ghid pentru o viaţă Împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Test de intolerante alimentare eav

Voteaza
*****Scor: 2 din 2 voturi
 

Alegeți-vă nutriționistul potrivit pentru a primi dieta potrivită, în cunoștință de cauză și personalizată.
Importanța testelor de intoleranță alimentară
Oricare om al mileniului al treilea a avut sau poate, încă mai are, o oarecare suspiciune asupra modului sau compoziția hranei.
A afla și a controla care dintre alimentele consumate zilnic daunează organismului nostru este și trebuie să fie o obligație morală. Nu ne este permis să ne lăsăm intoxicați de orice fel de substanțe nutritive. Cauzele care duc la intoleranțe alimentare nu se cunosc în mod sigur și precis. E un câmp de lucru în care, țările preocupate de alimentația și sănătatea poporului lor, fac cercetări și examinează tot mai mult acest fenomen, care, este într-o continuă creștere.
O obligație pe care o avem, ca și oameni care consumăm alimente, este aceea de a verific gradul de intoleranță la alimentele pe care le consumăm. Acest lucru este mai importat mai ales înainte de a începe o dietă de slăbire sau pur și simplu o perioadă de detoxifiere a oranismului!
Azi mai mult ca cei dinaintea nosatră avem la dispoziție diferite mijloace de a face un test. Unii o pot face la un pret mai mare iar alții la un preț mai accesibil. Nu putem spune ca nu ne permitem măcar o dată în viață să spunem pe nume, acelor alimente sau substanțe nutritive, care ne fac rău sau ne produc un disconfort.
Acel disconfort îl recunoști atunci când corpul începe să te atenționeze că nu ești bine prin dureri de cap, dereglări gastro-intestinale, oboseală și stări de somnolență care îți ruinează ziua; de cele mai multe ori, cauza trebuie căutată în alimentele pe care organismul nu le tolerează.
Un test mai ieftin și la îndemâna orcui ar fi și testul EAV (eletroacupunctura după medicul neamț Reinhold Voll ). Acest test este o metodă de studiu, care se bazează pe măsurarea variației micro-curenților în momentul în care organismul intră în contact cu alimentele pe care nu le tolerează. Metoda este rapidă și fără durere permițând individualizarea câmpurilor de deranj și cauzele intoleranțelor care pot fi testate.
Intoleranța alimentară este o reacție cronică a organismului la alimentele pe care le consumam des (ex. pâine, lapte, ulei, roșii carne, cafea etc).
Intoleranța alimentară nedetectată și netratată este o "otrăvire" continuă a organismului.
În unele situații de obezitate se ajunge și din cauza asimilării unor produse nutritive pe care organismul nostru nu le tolerează.
*************
Ce este intoleranța alimentară?
Intoleranța alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziție în urma consumării anumitor substanțe din alimente.
• Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea și dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacția este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic.
• Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli.
• Atunci când aveți o intoleranță la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același.
• Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului.
Starile patologice care se datorează intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor pe care le provoacă sunt multe și știintific demonstrate.
Printre ele amintim:
• Tulburari gastrice (colita, gastrita, ulcer, etc)
• Manifestari dermatologice (eczema, psoriazis, acnee, dermatite etc)
• Tulburari de metabolism (diabet etc)
• Alergii (rinita alergica, astm etc)
• Dureri de cap
• Dureri musculare și osoase
• Stres si surmenaj
• Atacuri de panica

Obezitatea și intoleranța alimentară
Înainte ca o persoană să urmeze o dietă propusă de un nutriționist, normal ar fi, ca să i se recomande un test de intoleranțe alimentare.
Acest lucru este logic dacă ne gândim că alimentele care nu îngrașă în general (fructele, legumele, tonul, carnea de pui etc) nu se metabolizează corect și, ca urmare, organismul se blochează. Pentru a ne ajuta organismul să nu mai fie ținut sub stress din cauza a ceea ce mâncăm, e benefic și recomandat un test de intoleranțe alimentare.
Testul de intoleranțe alimentare arată care alimente trebuie evitate pe o anumită perioadă de timp, în funcție de intoleranțele găsite prin testare.

Cei interesati iși pot face programarile la urmatoarele numere de telefon:
0747603579
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: