Buna ziua!

Am si eu nevoie de sfaturi din partea mamelor cu copii,sfaturi serioase ,nu comentarii pe langa subiect.Baiatul meu de aprox.4 ani ,e mai tot timpul nervos,tipa ,mai nou cand intra in magazin cere neaparat o jucarie ,si daca nu ii cumparam face scandal monstru.Ne bate pe toti ai casei ,si seara cand ne asezam langa el sa ii spunem o poveste ,ne trezim cu palme picioare in burta etc.Imi ve-ti spune ca e rasfatat,dar noi l-am certat tot timpul chiar a luat si palme la fund ,dar tot degeaba.Cine trece prin asa ceva ,il rog sa imi trimita un raspuns,un sfat,orice
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 15:25
e otist... trebuie specialist !!! nu e de glumit ! succes !
barboneli
Postat pe 9 Iulie 2012 15:34
Otist nu am gasit pe google.Poate autist ,vrei sa zici,dar e paralel cu ce am scris eu.Repet,vreau raspunsuri serioase de la cei care se afla in aceeasi problema ,nu raspunsuri imbecile si deviate de la subiect.
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 15:39
templer, dupa felul in care raspunzi, aproape ca inteleg de ce este copilul atat de lipsit de educatie.....
dincolo de carentele voastre, trebuie sa citesti putin literatura de specialitate, pentru a intelege ce inseamna si ce presupune sa cresti un copil
copiii, pana la 6-7 ani acumuleaza 60-70% din toata informatia pe care o vor acumula pe tot parcursul vietii
e nevoie de extrem de multa rabdare si atentie in crestere, educare si formare
pe scurt: cand pleci de acasa, ii spui raspicat: mergem la magazin. Azi nu vei primi nimic. Daca plangi, nu vei primi nici maine.Daca plangi cand intram in magazin, data viitoare vei ramane acasa. Si ii spui asta aplecandu-te la nivelul lui, stand fata in fata, ochi in ochi, pana te asiguri ca a inteles. Daca se zbate si vrea sa fuga, trebuie sa fii ferma, sa il tii de maini si sa te uiti la el pana se linisteste. Abia dupa ce i-ai captat atentia si simte autoritatea ta, si sta linistit, abia apoi te apuci sa ii spui povestea cu , cumparatul
La magazin, daca se apuca de plans, dau totul inapoi, il scoti frumusel afara, ii repeti ce i-ai spus si acasa si ii spui ca nu va primi nicio jucarie o saptamana ( sau cat consideri tu)
trebuie fffff multa rabdare si atentie...si , mai ales, multa fermitate in ceea ce faci. Apoi consecventa in hotararile tale. Daca azi faci dar maine lasi de la tine, va fi si mai rau.
Aici gresesc parintii frecvent: nu au rabdare si nu sunt consecventi. Copilul tau e la varsta la care invata, deci, fa bine si il invata regulile ( ca nu s-a nascut cu ele invatate).
Degeaba il bati, el nu stie de ce il bati, nu intelege.
Mai intai explica-i atunci cand a gresit, cum este corect, daca repeta greseala avertizeaza-l ca va primi bataie sau pedeapsa, si daca o mai face inca, tine-te de cuvant: cu bataia sau pedeapsa.
Ai vezi ce copil cuminte vei avea, cu conditia sa fiti voi fermi, si pe aceeasi mana.
Succes.
dor72_
Postat pe 9 Iulie 2012 16:04
Da ,multumesc ptr raspuns dor , daca sotul ar fi asa de ferm ca si mine ,altfel ar sta situatia.Mai este si bunica in preajma lui care il cearta din orice,aproape ca e zapacit si nu intelege nici el mare lucru.Crede-ma ca sunt pierduta cateodata si chiar nu mai stiu cum sa procedez,le-am explicat fiecaruia din familie cum sa se comporte,dar una zic si alta fac.Daca nu eram atat de disperata probabil ca nu apelam la ajutorul nimanui.,insa voi pune in practica sfaturile tale
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 16:09
cel mai important lucru este sa nu intervina nimeni atunci cand se ia o hotarare...
eu nu am permis nimanui, mai ales bunicii...
trebuie sa ai mai multa forta
succes
dor72_
Postat pe 9 Iulie 2012 16:12
templer, daca il certi si ii dai palme la fund invata ca asta e interactiunea normala dintre oameni. E tot un om, chiar daca unul mai mic. Iar el invata acum cum se poarta oamenii intre ei. Daca tu tipi, te rastesti sau esti violenta, este absolut firesc copilul sa fie la fel. Copilul va intelege ca "asa se face", asta e comunicarea normala intre doua persoane - si asa va comunica.
Trebuie sa intelegi ca ei nu stiu NIMIC in afara de ce vad in jor: nu se nasc invatati. In prima etapa a vietii, de la noi preiau atitudini, gesturi,modele.
Explica-i. Iti trebuie o rabdare infinita, dar explica-i. Va intelege. Explica-i ca il iubesti. Si il iubesti indiferent ce face. Ostilitatea inraieste, nesiguranta inraieste. Spune-i ca nu e nimic grav, nici daca se da cu courul de pamint nu e grav, tie nu iti pasa, e baietelul tau oricum si tii la el la fel de mult, dar nu intelegi ce vrea - ca sa intelegi ce vrea si sa poti sa ii faci pe plac trebuie sa iti spuna. Si sa discutati ca doi oameni mari.
Comporta-te cu el astfel incit sa preia tot ce e BUN de la tine. Poarta-te cum ti-ai dori sa se poarte el cind va fi adult - pentru ca asa se va purta.
quasaria
Postat pe 9 Iulie 2012 18:25
si peste toate remarcile facute de doamne, as mai adauga una.... incearca sa faci in asa fel ca refugiul copilului tau, dupa ce este certat, sa nu fie televizorul.... este inamicul tau numarul unu... si isi va cladi o copilarie imaginara legata de ceeace vede .....
AURA__
Postat pe 9 Iulie 2012 18:58
Da quasaria ,ai mare dreptate ,din ce inaintam in varsta ,preluam fara sa vrem comportamentul parintilor nostrii,iar eu nu am avut o copilarie prea fericita.Voi tine cont de sfaturile tale ,multumesc :)
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 19:08
De la: _AURA_, la data 2012-07-09 18:58:36si peste toate remarcile facute de doamne, as mai adauga una.... incearca sa faci in asa fel ca refugiul copilului tau, dupa ce este certat, sa nu fie televizorul.... este inamicul tau numarul unu... si isi va cladi o copilarie imaginara legata de ceeace vede .....
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 19:09
ASA ESTE :)
templer
Postat pe 9 Iulie 2012 19:09
Sincer? Nici eu n-am avut o copilarie fericita, din cauza asta mi-a fost si teama sa fac un copil. Asa ca te inteleg. Dar e ok, avem o relatie foarte frumoasa eu cu fie-mea, sintem foarte bune prietene. :-)
Cind iti vine sa te ratoiesti la el (inevitabil sa iti vina, nu te invinovati pt asta) - aminteste-ti ca e persoana cea mai importanta din viata ta, omuletul ala mic. :-) Si tu esti persoana cea mai importanta din viata lui. Si iti trece.
quasaria
Postat pe 9 Iulie 2012 19:40
stai linistita ca se maturizeaza cat de curand si nu o sa-ti mai creeze atatea batai de cap.
garbo168521
Postat pe 26 Iulie 2012 15:50
De la: templer, la data 2012-07-09 15:25:54Am si eu nevoie de sfaturi din partea mamelor cu copii,sfaturi serioase ,nu comentarii pe langa subiect.Baiatul meu de aprox.4 ani ,e mai tot timpul nervos,tipa ,mai nou cand intra in magazin cere neaparat o jucarie ,si daca nu ii cumparam face scandal monstru.Ne bate pe toti ai casei ,si seara cand ne asezam langa el sa ii spunem o poveste ,ne trezim cu palme picioare in burta etc.Imi ve-ti spune ca e rasfatat,dar noi l-am certat tot timpul chiar a luat si palme la fund ,dar tot degeaba.Cine trece prin asa ceva ,il rog sa imi trimita un raspuns,un sfat,orice

simplu, e alintat. o palmuta mai ea si el din cand in cand, i se spune ce are voie si ce nu? ca altfel, e un mic tiran, care va face voua viata un chin. ca parinti luati atitudine, nu asteptati ca lasa e mic si el. mai tarziu nu mai merge.
MARILENA_25
Postat pe 28 Iulie 2012 08:36
Copilul preia din mediul inconjurator starea de nervozitate. Daca voi sunteti nervosi, irascibili, inevitabil si el este asa .Cand greseste, nu trebuie certat. I se explica cu calm ceea ce a gresit, intr-un limbaj inteligibil pentru nivelul sau. Implicati-va in joaca lui, implicati-l si pe el in activitatile voastre. Sunt o sumedenie de activitati pe care le poate indeplini cu succes, multumiti-i si laudati-l, atunci cand va ajuta, de ex., sa udati florile, puneti masa impreuna, aduce ceva etc. Evitati muzica zgomotoasa, zgomotele persistente, in general, dezordinea si, mai ales, trebuie sa aveti reguli bine stabilite, nu doar pentru el, ci si pentru voi, pe care sa le respectati. Pedeapsa nu va fi fizica niciodata ,ci consta in interdictii pe diferite durate, in functie de gravitatea faptei, se aplica imediat ce fapta s-a petrecut, nu inainte de a fi explicata gresala si cum ar fi putut fi evitata, se explica si pedeapsa si ca e ea e consecinta a ceea ce copilul a facut gresit. Dupa ispasirea pedepsei, comportamentul vostru va fi unul firesc, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Fiti atenti la activitatile care ii plac, la talentele pe care le are si cultivati-le.
garbo_5527
Postat pe 28 Iulie 2012 20:47
la ce a spus quasaaria mai adaug ceva, cu toata dragostea trebuie impuse niste reguli atat copilului cat si adultilor, bunica , tata si cine mai este pe acolo; intai trebuie sa stabilesti cu adultii regulile si sa le respecte intocmai si apoi trebuie sa aplicati si la copil fara sa cedeze vreun adult ; toate aceste reguli trebuie respectate de voi, sa fie un nou mod de viata ca sa nu para ca o pedeapsa )pedepsele se dadeau pana acum) daca tu impui reguli si vine bunicuta sau taticutul si strica tot atunci o sa ai un prost crescut care iti va crea probleme in colectivitate iar mai tarziu in adolescenta te vei duce sa-l ridici de la toate sectiile de politie din oras si din zonele limitorfe; s-ar putea sa nu crezi ce iti spun dar am vazut diverse situatii si crede-ma ca acesti copii (care devin adolescenti, ulterior maturi) intra in tot soiul de grupuri de indivizi cu comportamnete anormale pentru ca sunt respinsi de cei noormali in educatie si de aici o sa vezi ce probleme vor fi. Gandeste-te ca acest copil cand va fi adult nu se va putea integra nici la serviciu. Daca nu actionezi acum, problemele vor fi grave, o sa-to aduci aminte de ceea ce ti-am spus eu acum.
adeline
Postat pe 28 Iulie 2012 21:32
Toate fetele au avut dreptate in ceeace au spus ,subscriu.
Dar tie iti trebuie sfatul zilnic pentru intamplarea zilnica.
Pe mine m-a ajutat enorm cartea ,,Educatia copilului neastamparat- copiii cu personalitate puternica au nevoie de parinti fermi.,, autori - Claudia si David Arp- edituraScriptum,Oradea.

Sfat -nu o citi doar tu,da-i-o sotului si mai ales bunicilor.
Trebuie sa aveti aceeasi linie in educatie si aceeasi consecventa.
garbo_5053
Postat pe 1 Septembrie 2012 16:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
O decizie dificila 98 De la: maria_32 29 Aprilie 2015 20:17
viata de cuplu dupa copii 12 De la: alfheim 3 Iunie 2011 12:01
Am o soacra plangaciosa 67 De la: bellamy 11 Martie 2011 05:53
Caut o fata pt a lua copilul de la scoala 2 De la: juliaitl 23 Noiembrie 2016 15:18
eveniment pt copii in Green City 1 De la: garbo184099 26 Ianuarie 2011 15:36
Setari Cookie-uri