Vom avea un bebe

Buna tuturor mamicilor si viitoarelor mame! Am aflat de curand frumoasa veste ca sunt insarcinata. Desi nu a fost o sarcina planificata si vestea a venit prin surprindere ma bucur enorm pentru minunea pe care o astept. Vreau sa ma asigur ca totul va merge bine si ca puiul meu este sanatos, asa ca va rog sa imi dati o sugestie despre ce vitamine/minerale sunt cele mai bune pentru femeile insarcinate. Ar trebui sa aiba si continut de acid folic indispensabil gravidutelor. Saptamana viitoare ma voi duce si la medic, dar mi-ar placea sa cunosc si experientele voastre personale.
Ramona_Ghita
Postat pe 29 Noiembrie 2012 13:48


eu inca nu sunt mamica.... dar va doresc numai bine si sa fie cu noroc... !!! faci cinste pe treaba
asta.... ????
barboneli
Postat pe 29 Noiembrie 2012 14:20
in ce priveste medicamentele, e greu de dat sfaturi general valabile... Asta poate stabili doar medicul in functie de ce rezultate ai la analize. In principiu, e bine sa maninci cit mai multe legume/fructe, sa ai o dispozitie cit mai "zen", sa te plimbi mult, sa dormi mult, sa te relaxezi si sa vb. cu bebe cit mai devreme simti ca poti (desi poate parea cam ciudat la inceput, o sa il ajute sa iti recunoasca vocea si sa il calmeze...)
quasaria
Postat pe 2 Decembrie 2012 07:53
intrebati un cunoscator in materie de sarcini....si barbo, nu.i tarziu sa devii mamica....:D
jeje2011
Postat pe 2 Decembrie 2012 08:35
Felicitari!Nu sunt mamica dar ma bucur ptr tine:),sa ai grija de tine, de sanatatea ta. Eu cred ca doctorl este mai in masura in privinta tratamentului.De exemplu o prietena de-a mea a urmat un tratament prescris de medic si are un baietel frumos si sanatos.Depinde ce iti recomanda el.Sarbatori Fericite!
RonnaGarbo117309
Postat pe 3 Decembrie 2012 14:19
nu sunt specialist in sarcini, dar parerea mea e ca "cele mai bune" vitamine/minerale, care se administreza unei femei insarcinate, nu se pot prescrie pe Garbo!
aici poti afla doar ce a luat x sau y...
insa pentru a stii ce trebuie sa iei tu, trebuie sa mergi la un control medical serios. iar in urma analizelor o sa.ti spuna un medic ce carente ai, ce e bine sa iei si in ce doze!!!

nu o lua dupa ureche, ca s-ar putea, din dorinta de a face bine... sa faci mai mult rau "minunii" ce a prins viata in pantecele tau!
heartbit
Postat pe 3 Decembrie 2012 15:08
eu am mancat verdeturi,ca astea contin acid folic,si am luat vitmine specifice pentru gravide,si cand nu am avut,am luat vitamax.e cea mai buna vitamina posibila,citeste pe internet despre ea,si intreaba pe ginecologul tau.
ma bucur pentru voi,felicitari! Ai grija sa nu te ingrasi mult,ca sa ai nastere usoara,si sa nu te stresezi,ca sa nu ai greturi prea multe.
Cu cat te incurajeji,si te linistesti,cu atat merge mai bine sarcina,si nasterea.
Lasa orice suparare,orice s-ar intampla,mai presus este sanatatea ta si a bebelui,decat orice,acum.Mergi zilnic putin pe jos,fa plimbari,e important pentru nastere usoara.
multumesc ca ai impartit cu noi bucuria voastra!!!
daniilia
Postat pe 4 Decembrie 2012 11:25
mai intai de toate te duci la medic pentru vitamine sau minerale, astea nu se iau dupa ureche; nu seamana sarcinile intre ele la aceeasi femeie dar la persoane diferite.... si apoi in functie de ce anume iti prieste si ce nu , iti alcatuiesti meniul
adeline
Postat pe 18 Decembrie 2012 17:02
Dragii mei,

Va multumesc pentru felicitari si sfaturi! Sigur ca am fost la medic inainte de a incepe orice fel de tratament, parerea si recomandarea specialistilor este esentiala. Mie mi-a fost recomandat Elevit Pronatal. Nu stiu cate dintre voi l-ati luat in timpul sarcinii, dar mi-ar placea sa aud parerile si impresiile voastre despre el.

Va astept sa impartasim experientele.
Ramona_Ghita
Postat pe 23 Ianuarie 2013 18:37
io la biserica ma duc sa ma impartasesc!
dar am niste amici care se impartasesc la carciuma... o sa le zic si lor, poate vin si ei la impartasit aici cu tine!
heartbit
Postat pe 23 Ianuarie 2013 18:46
De la: Ramona_Ghita, la data 2013-01-23 18:37:20Dragii mei,

Va multumesc pentru felicitari si sfaturi! Sigur ca am fost la medic inainte de a incepe orice fel de tratament, parerea si recomandarea specialistilor este esentiala. Mie mi-a fost recomandat Elevit Pronatal. Nu stiu cate dintre voi l-ati luat in timpul sarcinii, dar mi-ar placea sa aud parerile si impresiile voastre despre el.

Va astept sa impartasim experientele.


Si eu am luat ELEVIT PRONATAL!!!! A se retine, nu altceva ci ELEVIT PRONATAL Si, am reusit sa raman gravid! Este genial, face minuni, fetele, toate sa luati ELEVIT PRONATAL, indiferent cat costa...

Reclama mascata dragutza, cartonas rosu! rushinica
burst4x
Postat pe 23 Ianuarie 2013 20:25
Imi pare rau ca viata si problemele unora starnesc amuzamentul si ironia altora. Nu inteleg de ce pierdeti timpul pe forum daca nu va intereseaza subiectul. Doar pentru ne strica buna-dispozitie cu glume de prost gust?
Reclamele se fac la televizor si din cate stiu eu aici putem discuta orice problema ne intereseaza.

Lasand la o parte aceste comentarii care nu au facut decat sa-mi strice seara, pt cele cu adevarat interesate de subiect chiar va astept cu sfaturi, impresii, experiente din perioada de sarcina.

Ramona_Ghita
Postat pe 31 Ianuarie 2013 19:39
Draga mea, te inteleg ca esti foarte emotionata si ai vrea sa vorbesti de asta incontinuu (eu sunt mamica, mie mi s-a'ntamplat contrariul, pana mi s-a "sedimentat" ideea nu am vrut sa vorbesc cu nimeni - dar inteleg si starea ta :) )

Despre viatamine, nu stiu ce se da in Romania, dar daca zice "Pronatal" inseamna ca e facut special pentru gravidute, deci trebuie sa fie foarte bun.

Aici, de exemplu se da

In general, trebuie sa contina acid folic (ceea ce stii si tu) plus alte vitamine. Eu ti-as recomanda sa mananci - mai ales in primele 3 luni, cand se creaza tesutul cerebral - alimente bogate in Omega 3 - somon (cu limita insa, din motive de mercur), ulei de masline (fara limite, e un super-aliment, doar sa fie extra-virgin, presat la rece), e... uite ca nu-mi mai vine alt ceva pe moment....

Si - asa cum spun si cei care ti-au raspuns deja la post, nu face forum despre cine ce zice despre nu-stiu-ce.

Tu trebuie sa faci ceea ce iti zice doctorul tau, pentru ca pe un forum cate capete, atatea pareri iar tu esti doar una.

Inca o data felicitari si am sa-ti spun ceea ce mi-a zis doctorita mea cand am fost insarcinata.

Mi-a zis asa: Da-l in ma-sa de internet, ca o sa-ti faci capul toba de informatii contradictorii. Alege-ti o carte despre sarcina - UNA SINGURA! - si citeste-o.

Atat . Inca o data felicitari, te asteapta o perioada foarte frumoasa, bucura-te de ea si mai ales odihneste-te.

Opal
Postat pe 31 Ianuarie 2013 20:05
Am vrut sa-ti spun care-s multi-vitaminele care se dau aici (pe care le-am luat si eu) dar paraca mi-a trecut cineva cu buretele, nu-mi amitesc neam
Opal
Postat pe 31 Ianuarie 2013 20:11
ramane ideea cu pronatal. e supeeeer. eu dupa ce am nascut, mi-a mai crescut un c0i, acum sunt c0io$
burst4x
Postat pe 31 Ianuarie 2013 21:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nasterea prin hipnoza 5 De la: micabis 7 Martie 2009 07:50
Nu imi vine ciclul, am doar niste sangerari usoare. 4 De la: garbo_478881 29 Aprilie 2019 15:43
Infectii urinare in sarcina-remedii naturale 5 De la: Medic_Fares 25 Iulie 2019 18:21
Dr. Peteu - Spitalul Municipal 9 De la: nicoleta_p 20 Februarie 2016 16:48
Depresie 2 De la: garbo_11140 6 Martie 2013 10:36
Setari Cookie-uri