Cezariana la maternitatea Braila

Buna ziua sunt o viitoare mamica as vrea sa merg la dr. Coltofeanu, dar am inteles ca la el se practica la cezariana numai anestezie generala. Voi ce cunoasteti este obligatorie anestezia generala, sau poti alege una din anestezii (generala sau locala) ? Multumesc mult.
adina_21
Postat pe 20 Februarie 2013 13:36
Medicul va hotari ce tip de anestezie o sa-ti faca....stiu ca , la general, se face anestezie locala...iti vei auzi pruncul plangand, pe cand la anestezie totala te vei trezi in salon la reanimare!...fara burtica si fara sunetul pruncului tau!....ai grija sa nu misti capul deoarece ai sa ai dureri de cap pe viitor, in caz de anestezie locala!....nastere usoara!...fa bine si cere sfatul specialistului ginecolog deoarece viata ta si a lui bebe sta in mainile lui.
caleidoscop
Postat pe 24 Februarie 2013 11:07
De fapt nu exista anestezie locala, este vorba de rahianestezie sau o alta varianta, care se foloseste la nasterea pe cale naturala si la noi acum, e vorba de anestezia peridurala. Asta inseamna ca anestezicul iti este introdus in organism printr-o injectie facuta intr-o anumita zona a coloanei vertebrala ce are drept efect amortirea zonei abdominale si a picioarelor. Pacienta nu simte durere, este treaza,aude tot ce se intampla si poate pune intrebari in legatura cu ce-o intereseaza(cu conditia sa dea peste oameni de bun simt care sa-i si raspunda). Daca te hotarasti pt un anume medic, acesta trebuie sa te cunoasca din timp, sa-ti fi urmarit sarcina pe tot parcursul ei, sau macar in ultimul trimestru de sarcina. Mi se pare o atitudine riscanta sa mergi la un medic pt a naste cu el ,iar acesta sa nu stie nimic despre evolutia sarcinii pana in momentul nasterii, si de asemenea, despre mama si potentialele ei probleme de sanatate. De asta se intampla atatea evenimente nefericite . O cezariana este o interventie chirurgicala si presupune si anumite riscuri, care pt a fi prevenite implica tot ce-am spus mai sus. Daca iti poti permite(financiar), mergi la Constanta, este acolo o clinica privata unde ai fi foarte bine ingrijita si daca nu ma insel, exista si varianta de a naste in apa, pe care daca ar fi sa am un copil, as alege-o din toata inima. Asta iti spune o mama care a nascut de doua ori pe cale naturala. Este adevarat ca m-am refacut f rapid, datorita varstei (22 ani) dar n-as vrea sa mai indur durerile de atunci, daca as putea sa aleg. Daca esti foarte tanara (sub 28 de ani), ti-as recomanda nasterea naturala cu anestezie peridurala. nu simti durerea, problemele din zona genitala se remit rapid, poti sa te misti, sa-ti tii puiul in brate, si in doua saptamani, maxim patru, esti ca noua...
bucura
Postat pe 24 Februarie 2013 18:39
Aici in UK nu se face anestezie generala decat in cazuri de extrema urgenta.
Si mi se pare si normal, pentru ca la anestezia generala, iti "adoarme" si micutul. Eu as alege in locul tau anestezie locala.
sweetface
Postat pe 28 Februarie 2013 01:00

Eu nu inteleg de ce vri sa nasti prin cezariana . Cel mai bine pentru tine si copil este nasterea naturala , daca nu ai probleme de sanatate .
Argentina_Malcea_1
Postat pe 5 Martie 2013 03:11
Buna
Eu am nascut prin cezariana in 2010 cu dr. Ciobotaru si am ales anestezia locala. De fapt nu cred ca acest lucru decide doctorul, caci dorinta de a vea anestezia locala i-am exprimat anestezistei
poison0204
Postat pe 6 Martie 2013 17:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sunt in 3 saptamani si ma doare burtica 14 De la: Aly_Fab 18 Februarie 2010 18:58
Durerile nasterii 24 De la: bubulina19valy 10 Martie 2010 17:57
calea naturala 100 De la: silvia 30 Aprilie 2010 23:20
Nasterea prin hipnoza 1 De la: SorinaV 6 Martie 2009 22:57
Cursuri pt gravidute 13 De la: alinakatt 27 August 2009 16:46
Setari Cookie-uri