stres sau adevarate atacuri de panica.... nu ai dat detalii suficiente.

Stii ca orice creier controleaza propriul corp,da?Eu nu spun simplu: respira, sau fa exercitii, numara in gand, spune crezul samd....ca o sa-ti treaca.

Conteaza si ce induci tu creierului tau dar trebuie mai intai sa te eliberezi de : idei, fapte, lucruri si chiar persoane toxice din jurul tau.Faptul ca acasa in mediul familial te simti linistita, ii un lucru de care tu trebuie sa profiti pt. a fi ajutata si a merge la un medic de specialitate.
Care-i medicul? aici ii problema.Voi fetele faceti asemenea crize din cauze: dereglari menstruale, relatii sexuale nesatisfacatoare, poate cauza astfel de stari chiar si glanda tiroida....deci, sunt multi factori influienti negativ in corpul tau.
Dpmdv cred ca ti-am raspuns deja. Mergi la endocrinolog caci el/ea ii in masura sa regleze astfel de stari la voi fetele si cu un tratament prescris vei avea parte de stare de normalitate.:)
Succes si sanatate!

Fss_ssu
Postat pe 27 Februarie 2013 00:29
In asemenea cazuri, care mai si persista, te apuca toate bolile pamantului. Vei ajunge sa dai bani, aiurea, pe la toti doctorii. Cunosc un caz concret cand o fata era trimisa din toate partile(cardiologie, orl, ginecologie) la endocrinologie. Ce sa vezi? Analizele erau perfecte. Mai mult avea o glanda tiroida de toata frumusetea. Problema la ea era mentalul si spiritul prabusit! Atata tot. Depresie. Probleme in cariera, dragoste, mediul familial. Dupa 2 sedinte in prezenta unui coach, fata-i mai sclipitoare ca oricand. Si-a reluat cu brio activitaile, socializeaza din nou, si-i pregatita si pentru o noua etapa romantica. Si si-a eliminat energiile toxice printr-un prim si simplu pas: Da, A RESPIRA! CONSTIENT! e o greutate imensa ce incarca sufletul si psihicul toate nelinistile si energiile negative. De hipnoza ai auzit? Ei bine, ajungi in starea de transa tot prin respiratie. Si tot asa iti poti vindeca o problema de inima(minora, ce-i drept)
Toate bolile noastre fizice au ca punct de plecare imbolnavirea mentala si spirituala. Atunci cand simtim ca nu meritam sa fim iubiti, ni se imbolnaveste inima, cand suntem ahtiati dupa control, avem probleme cu digestia, etc, s.a.m.d.
Vorbesc doar pe cazuri concrete, nu pe presupuneri sau raspunsuri de dragul de-a raspunde. Asa ca fii atenta la tine. Nimeni din afara ta nu te poate ajuta.
Bafta la interviu! Se merita atata tevatura pentru un simplu interviu? Reprezinta un capat de tara? Detaseaza-te si-ai sa vezi ca e un lucru cat se poate de minor. Tu esti cea mai importanta din viata ta si tine minte: te-ai imbolnavit in timp, cum bine zici si de propria-ti copilarie. Nu cere acum imposibilul, sa te faci bine intr-o zi.
magdabeauty
Postat pe 27 Februarie 2013 07:01
Salut!

dintre analize concrete pe baza organelor proprii si mersul " dupa ureche" tu ce alegi Cristina?
Magda, nu sunt eu in masura sa contest experienta ta feminina dar referindu-ma la modul general si luand in "calcul" :)si varsta Cristinei, inexperienta despre ce i se intampla, probl. din copilarie care au adunat atfel de stari, tinand cont si de faptul ca sunt "specialisti " cu diplome pe banda rulanta in TOaTE si pe toate drumurile, inclusiv "vrajitoare"....hai sa n-o trimitem chiar sa se roage direct la BUDA
Daca tot se pregateste pt. viata in adevaratul sens, o sa aibe si job nou,poate are si iubit cu tendinte serioase, ar fi cazul sa isi cunoasca propriul corp si sa adopte tratament alopat....zic eu ca-i mai sanatos asa.

Desigur, ii alegerea Cristinei cui da banii,dar nu ca i-ar lipsi inima, un plaman, rinichi, sau chiar emisfera dreapta a ce se afla intre urechi ii problema.....problema este acolo unde si cu ce face alegerile, cat se lasa influentata de cei din jur si cum vede ea rezolvarea. M-as bucura sa aflu parerea ta Cristina,de ce? cum de ce....findca pe langa "mofturile" pana la exercitiile fizice de slabire, diete urmate dupa ureche,influenta destabilizatoare in corpul tau, trebuie sa te vada un doctor,na
O zi buna iti doresc!
Fss_ssu
Postat pe 27 Februarie 2013 10:17
Va multumesc pentru gandurile bune.Suparatu...ma numesc Claudia Anul acesta mi-am facut din nou analizele de sange,am facut ecografii peste ecografii.anul trecut am facut si o tomografie ca aveam dureri de cap si am crezut ca am nu stiu ce boala,dar nu am nimic Slava Domnului!!!Suparatu tin sa mentionez ca nu am tinut in viata mea o dieta pentru a slabi si sper sa nici nu fie nevoie,sunt o fata slabuta,mananc ce vreau si la ce ora vreau pentru ca nu mi-e frica ca as putea sa ma ingras.Am crezut ca sunt anemica de aceea mi-am facut analizele din nou dar se pare ca am sangele mai concentrat decat al multor barbati(asa mi-a zis doctorita).Momentan nu am bani sa ma duc la un doctor oricare ar fi ala,dupa ce ma angajez si gur o sa o fac!!Nu imi este frica de interviul ala in sine mi-e frica de faptul ca nu stiu cum o sa ajung pana acolo ca am de mers vreo juma de ora si daca ma apuca nebuniile pe strada?
Horvat_Claudia_1
Postat pe 27 Februarie 2013 10:44
Suparatule, printre altele, sportul nu-i doar pentru slabire. Alimentatia corecta nu-ti aduce, numai, kilograme minus. E vorba de tonus, sanatate...influenteaza intreg organismul.

Sunt pasi ajutatori. Incepe de undeva, Claudia. Asta era ideea. Ca scuze idioate gasim peste tot pentru a nu face nimic pentru noi. Incepe. Si totul va fi mult mai usor...
magdabeauty
Postat pe 27 Februarie 2013 13:22
Nu incerc sa-mi gasesc scuze!Chiar am inceput de cateva zile sa sar coarda,nu e cine stie ce dar pentru inceput merge,mai ales ca nu rezist sa sar foarte mult pentru ca obosesc foarte repede zici ca am 70 de ani...
Horvat_Claudia_1
Postat pe 27 Februarie 2013 13:35
ei zici...?!
ia citeste mai atent in certificatul de nastere... cat scrie acolo la data nasterii 1688 inainte de Chistos! ... deci la 70 de ani ... erai tinerica!
heartbit
Postat pe 27 Februarie 2013 17:36
Domnule heartbit nu inteleg de ce te tot bagi unde nu-ti fierbe oala chiar nu poti sa te abtii???Dumneata trebuie sa comentezi la toate subiectele ca daca nu,nu te simti bine!!!!
Horvat_Claudia_1
Postat pe 27 Februarie 2013 19:16
D-ul bit se intelege pe sine insusi, spre deosebire de tine, care te certi cu tine insati.

mi-e dor de tigaia ingerasului ea stia cu cine se lupta.
Eugenia_
Postat pe 27 Februarie 2013 19:40
De la: Horvat_Claudia_1, la data 2013-02-27 10:44:32Va multumesc pentru gandurile bune.Suparatu...ma numesc Claudia Anul acesta mi-am facut din nou analizele de sange,am facut ecografii peste ecografii.anul trecut am facut si o tomografie ca aveam dureri de cap si am crezut ca am nu stiu ce boala,dar nu am nimic Slava Domnului!!!Suparatu tin sa mentionez ca nu am tinut in viata mea o dieta pentru a slabi si sper sa nici nu fie nevoie,sunt o fata slabuta,mananc ce vreau si la ce ora vreau pentru ca nu mi-e frica ca as putea sa ma ingras.Am crezut ca sunt anemica de aceea mi-am facut analizele din nou dar se pare ca am sangele mai concentrat decat al multor barbati(asa mi-a zis doctorita).Momentan nu am bani sa ma duc la un doctor oricare ar fi ala,dupa ce ma angajez si gur o sa o fac!!Nu imi este frica de interviul ala in sine mi-e frica de faptul ca nu stiu cum o sa ajung pana acolo ca am de mers vreo juma de ora si daca ma apuca nebuniile pe strada?


Sara!
....poi tocmai ti-o spus Magda " sa nu-ti insusesti sarcini ce nu-ti apartin" si sa fii mai relaxata ca un job nu-i tot....
;)) eu ti-am zis Cristina, ce! nu-i nume?.....aaaa! deci poti sa faci si treaba asta Claudia!(stiam eu ;)....da banuiesc ca ai :) oleaca...... si nu ti-ai schimbat prenumele:-P
Ii bun si saritu' la coarda dar obosesti si tot ti plangeai tu ca nu poti respira ia vezi,stai si tu aplecata cand nu poti respira si vezi ce se intampla?



Magda nu ca sunt deacord cu tine, da am facut si io sport cand eram la sc. chiuleam de la ore si numa' pi teren ma gaseau si n-am ajuns sportiv.....acu' tot pi teren stau mai mult si vad/aud fel de fel!

....da si tu ai siluieta?;)

Fss_ssu
Postat pe 27 Februarie 2013 19:53
De la: magdabeauty, la data 2013-02-27 13:22:31Suparatule, printre altele, sportul nu-i doar pentru slabire. Alimentatia corecta nu-ti aduce, numai, kilograme minus. E vorba de tonus, sanatate...influenteaza intreg organismul.
:( pe mine dar Claudia are de unde alege variante....mai ales ca face "alergie" la barbati.


Mai, tu ai iubit?:D
NB!
Fss_ssu
Postat pe 28 Februarie 2013 00:06
De la: Horvat_Claudia_1, la data 2013-02-26 18:14:24Buna tuturor.nu stiu cui sa ma adresez...ma adresez tuturor celor care au avut sau au atacuri de panica!.....!!!


doamna claudia, cand o sa afli cui te adresezi, atunci am sa incerc si eu sa nu ma adresez tie!
in cazul in care n-ai zambit la gluma mea, este problema ta! si este o problema destul de grava (din pacate nu pot spune problema serioasa, pentru ca serioasa incerci sa fii tu, in discutiile cu userii pe ale caror comentarii nu le intelegi!) stii un amic de-al meu zicea asa: seriozitatea este refugiul omului cu o inteligenta mediocra!
deci nu te lasa, incearca sa stai cat mai serioasa si cat mai sobra, ia mina aia de statuie de ceara... si mai incearca inca de 500 de ori formulele de adresare, poate pana la urma iti iese, sau poate intelegi (spre norocul tau!) ceea ce vreau sa spun!
heartbit
Postat pe 28 Februarie 2013 00:54
exista o carte terapia cognitiva,de hilippe brinster,care are solutii concrete,pe care le-am folosit si eu....
e cea mai buna carte din cate am citit,....
trebuie sa iesi,chiar daca ti se face rau afara.
si,daca poti sa iti amintesti,ce s-a intamplat in urma cu un an,vei gasi si cauza atcurilor.
dupa cate imi amintesc,in carte zice cand ti se intampla un atac,sa incepi sa iti controlezi respiratia,adica sa incepi sa respiri rar,adanc,sa te asezi undeva la un loc retras,si sa astepti sa treaca,pentru ca nu dureaza niciodata mult.
si de asemenea,s-a demonstrat ca simptomele astea sunt cauzate de respiratia accelerata,bataile inimii care devin rapide,de efortul depus de corp,in fata unei dificultati pe care crede ca nu o poate depasi.
restul din carte nu imi amintesc,au trecut ani....
dar merita,gasesti si cauza,si multe solutii.
mergi la biblioteca,si la librarie,indiferent daca ti se intampla sau nu criza.
mintea noastra lucreaza prin asociere,automat.
un om,cand a aflat in o zi ca va fi tata,si ca va fi promovat la serviciu deodata,cu alte responsabilitati uriase,intamplator era pe un pod,in masina,conducea.
si a patit de atunci,atacuri de panica de cate ori era pe vreun pod,si era cat pe ce sa renunte la serviciu,pentru ca nu mai putea conduce trecand podul.......
nu e o solutie buna izolarea,ca sa fii in siguranta....imrautateste problema....
iesi,indiferent ce va rezulta,si atunci cand ti se intampla,incepe sa respiri,si te va lasa...nimeni nu a murit de asa ceva pana acum.....
daniilia
Postat pe 2 Martie 2013 06:31
Daca doresti suna-ma sa discutam si sa-ti fac o sedinta de Vindecare Reconectiva de la distanta ( met. dr ERIC Pearl ). Cu drag Gabriela : 0744633595
aruxandei_gabriela
Postat pe 2 Martie 2013 12:04
Draga mea, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa traiesti realitatea si sa o accepti. Al doilea aspec la care trebuie sa te gandesti, este ce se intampla in viata ta? Esti stresata? Ai probleme? De regula si fii foarte atenta, atacurile de panica apar pe fond de NEASUMARE DE RESPONSABILITATE!. Adica, se intampla ceva in viata ta si tu nu vrei sa actionezi. Undeva, cumva blochezi ehergia si asta este modalitatea corpului tau de a semnala ca ceva se intalmpla.
Ce ai de facut;
-accepta ca ai atacuri de panica, nu le nega, traieste-le pana la capat. ai putea chiar sa le chemi in viata ta
- ai 24 de ani, asuma=ti responsabilitatea vietii tale si fii o persoana matura pentru afaptele si viata ta. Stiu ca este foarte usor sa faca altcineva in locul tau pentru tine, insa nu merge pe termen lung
-repeta-ti "sunt responsabila pentru mine si viata mea. Asumarea acestei responsabilitati, implica sa fii responsabila pentru actiunile tale, decizii si viata ta. Invinge frica "care este doar in mintea ta". Daca iti creezi ganduri in minte, ele la randul lori frica, imagineaza=ti ca "esti intr-o camera cu fantome" Si iesi afara.
- cheama atacurile de panica sa apara verbalizand "apari acum, eu sunt oricum responsabila"
Daca vei face toate astea, iti garantez ca in timp, si cu rabdare, ele vor disparea...conditia de baza este sa fii RESPONSABILA.
http://www.relatiidecuplu.com/index.php/imprtete-din-experiena-ta/119-cum-sa-iau-o-decizie-corecta
garbo_8857
Postat pe 2 Martie 2013 20:54

....poi daca are 24 di ani si face atacuri de panica....daca le accepta si le mai si cheama in viata ei la 35 di ani, di care atac mai face??
...cred ca la barbat....il strange di beregata...:-P

wow! pregatire pt viatza

Claudia:) n-am uitat....dar sper ca te-ai descurcat si ai ajuns la interviu,)...:-w sa-mi zici,na
Mai, io ti asigur ca de intri mai des sa vb. uiti si de atacurile lui'Sa'dam mana cu mana....
Fss_ssu
Postat pe 2 Martie 2013 21:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nodului la sani 6 De la: garbo_12033 26 Martie 2013 07:47
INOZITOL 1 De la: garbo_2414 25 Aprilie 2012 13:02
Probleme cu stomacul in urma unei gastroenterocolite 12 De la: MadalinaCristina 21 August 2016 14:58
Tetrapareza spastica si hipoacuzie bilaterala profunda! Ajut-o pe Daria! 18 De la: aura_deaconu 25 Februarie 2011 15:58
ajutorrr! 6 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:41
Setari Cookie-uri